OSCAM 4555
Moderátor: By.Bob
-
- Nováček
OSCAM 4555
HDBOX 9200 FW 75. Dnes jsem nainstaloval Oscam 4555. V oscam.server nakonfiguroval vzdálený serwr, kterým je v lokální síti Dream 500 S s MgCamd + NewCs a kartou Skylink.
Konfigurace tak jak je uvedena je alespoň u mne nefunkční, po úpravě dle Grantace (viz OscamHD) to běhá obdobně jako v minulých Oscamech.
Jenže jakmile přepnu na kódovanou stanici mimo Skylink a vrátím se zpět na Skylink tak mám "vymalováno". Pomůže jenom restart.
A další vada která může a nemusí souviset s tímto Oscamem. Ladil jsem nějaké transpordéry a to po jednom. Ladění probíhalo, výsledek žádný. To se stalo nejméně 3x na různých TP a nebyl to 12109 či 11739. Zda v tu dobu bylo "zaseklo" přepínáním kanálu si již nepamatuji.
Ovšem po vypnutí Oscamu byly tytéž TP naladěny v cuku letu.
A další zjištění.
HDBOX je odpojen od DREAMU a již 2 hodiny ČT1 "Program je zakódován". Karta je v dolní čtečce. Před tím jsem jen ťuknul na ORF. Vypnout nemohu neboť na připojené Arivě se nahrává. Tudíž síť jede.
Po přeinstalování na poslední OscamHD uvedené problémy "zmizely". Přetrvává pouze problém, že Oscam, byť se přes "radegast" připojí na server Fausto, případně přes "cccam" na server vPLUG tak nedokáže "spustit" (nebo já to neumím) EMU. Plugin XCAM s těmito serwry spolupracuje dobře. Ještě mě čeká zkusit serwr SBCL přes "newcamd" protokol.
Konfigurace tak jak je uvedena je alespoň u mne nefunkční, po úpravě dle Grantace (viz OscamHD) to běhá obdobně jako v minulých Oscamech.
Jenže jakmile přepnu na kódovanou stanici mimo Skylink a vrátím se zpět na Skylink tak mám "vymalováno". Pomůže jenom restart.
A další vada která může a nemusí souviset s tímto Oscamem. Ladil jsem nějaké transpordéry a to po jednom. Ladění probíhalo, výsledek žádný. To se stalo nejméně 3x na různých TP a nebyl to 12109 či 11739. Zda v tu dobu bylo "zaseklo" přepínáním kanálu si již nepamatuji.
Ovšem po vypnutí Oscamu byly tytéž TP naladěny v cuku letu.
A další zjištění.
HDBOX je odpojen od DREAMU a již 2 hodiny ČT1 "Program je zakódován". Karta je v dolní čtečce. Před tím jsem jen ťuknul na ORF. Vypnout nemohu neboť na připojené Arivě se nahrává. Tudíž síť jede.
Po přeinstalování na poslední OscamHD uvedené problémy "zmizely". Přetrvává pouze problém, že Oscam, byť se přes "radegast" připojí na server Fausto, případně přes "cccam" na server vPLUG tak nedokáže "spustit" (nebo já to neumím) EMU. Plugin XCAM s těmito serwry spolupracuje dobře. Ještě mě čeká zkusit serwr SBCL přes "newcamd" protokol.
- grantec
- Administrátor
- Dostal poděkování: 2 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: OSCAM 4555
citacka kariet je robena na stapi aj dvbapi rozhranie. Standart OScam pouziva dvbapi (sw) a oscamhd pouziva stapi. Je pravda,ze vo verzii fw 1.08.75 sa uz tvorcovia dost odklonili od standartu pre arch.sh4 - z toho dovodu napriklad ani mgcamd s patchom na ORF nejde korektne . Oscamhd ako tak vie pouzivat pmt ,takze je kusok stabilnejsi . Ale je to vsetko jeden cert.
Zapol som si surflock ! Max 1sz za 24 hod ! A0 00
- tulino
- Pokročilý
Po dlhej dobe som sa rozhodol posunut sa dalej. Takze som presiel z pre mna velmi stabilneho 1.8.22 na vyssi (mam Octagon takze najnovsi fw je 1.8.82), Natiahol som posledny Oscam 4555 cz (unstable)
Prikladam obrazok, kde podla nastavenia by horna citacka s Gitalom D0F0 by mala mat zapnute prechody zapisov (spodna cast obrazka), Skylink 0D03 by mala mat zakazane zapisy
Zakladny status vsak ukazuje u Gitalu D0F0 pri AU hodnotu "-2", u Skylinku "-1" (vid horna cast obrazku).
Nemala by byt pri zakazanych zapisoch hodnota "0" a pri povolenych "1"? Alebo je problem v tom,ze je unstable?
Vdaka
Prikladam obrazok, kde podla nastavenia by horna citacka s Gitalom D0F0 by mala mat zapnute prechody zapisov (spodna cast obrazka), Skylink 0D03 by mala mat zakazane zapisy
Zakladny status vsak ukazuje u Gitalu D0F0 pri AU hodnotu "-2", u Skylinku "-1" (vid horna cast obrazku).
Nemala by byt pri zakazanych zapisoch hodnota "0" a pri povolenych "1"? Alebo je problem v tom,ze je unstable?
