Ariva 100E Skylink Jak na to?

Nastavení a diskuze kolem tohoto modelu.
Odpovědět
bigworld
Nováček
Nováček

Ariva 100E Skylink Jak na to?

Příspěvek od bigworld »

Ahoj všem, koupil jsem si Ariva 100E a skylink HD kartu a mám trošku problém jak se vyznat v tom chaosu kanálů. Na původní parabole pro analog jsem vyměnil konvertor a ověřil zda je otočená na Astra 23,5 je ... Do arivy jsem nahral posledni firmware A100E_20100713_1.06B7.zip, zvolil satelit a dal vyhledat vsechny kanaly i kodovane pres Automaticky rezim. Naslo to 1500 kanalu :-/ Tak jsem je prosel a nikde jsem nenasel CT1 ci CT2 obcas nejaky Eurosport atd.

Zajímá mne zda neexistuje nějaký list kanálů skylinku + treba HD free kanalu (zadny jsem nenasel, pouze pri testovani na Astre 19,2) Proc to vlastne skylink vubec nenaslo? Jen milion arabasu v hrozne kvalite :-)

Dále co bych potřeboval, kdybych chtěl chytat i těch pár HD kanálů z 19,2? můzu pouzit konvertor z analogu a koupit disec? Jak nastavim?

Díky za rady :-) Jsem v tomhle trošku lamka, ale dostávám se do toho :-)

VTronik
Pokročilý
Pokročilý
Dostal poděkování: 1 poděkování

Re: Ariva 100E Skylink Jak na to?

Příspěvek od VTronik »

Řekl bych, že podle toho co jsi naladil nejsi na Astře 23,5E. Tím je potřeba začít.
K snazšímu naladění Skylinku bych doporučil použít ruční ladění a nechat naskenovat pouze transpondéry, kde vysílá Skylink. Které to jsou lze zjistit přímo na webu (stránky Skylink nebo lyngsat nebo kingofsat). V přístroji poté založit favoritní skupinu a tam si příslušné programy uložit a seřadit dle svých požadavků. Až potom bych pokračoval v ladění dalších programů. Bude to přehlednější a každé další přidání jednodušší.
Neměl by být problém použít k příjmu i starší LNB a připojit ho přes DiSEqC. Je potřeba znát bližší parametry LNB, zda nemá jinou frekvenci lokálních oscilátorů od dnes standadních typů Universal a zda je schopen přijímat obě pásma. Dnes prodávané typy Universal této podmínce vyhovují. Pokud se starší konvertor od Universal v parametrech liší, je potřeba to nastavit v příslušném menu přístroje.

AZBox HD Premium, E2 OpenSPA 6.0.011, oscam, Seagate Pipeline 1TB;
Vu+ Duo2, E2 2016-11-22-vuplus_experimental, oscam, WD10EURS 1TB;
MAXIMUM T90 (28,2E, 23,5E, 19,2E, 13,0E, 10,0E, 0,8W), Inverto Black Ultra, EMP 8to1
Skylink ICE
bigworld
Nováček
Nováček

Příspěvek od bigworld »

Díky za radu! Je to přesně jak píšeš. Byl jsem na HOTBIRDu. Nyní ji již vše OK a mám Skylink.

Otázka zní když bych chtěl i další Astru 1A. Na parabole mám brejle které byly ASTRA 1A a HOTBIRD může je použít?

Staré LNB má následující parametry:
13/18V
Freq 10,70-11,85
L.O.Freq 9,75
0,9dB
Lze tedy použít?

Děkuji za reakce.

VTronik
Pokročilý
Pokročilý
Dostal poděkování: 1 poděkování

Příspěvek od VTronik »

Brejle samozřejmě použít lze. Jen je potřeba správně vše nastavit. S parabolou 80cm není problém přijímat současně 23,E 19,2E, 13E.
Co se týká LNB, chybí mu celé horní pásmo. To bych viděl jako zásadní hendikep. Vzhledem k cenám nových LNB Univerzal (single do dvou stovek) bych koupil nový. K propojení dvou nebo více konvertorů do jednoho koaxu bude zapotřebí ještě DiSEqC relé. Vyrábí se s různým počtem vstupů, obvykle 2, 4 nebo 8. Já bych volil 4/1 viz možnost příjmu výše.

AZBox HD Premium, E2 OpenSPA 6.0.011, oscam, Seagate Pipeline 1TB;
Vu+ Duo2, E2 2016-11-22-vuplus_experimental, oscam, WD10EURS 1TB;
MAXIMUM T90 (28,2E, 23,5E, 19,2E, 13,0E, 10,0E, 0,8W), Inverto Black Ultra, EMP 8to1
Skylink ICE
bigworld
Nováček
Nováček

Příspěvek od bigworld »

Experimentoval jsem a kupodivu jsem na původní LNB naladil všechny kanály :roll: , stejně jako s novým LNB. Ale je to záležitost stovek. Parabolu mám cca 60cm = tady si myslím, že Astra 19 a 23 by s brejlema mela jet. Díky za rady!

Ale původní "pevné" brýle použit nejde. druhý LNB pak chytá 17 a nebo 30. Tak brýle koupím stavitelné.

fruko.sk
Nováček
Nováček

Příspěvek od fruko.sk »

pozdravujem, mam podobny problem, s rovnakym zariadenim, tj fergusom ariva100E, a karta skylink standart HD (ICE), a nikde nemozem najst cz sk stanice, pricom hladam na astre 3E, 23,5e a aj na konkretnom transponderi, viete mi niekto prosim poradit kde moze byt problem?

Odpovědět

Zpět na „Diskuze Ferguson Ariva HD“