Surna pomoc pri výbere prímača

Volná diskuze.
Odpovědět
Spike67
Nováček
Nováček

Surna pomoc pri výbere prímača

Příspěvek od Spike67 »

Ahoj Profíci. Nevie na koho sa mám už obrátiť a to ohľadom výberu satelitného prijímača. Moc do tejto problematiky nevidím a preto sa chcem spýtať. No ja by som chcel kúpiť nejaký satelitný prijímač max do 250 € (iba samostatný prijímač) parabolu, SK link kartu, LMB twin mam.

No a problem je že neviem aké. Chcel by som aby to malo toto:

Aby to prehrávalo full HD,
aby to malo USB výstup cez, ktorý by som si ja pripojil externý disk a potom aby to prehrávalo filmy vo formáte avi. (či už novšie alebo staršie),
aby sa dalo pozerať vysielanie nezávisle na 2 TV,
aby to malo dobrú software podporu,
HDMI výstupy

a ja už neviem čo :-)

Už som sa na toto pýtal a odporučili mi prijímače DREAMSKY NXP256HD, alebo Showbox Vitamin 5000 HD.

Moja priorita aby to prehrávalo tie filmy vo formáte avi.

Ďakujem za vaše rady, recenzie, pomoc. Ďakujem

vald
Nováček
Nováček

Re: Surna pomoc pri výbere prímača

Příspěvek od vald »

Hoci nie som profík, osobne som mal možnosť porovnať len Showbox Vitamin a HD Box 9100. Ak ti to pomôže tu sú moje postrehy:
Oba stroje disponujú USB, LAN portom a HDMI pripojením, oba zvládajú HD programy.
Showbox Vitamin prehráva AVI v pohode, dokonca aj niektoré MKV. Kvalita obrazu a zvuku je super, hoci nie úplne na 100%. Nastavovanie je na môj vkus ale dosť zložité, no zase je k dispozícii viac možností. Podľa toho čo viem, firmware ešte nie je úplne doladený, stále na tom robia. Na prehrávanie z USB bude asi vhodnejší.
HD Box je o dosť jednoduhší, má ale lepšiu sk/cz podporu, dokonca má aj PIP aj keď len v rámci jedného transpondéru. (Typ 9200 je vybavený dvojtunerom). AVI aj MKV prehrať šli, no z menšími problémami a nie v takej kvalite ako na Showboxe. Správa programov je tu zrozumiteľnejšia a odozva pri prepínaní o niečo lepšia. Dosť závisí od použitého firmweru. HD Box by som viac doporučil pre toho, komu ide viac o sledovanie programov.
Ext. HDD som neskúšal. Len USB klúč a aj to len zo zvedavosti lebo na prehrávanie mám inú mašinku.
Prehrávanie full HD závisí od konkrétnej stanice. Ak chceš ale prehrávať na dvoch tv potrebuješ dva príjmače. Obávam sa ale, že 100% stroj nezoženieš, lebo všade nájdeš niečo pre a niečo proti takže sa kompromisom určite nevyhneš. Všetko závisí od výbavy konkrétneho príjmača a samozrejme aj od toho koľko si ochotný do toho investovať.

Humax IRHD 5100S, Showbox S-500, Openbox X820, offset al85 na 28,2E-23,5E-19,2E-5E, 2x DiseqC 2.0 SUS 44, LNB 3x GI + 1x Inverto, 3x Skylink, Tv Panasonic TX-P42X10Y
happy66 Czech Republic
Nováček
Nováček
Dal poděkování: 2 poděkování
Dostal poděkování: 3 poděkování

Příspěvek od happy66 »

Zdravím, potřeboval bych radu od zkušených s výběrem sat boxu HD. Zatím nemám žádné zkušenosti, protože vlastním pouze SD Ferguson FK6900CR. Nejde mě o přijímač s Linuxem, ale hlavně o kvalitní obraz a zvuk. Taky by měl mít LAN přípojku a CI slot. Měl by taky fungovat na share jako server i klient. Vytipoval sem pár kandidátů, tak prosím kdo některý z nich vlastní, tak napište názor jak jste spokojeni.

1/ AB Cryptobox 350HD
2/ SatElita 2000HD
3/ Amiko SHD-8000
4/ DREAMSKY 8080HD twin tuner
5/ Ferguson ARIVA 200 HD
6/ Golden Media UNI-BOX 9060 CRCI HD
7/ Opticum HD X 550

Děkuji za info... :D

Octagon 8008 4K
OpenATV 6.4 Oscam Samur 11784-801
AB Cryptobox 800UHD
grantec
Administrátor
Administrátor
Dostal poděkování: 2 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od grantec »

ABcryptobox350 HD, Amiko800 a GoldenMedia 9060 je jeden a ten isty cert. sw od goldenu ma krasnu grafiku a hodi sa do vsetkych troch spominanych boxov. Ani obraz nieje na zahodenie. Nedavaj tam sw amstar- stoji za figu a ma skarede menu + obraz na sd.

Zapol som si surflock ! Max 1sz za 24 hod ! A0 00
happy66 Czech Republic
Nováček
Nováček

Příspěvek od happy66 »

Díky za info. Takže z těchto doporučíš goldena, a kdybych pokukoval po Linuxu, tak z těchto dvou je favoritem pro Tebe jaký?

