Náhrávání přes časovač a EPG - Pomoc
Moderátor: By.Bob
-
- Nováček
Náhrávání přes časovač a EPG - Pomoc
Na HDBOXu 9200 mám zapojen LNB1 a druhý jde přes smyčku. Mám problém s nahráváním přes nastavený časovač. Nastavim časovač třeba libovolně na druhý den, vypnu do standby a přijdu domů a nic není nahrané ale v časovači je stále zapsaná událost, ale s prošlým časem. fw 10909, MCAS z 27.3.2011 .. máte nějaké zkušenosti či radu ? .. přišel s tím zákazník, že mu to začlo dělat po přehrání fw .. (a ten má 1.8.83 mcas 10.2.2011) ..tak to zkouším doma s tímto novějším fw a opravdu to nenahrává. . Anténa je nastavena PRŮCHOZÍ, DISEQCY taky. .. nevím co s tím.
-
- Nováček
Re: Náhrávání přes časovač a EPG - Pomoc
a ještě jedna věc .. jaké doporučujete nastavení formátu hardisku pro nhrávání ?
-
- Nováček
Přidám se s dalším dotazem: Po volbě nahrávání přes EPG musím do časovače a změnit ručně typ z "přehrávání" na "nahrávání". Lze někde defaultně nastavit typ na "nahrávání"? Volbu tuneru měním z "automaticky" na "1" nebo "2" (mám oddělené).
- tulino
- Pokročilý
RTFMUrbji píše:Přidám se s dalším dotazem: Po volbě nahrávání přes EPG musím do časovače a změnit ručně typ z "přehrávání" na "nahrávání". Lze někde defaultně nastavit typ na "nahrávání"? Volbu tuneru měním z "automaticky" na "1" nebo "2" (mám oddělené).
co tak precitat si manual, aby si zistil, ze pri EPG musis OK stlacit 2x, pretoze :
- prym stracenim OK sa nastavi POZERANIE = automaticke prepnutie v dany cas na dany program = ZELENY SYMBOLPREHRAVANIA (SIPKA) v EPG tabulke
- druhym stlacenim OK sa nastavi NAHAVANIE = CERVENY SYMBOL NAHRAVANIA v EPG tabulke
moj nerv
Octagon SF 1018, fw 1.11.57 + Mcas 130904 + SL ICE = OK, + Seagate Pipeline 1 TB
HDBOX SF 9105 / 9105 PLUS, fw. 2.11.34 + Mcas january 2013 + SL IRDETO/ICE
HDBOX SF 9100, fw. 1.09.20 + Mcas july 2012 + SL ICE
- tulino
- Pokročilý
Ak ma zakaznik druhy tuner prepojeny sluckou, tak nechapem naco si kupoval 2tuner. Okamzite vymenit LNB za TWIN a dotiahnut 2. kabel k tuneru (pripadne 2. diseqc).vokrinek píše:Na HDBOXu 9200 mám zapojen LNB1 a druhý jde přes smyčku. Mám problém s nahráváním přes nastavený časovač. Nastavim časovač třeba libovolně na druhý den, vypnu do standby a přijdu domů a nic není nahrané ale v časovači je stále zapsaná událost, ale s prošlým časem. fw 10909, MCAS z 27.3.2011 .. máte nějaké zkušenosti či radu ? .. přišel s tím zákazník, že mu to začlo dělat po přehrání fw .. (a ten má 1.8.83 mcas 10.2.2011) ..tak to zkouším doma s tímto novějším fw a opravdu to nenahrává. . Anténa je nastavena PRŮCHOZÍ, DISEQCY taky. .. nevím co s tím.
A ak to uz tak ma nastavene, tak sa mu aj predtym muselo stavat, ze sa nahravka nenahrala, pretoze TUNER2 vie hrat len z toho isteho TP, na ktorom je nastaveny (prepnuty) T1
Ak nahrava a sucasne nepozera, treba nastavit nahravanie nie automaticky, ale na TUNER 1
Ak chce sucasne pozerat aj nahravat, tak nahravat moze uz len z toho isteho TP ako pozera. Predsa ak sa box zapne/pozera na tuneri T1 napriklad na CT1 na 12525V a tak uz nemoze nahravat na inom TP dajme tomu este aj s inou polarizaciou na T2 napriklad Nova 12070H, ktory je napajany z T1. Diseqc ani LNB sa nevie zblaznit, aby 2x v jeden moment dodaval po 1 kabli dva rozne signaly ...
Apropo dve kontrolne otazky:
- startuje box s nastavenom VSETKY TUNERY?
- su programy nakopirovane aj na TUNER2?
