Ladění motoru

Diskuze Dreamsky NXP256 HD.

Moderátor: 005jon

Odpovědět
boddo
Nováček
Nováček

Ladění motoru

Příspěvek od boddo »

Zdravím.Tak jsem si pořídil tento stroj taky a už tady den zápasím s nastavením motoru.Mám Big Sat SG2100BS.Zatím jsem nepřehrával sf.Nastavil jsem svoji pozici tj 50°S a 16°V.Motor resetován na 0 na Erobird 16°,nastaven na Usals,proskenována družice,(u této je jako u jediné známa pozice)programy jedou.Když jsem v menu,tak mě jeden bar ukazuje sílu signálu,ale bar kvality nic.Pokud vyskočím z menu,tak to ukáže i kvalitu75%.Pokud kliknu na jinou družici,tak motor přejede na nesmyslnou pozici.Může někdo poradit přesný postup,jaknaladit družice?

marsim21 Czech Republic
Administrátor
Administrátor
Dal poděkování: 181 poděkování
Dostal poděkování: 267 poděkování

Re: Ladění motoru

Příspěvek od marsim21 »

V první řadě si nastav správně motor.NXP s motorem Bigsat po přidělení vyplnění tvé pozice a ke každé družici Usals chodí bez problémů sám jej vlastním.Správné nastavení motoru a paraboly nalezneš i na openboxforu.cz ZDE

Obrázek

Podpořte naše fórum finanční částkou. Stačí kliknout na tlačítko Donate a odeslat libovolnou částku.
:99: http://www.openboxforum.satdigitalne.cz :99:
:arrow:Panasonic TX-50CX700E , Panasonic TX-P42G30E
:arrow:Coolstream 4x DVB-S2 , Dreambox DM 900 UltraHD (1x dual DVB-S2) 1TB HDD , HD-BOX FS-9300 HD TWIN PVR 500GB HDD
:arrow:Wave Frontier T-90 II generace , Gibertiny 85AL Motor SG-2100BS , Famaval 85AL multifokus 23E,19E,13E
:arrow:Finder Dreamsky TSC-90 TRIO , SatFinder Openbox SF 20
:arrow: :57: Přístupové karty SkyLink 0D96 , FreeSat 0D97 :57:

Na SZ, které se netýkají ,,funkčnosti fóra,,již neodpovídám.Na dotazy ohledně sat. přijmu je vytvořeno fórum.
Kdo neumí používat tlačítko HLEDAT ,ten si nezaslouží odpověď.
boddo
Nováček
Nováček

Příspěvek od boddo »

Předtím jsem zapoměl dodat,že motor do této doby pracoval s Humaxem 5400.Humax už zastaral a tak jsem měnil.Mimochodem třeba setting editory to byl proti editoru na Dreamsky luxus a to jsou 10 let staré.Parabola zůstala tak jak byla a přijímal jsem programy od75°E do 30°W.No a teď šlo vlastně jen nastavit Usals(to Humax neměl)
Jak jsem postupoval:Motor na pozici 0 tj 16°E,reset motoru,proskenovánaEutelsat W2 na 16°.Potom nevím,ale vždy,když jsem udělal jakýkoliv pohyb v menu,tak se motor z nastavené pozice nepatrně pohnul směrem na východ.Nepomáhalo uložení pozice,nic.U Dreamu jsem dělal tovární nastavení,nepomohlo.Teď to nějakým způsobem chodí,ale nevím proč.Taky nevím,jak nejlépe pozici vyladit,protože sice nulovou pozici jsem měl nastavenu na motoru,ale to nemusí být ideální.Na Humaxu jsem při pohybu viděl vždy bar se sílou a kvalitou signálu.U Dreama ne,ačkoliv si myslím,že na začátku nastavování to na 16°ukazovalo.Teď to ukazuje např na 19° na 23,5°a na 16° i kdyžstanice je naladěná,stisknu info síla i kvalita je např 75%,tak když zmačknu menu/instalace/ok/v nastavení antény Q ukazuje výchylku,tak na S není signál žádný.Někdy taky když vyskakuji z instalace,nemám obraz.Musím přejet na jinou družici a zpět a obraz mám.

tras Slovakia
Nováček
Nováček
Dal poděkování: 1 poděkování

Příspěvek od tras »

Nainštaluj si niektorí setting s USALS čo sú tu na fóre a zadaj svoju polohu v Nastavení USALS,ak máš motor s nulou na ozajstnej polohe 0 tak už nemusíš nič nastavovať.

