Vzdialenosť paraboly od príjimača

Diskuze a nastavení Parabol , Sat. Motorů LNB snímačů.

Moderátor: 005jon

Odpovědět
herrhorak
Nováček
Nováček

Vzdialenosť paraboly od príjimača

Příspěvek od herrhorak »

Je to možno tupá otázka, ale neviem na webe nájsť odpoveď. Spôsobuje väčšia vzdialenosť paraboly od príjimača také straty v kvalite signálu, že by to spôsobovalo výpadky.
Konkrétne: bývam v paneláku a chcem si dať namontovať linuxový príjimač, parabolu toroid so 4-5 Lnb. Z tej strany domu, kde je signál, však nie je balkón a technik mi povedal, že bez dobrého prístupu to nemôže dobre nastaviť. Tak ma teraz napadlo umiestniť parabolu na strechu domu, t.j. o 2 poschodia vyššie. Poradí mi niekto z vlastnej skúsenosti, či je to vhodné riešenie?

|Xtrend ET9000 (tuner A - 19,2E, 23,5E, 13E, 0,8W, 28,2E, tuner B equals A) | 5x LNB Twin Black Ultra | Samsung LED TV |
dempsey
Odborník
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Re: Vzdialenosť paraboly od príjimača

Příspěvek od dempsey »

Do 50m pri použití kvalitného kábla nemôže byť problém.

Obrázek
Coolstream ZEE/motorSG2100 a 105 offset Al-Diseq:C USALS port1 + 85 Fe Fix DiseqC:1.0 port2, soft/2.04/ http://www.satpodpora.sk neposielajte mi súkromné správy-mám ich zablokované
herrhorak
Nováček
Nováček

Příspěvek od herrhorak »

dík. ešte by som sa chcel opýtať, aký typ (nemyslím značku) LNB použiť pre dvojtunerový príjimač pri už spomínanej toroid. parabole s 4-5 LNB. Mýlim sa, ak si myslím, že to má byť nejaký "monoblok twin"?

|Xtrend ET9000 (tuner A - 19,2E, 23,5E, 13E, 0,8W, 28,2E, tuner B equals A) | 5x LNB Twin Black Ultra | Samsung LED TV |
dempsey
Odborník
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dempsey »

Monoblok nie - ak k tomu bude pripojený len jeden dvojtunerový prijímač tak potrebuješ toľko Twin konvertorov koľko družíc budeš potrebovať / pri použití tej toroidky.
Toto však nechaj riešiť toho kto to bude montovať - Ty to evidentne nebudeš

Obrázek
Coolstream ZEE/motorSG2100 a 105 offset Al-Diseq:C USALS port1 + 85 Fe Fix DiseqC:1.0 port2, soft/2.04/ http://www.satpodpora.sk neposielajte mi súkromné správy-mám ich zablokované
herrhorak
Nováček
Nováček

Příspěvek od herrhorak »

dík. nie, ja to určite nebudem. to bola posledná vec, ktorá mi nebola celkom jasná. keďže to všetko platím, rád v tom aspoň základny prehľad.

Odpovědět

Zpět na „Paraboly , Sat. Motory a LNB snímače“