NOVA HD
Moderátor: By.Bob
- Radek_69
- Nováček
NOVA HD
Při sledování kanálu Nova HD u CSlink mám problém se "sekáním" obrazu a to především u pořadů které jsou z produkce TV Nova (Televizní noviny, Ulice apod.) U ostaních pořadů se "sekání" téměř nevyskytuje. Síla signálu je dostatečná - 83%.
Chtěl jsem se zeptat zdali má někdo podobný problém (potom bude zřejmě závada na trase ASTRA 23E5 - parabola) nebo jsem v tom sám (a potom bude závada na trase parabola - HD Box).
Díky
Chtěl jsem se zeptat zdali má někdo podobný problém (potom bude zřejmě závada na trase ASTRA 23E5 - parabola) nebo jsem v tom sám (a potom bude závada na trase parabola - HD Box).
Díky
Chci jen to, co jsem si zaplatil - ostrý obraz, dobrý zvuk a nikým a ničím nerušený příjem
HD-BOX FS9200 PWR, fw v.1.10.13, dolní čtečka Skylink ICE
TV Panasonic TH-42PZ85EA
TV Panasonic TH-42PZ85EA
-
- Nováček
Re: NOVA HD
Dělá mi to to samé. Síla signálu je 93%. Budu box posílat do Sapra, ať se na to kouknou.
- Radek_69
- Nováček
Tož to mě nestraš. Že by box měl problémy se základními věcmi?! Neřekl bych kdybych měl nějaký, né až tak moc legální, příjem. Ale to není můj případ. Vše řádně zaplaceno u CSlinku. No, třeba ti to vyřešíAliante píše:Dělá mi to to samé. Síla signálu je 93%. Budu box posílat do Sapra, ať se na to kouknou.
Chci jen to, co jsem si zaplatil - ostrý obraz, dobrý zvuk a nikým a ničím nerušený příjem
TV Panasonic TH-42PZ85EA
TV Panasonic TH-42PZ85EA
- dempsey
- Odborník
- Kontaktovat uživatele:
Existuje tu veľká hromada užívateľov ktorí majú Skylink a tieto problémy museli riešiť už po zmene modulácie na 8psk.
Najčastejšie to bol starý vodič, poškodené LNB a nepochybne aj veľkosť a správnosť naladenia antény.
Takže vitaj v realite a skontroluj / alebo daj skontrolovať niekomu kto má jasno / všetko čo som popísal
Ja osobne žiadne takéto problémy nemám a ani som nikdy nemal
Najčastejšie to bol starý vodič, poškodené LNB a nepochybne aj veľkosť a správnosť naladenia antény.
Takže vitaj v realite a skontroluj / alebo daj skontrolovať niekomu kto má jasno / všetko čo som popísal
Ja osobne žiadne takéto problémy nemám a ani som nikdy nemal

