Nastavenie siete

Nastavení a vše kolem HD-BOXU.

Moderátor: By.Bob

jirbar
Nováček
Nováček

Re: Nastavenie siete

Příspěvek od jirbar »

Elebra píše:Všetko som spravil ako si napísal . Stlačím OK a vypíše mi - Chyba: Do súboru_priečinok"wcx_ftp.ini"sa nedá zapísať . Odstránte ochranu proti zapisovaniu. Dík moc ak máš trpezlivosť ešte mi poraď . Moc dík .
No já myslím, že máš XP nebo vyšší to je jasné a je to víceuživatelské prostředí a děláš to pod USR s omezenými právy. Hlavní příčina je špatně nainstalovaný Total Comander. Tam při instalaci někde musíš zvolit (nebo kdo ho instaloval) kam se má ukládat INI soubor a nejlépe je vybrat Document Settings.
Takže odinstalovat Total Comander a udělat to znova.

aboskrt
Nováček
Nováček

Příspěvek od aboskrt »

ELEBRA: neviem či sa ti to už podarilo rozbehať, ale ja som to, čo Ty chceš vyriešil cez program RCC (dá sa stiahnuť z fóra- myslím) výhoda je v tom že v ňom graficky vidíš či sa ti zariadenia pospájali (router, PC a BOX) vipíše ti adresy zariadení, čiže môžeš ísť na DHCP a nemusíš nič riešiť a navyše je v tom aj telnet, takže vieš zadávať príkazy, napr ak chceš mountnuť sieťový disk a samozrejme to má ftp - čiže máš pod kontrolou prístup k pamätiam pripojeným k BOXu. ja sa v sieťach veľmi nevyznám (resp. pred troma mesiacmi som nevedel ani rozdiel medzi routerom a switchom) ale ten program som zmákol za 2 dni. A navyše uvádzali Ti tu heslo "root" no mne to ukazuje iné heslo ktoré samozrejme vidíš v tom programe takže nelaboruješ. ak sa pustíš touto cestou viem Ti poradiť.

HD BOX FS 9200 fw 1.08.65 + Mcas
Dreambox DM 500
LNB Monoblock quad SILVERSKY, Gilbertini 100 cm
NAS NetGear Stora 1 TB (Seagate Barracuda)
TV Philips 82cm 100Hz
Elebra
Nováček
Nováček

Příspěvek od Elebra »

Zdravím Vás. Dík všetkým ale total commander som nerozbehal ani na trtí raz . Neviem možno robím niekde jednoduchú chybu ale neviem kde. Spýtam sa netreba niečo povoliť alebo zakázať v nastaveniach WiFI routru . Keď sa nedarí s tým total commanderom môžem skúsiť aj cez program RCC . Ale v tomto som úplne bezradný . Vopred vďaka za akúkoľvek radu .

aboskrt
Nováček
Nováček

Příspěvek od aboskrt »

nastav si sieť na automatické prideľovanie IP, MB môže byť kľudne cez wifi a box cez lanko. Spusti si RCC (priložené)na karte konfigurace daj vyhľadať IP jednotlivých zariadení potom tlačítko Reconect a máš to hotové. cez FTP máš prístup k Boxu.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Dreambox DM 500
TV Philips 82cm 100Hz
Elebra
Nováček
Nováček

Příspěvek od Elebra »

Moc dík. Ale ako mám ďalej s HD Boxom komunikovať ? Dal som do reelboxu IP HD Boxu .Vypisalo Siť OK. Stlačil som pod IP hladať našiel 3 x IP prvá IP PC , druhá IP WiFI Routru a tretiu IP HD Boxu . Potom som stlačil FTP commander . Obsah Notebooku sa mi zobrazil ale obsah v HD Boxe nie .
Naposledy upravil(a) Elebra dne 23 led 2011, 14:30, celkem upraveno 1 x.

aboskrt
Nováček
Nováček

Příspěvek od aboskrt »

ak ti to všetko šlape, v záložke FTP máš adresáre STORAGE a tam pokračuješ cez záložku s názvom portu v ktorom máš USB kľúč alebo HDD. ak potrebuješ upravovať nejaké súbory nainštalovaných programov tak tie sú v root\var\bin\. je tam napr. súbor autorun.sh (jeho názov hovorí za šetko) edituješ cez pravé tlačítko myši.

Dreambox DM 500
TV Philips 82cm 100Hz
jirbar
Nováček
Nováček

Příspěvek od jirbar »

Elebra píše:Zdravím Vás. Dík všetkým ale total commander som nerozbehal ani na trtí raz . Neviem možno robím niekde jednoduchú chybu ale neviem kde. Spýtam sa netreba niečo povoliť alebo zakázať v nastaveniach WiFI routru . Keď sa nedarí s tým total commanderom môžem skúsiť aj cez program RCC . Ale v tomto som úplne bezradný . Vopred vďaka za akúkoľvek radu .
A přeistaloval jsi ho. Zkus otevřít TC a přejít na jinou složku. Když TC zavřeš a znova otevřeš musí se Ti otevřít tak kde jsi byl naposledy. Pokud ne, tak můžeš dělat 50 pokusů a je ti to houby platné.
Najdi si kde máš soubor wincmd.ini. Měl by být v "C:Document Settings/ jméno uživatele". Pokud tam není neuloží se ani wcx_ftp.ini. To Ti ale jíž píši po druhé. Co jsi pro to udělal. Nic nepíšeš tak asi nic.

