Zdravim,
chcel by som sa spýtať..
Mám záujem kúpiť 1parabolu,2konektory s 2satelitnými káblami a prepojiť to do HD Boxu 9200,alebo HD Boxu 9300 v obývačke + prepojiť to s routrom resp. s PC(ethernetovym kablom).
Následne by som chcel z HD BOxu napojiť 1sat. kábel do spalne na ďalší obyčajný sat. prijmnač a tým previesť signál so samostatným ovládaným + tiež prepojiť s routrom.
Mám otázočky....
-Je takéto zapojenie možné, resp. funkčné?
-Chcel by som, aby som mohol sledovať a prepínať akýkoľvek TV kanál na jednom i druhom prímači naraz?
-Prehravať filmy z inetrneho HDD HD Boxu do spalne?
-Nahrávať a pozerať nezavysle iny kanal na HD Boxe?
-Pripojiť oba príjmače na internet, resp. s PC s možnostou pozerania 3D filmov cez HD BOX a TV LG 42LW5500(stači prepojenie cez HD BOX)?
Postačuje mi to prepojiť, tak ako som to popísal vyššie ,alebo treba iné prepojenie môžete mi prosím poradiť?
Som tu nový v iných príspevkoch som sa nedočítal komplexnej odpovede.
Ďakujem moc.
luo
Prepojenie HD Boxu, 2 TV a routru
Moderátor: By.Bob
- grantec
- Administrátor
- Dostal poděkování: 2 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: Prepojenie HD Boxu, 2 TV a routru
Ku kazdedmu prijimacu treba priviest signal z paraboly- cize koax, samostany koax, takze LNB na parabole musi mat aspon dva vystupy.
Prijimace treba prepojit ehternetovym kablom (ide aj wifi USB, vtedy kabel netreba, ale musis mat doma postavenu wifi siet). To prepojenie nesluzi k funkcnosti, ale koli zdielaniu jednej karty, vo vsetkych prijimacoch v domacnosti.
A vsetko ostatne uz bude fungovat tak, ako chces.
Prijimace treba prepojit ehternetovym kablom (ide aj wifi USB, vtedy kabel netreba, ale musis mat doma postavenu wifi siet). To prepojenie nesluzi k funkcnosti, ale koli zdielaniu jednej karty, vo vsetkych prijimacoch v domacnosti.
A vsetko ostatne uz bude fungovat tak, ako chces.
Zapol som si surflock ! Max 1sz za 24 hod ! A0 00
- tulino
- Pokročilý
principialne ano, ale kazdy tuner potrebuje samostatny kabel a ten 2. v spalni, ak ma fungovat nezavisle, nemoze byt prepojeny tzv loopomluo píše: -Je takéto zapojenie možné, resp. funkčné?
cize ak chcete do obyvacky 9200-9300, co je 2tuner, chce to 2 samostatne kable a ak do spalne dalsi tuner = DALSI SAMOSTATNY kabel
funguje za podmienky 3 samostatnych kablov iducich z QUAD (4vystupovy) LNB/konventora na kazdu satelitnu poziciu (pozor nie QUATTRO!)luo píše: -Chcel by som, aby som mohol sledovať a prepínať akýkoľvek TV kanál na jednom i druhom prímači naraz?
len v pripade, ze tuner v spalni bude vediet nacitat po sieti z boxu v obyvacke = takmer 100% linuxovy tuner (preco nekupit do spalne HDBOX 9105?)luo píše: -Prehravať filmy z inetrneho HDD HD Boxu do spalne?
funguje na HDBOXoch (za podmienky samostatnych kablov pre kazdy tuner = 9200/9300 2 samostatne kable)luo píše: -Nahrávať a pozerať nezavysle iny kanal na HD Boxe?
hdboxy pripojit do routra = su v sieti, aj interneteluo píše: -Pripojiť oba príjmače na internet, resp. s PC s možnostou pozerania 3D filmov cez HD BOX a TV LG 42LW5500(stači prepojenie cez HD BOX)?
ale pozerat 3D filmy cez HDBOX? HDBOXy predsa nemaju podporu 3D, na to treba na to aj 3D televizor (vas ma konverziu na 3D a 3D XD Engine) ale aj prehravac na 3D
Octagon SF 1018, fw 1.11.57 + Mcas 130904 + SL ICE = OK, + Seagate Pipeline 1 TB
HDBOX SF 9105 / 9105 PLUS, fw. 2.11.34 + Mcas january 2013 + SL IRDETO/ICE
HDBOX SF 9100, fw. 1.09.20 + Mcas july 2012 + SL ICE
-
- Nováček
Grantec,tulino
ďakujem Vám za odpoved, prepačte,ale nedalo sa mi odpovedať skôr.