Amiko A3
AMIKO A3 Combo
Formuler F3
boddo
Nováček
Nováček

Příspěvek od boddo »

Nahrál jsem setting tady z fora-dobrá,ale jak na to eventuální jemné doladění to nevím.
Předtím,když jsem nechal proladit pozici 23.5°,tak jsem tam měl 44 Tv stanic.Nebylo tam třeba Očko,Barandov atd.Nechal jsem proladit Blindscanem,přibyly tam 2 stanice a např.Očko zase ne.
Když jsem zmačkl blindscan na 23.5°,tak parabola odjela někam na východ během ladění a zase jela zpět,tak taky nevím jak má ten Bsc vlastně fungovat,jestli to má projet signály jen s té družice,kde jsem to zmačkl,nebo i ostatní družice.
Po nahrání settingu tady z fora tam je 119 Tv stanic.Tak mě to nějak nejde na rozum.
Taky proč mizí ten bar se sílou signálu u některých družic,když skočím do nastavení antény.

marsim21 Czech Republic
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od marsim21 »

Doporučím přizvat odborníka. :89:

Obrázek

Podpořte naše fórum finanční částkou. Stačí kliknout na tlačítko Donate a odeslat libovolnou částku.
:arrow:Coolstream 4x DVB-S2 , Dreambox DM 900 UltraHD (1x dual DVB-S2) 1TB HDD , HD-BOX FS-9300 HD TWIN PVR 500GB HDD
:arrow:Wave Frontier T-90 II generace , Gibertiny 85AL Motor SG-2100BS , Famaval 85AL multifokus 23E,19E,13E

Na SZ, které se netýkají ,,funkčnosti fóra,,již neodpovídám.Na dotazy ohledně sat. přijmu je vytvořeno fórum.
boddo
Nováček
Nováček

Příspěvek od boddo »

To znamená,že tady na foru žádný odborník není?Dream funguje,ale nějaká vysvětlení co jsem dříve uváděl mě chybí.

marsim21 Czech Republic
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od marsim21 »

Pokud zapojíš nyní jiný přijímač tak vše funguje?

Obrázek

boddo
Nováček
Nováček

Příspěvek od boddo »

Mám jen toho Humaxe 5400,ale tam např Usals nebo blindscan není.

005jon Slovakia
Moderátor
Moderátor
Dal poděkování: 2 poděkování
Dostal poděkování: 207 poděkování

Příspěvek od 005jon »

Usals - je ovládanie motore
Blindscan – je hľadanie naslepo TP doplní chýbajúce TP
Skontroluj si zemepisná šírka a zemepisná dĺžka a hlavne N E či si to nezadal naopak

Sem napíš http://www.dishpointer.com/ tvoje mesto a zistíš presnú polohu zemepisná šírka a zemepisná dĺžku
zemepisná šírka (50,xy°N )
zemepisná dĺžku ( 16,xy°E)

Jaroslav (okres Pardubice)
Latitude: 50.0144°
Longitude: 16.0776°

boddo
Nováček
Nováček

Příspěvek od boddo »

Ještě jednou:Nahrál jsem setting tady z fora-dobrá,ale jak na to eventuální jemné doladění to nevím.
Předtím,když jsem nechal proladit pozici 23.5°,tak jsem tam měl 44 Tv stanic.Nebylo tam třeba Očko,Barandov atd.Nechal jsem proladit Blindscanem,přibyly tam 2 stanice a např.Očko zase ne.
Když jsem zmačkl blindscan na 23.5°,tak parabola odjela někam na východ během ladění a zase jela zpět,tak taky nevím jak má ten Bsc vlastně fungovat,jestli to má projet signály jen s té družice,kde jsem to zmačkl,nebo i ostatní družice.
Po nahrání settingu tady z fora tam je 119 Tv stanic.Tak mě to nějak nejde na rozum.
Taky proč mizí ten bar se sílou signálu u některých družic,když skočím do nastavení antény.