Coolstream ZEE/motorSG2100 a 105 offset Al-Diseq:C USALS port1 + 85 Fe Fix DiseqC:1.0 port2, soft/2.04/ http://www.satpodpora.sk neposielajte mi súkromné správy-mám ich zablokované
-
- Mírně pokročilý
zapoměl jsi zmínit , že ti co tohle co jsi vyjmenoval mají v pořádku
tak box poslali do Sapra a po návratu problémy nejsou :lol:
tak je asi několik kusů - včetně mého, kteří mají HW problém.
Taky se už chystám to poslat , jen co mi dojde dočasná náhrada.
tak box poslali do Sapra a po návratu problémy nejsou :lol:
tak je asi několik kusů - včetně mého, kteří mají HW problém.
Taky se už chystám to poslat , jen co mi dojde dočasná náhrada.
HDBOX FS-9200, InetBox 300, motor SG2100,LNB Quad, Panasonic P42X10Y, SAMSUNG T220HD LCD 22"
-
MartinK.
- V.I.P.
- Dal poděkování: 2 poděkování
- Dostal poděkování: 2 poděkování
Všimnul jsem si toho hlavně včera u ordinace v růžové zahradě předtím mi to nědělalo podle mě něco změníli oni myslím si že bych si to všimnul dříve. Jde o takové mikroseky. Moje žena si toho taky všimla a to už je co říct.
Nebo jsem slepý, že jsem si toho nešimnul dříve, nejde o žádne kostičky,rosypavání obrazu jen to přimrzává.
Nebo jsem slepý, že jsem si toho nešimnul dříve, nejde o žádne kostičky,rosypavání obrazu jen to přimrzává.
Všechny staré boxy jsem vyměnil za:
OCTAGON SF8008 4K -> openATV 7.4-devel.20231227 (2023-12-27)
maximální spokojenost
maximální spokojenost
- Radek_69
- Nováček
Přesně jak píšeš :oops: K tomu se mi dneska od rána přidaly problémy se všemi čétéčky na pozici Astra 23E5, 12525 (ČT1,ČT2,ČT4,ČT24). Jako kdyby CSlink něco vyváděl se změnami parametrů. Pořád mi vyskakuje hlášení o zakodovaném programu a zamrzá obraz. Myslím si že v LNB, parabole či kabelech to nebude, v pohodě chytám ČT HD i programy z Astra 28E2 a vše šlape i když je kvylita příjmu na této pozici kolem 40%. Ještě mě napadá jestli to nemůže být tím, že je tady už několik dní mráz jak hrom -8 a méněMartinK. píše:Všimnul jsem si toho hlavně včera u ordinace v růžové zahradě předtím mi to nědělalo podle mě něco změníli oni myslím si že bych si to všimnul dříve. Jde o takové mikroseky. Moje žena si toho taky všimla a to už je co říct.
TV Panasonic TH-42PZ85EA
TV Panasonic TH-42PZ85EA
-
- Nováček
Dneska jsem přehrál fw na 83 + poslední Mcas a k tomu zamrzání (nebo spíš jemné škubání) na NOVA HD (Ulice, Zprávy a Ordinace) se přidal problém, který tu řešila část uživatelů (rozpadání obrazu po zapnutí, nejvíce na Nova HD).
Podle informací ostatních uživatelů to v Sapru umějí odstranit, tak jim to v pondělí pošlu. Stejně chci i odblokovat horní čtečku.
Až se mi box vrátí, tak Vám napíšu, jak to dopadlo a jak dlouho jim to trvalo.
V anténě to myslím nebude, protože jsem na rozvodu v paneláku a ostatní, o mají satelity žádné problémy nemají.
P.S.: Pokud jste již podobnou úpravu v Sapru někdo absolvoval, budu rád, když napíšete s jaký výsledkem a jak dlouho jste byli bez BOXu.
Podle informací ostatních uživatelů to v Sapru umějí odstranit, tak jim to v pondělí pošlu. Stejně chci i odblokovat horní čtečku.
V anténě to myslím nebude, protože jsem na rozvodu v paneláku a ostatní, o mají satelity žádné problémy nemají.
P.S.: Pokud jste již podobnou úpravu v Sapru někdo absolvoval, budu rád, když napíšete s jaký výsledkem a jak dlouho jste byli bez BOXu.
- Radek_69
- Nováček
Takže v tom asi opravdu nebudu sám. Díky za všechny reakce a odpovědi. Počkám teda až se ozvete jak to v Sapru dopadlo a budu dle toho jednat.Aliante píše:Dneska jsem přehrál fw na 83 + poslední Mcas a k tomu zamrzání (nebo spíš jemné škubání) na NOVA HD (Ulice, Zprávy a Ordinace) se přidal problém, který tu řešila část uživatelů (rozpadání obrazu po zapnutí, nejvíce na Nova HD).
TV Panasonic TH-42PZ85EA
TV Panasonic TH-42PZ85EA
-
- Nováček
Teď jsem jim psal na jejich reklamační mail, tak doufám, že se brzy ozvou. Jakmile budu něco vědět, napíši.
-
MartinK.
- V.I.P.
- Dal poděkování: 2 poděkování
- Dostal poděkování: 2 poděkování
No, to by mě taky zajímalo jak je to po opravě
Všechny staré boxy jsem vyměnil za:
maximální spokojenost
maximální spokojenost
-
- Nováček
Psal jsem jim ohledne zprovozneni horni ctecky a druhy den mi odpovedeli. Takze az skonci zima, tak tam box posilam taky.
fw: 1.11.16, Oscam svn8347, HDD: Seagate Pipeline HD2 500GB , Tv Samsung LE37B650, Skylink ICE
-
- Nováček
Tak jsem v pondělí 28.2. odeslal BOX do Sapra (jako obchodní balík). 1.3. byl u nich a ve čtvrtek 3.3 jsem měl box zpátky doma.
Čtečky už fungují obě a rozpad obrazu na Nova HD zastudena je také odstraněn.
Po týdnu testování mohu i s radostí prohlásit, že obraz na Nova HD se přestal zasekávat.
Koněčně to funguje, tak jak jsem si představoval.

Po týdnu testování mohu i s radostí prohlásit, že obraz na Nova HD se přestal zasekávat.

-
- Nováček
Já jsem objevil na svém 9100 jakoby se zasekával (na zlomek sekundy se trhne) obraz na Nova HD a ČT HD, při pohybující se kameře, třeba při fotbale, ale i při filmu. Přemýšlím ještě zda na to nemá vliv TV, ale nevěřím že moje plazma by nestíhala. Myslíte že zasláním HD-Boxu do Sapra by se to trhání odstranilo? Fw 1.08.44. Dík
HD-Box FS-9100+9105 PVR, Emme Esse Al 80, 2x LNB Inverto twin 19,2 a 23,5 E, Skylink 0D96
TV Panasonic TX-P50GT60 a Philips 32pfl5405, BDP LG BX580, AVR Panasonic SA-XR30, repro 5.1 Magnat Motion 1000
TV Panasonic TX-P50GT60 a Philips 32pfl5405, BDP LG BX580, AVR Panasonic SA-XR30, repro 5.1 Magnat Motion 1000
- Radek_69
- Nováček
Vidím že servis funguje. Tak do toho půjdu takyAliante píše:Tak jsem v pondělí 28.2. odeslal BOX do Sapra (jako obchodní balík). 1.3. byl u nich a ve čtvrtek 3.3 jsem měl box zpátky doma.![]()
TV Panasonic TH-42PZ85EA
TV Panasonic TH-42PZ85EA