HDBOX 9200 jako spolehlivý server
Moderátor: By.Bob
-
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
-
- Nováček
Re: HDBOX 9200 jako spolehlivý server
Ještě to dneska zkusím celý přeinstalovat a uvidíme.
HDBox 9200 PVR,Humax CRCI 5500,Skystar2 USB,CS link,Skylink,UPC,Dragon modul
-
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
-
- Nováček
Díky moc. Můžeš mi to poslat? Můj mail je : frank.nsn@gmail.com
HDBox 9200 PVR,Humax CRCI 5500,Skystar2 USB,CS link,Skylink,UPC,Dragon modul
-
- Nováček
Radeji to pokud mozno hod sem, urcite to oceni i ostatni vcetne mne.
HD-BOX 9200 FW 1.11.57-oscam 10367, Octagon 918 HD @ NEXT YE-2000 FW 109.53, Multibeam E-85, 3xLNB Chess Edition III 0.1dB, 1xQuad LNB 0,2dB, 1xLNB Head Digital 0.1dB, P.168-W V1, TV Samsung LE46B650, 1.0°W, 13.0°E, 19.2°E, 23.5°E, 28.2°E
-
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Tak pre vsetkych zaujemcov je tu moj MCAS. Pre istotu si ale skontrolujte, ci je to nastavene podla obrazku :)
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
-
- Nováček
MartinK:
Jak je to v tehle konfiguraci se zapisy na kartu? Nekde v jinem topicu jsem si myslim vsiml, ze to je problem, ze se karta bude muset cas od casu davat jeste i do jineho prijmace. A jeste jeden dotaz - v pluginech je i coconut - nepodarilo se mi vygooglit a ani tady na foru konkretneji najit k cemu to je. Tusim, ze to ma neco spolecneho s emulaci - me, ale zajima pouze homesharing, takze jsem nastavil, aby se pro obsluhu karty spoustel automaticky oscam-dvbapi-start a jako klienta automaticky spoustim se spozdenim xcam, je to tak ok, nebo se taky pletu?
Jak je to v tehle konfiguraci se zapisy na kartu? Nekde v jinem topicu jsem si myslim vsiml, ze to je problem, ze se karta bude muset cas od casu davat jeste i do jineho prijmace. A jeste jeden dotaz - v pluginech je i coconut - nepodarilo se mi vygooglit a ani tady na foru konkretneji najit k cemu to je. Tusim, ze to ma neco spolecneho s emulaci - me, ale zajima pouze homesharing, takze jsem nastavil, aby se pro obsluhu karty spoustel automaticky oscam-dvbapi-start a jako klienta automaticky spoustim se spozdenim xcam, je to tak ok, nebo se taky pletu?
- dempsey
- Odborník
- Kontaktovat uživatele:
coconut je pre BISS kľúče
Na homesharing je najlepší MCAS a Mclient
Na homesharing je najlepší MCAS a Mclient

Coolstream ZEE/motorSG2100 a 105 offset Al-Diseq:C USALS port1 + 85 Fe Fix DiseqC:1.0 port2, soft/2.04/ http://www.satpodpora.sk neposielajte mi súkromné správy-mám ich zablokované
-
- Nováček
Dempsey:
Diky za ten coconut :-)
Ja jsem tenhle topic asi spatne pochopil, tady se resi asi server pro radove vic klientu, ze? Pro homeshirng z HDBox 9300 na 2 dreamboxy(inetbox 300) je teda nejlepsi mcas + mclient, ano? Ja jsem zatim mel jako server inetbox s CCcamem. Hdbox se pripojoval pres Xcam, 2 inetboxy se sdilenim problemy nemely, ale jak se do toho primotal hdbox, tak se uz nedalo mluvit o stabilite. Ale zase jenom u toho hdboxu - zkousel jsem verze firmwaru od 1.08.65 az do 1.08.94 a vsude byly nejake problemy, takze me prave v nadpisu totoho topicu, zaujalo slovni spojeni "spolehlivy server" :-)
Diky za ten coconut :-)
Ja jsem tenhle topic asi spatne pochopil, tady se resi asi server pro radove vic klientu, ze? Pro homeshirng z HDBox 9300 na 2 dreamboxy(inetbox 300) je teda nejlepsi mcas + mclient, ano? Ja jsem zatim mel jako server inetbox s CCcamem. Hdbox se pripojoval pres Xcam, 2 inetboxy se sdilenim problemy nemely, ale jak se do toho primotal hdbox, tak se uz nedalo mluvit o stabilite. Ale zase jenom u toho hdboxu - zkousel jsem verze firmwaru od 1.08.65 az do 1.08.94 a vsude byly nejake problemy, takze me prave v nadpisu totoho topicu, zaujalo slovni spojeni "spolehlivy server" :-)
- dempsey
- Odborník
- Kontaktovat uživatele:
Základ je nemiešať tri veci dohromady. MCAS a Mclient fungujú na Fortisoch a nie na Dreamoch prípadne Ipboxoch.
Takže keď sa pohybujeme v sekcii pre Hdbox tak aj prepokladáme že debatujeme o Hdboxoch...
Ja mám tiež urobený server v dreame v cccam protokole a sledujem to na Hdboxe s Xcamom asi rok a pol. Funguje to skvelo - inak by som to tak nepoužíval. To znamená že ak Ti k Tvojej kominácii robí pripojenie Hdboxu s Xcamom problém tak hľadaj chybu u Teba.
Nečakaj ale že sem pastnem návod na vytvorenie servera. Buď to zvládneš alebo nie
Takže keď sa pohybujeme v sekcii pre Hdbox tak aj prepokladáme že debatujeme o Hdboxoch...
Ja mám tiež urobený server v dreame v cccam protokole a sledujem to na Hdboxe s Xcamom asi rok a pol. Funguje to skvelo - inak by som to tak nepoužíval. To znamená že ak Ti k Tvojej kominácii robí pripojenie Hdboxu s Xcamom problém tak hľadaj chybu u Teba.
Nečakaj ale že sem pastnem návod na vytvorenie servera. Buď to zvládneš alebo nie

