Enigma 2 RTi core RC3 - diskusia

Diskuze E2

Moderátoři: monkus, gorick, schmegea

vikino Ukraine
V.I.P.
V.I.P.
Dal poděkování: 9 poděkování
Dostal poděkování: 2 poděkování

Enigma 2 RTi core RC3 - diskusia

Příspěvek od vikino »

RTi core RC3 Enigma 2

Change Log :

- New Kernel
- New Drivers ( for DVB-S2 Tuners ) 19.01.2010
- Green screen fixed
- Several Issues fixed
- Recording OK - Reserved Recording OK ( not tested from stand by )
- Issues on 1w, 30w, 23.5 e now should be fully fixed.
- UTF-8 Fix

In progress : Playback of recorded material .TS files directly from AzBox, and many other new things.

Octagon SF8008 4k twin, oATV 7.1, Egami 10.1.
johank
Nováček
Nováček

Re: Enigma 2 RTi core RC3 - diskusia

Příspěvek od johank »

Koukám zatím jsou zřejmě všichni v práci a nikdo netestuje. Na stapimps píší, že se tato verze povedla, údajně je stabilní, pro Premia+ je fix pro čip HDMI, údajně je i 5 denní EPG a funguje nahrávání. Mediaplayer by měl umět i *.ts soubory.

Bohužel osobně budu testovat až večer po 18:00 až se vrátím domů z práce. Zatím jenm doufám, že to je opravdu dobrá zpráva :91:

Dreambox 800HD Klon, Az Box HD Premium plus, DVB S/T, SG 2100, SAMSUNG SpinPoint EcoGreen F2 500GB HD502HI
monkus Slovakia
V.I.P.
V.I.P.
Dal poděkování: 4 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od monkus »

ano, vseobecne su zatial zvacsa pozitivne reakcie, na stabilitu, deklarovanu funkcionalitu (dufam, ze sa nikto nebude opat pytat na citacku kariet :-)

rti tie pise, ze:

Soon, we will transit to completly new drivers for Enigma 2, so the way how drivers will be " init " will help us to fix all problems on 1 w, 30w and 23.5 e with stuttering on HD channels.

Also, we started implementation of DVB-T and DVB-C Tuners ( Drivers are already finished ) and vtunner support ( DVB-T by USB ), and proces of testing will start in closed environment, as soon as we release new RC4, with possibility to play .TS recorded files.

Then, with new , completly rewritten drivers, You can expect drastical changes in Enigma 2.

volny preklad nie z google translatoru :-)))

coskore budu kompletne nove drivre pre e2, tieto by im mali pomoct fixnut problemy s HD kanalmi na 1w, 30w a 23.5e

zacinaju s implementaciou dvb-t a dvb-c tunerov (driver uz je) a podporou vtunneru (dvb-t usb), testovanie bude v uzavretej komunite, hned ako vydaju rc4 s moznostou prehravanie .ts suborov.

potom mame cakat drasticke zmeny v e2, s kompletne prepisanymi drivermi.

we believe! :-)

dreambox dm-800 hd se, dm-525 hd
vikino Ukraine
V.I.P.
V.I.P.

Příspěvek od vikino »

Celkovo je tato verzia stabilnejsia, prehra vsetko okrem .ts suborov.
Co sa tyka nahravania, ano, nahrava, ale..... to co nahra sa mi nepodarilo prehrat. A tak mi to rozhodilo box, ze sa nevedel chytit potom na cccam, ani na mgcamd. Necham ju dlhsie v boxe a vyskusam viac...
- vyskusal som aj DVD player - green screen.

stora
Nováček
Nováček

Příspěvek od stora »

...a v tom je ta finta, že to sice nahraje, ale nepřehraje, protože to je nahrané ve formátu *.ts

Yano
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Yano »

stora píše:...a v tom je ta finta, že to sice nahraje, ale nepřehraje, protože to je nahrané ve formátu *.ts
Skusal niekto ci je to *.ts prehratelne v PC ?

VU+ SOLO2 (BH/VTI), Toshiba SATA 500GB, DG 380S Speedy 90E-4W, PHILIPS 42PFL8404H/12
AZBOX Premium HD (1xDVB-S), (RTI1.7), SATA Samsung ECO Green 1TB, oscam 0D96
vikino Ukraine
V.I.P.
V.I.P.

Příspěvek od vikino »

nejde to prehrat ani v PC, asi zostava pockat na RC4...

Fishburn Czech Republic
V.I.P.
V.I.P.
Dal poděkování: 55 poděkování
Dostal poděkování: 14 poděkování

Příspěvek od Fishburn »

nemohu otestovat potřeboval bych ještě jeden azbox ...možná by pomohlo v pc přejmenovat na mpeg2 nebo mpeg4
pokud by to šlo.. (tak e2 nahrává) Chce to test...nebo počkat

AzBoxE.,SG2100,Par 90,1xTwinQuad , TV-Sharp 3D Ult
E2 OpenRsi 3.0 v.21.7.2013 CCcam 2.3,9.
Amiko Alien Min OpenATV 6.3,OSC r11438 sh4
Formuler F4 Turbo Combo hevc
OpenATV 6.4 ICE irdeto 0624 Oscam svn r11507+ CCcam 2.3.9 Aktive
johank
Nováček
Nováček

Příspěvek od johank »

