Mount síťového disku

Nastavení a vše kolem HD-BOXU.

Moderátor: By.Bob

Odpovědět
grantec
Administrátor
Administrátor
Dostal poděkování: 2 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Mount síťového disku

Příspěvek od grantec »

s takym istym scriptom sa ti to mountlo aj s pomocou web rozhrania ? asi nie. web rozhranie uklada mount script do /tmp/ , tak ho jednoducho skopiruj a daj do /var/bin/

Zapol som si surflock ! Max 1sz za 24 hod ! A0 00
Starobrno
Nováček
Nováček

Příspěvek od Starobrno »

Nefunguje - ja uz fakt neviem. v adresari var/bin mam subor autostart.sh a v nom mam nasledovne

/var/bin/XcamClient
mount -t cifs //10.10.10.250/MAJOR$ -o username=admin,password=HesLo1 /STORAGE/NET/MAJOR$

cez web rozhranie sa do satelitu dostanem a v polozke siet vidim jeden akoze disk kde mam moznost oznacit si ho a pripojit ale ani ked to pripojim cez rozhranie tak mi disk nepripoji.
Obrázek

Iba ak to pripojim manualne v prehravaci tak mi to funguje a vo web rozhrani pribudne dalsi disk - mam tam teda dva ale len u jedneho mozem nieco zmenit a samozrejme je to ten ktorý nefunguje.
Obrázek

grantec
Administrátor
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od grantec »

ked ho pripojis cez prehravac - tka sa cez ftp pozri do adresara /tmp/ v boxe a skopiruj si mnt link , podla neho potom uprav paramtre toho v autostart.sh

grantec
Administrátor
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od grantec »

inak - vypadato,ze si len zabudol priradit lokalny adresar, do ktoreho sa ma moutnut ten sietovy disk. prikaz znie jasne :
tento sietovy disk (10.10.10.250/MAJOR/ ) pripoj do adresaru v boxe (napr. /STORAGE/NET/ ) a pouzivaj ho ako lokalny adresar.

Jaroslav69
Nováček
Nováček

Příspěvek od Jaroslav69 »

Po zadaní scriptu mount -t cifs -o username-,password- //192.168.1.2/Mp3/STORAGE/USB2/Mp3 mi box vypísal
mount: can´t find //192.168.1.2/Mp3/STORAGE/USB2/Mp3 in /etc/fstab
Poradí niekto, alebo čo robím zle?

grantec
Administrátor
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od grantec »

nepouzivas medzery na spravnom mieste.

grantec
Administrátor
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od grantec »

a okrem toho - do USB2 si pichni usb disk s adresarom /Mp3/

Jaroslav69
Nováček
Nováček

v USB2 mám hdd s adresarom Mp3, a skúšal som aj mount -t cifs -o username-,password- //192.168.1.2/Mp3 /STORAGE/USB2/Mp3 vtedy vypíše
failed: Invalid argument

Jaroslav69
Nováček
Nováček

grantec ďakujem za nakopnutie, po dlhšom uvažovaní a hladaní chyby som na to prišiel.
Problém bol medzi klávesnicou a stoličkou :))
Ako username som nedal názov počítača, po zadaní username to ide :87:
grantec, ešte raz ďakujem. :55: :89:

bumbel
Nováček
Nováček

Příspěvek od bumbel »

Po nekonečném pročítání tohoto fóra, se mi konečně podařilo o co jsem usiloval.
Nejdříve jsem potřeboval v HD Boxu přehrávat filmy z PC, no a potom nahrávat filmy z HD Boxu na HDD v PC. Nakonec se mi to podařilo jediným scriptem, jak je už několikrát výše uvedeno, ale problém byl u mně než jsem to trochu pochopil.
mount -t cifs -o username=xxxx,password=yyyy //192.168.1.100/zzzz /STORAGE/USB2/
kdysi před tím jsem zadával:
mount -t cifs //192.168.1.100/zzzz -o username=xxxx,password=yyyy /STORAGE/USB2/zzzz
což mi umožňovalo pouze přehrávat filmy z mého PC přes HD Box na TV. Víc nic.

USB2 mám vzadu zastrčený trvale (malá stará hrbatá USB-256M) hřeje se jak prase, ale furt drží.

xxxx-uživatelské jméno - vidíte při najíždění PC-!!! nikoliv název počítače !!! (U mne doma: Domácí síť - 2 PC, 1 Notebook + HD Box).
To byl můj největší problém. Neustále jsem zadával xxxx název počítače, což bylo špatně.
Vidíme to v PC: START-(pravým tl. na myši)TENTO POČÍTAČ a vidíme název PC. Tak toto nezadávat. Opakuji - jen a pouze uživatelské jméno!!!(Dlouho jsem laboroval, než mně napadlo zadat uživatelské jméno, místo názvu PC a nyní zde dávám rady a návody..?)
yyyy-heslo - vidíte a zadáváte při najíždění PC. Mnozí nemají heslo tudíž "yyyy" je nic., a za "rovnítkem+mezera následují lomítka a pak IP. Asi takto
mount -t cifs -o username=xxxx,password= //192.168.1.100/zzzz /STORAGE/USB2/ všimněte si rozdílu, nic složitého. Firewall není třeba vypínat, neboť při prvním spuštění DCC, nebo RCC se vás firewall zeptá, zda-li povolit do sítě nebo ne. Samo, že dáte povolit.
To se dobře mluví, když to člověk trochu pochopí. Je to fuška, když se tím člověk nezabývá 25hod. denně, tak jako Depsey (kterému vděčím za mnohé) a grantec (jehož ochota odpovídat a radit je až udivující, s tím jsem ještě na žádných jiných fórech nesetkal).
zzzz-sdílená složka - zde není co dodat, vše je uvedeno na tomto fóru.
192.168.1.100 - toto je IP mého PC v mé domácí síti, vy si zadáte IP svého PC, z kterého kontrolujete přijímač (bude podobné 192.168.xxx.xxx).
Pokud na noc nevypínáte modem a router, IP by mělo být zachováno pro všechny PC i HD Box. Není pak nutno zadávat pevné IP pro každé zařízení.