Dal som aj na Vaše rady..predvčerom som kupil 3sat. koax.(2zapojim na HD 9200/9300 a 1pravdepodobne na Vami doporučený HD 9105) + 1 hdmi 1,4 kábel s podporou 3D,ktorý bude priamo napojený na TV...dufam,že mi to pojde,tak ako si prestavujem,resp. že to bude zdielať a budem moct pozerat 3D filmy z PC.
Mal by som ešte 2 otázočky:
-Prečo QUAD konventor...nedá sa použiť QUATRO,resp. 2TWINy?
-V Skratke, ake emulátory/pluginy používate?
Pekný víkend prajem.
Vďaka moc.
luo
ďakujem Vám za odpoved, prepačte,ale nedalo sa mi odpovedať skôr.
Dal som aj na Vaše rady..predvčerom som kupil 3sat. koax.(2zapojim na HD 9200/9300 a 1pravdepodobne na Vami doporučený HD 9105) + 1 hdmi 1,4 kábel s podporou 3D,ktorý bude priamo napojený na TV...dufam,že mi to pojde,tak ako si prestavujem,resp. že to bude zdielať a budem moct pozerat 3D filmy z PC.
Mal by som ešte 2 otázočky:
-Prečo QUAD konventor...nedá sa použiť QUATRO,resp. 2TWINy?
-V Skratke, ake emulátory/pluginy používate?
Pekný víkend prajem.
Vďaka moc.
luo
- tulino
- Pokročilý
LNB
rozdiel, a zasadny, spociva v tom, ze na vystupoch ma
QUATTRO na kazdom zo 4 vystupoch nieco ine = dolne pasmo HORIZOTAL, dolne pasmo VERTIKAL, horne pasmo H a horne pasmo V
kdezto
QUADD ma na kazdom zo 4 vystupov moznost plnej sirku pasma a vie sam prepinat medzi V a H a dolnym a hornym pasmom
cize kazdy je urceny pre iny strukturu:
QUATTRO je pre rozvody pre viacerych (viac ako 4) ucastnikov a zapoji sa do multiprepinaca (za ine love pre vela ucastnikov)
QUADD je urceny na "individulany" prijem jednoduchej struktury az 4 od seba uplne nezavislach primacov, cize je to ako keby 2x TWIN
PLUGINY
najpouzivanejsimi su OSCAM a MCAS, zalezi na tom co chces pozerat, ake karty ovladat, ake dalsie poziadavky na sat prijem mas
neexistuje univerzalna rada
1. ciste pozeranie Skylink/Cslink ja doporucujem MCAS
2. ako 1. a k tomu takoveto domaci zvykani (9200 + 9105 napriklad) ja doporucujem MCAS
3. zvykani mimo domaceho uzemia podla chuti zdrojoveho sudruha, ale pravdepodobne OSCAM, MGCAM
najprv si skus precitat, sekcie o pluginoch
lebo su aj pluginy s inymi funkciami ako ovladanie kariet a zdielanie
rozdiel, a zasadny, spociva v tom, ze na vystupoch ma
QUATTRO na kazdom zo 4 vystupoch nieco ine = dolne pasmo HORIZOTAL, dolne pasmo VERTIKAL, horne pasmo H a horne pasmo V
kdezto
QUADD ma na kazdom zo 4 vystupov moznost plnej sirku pasma a vie sam prepinat medzi V a H a dolnym a hornym pasmom
cize kazdy je urceny pre iny strukturu:
QUATTRO je pre rozvody pre viacerych (viac ako 4) ucastnikov a zapoji sa do multiprepinaca (za ine love pre vela ucastnikov)
QUADD je urceny na "individulany" prijem jednoduchej struktury az 4 od seba uplne nezavislach primacov, cize je to ako keby 2x TWIN
PLUGINY
najpouzivanejsimi su OSCAM a MCAS, zalezi na tom co chces pozerat, ake karty ovladat, ake dalsie poziadavky na sat prijem mas
neexistuje univerzalna rada
1. ciste pozeranie Skylink/Cslink ja doporucujem MCAS
2. ako 1. a k tomu takoveto domaci zvykani (9200 + 9105 napriklad) ja doporucujem MCAS
3. zvykani mimo domaceho uzemia podla chuti zdrojoveho sudruha, ale pravdepodobne OSCAM, MGCAM
najprv si skus precitat, sekcie o pluginoch
lebo su aj pluginy s inymi funkciami ako ovladanie kariet a zdielanie
Octagon SF 1018, fw 1.11.57 + Mcas 130904 + SL ICE = OK, + Seagate Pipeline 1 TB
-
- Nováček
tulino,
diky moc za vysvetlenie a rady...idem poštudovať tie pluginy... :)
luo
diky moc za vysvetlenie a rady...idem poštudovať tie pluginy... :)
luo