Coolstream ZEE/motorSG2100 a 105 offset Al-Diseq:C USALS port1 + 85 Fe Fix DiseqC:1.0 port2, soft/2.04/ http://www.satpodpora.sk neposielajte mi súkromné správy-mám ich zablokované
-
- Nováček
Tak to se omlouvam - ja si s mcas a mclient, zatim nehral. Takze to vypada, ze ten oscam bude prece jenom dobra cesta. Ja potrebuju, aby mi hdbox obslouzil jako server krome sebe i par dreamboxu.
-
MartinK.
- V.I.P.
- Dal poděkování: 2 poděkování
- Dostal poděkování: 2 poděkování
Po delší době testování OSCAMU jsem došel k závěru,že všechno naco jsem původně používal XCAM zvládne oscam sám. Bylo to sice o dost složitější, ale výsledek je dobrý. HDBOX startuje ještě rychleji než u moji puvodní konfiguraci OSCAM+XCAM a hlavně mi šlo o zápisy na kartu TNK.
Dale je přidáno:
v souborech service a srvid jsem přidal CSLINK, KD, ORF, ARIQVA
v soboru server přidané 4 servry, které se u mě připojovaly k PC na FAUST(program s EMU)
KARTY:
1. skylink 0D03 = SC0 dolní čtečka zápisy OFF
2. TNK SC1 horni čtečka zápisy povoleny a procházejí (ověřeno)
oscam.user
[account]
user = HD9200
pwd = HD9200
group = 1
au = polska #tady jsem povolil zápisy na TNK
services = skylink,polska,ariqua,orf,kd,cnd
caid = 0D03,0B00,0D00,0D05,1801,0622
Jako server je to 100%tni a funkce HDBOXU nahrávání atd. tak jdou v pohodě. Mněl jsem na chvíli i poslední FW, ale neobjevil jsem k němu tak funkční OSCAM aby to bylo na 100% takže návrat k FW26
Dale je přidáno:
v souborech service a srvid jsem přidal CSLINK, KD, ORF, ARIQVA
v soboru server přidané 4 servry, které se u mě připojovaly k PC na FAUST(program s EMU)
KARTY:
1. skylink 0D03 = SC0 dolní čtečka zápisy OFF
2. TNK SC1 horni čtečka zápisy povoleny a procházejí (ověřeno)
oscam.user
[account]
user = HD9200
pwd = HD9200
group = 1
au = polska #tady jsem povolil zápisy na TNK
services = skylink,polska,ariqua,orf,kd,cnd
caid = 0D03,0B00,0D00,0D05,1801,0622
Jako server je to 100%tni a funkce HDBOXU nahrávání atd. tak jdou v pohodě. Mněl jsem na chvíli i poslední FW, ale neobjevil jsem k němu tak funkční OSCAM aby to bylo na 100% takže návrat k FW26

Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Všechny staré boxy jsem vyměnil za:
OCTAGON SF8008 4K -> openATV 7.4-devel.20231227 (2023-12-27)
maximální spokojenost
OCTAGON SF8008 4K -> openATV 7.4-devel.20231227 (2023-12-27)
maximální spokojenost
- grantec
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
to je len vecou nastavenia. Ja mam teraz na HDBOX9200 enigma2 s kernelom 2.6.17_stm42 (posledna od tigleda) , oscam a ice ako server tiez na 100% . vsetko zalezi od konfiguracie. Rovnako spolahlivo mi to slo ja na poslednom klasickom s oscamom. treba sa len vediet pohrat a samozrejme- ak chcem server spravit , musim sa tomu rozumiet. V opacnom pripade ostava len karta do kazdeho prijimaca zvlast.
Mcas a Mclient idu na lokale tak isto dobre. Vzdy je to ale v nastaveniach.
Kupit si box a chciet do 1 tyzdna spravit funkcny server znamena mesiac pred kupou studovat.
Mcas a Mclient idu na lokale tak isto dobre. Vzdy je to ale v nastaveniach.
Kupit si box a chciet do 1 tyzdna spravit funkcny server znamena mesiac pred kupou studovat.
Zapol som si surflock ! Max 1sz za 24 hod ! A0 00
- galm
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
@ Grantec:
tu novu enigmu len testujes, alebo plne vyuzivas ako standardny system?
tu novu enigmu len testujes, alebo plne vyuzivas ako standardny system?
xTrend et8K, ATV, scam freesat, mediaportal, CSFD, Samsung 1TB, Multibeam E85 (23.5E+19.2E+13E+0.8W)
AB 450HD, skylink vymena, Offset 90 (28.2E+23.5E+19.2E)
RIP: VU+Duo, OpenBox X820
"poriadok je pre blbcov, inteligent zvladne aj chaos"
AB 450HD, skylink vymena, Offset 90 (28.2E+23.5E+19.2E)
RIP: VU+Duo, OpenBox X820
"poriadok je pre blbcov, inteligent zvladne aj chaos"
- grantec
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
pouzivam ju . je fajn , aj ked nejde PIP . ma kernel 2.6.17 ,takze aj rychlost na sietovke je celkom obstojna. pouzivam swap - co je vlastne /var/ na hdd (mam tam USB disk) .
Zapol som si surflock ! Max 1sz za 24 hod ! A0 00