Připojení HD-BOX u k PC

Nastavení a vše kolem HD-BOXU.

Moderátor: By.Bob

Odpovědět
PavelT
Nováček
Nováček

Připojení HD-BOX u k PC

Příspěvek od PavelT »

Zdravím všechny, mám HD-BOX 9300, FW 1.O8.83, chci připojit PC k HD-BOX u. Mám router, IP adresy jsou OK, odezva na ping je v pořádku. Pokud ale zadám v Exploreru adresu přijímače, vypíše se mi "Welcome to HDPVR", pokud doplním k adrese lomítko a storage, jak je uvedeno v manuálu, tak skončím, "Webová stránka nenelezena". Pokud postupuji podle rady, kterou jsem tady našel, tedy "Start - Spustit - adresa přijímače", objeví se klasické přihlašovací okno a chce to po mě heslo. Podobně jsem dopadnul i u nastavení síťového disku. Může mi někdo poradit postup spojení PC - HD-BOX a HD-BOX - síťový disk? Díky

Libor256
Nováček
Nováček

Re: Připojení HD-BOX u k PC

Příspěvek od Libor256 »

Tak já mám sice 9200, ale předpokládám, že nastavení jsou stejná. Pokud se chceš dostat z PC do HD-Boxu (předpoklad PC a HD-BOX ve stejné síti a správně nastavený), je nejlepší použít přístup přes ftp protokol. Já na to používám Total Commander, který má ftp klienta v sobě (menu "síť"-"ftp - nové připojení" a pak vyplnit parametry připojení (Relace=jakýkoliv název, Hostitel= IP adresa HD-BOXU (něco jako 192.168.XXX.XXX), jméno=root, heslo=root). Pak je možné procházet adresáře stejně jako na PC (třeba disky nebo USB jsou ve složce STORAGE). Je možné do HD-Boxu kopírovat nebo si soubory brát do PC, případně mazat, takže je třeba dávat pozor při práci. Není samozřejmě nutné použít TC, jakýkoliv ftp klient pro PC bude fungovat stejně (existují i pluginy pro Firefox třeba).

Co se týká připojení síťového disku v HD-Boxu, je především nutné mít správně připravenou sdílenou složku v PC, v HD-Boxu se pak musí vyplnit cesta k síťovému disku. Nemám to teď před sebou, ale cesta bude vypadat přibližně takto: //192.168.XXX.XXX/"Název síťového disku", pak vyplnit přihlašovací jméno a heslo. Bacha, při přípravě sdíleného adresáře je nutné mu v PC zadat jméno, ale i nějaké heslo, protože bez hesla to nefungovalo (aspoň co si pamatuju). V čem může být problém (a na to se u PC zapomíná, protože tam je to jedno), je dodržení malých a velkých písmen při zadávání názvů složek, Linux striktně odlišuje třeba jméno složky "STORAGE" a "Storage" - každá je jiná.

Celkově obecně platí, že problémy mohou při potížích při připojení vznikat na straně antivirových programů s integrovanými firewally, případně u Win firewallu. Takže pokud se do nebo z HD-Boxu nelze po síti dostat, je třeba zkontrolovat IP adresy a pokud je vše v pořádku případně i zkusit na chvíli vypnout firewall, jestli chyba není blokování komunikace firewallem. A jen jako doporučení - je lepší nastavit si IP adresu, masku, bránu a DNS v HD-Boxu napevno (tzn. bez DHCP serveru). Ale to není podmínka, pokud víš přidělenou IP adresu a pokud jí nebude v budoucnosti DHCP server měnit (to záleží na nastavení routeru).

Tak, tohle bylo dost vyčerpávající (aspoň pro mě :-), takže už dost. Třeba to pomůže aspoň v něčem.

HDBOX-9200, Loader 1.21, 2 čtečky, fw. 1.11.16, motor, Skylink (ICE karta)
PavelT
Nováček
Nováček

Příspěvek od PavelT »

Díky, večer na to kouknu. Myslím, že to hude tím jménem uživatele a heslem. PT

Rejpal
Nováček
Nováček

Příspěvek od Rejpal »

Sdílnou složku kam má přijímač ukládat nahrávky můžeš mít i bez jména a hesla a funguje to taky.. Hlavně přesně nastavit cestu v přijímači a práva adresáře v PC..
Tedy zkoušel jsem to na win7 (64bit).

*Já se nehádám!! Pouze oponuji!!*HDBox fs-9200+par.80-motor SG2100, HDBox fs-9100par.80-motor SG2100,HDBox fs-9105+par.80-DiSEqC,IPBox 910hd+par.80-motor SG2100 Pro všechny NAS storage HTPC Atom 525, ION2 ,2TB+TV 55",47",32",26"
PavelT
Nováček
Nováček

Příspěvek od PavelT »

Díky, funguje to. PT

MartinK. Czech Republic
V.I.P.
V.I.P.
Dal poděkování: 2 poděkování
Dostal poděkování: 2 poděkování

Příspěvek od MartinK. »

Nejjednodušší je zmáčknout pravým tlačítkem myší na polše potom zvolit nový - zástupce

V řádku: zadej umístění položky napíš

IP HDBOXU
\\192.168.1.120\
root\STORAGE

potom dáš DALŠÍ napíšeš jmeno zástupce které si vymyslíš a potvrdíš DALŠÍ a máš ikonu hotovou stačí dvakrát kliknout a jsi ve složce kde jsi chtěl být.

Všechny staré boxy jsem vyměnil za:
OCTAGON SF8008 4K -> openATV 7.4-devel.20231227 (2023-12-27)
maximální spokojenost
Odpovědět

Zpět na „Diskuze HD-BOX FS-9200-9300 PVR“