Elebra
Nováček
Nováček

Příspěvek od Elebra »

Dík moc všetkým . Neozýval som sa preto lebo som nebol doma , ale už mi to funguje aj vašou zásluhou a dokonca aj cez Total commander . Čo sa týka commanderu , ak to niekedy niekomu pomôže , ja som robil hneď základnú chybu a to že som ikonu total commanderu neotvoril ako správca , to bola ta chyba . Všetkým prejem pekný deň . Mám ešte jeden z mnoha problémov a to , ako zadať ručne cez DO do HD Boxu keys pre Bulsat . Alebo poradte ako ich zadať Z Notebooku do HD Boxu keď mi už komunikuje . Všetkým pekný deň .

jirbar
Nováček
Nováček

Příspěvek od jirbar »

Elebra píše:Dík moc všetkým . Neozýval som sa preto lebo som nebol doma , ale už mi to funguje aj vašou zásluhou a dokonca aj cez Total commander . Čo sa týka commanderu , ak to niekedy niekomu pomôže , ja som robil hneď základnú chybu a to že som ikonu total commanderu neotvoril ako správca , to bola ta chyba . Všetkým prejem pekný deň . Mám ešte jeden z mnoha problémov a to , ako zadať ručne cez DO do HD Boxu keys pre Bulsat . Alebo poradte ako ich zadať Z Notebooku do HD Boxu keď mi už komunikuje . Všetkým pekný deň .
Zase špatně. Total Comander se neinstaluje do Program Files. Může si ho nainstalovat i uživatel s omezenými právy. Jen musí zvolit při instalaci složku a to svůj účet v Document settings kde se budou tvořit INI soubory.
A klíče podle toho jaký máš plugin. Pro MCAS tam máš ruční Editor, případně plugin AutoUpdate MCAS. Pro MgCamd je snad taky AutoUpdate, ovšem nevím zda vyhovuje. Jinak nakopírovat softcam.key

Elebra
Nováček
Nováček

Příspěvek od Elebra »

Zdravým vás . Už sa mi to i z vašou pomocou podarilo rozchodiť. komunikuje aj cez RCC ale aj cez Total Commander . Cez total commander so robil jednu základnú chybu a to že som comander neotváral ako správca. Ostatný postup bol dobrý. Ale tým nechcem povedať že mi je už všetko jasné . Zatiaľ jedine čo som skúsil cez LAN kábel je že som zálohoval VAR-ka. Moc dík všetkým ktorý poradili.

plukovnik Slovakia
Nováček
Nováček

Příspěvek od plukovnik »

Elebra píše:Zdravým vás . Už sa mi to i z vašou pomocou podarilo rozchodiť. komunikuje aj cez RCC ale aj cez Total Commander . Cez total commander so robil jednu základnú chybu a to že som comander neotváral ako správca. Ostatný postup bol dobrý. Ale tým nechcem povedať že mi je už všetko jasné . Zatiaľ jedine čo som skúsil cez LAN kábel je že som zálohoval VAR-ka. Moc dík všetkým ktorý poradili.
ahoj mam taky isty problem ako ty neviem rozchodit ani comander ani rcc môžeš presne napisat ako si to rozbehal čo treba v hdboxe nastavit už som vyskušal všetko možne aj nemožne a stale neviem spojit pc z boxom

HD Box FS9200 PVR , Humax 5500CRCI , Neotion Box 501, 2xOpenBox X820 Ci, Samsung UE 40C6000RW
grantec
Administrátor
Administrátor
Dostal poděkování: 2 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od grantec »

v hdboxe netreba nic nastavit.
ak ti nejde spojazdnit TT, alebo RCC.exe, skus pouzit postup:
na pc- Štart - Spustit (vo win 7 to treba pohladat v Prislusenstvo)
c1.png
do spusteneho okna zapis IP adresu hdboxu (realnu, nie tu co je na obrazku!) , musis ale presne dodrzat format zapisu !!! Zpatne lomitko zapises po stlaceni alt a 92 na cislenej klavesnici .
c2.png

potom najdes box medzi sietovymi zariadeniami a mozes sa v nom vrtat.....
c3.png
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Zapol som si surflock ! Max 1sz za 24 hod ! A0 00
oskarik
Nováček
Nováček

Příspěvek od oskarik »

total comander spustit jako spravce , potom to funguje,už nevypisuje ,že nemuže nahrat soubor co co ini ,

Odpovědět

Zpět na „Diskuze HD-BOX FS-9200-9300 PVR“