Připojení HDBoxu do sítě

Nastavení a vše kolem HD-BOXU.

Moderátor: By.Bob

Odpovědět
valierre
Nováček
Nováček

Připojení HDBoxu do sítě

Příspěvek od valierre »

Zakoupil jsem HDBox 9200 nainstaloval poslední firmware, MCAS analdil programy na Thoru. Problém ovšem nastal když chci přijímač připojit do sítě. Nedaří se mi ani přes webové rozhraní ani přes Total Commander. Vždy to po mě chce login a heslo. V HD Boxu v nastavení sítě jsem zvolil DHCP, jméno je ROOT a heslo jsem dal také na ROOT ale píše mi to neautorizovaný přístup. Opravdu už nevím co s tím, v domácí síti mám 2 multimediální přehrávače které v síti normálně fungují čili v nastavení routeru si troufám říct že to není. Nedal by mi sem někdo ochotný podrobný popis toho jak to zprovoznit. Je to můj první Linux satelit tak poprosím o jazyk srozumitelný pro laika. Předem moc děkuju.

grantec
Administrátor
Administrátor
Dostal poděkování: 2 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Připojení HDBoxu do sítě

Příspěvek od grantec »

jednoduche- meno: root
heslo: nedaj nic

Zapol som si surflock ! Max 1sz za 24 hod ! A0 00
valierre
Nováček
Nováček

Příspěvek od valierre »

Děkuju moc, ano to mě nenapadlo, že to půjde bez hesla, zkoušel jsem všechno možné. Nyní mě to tedy pustilo dál, ale jsem pouze na bílé stránce kde v levém horním rohu svítí nápis Welcome to HDPVR a já bych se rád dostal na disky atd. Je k tomu potřeba dohrát ještě nějaký plugin nebo jak na to? A pro přidání do domácí sítě je nutné ještě něco instalovat nebo nastavovat? Moc děkuju.

grantec
Administrátor
Administrátor
Dostal poděkování: 2 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od grantec »

nie
pouzi sambu - cize ziadne web rozhranie
na PC klikni na start a do policka spustit napis:
\\xxx.xxx.xx.x
namiesto xxxxxx zadaj skutocnu ipadresu hdboxu.
a odosli enterom
znak zpatne lomitko \ napises pri podrzani Alt a na ciselnej klavesnici zadas 92 .

Zapol som si surflock ! Max 1sz za 24 hod ! A0 00
valierre
Nováček
Nováček

Příspěvek od valierre »

Děkuji moc za postup, funguje a konečně vidím jak disky tak systémovou složku. Chtěl bych, ale HDBox přidat do domácí skupiny to se mi ale nedaří. Pokud přes průvodce (WIn XP ) zkusím přidat nové místo v síti tak pomocí stejného příkazu se mi objeví hláška: K publikování vyžadována sdílená položka. Vyberte jiné umístění a do domácí sítě mi ho nepřidá. Pokud to zkusím přes ftp://ip adresa receiveru tak se místo v síti sice přidá, ale je prázdné a neobsahuje žádné položky. Opravdu nevím co dělám špatně, jestli je třeba ještě něco nastavit v receiveru nebo nevím. Jinak v domácí síti mám 2 multimediální přehrávače a PC a ty spolu normálně komunikují, ale přidat tam HDBox se mi nedaří. Z toho mi vyplývá, že by mohl být problém s nastavením HDBoxu ale nenapadá mě kde co nastavit, menu jsem prošel a nevím co by na to mohlo mít vliv. Neměl by někdo nějakou radu jak to nastavit? Předem moc děkuju.

Thomik1 Czech Republic
Moderátor
Moderátor
Dal poděkování: 34 poděkování
Dostal poděkování: 105 poděkování

Příspěvek od Thomik1 »

Jde to 2 mi způsoby jako sítovou jednotku
do položky připojit sítovou jednotku napiš tohle kde xx je ip HD boxu.
\\xxx.xxx.xx.x\storage\USB2

Nebo jako umístění v síti .

Samozřejmě je potřeba mít nějaké Hdd nebo usb flash disk v usb Hd boxu a u 9200 to může být i USB1 .

Force1 Iqon 1Tera HDD ,Dreambox DM520 + USB DVB-T,HdBox 9105,Dreamsky Duo6 ,SG2100 usals,LNB Quad ,parabola 85,a ještě pár dalších STB
Obrázek
Všechny uvedené návody slouží výhradně na studijní účely, pro příjem kódovaných programů si pořiďte oficiální dekódovací kartu.
valierre
Nováček
Nováček

Příspěvek od valierre »

Děkuji moc, už funguje

Odpovědět

Zpět na „Diskuze HD-BOX FS-9200-9300 PVR“