RTi core RC7 Enigma 2
Moderátoři: monkus, gorick, schmegea
-
okol
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Re: RTi core RC7 Enigma 2
To není pravda od RC5, resp AZUP v 2.x.x je to jinak.
viewtopic.php?f=262&t=7350
viewtopic.php?f=262&t=7350
Xtrend ET-9500 + Seagate Pipeline HD 1TB , E2, SG2100
- paleaaro
- Mírně pokročilý
Z RC6 som na offic. 5300 isiel pomocou AZup 1.2.6 a klasicky postup ako u RC4.
II) You have E2 in yourAZBox and now you want to install official FW
Switch off AZBox
Put usb stick with patch.bin (Official FW)
switch on AZBox
wait for IP adress on VFD of AZBox
Start latest ver of AZUp
Write IP adress in AZUp (see VFD)
Click on button Update
AZUp check for resque mode, also check ver of patch.bin (E2 or official fw)
AZUp Create 4 partition on DOM and formatted them
Copyng Official (old) kernel in Flash (about 2.5 min)
when get popup msg - first part of update is done, but dont remove USB stick from AZBOX
wait for reboot , and follow messages on GUI for update official FW (standard procedure)
II) You have E2 in yourAZBox and now you want to install official FW
Switch off AZBox
Put usb stick with patch.bin (Official FW)
switch on AZBox
wait for IP adress on VFD of AZBox
Start latest ver of AZUp
Write IP adress in AZUp (see VFD)
Click on button Update
AZUp check for resque mode, also check ver of patch.bin (E2 or official fw)
AZUp Create 4 partition on DOM and formatted them
Copyng Official (old) kernel in Flash (about 2.5 min)
when get popup msg - first part of update is done, but dont remove USB stick from AZBOX
wait for reboot , and follow messages on GUI for update official FW (standard procedure)
AZBox Premium HD+ (2xDVB-S2 tuner)|RTi 1.7.0|WD Scorpio Blue 3200BEVT 320GB HDD 2.5"|Eurocam CRYPTOWORKS modul|SkyLink (23.5E)
-
okol
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Tak to pardon. Z RC4 jsem se vracel taky tak. Zkoušel to někdo i z RC7? Možná jsem něco zadrbal a nešlo mi to tak jsem musel použít ten postup s AZUP v. 2.x.x.
-
- Nováček
testoval nekdo rc7 na starsi tv se scart vystupem?
presel jsem z verze rc4. Prechod na novou verzi byl bez problemu. Bohuzel po zapnuti a nabehnuti na 100% vidim jen zelenou obrazovku. Pokud zapojim do hdmi lcd monitor obraz je videt. V okamziku kdy najedu na nastaveni av nemuzu rezim hdmi zmenit. Kdyz mam zapojeny monitor i tv obraz vidim na obou.
me dotazy jsou:
1) Setkal se nekdo s timto problemem? da se tento problem nejak odstranit?
2) predpokladam ze zaloha nastaveni z verze rc4 je na rc7 nepouzitelna.
presel jsem z verze rc4. Prechod na novou verzi byl bez problemu. Bohuzel po zapnuti a nabehnuti na 100% vidim jen zelenou obrazovku. Pokud zapojim do hdmi lcd monitor obraz je videt. V okamziku kdy najedu na nastaveni av nemuzu rezim hdmi zmenit. Kdyz mam zapojeny monitor i tv obraz vidim na obou.
me dotazy jsou:
-
- Mírně pokročilý
Scart nemam moznost vyzkouset, ale na ofiko foru nekdo hlasil problemy a dostal radu aby kompletne odstranil Videomode plugin.higlander píše:testoval nekdo rc7 na starsi tv se scart vystupem?
me dotazy jsou:
Zkus si zazalohovat /usr/lib/enigma2/python/Plugins/SystemPlugins/Videomode, pak tento adresar z Azboxu smaz a rebootni.
