Nastavení hesla pro přístup na HDBOX přes FortisWeblo v7
Moderátor: By.Bob
-
gatecomputers
- Nováček

Nastavení hesla pro přístup na HDBOX přes FortisWeblo v7
Zdravím, chtěl bych poprosit někoho, kdo ví. Zkouším Web rozhraní pro HDBOX FortisWeblo V7, všechno je naprosto super, ale při zadání IP adresy mě to hned skočí na stránku Web rozhraní bez autentizace. Potřeboval bych někde nastavit heslo pro přístup na HDBOX přes FortisWeblo. Prostě zadám IP adresu, vyskočí na mě dialogové okno pro přihlášení, vyplnim heslo a pak to skočí na úvodní stránku web rozhraní. Jde to a když jo, jak na to? Díky!
- grantec
- Administrátor

- Dostal poděkování: 2 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: Nastavení hesla pro přístup na HDBOX přes FortisWeblo v7
no ano , to si musi doplnit - nieje sucastou webif a ani nikdy nebolo planovane.
Zapol som si surflock ! Max 1sz za 24 hod ! A0 00
-
gatecomputers
- Nováček

Toto jeste dodelat a bylo by to bohovske! Ovladat kompletne HDBOX pres internet odkudkoliv. Zapomenu nastavit nahravani apod. Pres web si to krasne nastavim a az prijedu domu, mam to na disku. Bez autentizace pres internet to ale nejde kvuli bezpecnosti.
- dempsey
- Odborník

- Kontaktovat uživatele:
Autorizácia mi fungovala už asi pred troma verziami a prišiel som na to náhodou, keď som skopíroval do varu pôvodnú časť torza webifu / toho úplne pôvodného a to tak že mi pri prvom prihlásení vyskočilo okno s menom a heslom v ktorom logicky stačilo vpísať len root.
Avšak po úprave root na toor som sa do webifu dostal len s zmeneným meno toor a takto sa vlastne dá jednoducho zaheslovať - síce len menom bez hesla , ale to určite stačí
Avšak po úprave root na toor som sa do webifu dostal len s zmeneným meno toor a takto sa vlastne dá jednoducho zaheslovať - síce len menom bez hesla , ale to určite stačí

Coolstream ZEE/motorSG2100 a 105 offset Al-Diseq:C USALS port1 + 85 Fe Fix DiseqC:1.0 port2, soft/2.04/ http://www.satpodpora.sk neposielajte mi súkromné správy-mám ich zablokované
- grantec
- Administrátor

- Dostal poděkování: 2 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
ludia, sak cosi si musite dorobit aj sami na tom boxe ! to je LInux ! da sa aj meno aj heslo a dempsey uz nerad ! Naco sa tu trapime a vysvetlujeme tolky cas ? Aspon zaklad musia vediet !
Ano - je to mozne, spravte to a pridajte upraveny webif do downloadu aj pre ostatnych .
Ano - je to mozne, spravte to a pridajte upraveny webif do downloadu aj pre ostatnych .
Zapol som si surflock ! Max 1sz za 24 hod ! A0 00
- dempsey
- Odborník

- Kontaktovat uživatele:
Tak to si asi počkáme dosť dlho... :)

Coolstream ZEE/motorSG2100 a 105 offset Al-Diseq:C USALS port1 + 85 Fe Fix DiseqC:1.0 port2, soft/2.04/ http://www.satpodpora.sk neposielajte mi súkromné správy-mám ich zablokované
-
gatecomputers
- Nováček

poslal jsem pozadavek dancefanovi :) moc ho prosim ... snad to udela za nas v dalsi verzi :)
- dempsey
- Odborník

- Kontaktovat uživatele:
Ty si nepochopil že nič netreba dorábať ?

-
gatecomputers
- Nováček

ale jo, ale bylo by fajn mit takovy uceleny balicek treba Fortisweblo v8 :)
- dempsey
- Odborník

- Kontaktovat uživatele:
Takže malá nápoveda:
var/etc
http......
var/etc
http......