Vdaka
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Octagon SF 1018, fw 1.11.57 + Mcas 130904 + SL ICE = OK, + Seagate Pipeline 1 TB
HDBOX SF 9105 / 9105 PLUS, fw. 2.11.34 + Mcas january 2013 + SL IRDETO/ICE
HDBOX SF 9100, fw. 1.09.20 + Mcas july 2012 + SL ICE
-
- V.I.P.
- Dal poděkování: 1 poděkování
- Dostal poděkování: 43 poděkování
V dvbapi daj fajku pre au a userovi hdbox9200 daj horni_čtčka_karet_cslink.Znamienko -1 sa pri povolenych zapisoch zmeni na 1 alebo 2
DM 900 UHD, SSD Kingston 240GB. Xtrend ET8000, SSD Kingston 240GB, Parabola Maximum E-85.
- tulino
- Pokročilý
vdaka
zmenilo sa to na "0". 1 novy zapis aj tak uz prisiel, druhu kartu som radsej vybral
nejdu ukazat zapisy, asi to sposobuje Xcam (vid EDIT) , ktory som medzitym naistaloval
EDIT:
po vypnuti Xcamu sa zase objavilo "-2" - cize neviem, ci chodia zapisy
nastavenie, ktore si pisal ostalo:
DVB Api: AU a API povolene, PMT mode je 4
user hdbox9200 ma AU horni_ctecka_CS_link ( so zmrsenymi pismenami)
zapisy znova vidim
chapem to dobre, ze za sucasneho behu OScamu a Xcamu nejde nastavit blok zapisov?
Respektive zapisy zase mozem blokovat v Xcame (CONFIGURATION)?
EDIT 2:
s povolenymi emm v Xcame prislil dalsie zapisy
a potom so zakazanymi - zatial na druhej karte potrebne ostavaju ... - pozitivny stav
EDIT 3 - oprava:
ospravedlnujem sa, je to Mcas nie Xcam
zmenilo sa to na "0". 1 novy zapis aj tak uz prisiel, druhu kartu som radsej vybral
nejdu ukazat zapisy, asi to sposobuje Xcam (vid EDIT) , ktory som medzitym naistaloval
EDIT:
po vypnuti Xcamu sa zase objavilo "-2" - cize neviem, ci chodia zapisy
nastavenie, ktore si pisal ostalo:
DVB Api: AU a API povolene, PMT mode je 4
user hdbox9200 ma AU horni_ctecka_CS_link ( so zmrsenymi pismenami)
zapisy znova vidim
chapem to dobre, ze za sucasneho behu OScamu a Xcamu nejde nastavit blok zapisov?
Respektive zapisy zase mozem blokovat v Xcame (CONFIGURATION)?
EDIT 2:
s povolenymi emm v Xcame prislil dalsie zapisy
a potom so zakazanymi - zatial na druhej karte potrebne ostavaju ... - pozitivny stav
EDIT 3 - oprava:
ospravedlnujem sa, je to Mcas nie Xcam
Octagon SF 1018, fw 1.11.57 + Mcas 130904 + SL ICE = OK, + Seagate Pipeline 1 TB
-
- Nováček
Chcel by som sa spýtať, vidím v obrázku vyššie že pod AU je číslo -1 pri čítačke, ja tam ale mám 7412468. Podla návodu som zakázal zápisy pridaním do oscamhd.server :
blockua = 1
blockga = 1
blocksa = 1
blockemm-u = 1
blockemm-s = 1
blockemm-g = 1
blockemm-unknown = 1
Znamená to že zápisy sú neni zakázané? Ďakujem za odpoveď.
blockua = 1
blockga = 1
blocksa = 1
blockemm-u = 1
blockemm-s = 1
blockemm-g = 1
blockemm-unknown = 1
Znamená to že zápisy sú neni zakázané? Ďakujem za odpoveď.
- grantec
- Administrátor
- Dostal poděkování: 2 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
skus mi vysvetlit jednu vec. ked kartu cita MCAS, preco chces, aby ju cital aj Oscam ?
Zapol som si surflock ! Max 1sz za 24 hod ! A0 00
-
- Nováček
Nemáte někdo konfiguraci oscamu, která čte kartu Irdeto01?
FS-9100,IPBOX 55HD,Azbox Elite, VU Solo
-
- Nováček
Mozno ti to pomoze, je to pre dolnu citacku nakonfigurovanemadoseznam píše:Nemáte někdo konfiguraci oscamu, která čte kartu Irdeto01?

-
- Nováček
Dík, ale tvoje konfigurace mi kartu nenačte. MCAS ji čte v pohodě, akorát se po cca čtyrech hodinách provozu vypne, pomůže jen restart, čtečka se opět načte a pak to zase frčí
-
- Nováček
Sorry chlape, ale v tomto ti uz dalej nepomozem
Skus skusat posledne verzie OSCAMu, raz sa to musi rozbehnut :) Posledna verzia je 4829, sice podporuje IRDETO, ale neviem isto, ako to je s novymi kartami Skylinku...

-
- Nováček
kfefe88 píše:Sorry chlape, ale v tomto ti uz dalej nepomozemSkus skusat posledne verzie OSCAMu, raz sa to musi rozbehnut :) Posledna verzia je 4829, sice podporuje I-deto, ale neviem isto, ako to je s novymi kartami Skylinku...
Jak říkáš, budeme zkoušet. Mám tu kartu na zkoušení, tak uvidíme co bude dál. Jinak děkan