TV Samsung PS50A557 127cm • AzBox HD Elite • E2 RC12 • UPC 0,8°W • WD MyBook World Edition 1TB Eth • WD MyBook Essential 1TB USB2.0
- schmegea
- Mazák
- Kontaktovat uživatele:
Můj test Instalace RC7
AZBOX připojen na CINCH
po instalaci nemožnost nastavení na scart či cinch možnost jen hdmi, základní nastavení jsem projel přes web interface, po základním nastavení jsem se konečně přepl v AV nastavení na sledování přímo na tv. Bohužel si toto nastavení nepamatuje a každý restart i jen E2 návrat na základní nastavení HDMI/YPBR, takže zase přepnutí jen přes web rozhraní a nebo si zapamatovat počet zmáčknutí DO (už si pamatuji, zvládnu i po slepu
menu_doprava_nahoru_OK_dolu_OK_OK_7xdolu_doprava_zeleny).
Pro ty co nemají možnost připojení na HDMI nedoporučuji instalovat stejně jako RC6, Smazat plugin VIDOMODE jsem nezkoušel, zkusím zítra.
Nastavení tuneru DVB-T bez problémů, nalezení programů taktéž, ale bohužel v mém případě nekoukatelné, obraz se sekal,
Tuner DVB-S OK
GSU nefunguje - stále chybí část image, kterou plugin potřebuje pro správnou funkci, snad ji zase vrátí.
Přehrávání avi, mkv v pořádku.
Pro mě více záporů, ale na testovacím azboxu zůstává
pro manželku na hlavní TV stále GP3
AZBOX připojen na CINCH
po instalaci nemožnost nastavení na scart či cinch možnost jen hdmi, základní nastavení jsem projel přes web interface, po základním nastavení jsem se konečně přepl v AV nastavení na sledování přímo na tv. Bohužel si toto nastavení nepamatuje a každý restart i jen E2 návrat na základní nastavení HDMI/YPBR, takže zase přepnutí jen přes web rozhraní a nebo si zapamatovat počet zmáčknutí DO (už si pamatuji, zvládnu i po slepu

Pro ty co nemají možnost připojení na HDMI nedoporučuji instalovat stejně jako RC6, Smazat plugin VIDOMODE jsem nezkoušel, zkusím zítra.
Nastavení tuneru DVB-T bez problémů, nalezení programů taktéž, ale bohužel v mém případě nekoukatelné, obraz se sekal,
Tuner DVB-S OK
GSU nefunguje - stále chybí část image, kterou plugin potřebuje pro správnou funkci, snad ji zase vrátí.
Přehrávání avi, mkv v pořádku.
Pro mě více záporů, ale na testovacím azboxu zůstává
pro manželku na hlavní TV stále GP3
DREAM 7020 HD; 7020HD V2, Gigablue HD quaid plus, aZbox HD premium E2 (DVB-S2), E85 multifokus 4W; 5E; 9E; 13 E; 19,2 E; 23,5 E, 28,2E; 39E , Dream 800HDse, bigsat 2100; oscam 5983_cccam2.21,Zyxel NSA 210 - 2TB, PC server - 100TB
- ma-jlo
- Nováček
Ahoj,
tak jsem se zničen neustálíma hláškama zakódováno rozhodl nainstalovat též RC7 místo 4890.
První dojem byl zničující ... PC LAN nekomunikovala resp. DHCP mi přidělilo adresu já jí vyrezervoval ve winboxu a po nějaké chvilce síť zkolabovala a tak dokola. WIFI se zabezpečím nejede pouze otevřený kanál což je pro mě dost nepraktické a stejně se po nějaké době objevil stejný problém jako s LAN. A tak jsem první den mohl koukat jen na CT24 a jim podobné kanály neb sdílení samozřejmě nejelo. Když se mi stále nedařilo zprovoznit LAN odpojil jsem i DHCP, ale problém zůstával. Pak mě napadlo odstranit swich a jet napřímo a hle DHCP se rozjelo a tak jsem pojal podezření na můj swich zda není KO a maje jiný šup tam s ním a bohužel zase nic. těch swichů jsem vyzkoušel několik (kamarád vlastní PC firmu) ale žádný nejede s mím AZBOX PREMIUM. Pak nás napad už bláznivý nápad a nacpali jsme tam swich CISCO z serveru ... a hle vše jede OK. Má to jednu chybu tento swich je drahý řádově tisícovky a jeho provoz není nejlacinější (není se čemu divit je určen pro jiné použití že
. Ale jinak vše funguje i když není to co bych si představoval sdílení přes OSCAM ale mám neustále problémi při přepínání dos často zamrzlý obraz a následný restart OSCAMu nebo v nejhorším celého AZBOXu..... . Přepínání pokud se zadaří je OK svižné a obraz perfektní čistý bez cukání. Občas mi naběhne obraz, ale zvuk nikde pomůže přepnutí na jiný kanál. Čas od času se na displeji objeví jiný nápis než je název kanálu většinou manager CAMD. A čtečka karet .... nejede
Též se mi po restartu dost často AZBOX zasekne na 73 procentech....
