Nefunkční PIP, nahrávání a sledování programu

Nastavení a vše kolem HD-BOXU.

Moderátor: By.Bob

Odpovědět
Radek_69
Nováček
Nováček

Nefunkční PIP, nahrávání a sledování programu

Příspěvek od Radek_69 »

Zdravím Vás. Včera se mi zničehonic vyskytl celkem zajímavý problém. Při sledování NOVY se mi mělo zapnout nahrávání ČT1, ale vyskakovala mi hláška že nelze nahrávat. Po různých přepínacích manévrech jsem zjistil že při sledování jakéhokoliv programu nelze nahrávat ani sledovat jiný program (v informačním okně v pravém dolním rohu se mi ani nedetekuje tuner). Tato situace se ale nevyskytuje ve vztahu NOVA HD - TV BARRANDOV. Při sledování TV NOVA mohu klidně v PIPu sledovat TV BARRANDOV a opačně. Problémy jsou na všech pozicích, které sleduji - 19.2 Astra, 23.5 Astra, 28.2 Astra. Nevíte kde by mohl být problém?
A ještě jedna věc. Někdy mi po zapnutí nenaběhne MCAS, ikdyž je v typu spuštění nastavo Automaticky. Musím zajet do menu a spustiti jej ručně.

HD BOX 9200 fw 1.09.20, CS Link,

Chci jen to, co jsem si zaplatil - ostrý obraz, dobrý zvuk a nikým a ničím nerušený příjem
HD-BOX FS9200 PWR, fw v.1.10.13, dolní čtečka Skylink ICE
TV Panasonic TH-42PZ85EA
Radek_69
Nováček
Nováček

Re: Nefunkční PIP, nahrávání a sledování programu

Příspěvek od Radek_69 »

Tak dneska jsem se probíral více kombinacemi a přišel jesm nato, že PIP (i nahrávání vs. sledování programu) funguje jen u programů které jsou na stejném kmitočtu.
Tunery jsou nastaveny "odděleně" a mám nastavený příjem z obou tunerů (T1 i T2), ale nastavím-li tunery na "průchozí", funguje vše jak má.
Tak mi zkuste poradit :37:

Chci jen to, co jsem si zaplatil - ostrý obraz, dobrý zvuk a nikým a ničím nerušený příjem
TV Panasonic TH-42PZ85EA
marsim21 Czech Republic
Administrátor
Administrátor
Dal poděkování: 178 poděkování
Dostal poděkování: 265 poděkování

Příspěvek od marsim21 »

Jen můj typ.
Pravděpodobně jste při skenování programů nepotvrdil uložení programů do obou tunerů a nyní i poté co jste tunery nastavil jako oddělené, jsou již programy uložené jen v jednom tuneru.
Vyzkoušejte vymazat programy a opětovně proladit.Uložit do obou tunerů a poté nastavit tunery jako oddělené.
Samozřejmě platí za předpokladu,že každý tuner je napájen zvláště koaxiálním kabelem z Twin snímače :89:

Obrázek

Podpořte naše fórum finanční částkou. Stačí kliknout na tlačítko Donate a odeslat libovolnou částku.
:99: http://www.openboxforum.satdigitalne.cz :99:
:arrow:Panasonic TX-50CX700E , Panasonic TX-P42G30E
:arrow:Coolstream 4x DVB-S2 , Dreambox DM 900 UltraHD (1x dual DVB-S2) 1TB HDD , HD-BOX FS-9300 HD TWIN PVR 500GB HDD
:arrow:Wave Frontier T-90 II generace , Gibertiny 85AL Motor SG-2100BS , Famaval 85AL multifokus 23E,19E,13E
:arrow:Finder Dreamsky TSC-90 TRIO , SatFinder Openbox SF 20
:arrow: :57: Přístupové karty SkyLink 0D96 , FreeSat 0D97 :57:

Na SZ, které se netýkají ,,funkčnosti fóra,,již neodpovídám.Na dotazy ohledně sat. přijmu je vytvořeno fórum.
Kdo neumí používat tlačítko HLEDAT ,ten si nezaslouží odpověď.
Radek_69
Nováček
Nováček

Příspěvek od Radek_69 »

Díky za tip. Ono to všechno fungovalo až do toho osudného pátku. Naskenované programy mám uložené na obou tunerech a koax ke každému tuneru zvlášť (PIP byl v pohodě, nahrávání v pohodě...). Prostě se to nějak žvejklo z ničehonic, aniž by do toho kdokoliv zasahoval.

TV Panasonic TH-42PZ85EA
Radek_69
Nováček
Nováček

Příspěvek od Radek_69 »

Tak dneska jsem provedl různorodá nastavení (několikeré VYP/ZAP přijímače zadním vypínačem, několikeré přepnutí nastavení tunerů ODDĚLENĚ/PRŮCHOZÍ, několikeré VYP/ZAP Mcas a najednou zase vše klape jak má.
V právi jsem se několikrát setkal s případem, že cesty elektrické energie jsou nevyzpytatelné a tento spotřebič mi to jen prokázal.
A nebo to také mohou být ty proklaté erupce na slunci.

TV Panasonic TH-42PZ85EA
Odpovědět

Zpět na „Diskuze HD-BOX FS-9200-9300 PVR“