Stejně jako někteří uživatelé na tomto fóru, nevidím v DCC, (nebo RCC) soubor "start.sh".(zřejmě je to dáno loaderem (1.19 asi ta nejstarší verze),neboť jsem ten soubor neviděl v žádném s/w, a to jsem jich měl...nyní 1.08.75+nový Xcam), proto jsem už dříve výše uvedený script vložil do "autorun.sh" ve složce var/bin/ a uložil. Nyní vesele přehrávám z PC na TV přes HD Box staré filmy,co jsem kdysi stáhnul, a taky nahrávám na HDD v PC, byť třeba blbosti, ale nahrávám. Jsem pořád ve stádiu testování (pokus-omyl). Musím podotknout, že ještě nemám HD TV, ale starého (9 let) Panasonica Quintrix CRT, tudíž se ani nepokouším nahrávat HD programy. Ale stále má skvělý obraz. Když už jsme u nahrávání, uvítal bych radu, jak, nebo čím překomprimovat nahrané "ts.rap.idx." do AVI, aby tam byl zvuk. Pokud přehrávám "ts" v KMPlayer jede to OK i se zvukem. V jiných playerech nemám zvuk. Řešení je taky nic nedělat, a když, tak si to pak přehrát po síti v HD Boxu. HD Box umí přehrát to co nahrál.

Je jasné, že pokud nemám spuštěné PC, a zapnu HD Box, nic se mi nemountne. Pak si to udělám ručně :rofl:, po zapnutí PC přes telnet.
Toliko stručně moje trápení, dík všem co tady dělají veškerou vědu a výzkum, přeji vám i sobě hodně zdaru do další neúnavné práce.
Naposledy upravil(a) bumbel dne 17 led 2011, 05:35, celkem upraveno 1 x.

grantec
Administrátor
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od grantec »

celkom najskor- start.sh vo /var/etc/ sa uz nepouziva- pouziva sa autorun.sh vo /var/bin/ . funkcia je defacto rovnaka.
subor s priponou *idx je len indexovy subor - tam su info o TS , ktore hdbox potrebuje , ten subor sa dokonca priebezne aktualizuje- ak prehravas video s jeho nazvom, uklada tam naposledy sledovane pozicie , aby pri dalsom starte mohol ponuknut prehravanie od naposledy sledovaneho miesta -alebo od zaciatku atd atd. zaklad je ale vzdy subor s priponou *.ts. Pri vybere moznosti v programe na rekompresiu, treba vzdy vybrat aj audiostopu , z ktorej ma konvertovat. Ak program vyberie AC3 , ale v PC nieje nainstalovana podpora na spracovanie (ale len na prehravanie), vysledok bude vzdy nemy film . Moznost prehravania v samotnom PC, obmedzena len na jeden player je sposobena viacnasobnymi instalaciami prehravacov roznych znaciek a v podstate bordel medzi kodekmi . Najlepsie je odinstalovat vsetky prehravace (ten WMP sa asi ani neda) a nainstalovat len jeden , ktoremu pri instalacii vyberies asociaciu pozadovanych multimedialnych suborov.

bumbel
Nováček
Nováček

Příspěvek od bumbel »

Dík grantec, že jses ozval. Tak trochu jsem to tušil. Já už mám len dva playery a to WMP s tým nič neurobím (dá sa to odištalovať, ale to je iná kapitola, nechce sa mi do toho, okrem toho vyžaduje aktualizáciju, bez ktorej by mi win7 asi nefachal, tak, ako by mal), a potom KM player, ktorý je implementovaný do total commandera (toto používám stále a furt)
ako plugin. Nič viac. Problém bude zrejme v tom, že mám viacero convertorov, ktoré používajů už vzpomínané kodeky.
A nepijme vodu, je tam mnoho rybích spermií (možná i jiker a mlíčí) a výkalů-rybích, zvracet taky nechodí na břeh.

bumbel
Nováček
Nováček

Mount síťového disku

Příspěvek od bumbel »

No tak jsem nainstaloval KL-Mega kodek pack, a mohu konvertovat v jakémkoliv konvertoru - i se zvukem.

profor
Nováček
Nováček
Dostal poděkování: 1 poděkování

Příspěvek od profor »

Mne išiel cifs primapovať ( po 5 hodínách nervov ) takto:

Kód: Vybrat vše

mount -t cifs -o username=az,password=box \\\\192.168.5.8\\data /media/hdd
Akuát mám stále problém že vo FileManageri to NAS vidím, ale nejde rekord ani pozerať.

dubacisko
Nováček
Nováček

Příspěvek od dubacisko »

Ahoj,

mám HDBOX9105 a HDBOX9200 zapojené v domácej sieti. V 9105-ke mám pripojený externý usb hdd v zadnom usb. Všetko funguje ako má, na disk sa dostanem z hociktorého PC aj notebooku cez wifi. Chcel by som ale, aby som mohol nahrávať aj z HDBOX-u 9200 na tento disk po sieti, ale nedarí sa mi to v 9200-ke nastaviť. Vedeli by ste mi poradiť? Ďakujem

Odpovědět

Zpět na „Diskuze HD-BOX FS-9200-9300 PVR“