Mé schrnutí je asi takové, že se asi vrátím ke svým hláškám ZAKÓDOVÁNO.......
Pokud jste měl někdo podobné problémy nebo víte jak je odstranit budu rád za info.
Díky Ma-jlo
tak jsem se zničen neustálíma hláškama zakódováno rozhodl nainstalovat též RC7 místo 4890.
První dojem byl zničující ... PC LAN nekomunikovala resp. DHCP mi přidělilo adresu já jí vyrezervoval ve winboxu a po nějaké chvilce síť zkolabovala a tak dokola. WIFI se zabezpečím nejede pouze otevřený kanál což je pro mě dost nepraktické a stejně se po nějaké době objevil stejný problém jako s LAN. A tak jsem první den mohl koukat jen na CT24 a jim podobné kanály neb sdílení samozřejmě nejelo. Když se mi stále nedařilo zprovoznit LAN odpojil jsem i DHCP, ale problém zůstával. Pak mě napadlo odstranit swich a jet napřímo a hle DHCP se rozjelo a tak jsem pojal podezření na můj swich zda není KO a maje jiný šup tam s ním a bohužel zase nic. těch swichů jsem vyzkoušel několik (kamarád vlastní PC firmu) ale žádný nejede s mím AZBOX PREMIUM. Pak nás napad už bláznivý nápad a nacpali jsme tam swich CISCO z serveru ... a hle vše jede OK. Má to jednu chybu tento swich je drahý řádově tisícovky a jeho provoz není nejlacinější (není se čemu divit je určen pro jiné použití že

Mé schrnutí je asi takové, že se asi vrátím ke svým hláškám ZAKÓDOVÁNO.......

Pokud jste měl někdo podobné problémy nebo víte jak je odstranit budu rád za info.
Díky Ma-jlo
Život je neustálý boj a je jen otázkou času kdy i mi svůj boj prohrajeme.... .
Chu Van Lii
Chu Van Lii
-
- Nováček
Já už na testování nových verzí rezignoval. Nahraji origo FW 5303, jak jsem četl celkem jsou s ním lidi spokojení a počkám na funkční verzi. Jako náhradu jsem zprovoznil klona DM 800stovky.
Kamarádi už si ze mě dělali dost srandu, že furt něco nahrávám, štěluji a rozčiluji se, že něco nejde. Začíná být hezky a budeme vegetit na zahradě
a už nebude tolik času zkoušet jako v zimních měsících.
Držím palce vývojářům a věřím v kvalitativní posun.
Kamarádi už si ze mě dělali dost srandu, že furt něco nahrávám, štěluji a rozčiluji se, že něco nejde. Začíná být hezky a budeme vegetit na zahradě

Držím palce vývojářům a věřím v kvalitativní posun.
