podpora NTFS

Nastavení a vše kolem HD-BOXU.

Moderátor: By.Bob

Odpovědět
robino2580
Nováček
Nováček

podpora NTFS

Příspěvek od robino2580 »

Rád by som sa opýtal skúsenejších ako je to s podporou NTFS. Už som prečítal asi všetky fóra a pre mňa to stále nefunguje. V minulých FW bolo písané o podpore s použitím plugin-u. Skúšal som to a vždy po naformátovaní HDD sa disk nedal pridať - ako by nebol. Nainštaloval som si posledný FW ..28, ktorý má podporovať NTFS bez plugin-u, ale ani toto mi nepomohlo po naformátovaní disku na NTFS, systém nerozpozná disk a po reštarte STB sa pýta na formátovanie HDD. Viete mi niekto s týmto poradiť? FAT32 a Linux formát fungujú normálne. Ďakujem za pomoc.

Mám Icecrypt S4000 s 1TB HDD, flash-nutý na HDBOX SF9300 s posledným FW ..28, Skylink ICE kartu.

ICECRYPT S4000 (HDBOX FS9300), FW v1.11.57, Skylink ICE, OSCAM 1.20 build #6426, interný TIME-SHIFT 80GB HDD, externý NAS
robino2580
Nováček
Nováček

Re: podpora NTFS

robino2580 píše:Rád by som sa opýtal skúsenejších ako je to s podporou NTFS. Už som prečítal asi všetky fóra a pre mňa to stále nefunguje. V minulých FW bolo písané o podpore s použitím plugin-u. Skúšal som to a vždy po naformátovaní HDD sa disk nedal pridať - ako by nebol. Nainštaloval som si posledný FW ..28, ktorý má podporovať NTFS bez plugin-u, ale ani toto mi nepomohlo po naformátovaní disku na NTFS, systém nerozpozná disk a po reštarte STB sa pýta na formátovanie HDD. Viete mi niekto s týmto poradiť? FAT32 a Linux formát fungujú normálne. Ďakujem za pomoc.

Mám Icecrypt S4000 s 1TB HDD, flash-nutý na HDBOX SF9300 s posledným FW ..28, Skylink ICE kartu.

Možno by bolo riešením použiť NAS, máte niekto skúsenosti? Ako je to s rýchlosťou takýchto zariadení, sú vhodné na nahrávanie z STB (povedme 2 HD programy naraz)?

ICECRYPT S4000 (HDBOX FS9300), FW v1.11.57, Skylink ICE, OSCAM 1.20 build #6426, interný TIME-SHIFT 80GB HDD, externý NAS
jerry
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od jerry »

nebolo podmienkou formatovat na NTFS v satelitnom boxe?! Nie je NTFS ako NTFS...

robino2580
Nováček
Nováček

jerry píše:nebolo podmienkou formatovat na NTFS v satelitnom boxe?! Nie je NTFS ako NTFS...
Dik za pomoc, samozrejme som HDD formatoval v STB. Nemam dovod otvarat ho. inak napadlo ma naformatovat ho mimo STB, ale neurobil som to. Zvolil som formatovanie v menu STB a po ukonceni formatovania, ktore trvalo velmi rychlo som prestal disk vidiet a mat nan pristup. Ked som HDD opat naformatoval na FAT32 fungoval bez problemov.

Vzhladom na to ze mam v STB 1TB HDD rozhodol som sa kupit NAS a zacnem pouzivat HDD aj pre ine potreby v nasej domacnosti ako len na nahravanie filmov. Potom budem mat inu otazku, ktoru som uz na fore raz polozil, ale nikto mi neodpovedal.

"Ahoj, poradi mi niekto? Mam problem s korektnym zobrazenim filmov. Nakopiroval som si filmy z mojho PC na interny HDD v sat. prijimaci a pri prehravani je obraz vzdy zobrazeny na celej obrazovke bez ohladu na to aky pomer stran ma film. Vecsina filmov je preto roztiahnuta. Vedel by niekto poradit ako osetrit tento bug? V menu sat. prijimaca nie je moznost nijako nastavit prehravac medii. Zmeny nastavenia zobrazenia v menu (16:9, 4:3 ...) maju vplyv iba na live pozeranie TV." Mozno ziaden problem nenastane. Neviem ako sa NAS bude chovat. :roll:

robino2580
Nováček
Nováček

jerry píše:nebolo podmienkou formatovat na NTFS v satelitnom boxe?! Nie je NTFS ako NTFS...
Ked hovoris o formatovani mimo STB, pravdepodobne hovoris o externom HDD. Napadlo ma, funguje NTFS aj pre interny HDD? Ja sa snazim pouzit interny s NTFS.

Pise sa tu na fore, ze STB nie je multimedialne zariadenie (niekto sa stazoval na slabu podporu .AVI formatu) mozno sa zacnem obzerat nad ENIGMOU 2, ta zrejme multifunkcna je, ale to je uz iny pribeh. Skoda, povodne som si myslel, ze sa STB bude dat pouzit na prehravanie DVDrip-ov. :90:

Odpovědět

Zpět na „Diskuze HD-BOX FS-9200-9300 PVR“