Octagon SF 1018, fw 1.11.57 + Mcas 130904 + SL ICE = OK, + Seagate Pipeline 1 TB
-
- Nováček
To tulino,
díky a omlouvám se. Návod ale není zrovna nejšťastněji přeložen do češtiny (možná, že ve slovenštině je čtivější
)
díky a omlouvám se. Návod ale není zrovna nejšťastněji přeložen do češtiny (možná, že ve slovenštině je čtivější

-
- Nováček
Este doplnim, rychlejsie sa to da este, ked v EPG v oznacenom case zmacknes na ovladaci REC, budes to mat hned oznacene ako nahravanie. Druhykrat zmacknes REC, tak si mozes zmenit moznosti nahravaniatulino píše:RTFMUrbji píše:Přidám se s dalším dotazem: Po volbě nahrávání přes EPG musím do časovače a změnit ručně typ z "přehrávání" na "nahrávání". Lze někde defaultně nastavit typ na "nahrávání"? Volbu tuneru měním z "automaticky" na "1" nebo "2" (mám oddělené).
co tak precitat si manual, aby si zistil, ze pri EPG musis OK stlacit 2x, pretoze :
- prym stracenim OK sa nastavi POZERANIE = automaticke prepnutie v dany cas na dany program = ZELENY SYMBOLPREHRAVANIA (SIPKA) v EPG tabulke
- druhym stlacenim OK sa nastavi NAHAVANIE = CERVENY SYMBOL NAHRAVANIA v EPG tabulke
moj nerv

-
- Nováček
No tak jsem u dalšího zákazníka, který má oba tunery zapojené, nastavené odděleně, programy jsou naladěny na obou tunerech. Náhrávám čt1 a zárověn nova cinema. Po 5 minutách to zastavím. CT1 jde prehrat bez problemu, Nova cinema přehraje, ale když posouvám na jiny cas, tak ta sipka se stale pohybuje a nejde zastavit, následně se to zasekne. Jinak po nahrávání byla Nova cinema ZÁKODOVANÁ. Jaký používáte fw, a mcas ? nějaké rady k nastavení ? navíc mi teda nejde ani časovač ... nastavim časovač, vypnu přijímač a ten se v čas nezapne a nic se nenahraje.
-
- Mírně pokročilý
Aky si tam mal ty FW a plugin?
Posledny FW + MCAS, alebo posledny FW + oscam su OK :)
Posledny FW + MCAS, alebo posledny FW + oscam su OK :)
-
- Nováček
mám fw 10909 a MCAS z 27.3.2011 ... oscam je lepší ? ten jsme nikdy nepoužival ?
- tulino
- Pokročilý
Mas nastaveny start boxu TUNER VSECHNY? Lebo ak je rezime 1. resp 2. tunera, tak sa sam neprenastavi a ma tak k dispozicii len ten zvoleny tuner amoze teda nahravat len z toho daneho TP.vokrinek píše:No tak jsem u dalšího zákazníka, který má oba tunery zapojené, nastavené odděleně, programy jsou naladěny na obou tunerech. Náhrávám čt1 a zárověn nova cinema. Po 5 minutách to zastavím. CT1 jde prehrat bez problemu, Nova cinema přehraje, ale když posouvám na jiny cas, tak ta sipka se stale pohybuje a nejde zastavit, následně se to zasekne. Jinak po nahrávání byla Nova cinema ZÁKODOVANÁ
Karta je v sachte ci v module? Ak v sachte, je vypnuta citacka?
Chyba je u teba.
mozno nestiha disk, alebo flaska, kolko tam je naistalovanych pluginov?vokrinek píše: Nova cinema přehraje, ale když posouvám na jiny cas, tak ta sipka se stale pohybuje a nejde zastavit, následně se to zasekne.
si si isty, ze mas spravne nastaveny cas?vokrinek píše:navíc mi teda nejde ani časovač ... nastavim časovač, vypnu přijímač a ten se v čas nezapne a nic se nenahraje.
Korektne znova naistalovat fw a plugin
-
- Nováček
tulino píše:Mas nastaveny start boxu TUNER VSECHNY? Lebo ak je rezime 1. resp 2. tunera, tak sa sam neprenastavi a ma tak k dispozicii len ten zvoleny tuner amoze teda nahravat len z toho daneho TP.vokrinek píše:No tak jsem u dalšího zákazníka, který má oba tunery zapojené, nastavené odděleně, programy jsou naladěny na obou tunerech. Náhrávám čt1 a zárověn nova cinema. Po 5 minutách to zastavím. CT1 jde prehrat bez problemu, Nova cinema přehraje, ale když posouvám na jiny cas, tak ta sipka se stale pohybuje a nejde zastavit, následně se to zasekne. Jinak po nahrávání byla Nova cinema ZÁKODOVANÁ
Karta je v sachte ci v module? Ak v sachte, je vypnuta citacka?