Dreambox 800HD Klon, Az Box HD Premium plus, DVB S/T, SG 2100, SAMSUNG SpinPoint EcoGreen F2 500GB HD502HI
- Stevo102
- Mírně pokročilý
Ja fakt neviem čo si to tam nahral, ale toto sa mi ešte nestalo, v podstate sa mi stala len jedna vec z tých čo si popísal...ma-jlo píše:Ahoj,
První dojem byl zničující ... PC LAN nekomunikovala resp. DHCP mi přidělilo adresu já jí vyrezervoval ve winboxu a po nějaké chvilce síť zkolabovala a tak dokola. WIFI se zabezpečím nejede pouze otevřený kanál což je pro mě dost nepraktické a stejně se po nějaké době objevil stejný problém jako s LAN. A tak jsem první den mohl koukat jen na CT24 a jim podobné kanály neb sdílení samozřejmě nejelo. Když se mi stále nedařilo zprovoznit LAN odpojil jsem i DHCP, ale problém zůstával. Pak mě napadlo odstranit swich a jet napřímo a hle DHCP se rozjelo a tak jsem pojal podezření na můj swich zda není KO a maje jiný šup tam s ním a bohužel zase nic. těch swichů jsem vyzkoušel několik (kamarád vlastní PC firmu) ale žádný nejede s mím AZBOX PREMIUM. Pak nás napad už bláznivý nápad a nacpali jsme tam swich CISCO z serveru ... a hle vše jede OK. Má to jednu chybu tento swich je drahý řádově tisícovky a jeho provoz není nejlacinější (není se čemu divit je určen pro jiné použití že. Ale jinak vše funguje i když není to co bych si představoval sdílení přes OSCAM ale mám neustále problémi při přepínání dos často zamrzlý obraz a následný restart OSCAMu nebo v nejhorším celého AZBOXu..... . Přepínání pokud se zadaří je OK svižné a obraz perfektní čistý bez cukání. Občas mi naběhne obraz, ale zvuk nikde pomůže přepnutí na jiný kanál. Čas od času se na displeji objeví jiný nápis než je název kanálu většinou manager CAMD. A čtečka karet .... nejede
Též se mi po restartu dost často AZBOX zasekne na 73 procentech....
![]()
Mé schrnutí je asi takové, že se asi vrátím ke svým hláškám ZAKÓDOVÁNO.......![]()
Díky Ma-jlo
LAN - na ceste od rootra mám dva 8-portové switche, no funguje mi bez problémov DHCP a aj pevná IP
ZVUK - nabehne vždy v poriadku, tak isto zmena zvukovej stopy v poriadku nabehne hneď (v RC4 sa obšas stalo že nenabehol po zmene stopy)
PREPÍNANIE - svižné, cca 2 max. 3sekundy
REBOOT - áno je pravda že po reboote nenabehne ale sa sekne na cca 73%, vždy treba dať vypnúť a potom keď sa vypne úplne tak znova zapnúť (reboot nefunguje korektne)
OSCAM - Nechápem prečo používaš oscam, keď čítačka nefunguje. Ak v ňom máš cccam, tak sa nediv ešte to nechodí dobre - skôr úplne zle Daj tam cccam ide úple spoľahlivo a rýchlo
Občas sa pri rýchlom prepínaní stane, že sa objavia kolieska, ale tie sa pár sekúnd potočia a zmyznú, potom zase všetko svižné ako má byť
AZBox HD Premium, HDD Seagate barracuda 500GB 7200 rpm, CCcam 2.1.3 (Skylink), 3xTwinLNB + diseqc 4in1 - 19,2E 23,5E a 1W, Enigma 2 RTi Core v 1.7.0
-
- Mírně pokročilý
Tak jsem použil :menu_doprava_nahoru_OK_dolu_OK_OK_7xdolu_doprava_zeleny) a moc ti děkuju - díky tobě se mi podařilo nainstalovat RC7.Mám TV HD redy
azbox hd premium, E2, Samsung 3,5" 400GB, Xtreng ET9500,Open XTA, samsung le46A756
- ma-jlo
- Nováček
Ahoj diky za odpoved,
rekl bych ze me problemy vznikaji v kernelu, ktery se s RC7 prehral a nejak korektne nespolupracuji s mim azboxem respektive sitovou kartou... jak je znamo neni azbox jako azbox
proc mam oscam no protoze jesem doufal ze pojede ctecka a pak by to bylo Ok nicmene ctecku jsem tedy zakazal neb nesla a pak samozrejme nesel ani oscam a sdileni. ted sice sdileni jede ale nekorektne jak jsem psal výše.
