Rychlé kopírování filmů z int. HDD

Diskuze o přijímači Clarke-Tech ET9000 HD , Xtrend ET9x00

Moderátoři: gorick, matchboxx, clasicrock

Odpovědět
Ladys1
Nováček
Nováček

Rychlé kopírování filmů z int. HDD

Příspěvek od Ladys1 »

Bohužel po LAN síti se mi nepodařilo kopírovat filmy z interního HDD na jiná ext. přenosná média (HDD) rychleji než asi 25Mbps, což pro kopírování jednoho dvou filmů není až zas tak zdlouhavé. Problém vznikne, když je potřeba kopírovat více dat (filmů) a doba se prodlužuje na několik hodin (a někdy není dost času). Pokusil jsem se kopírovat filmy z interního HDD na ext. disk po e-sata. Nainstaloval jsem si Filebrowser (obdobu známého totalcommanderu na PC). Na interním disku je zřejmě filesystem ext3 a externí disk je naformátován do NTFS. Bohužel kopírování je funkční pouze jedním směrem a to z ext. HDD na interní HDD. Rychlost je zhruba desetinásobná než po síti. Při snaze kopírovat data obráceným směrem neumí bohužel systém zapisovat na HDD s NTFS. Pokud by někdo věděl řešení jak umožnit tento rychlý přenos dat tímto způsobem sem s tím.

jiri.ve
Nováček
Nováček

Re: Rychlé kopírování filmů z int. HDD

Příspěvek od jiri.ve »

Pokud tomu dobre rozumin, problem mas pri zapisu na ntfs disk. Nevim v jakem stavu jsou ovladace dnes, ale drive kdyz jsem to zkousel, tak prislusny ntfs ext. disk byl primontovan pouze ro (read only), starsi ovladace neumi precist format ntfs cache, znaji pouze sturkturu filesystemu (nikoliv cache, journal) a jak data precist, zapis s takovym ovladacem je nebezpecny. Moznosti je doinstalovat ovladac ntfs-3g, ten je schopen zapisovat i journal. Bohuzel v danem img jsem mel vzdy u ntf-3g problem s jeho umount, vzdy to skoncilo vypnutim stb na zadnim panelu a naslednou opravou ntfs journal (samozrejme bez ztraty dat). Dale se mi nepodarilo aby mount probehl s novym ntfs-3g ovladacem, vzdy jsem musel mount provest rucne.

Odpovědět

Zpět na „Clarke-Tech ET9000 HD , Xtrend ET9x00 Diskuze“