Teď vše funguje.Pozici mám prakticky stejnou(Holice vČ.) je a byla určitě zadaná dobře,ale nevím proč,když jsem se dotknul dálkáče.tak se parabola hnula vždy nepatrně na východ.Teď jen ty nezodpovězené otázky výše.

marsim21 Czech Republic
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od marsim21 »

Setting z fóra !!!!!!!!!
Setting, který jsi nahrál, zde z fóra je ze stejné lokality odkud pocházíš ty?Zda se nepletu,tak nastavení souřadnic motoru se přenáší se settingem. Tudíž pokud jsi nahrál cizí setting,tak máš nastavené jeho souřadnice.
Nikde, zde neudáváš, že jsi zadal správné souřadnice tvého bydliště.Pravděpodobně to bude asi ten problém, proč ti motor přetočí jinam.
Jak již jsem psal dříve.Doporučuji pokud si neporadíš sám přizvat odborníka.Vše potřebné jsem ti zde já a jiní uživatelé popsali.Poprat se s tím, již musíš sám.Neustále zde píšeš, že nic nenaladíš.Pokud nemáš signál na TP těžko něco naladíš.Je možné, že motor popojede a signál ti zůstane jen na silný TP a jinak nic . Mohu tě ubezpečit Bigsat s NXP chodí bez problémů tuto kombinaci vlastním a nemám žádné problémy.Tod´ má poslední reakce na toto vlákno. :89:

Obrázek

tras Slovakia
Nováček
Nováček
Dal poděkování: 1 poděkování

Příspěvek od tras »

Po vložení settingu zadať svoju polohu (opakujem sa),ak sa prejavia problémy čo píšeš tak máš
1.zle nastavenú parabolu
2.motor má vôľu
Jemné ladenie pri USALS nie je,možnosťou je upraviť svoju polohu podľa potrebi východne alebo západne-je to zmiernenie zle nastaveného taniera.

Amiko A3
AMIKO A3 Combo
Formuler F3
boddo
Nováček
Nováček

Příspěvek od boddo »

Ještě tedy moje poslednívyjádření k marsim 21:
Setting z fóra !!!!!!!!!
Setting, který jsi nahrál, zde z fóra je ze stejné lokality odkud pocházíš ty?Zda se nepletu,tak nastavení souřadnic motoru se přenáší se settingem. Tudíž pokud jsi nahrál cizí setting,tak máš nastavené jeho souřadnice.
Nikde, zde neudáváš, že jsi zadal správné souřadnice tvého bydliště.Pravděpodobně to bude asi ten problém, proč ti motor přetočí jinam.
Jak již jsem psal dříve.Doporučuji pokud si neporadíš sám přizvat odborníka.Vše potřebné jsem ti zde já a jiní uživatelé popsali.Poprat se s tím, již musíš sám.Neustále zde píšeš, že nic nenaladíš.Pokud nemáš signál na TP těžko něco naladíš.Je možné, že motor popojede a signál ti zůstane jen na silný TP a jinak nic . Mohu tě ubezpečit Bigsat s NXP chodí bez problémů tuto kombinaci vlastním a nemám žádné problémy.Tod´ má poslední reakce na toto vlákno.

Pokud posíláš rady tak si prosím řádně přečti co je napsáno již odzhora.Moji polohu jsem vždy kontroloval a byla zadaná vždy dobře.Po nahrání settingu jsem samozřejmě pozici opravil na mých 50.0686 Latitude a 15.9792 Longitude,pokud není srozumitelných již zhora uvedených 50 stupňů severně a 16 stupňů východně.Také neustále nepíšu že nic nenaladím.Naopak pokud si přečteš vše řádně zhora,tak je tam psáno,že motor se už pohybuje správně,(i když nevím proč to zpočátku nešlo)ale jsou tam jiné nezodpovězené otázky.Pokud již nic jiného nevíš(a nikdo jiný),tak přesto děkuji za reakce.

Odpovědět

Zpět na „Dreamsky NXP256 HD diskuze“