ccam bych i vyzkousel byt jsem jej nikdy nepouzival ale nejak jsem zde nenasel pro RC7 instalacni balicek ccamu (mozna spatne koukam i to se mi stava
mas-li tedy ccam budu rad pokud mi poskytnes odkaz na jeho stazeni.
reboot jak je vidno je lepe vynechat a pouzivat klasicke vypnuti (jak jsem si vsim i uspani cini problem a zustáva svítit modrá led dioda a na TV lehky nadech obrazu - asi nekde stale vznika chybicka
Ahoj Ma-jlo
rekl bych ze me problemy vznikaji v kernelu, ktery se s RC7 prehral a nejak korektne nespolupracuji s mim azboxem respektive sitovou kartou... jak je znamo neni azbox jako azbox

proc mam oscam no protoze jesem doufal ze pojede ctecka a pak by to bylo Ok nicmene ctecku jsem tedy zakazal neb nesla a pak samozrejme nesel ani oscam a sdileni. ted sice sdileni jede ale nekorektne jak jsem psal výše.
ccam bych i vyzkousel byt jsem jej nikdy nepouzival ale nejak jsem zde nenasel pro RC7 instalacni balicek ccamu (mozna spatne koukam i to se mi stava
reboot jak je vidno je lepe vynechat a pouzivat klasicke vypnuti (jak jsem si vsim i uspani cini problem a zustáva svítit modrá led dioda a na TV lehky nadech obrazu - asi nekde stale vznika chybicka

Ahoj Ma-jlo
Chu Van Lii
Chu Van Lii
-
- Mírně pokročilý
Uz to tu padlo asi milionkrat ... nainstaluj Tunisiasat Addon Manager a pres nej nainstalujes CCCam.ma-jlo píše: ccam bych i vyzkousel byt jsem jej nikdy nepouzival ale nejak jsem zde nenasel pro RC7 instalacni balicek ccamu (mozna spatne koukam i to se mi stava
TV Samsung PS50A557 127cm • AzBox HD Elite • E2 RC12 • UPC 0,8°W • WD MyBook World Edition 1TB Eth • WD MyBook Essential 1TB USB2.0
-
okol
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
A nemůže být jen problém v duplicitě IP adresy ve tvé síti? Zkus ji změnit, nebo oscanovat síť při vyplém boxu, jestli ji nemáš už někde přidělenou třeba natvrdo bez DHCP.ma-jlo píše:...První dojem byl zničující ... PC LAN nekomunikovala resp. DHCP mi přidělilo adresu já jí vyrezervoval ve winboxu a po nějaké chvilce síť zkolabovala a tak dokola. WIFI se zabezpečím nejede pouze otevřený kanál což je pro mě dost nepraktické a stejně se po nějaké době objevil stejný problém jako s LAN...
- ma-jlo
- Nováček
Ahoj duplicita je vyloucena neb to by to nejelo na zadný swich a na vic mam vsechny zarizeni make static v DHCP a duplicita by se v win boxu objevila a hlasilo by ji to ... .
Je to zahada jeste skusim ccam jestli najdu instal soubor a pokud se odstrani mrznuti budu pak patrat dal jak vyresit ten swich
Ahoj Ma-jlo
Je to zahada jeste skusim ccam jestli najdu instal soubor a pokud se odstrani mrznuti budu pak patrat dal jak vyresit ten swich

Ahoj Ma-jlo
Chu Van Lii
Chu Van Lii
-
- Nováček
Čau všecí
Tak to je super,mám box premium HD+ se dvěma tunery s2 ,ale enigma2 sním neumí pracovat přičemž jiné značky potporují oba tunery!!! To byl zase kup.To stim nejde něco udělat aby to fungovalo?Oficialní firmware sice funguje ,ale než se prepne ze stanice na stanici tak zaspim.
Díky
Tak to je super,mám box premium HD+ se dvěma tunery s2 ,ale enigma2 sním neumí pracovat přičemž jiné značky potporují oba tunery!!! To byl zase kup.To stim nejde něco udělat aby to fungovalo?Oficialní firmware sice funguje ,ale než se prepne ze stanice na stanici tak zaspim.
Díky