HDBox 9100 nenabootuje
Moderátor: By.Bob
-
- Nováček
HDBox 9100 nenabootuje
Dnes som musel vypnúť box úplne (čo normálne nerobievam), lebo mi opäť raz nešiel nastartovať plugin v menu. Po zapnutí bootoval až po "START 1" potom zostal úplne mŕtvy. Nič nesvieti. Akoby ani nebol pripojený k napätiu. Po vypnutí a zapnutí zo siete sa to opakuje. Predtým normálne fungoval. Mám tam FW 1.08.52 a tento komplet plugin viewtopic.php?f=173&t=6280. Skúšal som to aj vyčistiť podľa tohto viewtopic.php?f=166&t=6834 , ale je to bez zmeny. Vidím to na reklamáciu, ale ak to nie je HW chyba, budem vďačný za každú radu. Dík.
-
- Nováček
Re: HDBox 9100 nenabootuje
Opakuje sa to, že to zdochne na START1. /var/ som zmazal cez app PuTTy, čo tu dal grantec. (Btw., ten odkaz na PuTTy nefunguje, musel som to na tej stránke dohľadať.) Nepomohlo to.. Neviem, či pôjde nahrať iný FW, keďže sa to tvári ako vypnuté. Vyskúšam. Dík
-
- Nováček
Mam Box9200 a taky se mi to stávalo, musel jsem to nekolikrát vypnout vypínačem vzadu až se to po několikátem pokusu se to rozjelo tak jsem vymazal pluginy a přehrál soft a už se to nestalo. Nevím čím to je a taky jsem ho už chtěl posílat na reklamaci
HD BOX FS-9200 PVR 28,2E 23,5E 19,2E 13,0E
-
- Nováček
Takže reklamácia sa zatiaľ nekoná. Doteraz som ho vždy skúšal zapnúť len vypínačom vzadu alebo DO. Zo zúfalstva som ešte skusil v tom "mŕtvom" stave stlačiť tlačidlo na prednom paneli, začal znovu bootovať a normálne to nabehlo. Aspoň som ho riadne vyčistil a môžem nahrať novší FW :)
FW bol nahratý správne. Vždy nahrávam na čisto a tento FW som používal viac než mesiac bez väčších problémov. Kábel samozrejme mám, inak by som nemohol vymazať ten var cez PuTTy aplikáciu. Ale neviem, či by na nahratie FW aj cez serial nebolo treba pre prenos dát , aby ten box bol aspoň "čiastočne živý". Každopádne som to neskúšal.Santek píše:To moze byt, ze si mal vela pluginov a pri instalacii firmware sa cely firmware nerozbalil a preto to mrzne. Ak sa ti podarilo zmazat /var/ tak ak nemas seriovy kabel, skus nahrat firmware podla tohto postupu viewtopic.php?f=210
-
- Nováček
Dobry vecer mam nasledujici problem.
HDBOX 9100 U BOOT 1.1.2 nov 11 2009 (opsano z PUTTY pri bootu boxu)
pri bootovani si mezernikem zastavi boot (v putty) a zadam mtest prikaz pro test ram dojde k rebootu boxu. Je toto chovani normalni?
Pri nahravni Image 1.08.01 z USB(zapnout box + sipka nahoru) putty vypise nahravani, bezi tecky ......, pri 95% error a reboot. Je to opakovatelny stav. Nevite prosim nekdo co stim boxem, poslat na reklamaci nebo pujde nejak rozdychat?
Dekuji predem za odpoved. Tomas Hofman
HDBOX 9100 U BOOT 1.1.2 nov 11 2009 (opsano z PUTTY pri bootu boxu)
pri bootovani si mezernikem zastavi boot (v putty) a zadam mtest prikaz pro test ram dojde k rebootu boxu. Je toto chovani normalni?
Pri nahravni Image 1.08.01 z USB(zapnout box + sipka nahoru) putty vypise nahravani, bezi tecky ......, pri 95% error a reboot. Je to opakovatelny stav. Nevite prosim nekdo co stim boxem, poslat na reklamaci nebo pujde nejak rozdychat?
Dekuji predem za odpoved. Tomas Hofman
-
- Nováček
ahojte, som tu novacik, mam hd box 9100, a po vymene fw mi po chvilke vypise na display ze err 0x71. da sa to neako rozchodit? prosim pomozte mi,, dakujem vopred,
-
- Nováček
ja mam ten isty problem, a stalo sa mi to pri instal firmwaru z tejto stranky: http://www.sapro.cz/ftp/index.php?&dire ... 9100%20PVR a bol to ten z 22 septembra od admina. kedze je na tuto stranku odkaz aj na oficialnej stranke hd boxu, myslel som si, ze je to doveryhodne. ak som sprvil chybu ja, tak neviem... //nemam RS 232 kabel// pls. helpbrisach píše:ahojte, som tu novacik, mam hd box 9100, a po vymene fw mi po chvilke vypise na display ze err 0x71. da sa to neako rozchodit? prosim pomozte mi,, dakujem vopred,

-
- Nováček
Už som to vyriešil. Chyba nieje vo firmvére. Prvýkrát to musíš nahrať cez RS-232 krížený programom http://www.sapro.cz/ftp/index.php?actio ... ry=HD-BOX&. A pozor! Pri nahrávaní firméru musí byť USB flashka naformátovaná do formátu FAT32!!!