Chyba je u teba.
mozno nestiha disk, alebo flaska, kolko tam je naistalovanych pluginov?vokrinek píše: Nova cinema přehraje, ale když posouvám na jiny cas, tak ta sipka se stale pohybuje a nejde zastavit, následně se to zasekne.
si si isty, ze mas spravne nastaveny cas?vokrinek píše:navíc mi teda nejde ani časovač ... nastavim časovač, vypnu přijímač a ten se v čas nezapne a nic se nenahraje.
Korektne znova naistalovat fw a plugin
1) Karta je ve čtečce - obě karty jsou ve čtečce karet. Jak se vypína čtečka ? Tunery jsou nastaveny oddělené a na oba jsou nastaveny diseqcy. Psal jsi " Mas nastaveny start boxu TUNER VSECHNY?" .. jestli tedy stačí mít oddělené tak mám, jinak nevím co myslíš.
2) Plugin mám zapnutý 1 (mcas) ted jsem nahrál ten poslední co je zde k stažení. Hardisk samsung S2 portable.
3) jsem si jistý že mám správně nastavený časovač.
Jen napíšu postup jak přehrávám fw, možná je zde chyba: Vložím flesh, nahraju fw(10909), dám tovarko a vypnu prijimač ze sítě, dám Delete stored position, naformatuju uzivatelska data, nahraju plugin, nahraju programy, nastavim v Pluginu Mcas na Automatic a Start. Tot vse, běží to. Na přístroji co mám doma mi to zatím ted vsecko jde. Ale na přístroji u zákazníka to občas zablne, nahrává mu to kostičkovaně atd .. signál má perfektní (92% na obou hodnotách), ... budu zkoušet dál.
- tulino
- Pokročilý
- vypnutie MENU / DOPLNKY / CAS - a vytukaj cislami model ktory to je (9100/9200/9300/1008/1018/1028 ...) = objavi sa ti nova polozka VNUTORNA CITACKA ma byt vypnuta, ak nie je tak nastav a vypni, vypni vzdaduvokrinek píše: 1) Karta je ve čtečce - obě karty jsou ve čtečce karet. Jak se vypína čtečka ? Tunery jsou nastaveny oddělené a na oba jsou nastaveny diseqcy. Psal jsi " Mas nastaveny start boxu TUNER VSECHNY?" .. jestli tedy stačí mít oddělené tak mám, jinak nevím co myslíš.
- VSECHNY TUNERY = stlac OK, potom cervene teletextove tlacidlo tolko krat az sa ti v STREDNOM stlpci ukaze TUNER VSETYK, pod nim TUNER 1 a pod nim TUNER 2
vyznacene musis ma TUNER VSETKY
nepytal som sa spravne nastaveny CASOVAC (CASOVE NAPROGRAMOVANIE), ale na SYSTEMOVY CAS - ukazuje ti spravny cas a program v EPG?vokrinek píše: 3) jsem si jistý že mám správně nastavený časovač.
-
- Nováček
všechny tunery zapnuty, děkuji za radu s vypnutím čtečky a čas je nastaven dobře..ted co jsem měl nastavený EPG tak to chytlo .. díky za rady budu testovat a kdyžtak se zas blbě ptát.tulino píše:- vypnutie MENU / DOPLNKY / CAS - a vytukaj cislami model ktory to je (9100/9200/9300/1008/1018/1028 ...) = objavi sa ti nova polozka VNUTORNA CITACKA ma byt vypnuta, ak nie je tak nastav a vypni, vypni vzdaduvokrinek píše: 1) Karta je ve čtečce - obě karty jsou ve čtečce karet. Jak se vypína čtečka ? Tunery jsou nastaveny oddělené a na oba jsou nastaveny diseqcy. Psal jsi " Mas nastaveny start boxu TUNER VSECHNY?" .. jestli tedy stačí mít oddělené tak mám, jinak nevím co myslíš.
- VSECHNY TUNERY = stlac OK, potom cervene teletextove tlacidlo tolko krat az sa ti v STREDNOM stlpci ukaze TUNER VSETYK, pod nim TUNER 1 a pod nim TUNER 2
vyznacene musis ma TUNER VSETKY
nepytal som sa spravne nastaveny CASOVAC (CASOVE NAPROGRAMOVANIE), ale na SYSTEMOVY CAS - ukazuje ti spravny cas a program v EPG?vokrinek píše: 3) jsem si jistý že mám správně nastavený časovač.