Celková záloha (full) backup

Otázky pro začátečníky pro přijímač Clarke-Tech ET9000 HD , Xtrend ET9x00

Moderátoři: gorick, matchboxx, clasicrock

jirka106
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Celková záloha (full) backup

Příspěvek od jirka106 »

Můžete poradit jak zazálohovat kompletní nastavení receivru nejlépe na USB čtečku.Jde mi o to,že při mých odvážných pokusech a laborování s přístrojem se mi parkrát stalo,že jsem musel všechno instalovat po částech znova a je to z dlouhavé.Teď se dá říci,že receiver mám doladěn a chtěl bych si ho komplet uložit.Díky

Clarke -Tech ET9000 HD ,OpenPli- 4.0 _Beta - Plazma TV LG 50PK9505
eemil
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Re: Celková záloha stroje

Příspěvek od eemil »

tak třeba co mám original clarke-tech image, tak tam je v ct panelu položka image tools. Nevím co je v jiných image, ale lze to i řešit pluginem full back-up a podobně :89:

Clarke-Tech ET9000 HD, VU+ SOLO, Amiko SHD-7900
vikino Ukraine
V.I.P.
V.I.P.
Dal poděkování: 9 poděkování
Dostal poděkování: 2 poděkování

Příspěvek od vikino »

Len doplnim, ze v PLI je v pluginoch moznost stiahnut pluginy na full backup na USB, alebo HDD. Najlepsie skusenosti mam v CT Offico img, kde si zvolim ulozit zalohu do PC na zdielany folder. Pred samotnym vykonanim zalohy je dobre nastavit skin na defaultny, alebo ten najjendnoduchsi, aby pri obnove nebol problem a nenabehlo to do zelenej obrazovky. (ono je to aj tak loteria, niekedy flashnutie backup zalohy prejde, inokedy-vacsinou, nie.) A snad uz numusim pripominat, ze je potrebne mat upgradnuty bootloader... :wink:

Octagon SF8008 4k twin, oATV 7.1, Egami 10.1.
jirka106
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od jirka106 »

Díky,jinak bootloader stačí nainstalovat jen jednou a pak už ne?Třeba při továrním nastavení??

Clarke -Tech ET9000 HD ,OpenPli- 4.0 _Beta - Plazma TV LG 50PK9505
vikino Ukraine
V.I.P.
V.I.P.

Příspěvek od vikino »

Ano, bootloader staci nainstalovat len raz.

EDIT: Pred zverejnenim img backup, si vyskusajte urobit tovarko a vlastny backup flashnut, ak nabehne zelena, nema zmysel to zverejnovat, preto su odomna zverejnene len dve backup zalohy... :wink:

corsarko
Nováček
Nováček

Příspěvek od corsarko »

Chtěl bych se zeptat, pokud chci udělat zálohu image na Usb flasch disk, je nutné jej před tím inicializovat v přijímači, nebo stačí naformátování Fat32 v Pc?Bude možné po té inicializaci číst disk Usb na Pc pod Windows nebo jen v Linuxu?Díky za odpověd .

vikino Ukraine
V.I.P.
V.I.P.

Příspěvek od vikino »

Fat32 a cita aj box aj PC.

corsarko
Nováček
Nováček

Příspěvek od corsarko »

Ful Back-up to USB, ale když ho mám na Fat32 jej nenajde a stále hlásí abych ho vložil.Přijímač o něm, ale ví, protože je v seznamu disků. Co s tím?

vikino Ukraine
V.I.P.
V.I.P.

Příspěvek od vikino »

Istejsie je robit full backup na int. HDD, ak mas HDD, tak plugin backupsuite robi spolahlivu zalohu. Nakopirujes na USB a flashujes ako kazdy iny image.
Neviem ako by to bolo, keby si predsa naformatoval usb flashku na ext2 aby ho box videl a na neho urobil zalohu, musel by si to aj tak zalohovat do pc a restore robit zase s flashkou formatovanou na Fat32.

corsarko
Nováček
Nováček

Příspěvek od corsarko »

Máš pravdu.Tak jak si to popsal víše to také ted dělám.Ještě s tím rozdílem, že zálohy image si také kopíruju do Pc na pevný disk, kde si je třídím a archyvuji. Takže asi nemá příliš smysl mít flaschku trvale připojenou k přijímači.Pod Fat32 na ní v přijímači nic nepřetáhnu, protože v Pc jí nevidím když není inicializovaná.Když jí,ale s inicializuju/nevím jesli to vůbec jde a zda je to vratnej proces/ tak jí asi pak přijímač bude moc využívat k ukládání dat, ale nepůjde z ní instalovat zálohy. Měl jsem takovou představu, že to půjde oboje pod Fat32. Že pak nebudu muset při obnovje image neustále přehazovat flaschku z Pc do přijímače a zpět, abych tam nahrál záložní image.

vikino Ukraine
V.I.P.
V.I.P.

Příspěvek od vikino »

Ja mam zozadu v boxe pichnutu flashku 8GB na timeshift - fat32, je to lepsie ako na HDD, ktory ked sa toci, tak pocujem. Flashka ide absolutne ticho.. :D Niekedy to robim aj tak, ze obsah timeshiftovej flashky cez ftp vymazem, nakopirujem na nu image (et9000), a flashujem. Zalohu ale vzdy robim na int. HDD.

corsarko
Nováček
Nováček

Příspěvek od corsarko »

No to jsem přesně měl na mysli.A ty jí tedy přez ftp vidíš v Pc i když je Fat32? Já jí, ale nevidím.Takže žádný mazání a přesouvání nemůžu bohužel dělat. Ted jsem to znovu zkoušel ji připojit a přez Commandera, ale vidím jen složku Harddisk a Root.Nic víc.

dym1 Slovakia
V.I.P.
V.I.P.
Dal poděkování: 1 poděkování
Dostal poděkování: 43 poděkování

Příspěvek od dym1 »

Mala by byt pod media/usb

DM 900 UHD, SSD Kingston 240GB. Xtrend ET8000, SSD Kingston 240GB, Parabola Maximum E-85.
corsarko
Nováček
Nováček

Příspěvek od corsarko »

Výborně! Problém vyřešen.Už jsem ji našel a zapisoval na ní bez problémů.Díky moc za radu.

otto69
Nováček
Nováček

Re: Backup_OpenPLi-2.0-beta-et9000_img_by_vikino - 20/06/201

Příspěvek od otto69 »

Ahoj chlapi, můžete mě poradit, čím děláte ty zálohy img i s nastavením?
Na jaké uložiště je děláte USB či interní disk (já mám interní disk)?
Díky za odpověď.

XTREND ET9200-img s OE2.0 -CCcam 2.3.0,motor SG2100, HD WD CAVIAR GREEN WD10EZRX 1TB "3,5", LG 47LB671V-ZB, karta Skylink (0D03;0624,0D96)
Odpovědět

Zpět na „Clarke-Tech ET9000 HD , Xtrend ET9x00 Otázky začátečníků“