Ahojte, pred par dnami som tu jednemu novemu uzivatelovi doslova "polopate" vysvetlil, ako si novy nijako neupraveny prijimac pripravit na prve pouzivanie...Po prejdeni tohto "mininavodu" bude mat uzivatel plne funkcny software, fungujuce citacky(horna - Skylink ICE, dolna - CSLink) a naladene niektore zakladne druzice...
Otázka od daného užívateľa:
Ahoj potřebuju poradit jak nastavit tunery.Mam monoblok twin a motor.,zprovoznit EMU.Karty mám ICE Skylink CSlink. Dík
Moja odpoveď:
Ahoj, takze predpokladam, ze si este nic s prijimacom nerobil, mam namysli to, ze si nemenil ani "bootloader" ani "software"???
Bootloader je dost podstatny pre dalsiu pracu z roznym softwarom...ten povodny totiz berie image len do velkosti 40MB a ten novy az do 60MB...
Takze zacneme preinstalovanim noveho softwaru a nasledne na to aj "bootloadera"...podotykam, ze tu na fore sa da najst vsetko ohladom nastavenia prijimaca, takze Ti tu este aj preistotu dam odkaz na rozne rady a navod (od vikina), podla ktoreho som postupoval i ja...
Tu je:
http://www.forum.satdigitalne.cz/viewto ... 286&t=7537
Tam sa vykasli na par prvy riadkov, ale rovno skoc na tento odkaz:
Kód: Vybrat vše
http://www.pli-images.org/modules/file_downloads/file_downloads.php?fd_id=1&dir=/et9000
Tam stiahnes najnovsi software, konkretne dnes je tam SW z dnesnym datum, v nom su aj najnovsie ovladace, takze tento si stiahni.
Ďalej si možeš rovno stiahnuť aj nový "bootloader", ten je tu:
http://www.forum.satdigitalne.cz/downlo ... hp?id=5712
Teraz si musíš pripraviť USB kľúč, ten treba naformátovať na súborový systém FAT32, kľudne i vo Windows, alebo použi nejaký SW na to určený...ja som formátoval vo Windows 7...
Na kľúč potom skopíruj obsah rozbaleného softwaru (najskôr budeme upgradovať SW, bootloader až potom!!!) Musíš mať na USB len adresar "et9000" a v nom iba potrebne subory, ziadny iny podadresar...
Takto pripravený USB kľúč strčíš do vypnutého prijímača (mám namysli vypnutého vzadu vypínačom) keď máš kľúč zasunutý, možeš vzadu spustiť prijímač, ten Ti na displey-i vypíše že našiel na USB nový SW, pýta sa Ťa či ho chceš inštalovať, musíš to potvrdiť tlačitkom "OK" priamo na prijímači (NIE na diaľkovom!!!)...
Teraz treba počkať na potvrdenie o dokončení na displey-i, chvíľku to trvá (cca. 2 minúty), následne na to by sa mal prijímač sám naštartovať...takto máš v prijímači najnovší "soft" aj z ovládačmi...
Teraz nový bootloader, USB kľúč musíš zasa preistotu naformátovať, alebo jednoducho iba z neho vymaž pôvodný adresár "et9000" a skopíruj tam obsah rozbaleného "bootloadera", takisto tam bude adresar "et9000", nesmie tam byt nic ine a postup instalacie je ten isty ako pri SW, takze treba pockat az kym sa nenastartuje prijimac sam, nic nerobit dovtedy...priebeh vidis na displey-i...
To je zatial vsetko, ak by si nieco mal, tak sa ozvi tu...ale mas tu napisane vsetko, povedal by som ze az moooc podrobne :-) Asi mám super náladu, keď som sa Ti až takto podrobne povenoval ;-) Dnes už tu asi nebudem idem služobne mimo, ale máš tu všetko na základné spojazdnenie, ak máš parabolu z motorom nastavenu dobre (predpokladam, ze uz si na tom systeme nejaky prijimac prevadzkoval) tak vzdy po nainstalovani ineho SW musis prestavit na tuneri A svoju poziciu kde sa nachadzas, potom by Ti to uz malo ist bezproblemov...
btw. Ako som uz napisal, tu na fore sa da najst vsetko co sa nastaveni tyka...
Este detail...keď budeš tieto dve veci mať, tak potom rovnakým spôsobom ako tieto dve veci tam šupni tento software:
Kód: Vybrat vše
http://www.ulozto.sk/9043808/backup-open-pli-et9000-by-vikino-2011-05-18-rar
Je to software pripraveny na pouzivanie, mas tam aj nastavene oba tunery, tuner A je nastaveny na motor a B je na druhy konektor z LNB, SW uz ma v sebe aj naladene stanice Skylink-CSLink atd...
Nakoniec stačí už len nastaviť v nastaveniach motora/resp. tunera A svoju aktualnu polohu (zem. sirku a dlzku) a ak si vsetko urobil tak ako bolo treba, tak uz pozeras TV! Ak nahodou nenabehne obraz hned, treba chvilku pockat, kym sa nacitaju zapisy na kartu, v pripade, ze sa to nerozbehne po 1-2 minutach, tak potom treba este raz restartovat prijimac...
Z EMU Ti poradim az ked budes mat toto vsetko hotove...
Ešte raz upozorňujem, že na kľúči musíš mať vždy len tú vec ktorú tam chceš inštalovať, nič navyše!!!
To"vikino": Ak usúdiš, že sa to hodí inde, tak to kľudne presuň, len som myslel, že by to niekomu mohlo pomôcť, sám by som to takisto prvý krát bez Teba asi nezvládol...a tiež už tu bolo toho popísaného dosť a niesom žiadny amatér v HW/SW...

Xtrend ET-10000 (3 x DVB-S2 tuner + DVB-T2/C), OpenPLI, parabola Gibertini 105cm, LNB Inverto Unicable, motor DG240, Seagate 3TB, TV Panasonic 55st60E, BD Player Panasonic BD500