1/ Amiko SHD-8900 Alien
2/ DREAMSKY NXP256HD

Co sem tak pročítal fórum, tak zřejmě Dreamsky má více SW podpory, ale nevím jak je to s obrazem?

Octagon 8008 4K
AB Cryptobox 800UHD
grantec
Administrátor
Administrátor
Dostal poděkování: 2 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od grantec »

NXP nieje otvoreny system, aj ked ma podporu pre pluginy , je ale nestandartna - vela sa clovek musi ucit a skusat, kym cosi vytvori .
Amiko ma moznost nahrat aj enigma2 a ma velku flash- NOR 8MB a NAND az 256 MB. to je super vyhoda- mozes mat dva systemy vo flash .

Zapol som si surflock ! Max 1sz za 24 hod ! A0 00
happy66 Czech Republic
Nováček
Nováček

Příspěvek od happy66 »

Díky za info. Zřejmě to bude to Amiko tedy... :55: :89:

Octagon 8008 4K
AB Cryptobox 800UHD
arnie
Nováček
Nováček

Příspěvek od arnie »

Caute, tiez by som sa pripojil s poziadavkou. Planujem kupit okrem ineho aj STB.

Aktualne fungujem na takejto elektronike:
TV: Samsung LE37C650
NAS: QNAP TS-419P+
WiFi Router: D-Link DIR-825
Konzola: Xbox 360 Slim

TV --> WIFI (Gbit teda 802.11n) --> WiFi Router --> UTP kabel --> NAS
XBOX -- > WiFi --> WiFi Router --> UTP kabel --> modem
PC --> UTP kabel --> WiFi Router
Notebook --> WiFi --> WiFi Router atd. ..

Chcel by som pripojit k tomuto celemu STB, idealne aby to cele slo cez WiFi (Gbit linku teda 802.11n) na nahravanie.
Prehravanie z NAS naspat uz mam poriesene cestou vyssie, ktore funguje rychlo a bez problemov.

Od STB ocakavam / neocakavam nasledovne:
- Full HD
- DVB-S a DVB-S2 Tuner aspon
- LAN
- Wifi (ak je to vobec mozne), ak nie, prepojim to cez kabel
- EPG (podpora CZK, SVK, HUN)
- na prehravanie mi staci, ked prehra vsetko co prijme cez Parabolu .. teda nevyzadujem podporu formatov, kvoli pustaniu videa, mam to poriesene cez NAS vs TV (DLNA, TwonkyServer ..)
- HDMI
- cierne prevedenie, maximalne bordove .. je to hlupost, ale chcem aby to ladilo so zvyskom elektroniky ;)

- cena: nemam predstavu, podla pomeru cena / vykon .. planujem tak 300eur, ale ked to bude 500 a oplati sa, som ochotny to zobrat ..
- zakladom celeho STB je pre mna, prijem obrazu v max kvalite, moznost nahravania cez LAN (ak je prijem full hd, moznost nahrat full hd), podpora viacerych kariet, HDMI vystup a opticky vystup na repro .. dalsie parametre co by bolo vhodne, neviem aktualne posudit.

- parabolu chcem kupit s motorcekom, teda predpokladam ze by prijem kvalitneho signalu nebol problem. smerovanie paraboly podla druzic som si preveril na znamej adrese dish.... mam vsade vyhlad kam potrebujem.

- zatial som pozeral topfield, dreambox .. ale potrebujem viac info zo skusenosti, mozno tip na ine znacky / modely, ktore su aj lacnejsie ale urcite postacujuce ..

dempsey
Odborník
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dempsey »

Dreambox bude asi najlepší - teda originál - tešil som sa nejaký čas na 7020 HD ale zatiaľ som ho nikde nemohol kúpiť, takže asi by zatiaľ vyhovoval 800Se
Kúp to u niekoho kto má absolútne jasno, aby Ti všetko rozbehal tak aby to aj fungovalo.

Obrázek
Coolstream ZEE/motorSG2100 a 105 offset Al-Diseq:C USALS port1 + 85 Fe Fix DiseqC:1.0 port2, soft/2.04/ http://www.satpodpora.sk neposielajte mi súkromné správy-mám ich zablokované
arnie
Nováček
Nováček

Příspěvek od arnie »

pozrel som nejake recenzie na DM800 HD SE .. vyzera zaujimavo a lakavo, podla ohlasov kvalitny STB .. vdaka, takze aktualne mam favorita :)

dzambo2302
Nováček
Nováček

Příspěvek od dzambo2302 »

ja mám db800hd se clon (cca. 300€ ) zatial ide jak švajčiarske hodinky , ale ide o to či už si sa predtým stretol s linuxom , lebo prechod z nastavovania cez ovládač na nastavovanie cez PC môže byť náročný ...

štandardne by wifi mat nemal ale ide na nom pomerne dost wifi-usb

arnie
Nováček
Nováček

Příspěvek od arnie »

linux ako taky mi pride prekomplikovany, ale bude to moj prvy STB v zivote s parabolou. skusim si pozriet teda nejake postupy resp screeny ako sa to nastavuje. mozes mi dat tip na stranku ? reap tip na zakladne slovne spojenia co by som mal hladat ? dik ... zatial som v tomto laik preto potrebujem vediet co sa bezn nastavuje aby som hladal postupy ...

dzambo2302
Nováček
Nováček

Příspěvek od dzambo2302 »

ab-forum.info

Odpovědět

Zpět na „Volná diskuze“