-
gatecomputers
- Nováček

pro ty z vás, kteří nějak pořád neví, o co tady v té diskusi jde ... takže dempsey a grantec mě chtěli jemnou ironií, kterou jsem pochopil až na konci diskuse tak lehce upozornit na to, že než se budu na něco ptát, tak si mám nastudovat alespoň základy linuxu, což jsem právě udělal. dempseymu děkuji za malou nápovědu, která mě jako začátečníkovi v linuxu stejně nepomohla ale jelikož jsem studijní typ a mám rychlé připojení k internetu, trochu jsem zapátral a stejně jsem za těch 20 minut nic nenašel, jelikož jsem začátečník v linuxu a nevím kde přesně hledat odpověď. Tak jsem se zeptal jinde velkého gurua dancefana a omluvil jsem se mu za tak stupidní otázku, kterou když jsem pokládal viz výše na jiném fóru, jsem nepovažoval za tak stupidní, ale následně jsem až na konci této diskuse pochopil, že je vlastně stupidní a nehodná odpovědi již pokročilých uživatelů linuxu. Jelikož dancefan měl se mnou soucit a nechtělo se mu asi už moc psát, tak mě poslal odpověď, kterou jsem hned pochopil a já jeho odpověď přeposílám všem začátečníkům jako jsem já, aby už nemuseli pokladat tak stupidní otázky jako já.
- překládám z angličtiny -
Milý gatecomputers,
jsi fajn kluk a mám tě rád, proto ti pošlu rychlou a přesnou odpověď
mrkni do /var/etc/httpd.conf (tady končí nápověda dempseyho, a jelikož mě má dancefan víc rád než dempsey, pokračoval dál ...)
přidej si do tohoto souboru řádek
/:user:password
a to je přesně to, co chceš! :)
já to udělal a fakt, je to přesně to, co potřebuji :) jak jednoduché a to jsme na to potřebovali celou stránku
ne kluci, fakt nic ve zlém ... je to přece sranda
Pozn. ale pozor ... to, že jsem v linuxu začátečník neznamená, že pořád nic nevím, náhodou můj upravený oscam fakt funguje!
- překládám z angličtiny -
Milý gatecomputers,
jsi fajn kluk a mám tě rád, proto ti pošlu rychlou a přesnou odpověď
mrkni do /var/etc/httpd.conf (tady končí nápověda dempseyho, a jelikož mě má dancefan víc rád než dempsey, pokračoval dál ...)
přidej si do tohoto souboru řádek
/:user:password
a to je přesně to, co chceš! :)
já to udělal a fakt, je to přesně to, co potřebuji :) jak jednoduché a to jsme na to potřebovali celou stránku
ne kluci, fakt nic ve zlém ... je to přece sranda
Pozn. ale pozor ... to, že jsem v linuxu začátečník neznamená, že pořád nic nevím, náhodou můj upravený oscam fakt funguje!
- dempsey
- Odborník

- Kontaktovat uživatele:
Takže som rád že to máš, ale nie som rád že si na to neprišiel sám - prípadne že si sa o to ani nepokúsil. Takto to je naozaj len fórum ktoré potrebuje odniekiaľ Ctrl+C niekam Ctrl+V
To že si našiel niekoho kto Ti niečo dá bez práce / tiež si toho dostal na tomto fóre dosť / Ťa ale ešte neoprávňuje k tomu aby si mal pocit že si týmto niečo zvládol. Bohužiaľ .... opak je pravdou.
Týmto len utvrdzuješ tých ktorí skúmajú dlhé dni a noci čo ako funguje v tom, že čakať na tú pravú iniciatívu od užívateľov je naivné a krátkozraké a následníci jednoducho nedorastú
Väčšina to bohužiaľ berie takto: Daj mi to a hneď - ja sa nemám čas nič učiť .
Ak niečo nedáš , ale len naznačíš tak je na svete niekto kto Ťa má radšej
Idem sa niečo učiť
To že si našiel niekoho kto Ti niečo dá bez práce / tiež si toho dostal na tomto fóre dosť / Ťa ale ešte neoprávňuje k tomu aby si mal pocit že si týmto niečo zvládol. Bohužiaľ .... opak je pravdou.
Týmto len utvrdzuješ tých ktorí skúmajú dlhé dni a noci čo ako funguje v tom, že čakať na tú pravú iniciatívu od užívateľov je naivné a krátkozraké a následníci jednoducho nedorastú
Väčšina to bohužiaľ berie takto: Daj mi to a hneď - ja sa nemám čas nič učiť .
Ak niečo nedáš , ale len naznačíš tak je na svete niekto kto Ťa má radšej
Idem sa niečo učiť

-
gatecomputers
- Nováček

ale pokusil a spravne, jenze jsem nezrestartoval box po zmene a proto me to neslo. takze pro vsechny, po zmene toho radku, ktery je v defaultu /:: rebootnete hdbox a bude to fachat.
-
cucpo
- Nováček

pani helfne mi niekto pise sa tu o FortisWeblo V7 nejak sa mi nepodarilo najst toto web rozhranie na downloadoch mozno som to zle pochopil mam v boxe verziu 5 ale to je take jednoduche textove a robi to kopec chyb v formatovani ak teda existuje lepsie webrohranie vedel by mi niekto helfnut kde to najdem ??
-
005jon
- Moderátor

- Dal poděkování: 2 poděkování
- Dostal poděkování: 207 poděkování