Tak jsem nahrál a zkouším, bohužel jsem se ještě setkal s green screen ale pouze někde.
- nastavení tuneru, chvilku se mi nechtěl nahrát setin Likra motor, nahrála se pouze astra 19,2 na zbývajících satelitech sice adresář provaiderů, ale nechtělo to znát samotné programy, nakonec po několika pokusech s nastavením tuneru, jedné zelené obrazovce vše OK,

- cca po 3 restartu se mi rozsypal obraz, zapnout deinterlace a vše OK, nastavení 1080p 50
- při přepnutí na NOVA HD na 23,5 i na Thoru zelená obrazovka, ostatní HD OK, na Astře 23,5 je Nova HD 2x jedna OK, druhá green screen

Nahrál jsem skin HD glas OK

Jinak obraz dobrým jak SD tak i HD co fungují.
EPG vícedenní okamžitě po přepnutí, pžepínání rychlé, sharing Mcamd dobré.

Víc jsem zatím nestihl, ale vypadá to dobře

Dreambox 800HD Klon, Az Box HD Premium plus, DVB S/T, SG 2100, SAMSUNG SpinPoint EcoGreen F2 500GB HD502HI
vikino Ukraine
V.I.P.
V.I.P.

Příspěvek od vikino »

Na naladovanie settingu je spolahlivejsi dreamset, je tu v downloade.
Mne vadi, ze v RC3 nedokaze mytube plugin korektne prehrat full hd videa. Spusti video OK, ale po par sekundach strati zvuk. Ostatne veci su OK, urcite lepsie ako v RC2. MKV OK, mpeg video OK, pretacanie mkv tlac "6" a "4" OK. EPG OK, ked to dokaze prehrat ts. bude to super.

johank
Nováček
Nováček

Příspěvek od johank »

Tak jsem zaregistroval problém s HD programy. Na 23,5 jde ČT1, 2 a pak mi to hází zelenou smrt.
To samé na ostatních satelitech, jak přepnu na HD tak okamžitě zelená smrt
Jedná se o HD Premium +, tuner STV090x9 (DVBS 2).
Přiznám se, že se mi to už nechce zkoušet. RC 1 byla OK.
Jinak na SD obraz moc hezký, ale co to je platné, když Azboxed jsem pořídil kvůli HD :51:

schmegea
Mazák
Mazák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od schmegea »

FW RC3_FIX
- při instalaci nastaveno 1080p ztráta rozpoznání HDMI_restart_nastavil automaticky na 1080i obraz jede, nastavení v menu 1080p obraz ok.
- kanály a nastavení mám zazálohované na HDD takže obnovení kanálů během chvilky a bez problémů
- tv bez problémů, EPG se načítá rychle, kromě NOVA, Nova cinema
- EPG ve web rozhraní perfektní
- project valerie - zelená smrt (opravím přes víkend dle crashlogu)
- GSU - OK
- Skin hdglass OK
- CSFD OK
- sharing bez problémů
- přehrávání avi, mkv zatím nic moc - DEMO samsung cca 10 sekund a zamrznutí, avatar mkv zkouška přetočení o 5 min vpřed taky zamrznutí, jumper mkv přetočení o 10 s zrychlení obrazu_po té zamrznutí, avi vše v pořádku_vše spouštěno přes tlačítko guide
- yotube OK. některé HD video je trhané
- standby do 1 hodiny OK, delší standby restart (testováno jen jednou na elite_snad se to usadí)
- nahrávka 5 min. lze přehrát v pc ve windows media playeru, v nahrávce mám 3x zastavení obrazu.

Zatím nejlepší co bylo, kromě standby režimu testováno na Azbox premium

DREAM 7020 HD; 7020HD V2, Gigablue HD quaid plus, aZbox HD premium E2 (DVB-S2), E85 multifokus 4W; 5E; 9E; 13 E; 19,2 E; 23,5 E, 28,2E; 39E , Dream 800HDse, bigsat 2100; oscam 5983_cccam2.21,Zyxel NSA 210 - 2TB, PC server - 100TB
Topol211
Nováček
Nováček

Příspěvek od Topol211 »

RC2 bol omyl, alebo marketyngovy tah. ( pred tym ich hanili a teraz vychvaluju do neba)
RC3 je len mierne vylepsena RC1tka. (pridany Wyzard, nastavenie rozlysenia)
Mam 2 rocne elite, HD UPC na 0,8w stale nejde. (pevne dufam ze tie nove ovladace co RTi slubuje to vyriesia)
Nahravanie nie je mozne zevraj nie je inicializovany HDD - na originalnom fw funguje normalne

johank
Nováček
Nováček

Příspěvek od johank »

Topol211 píše:RC2 bol omyl, alebo marketyngovy tah. ( pred tym ich hanili a teraz vychvaluju do neba)
RC3 je len mierne vylepsena RC1tka. (pridany Wyzard, nastavenie rozlysenia)
Mam 2 rocne elite, HD UPC na 0,8w stale nejde. (pevne dufam ze tie nove ovladace co RTi slubuje to vyriesia)
Nahravanie nie je mozne zevraj nie je inicializovany HDD - na originalnom fw funguje normalne
Zdravím, jak se to u tebe projevuje? Mě v RC1 na Premiu + u HD na0,8 naběhl zvuk cca za 2 sekundy a obraz do 30 sekund. Obraz byl mírně trhaný, ale šlo se na to dívat. Nebylo to že by se cukal, ale jenom se občas mírně zadrhl. Nyní v podstatě všechny HD přejdou do zelené obrazovky a restart enigmy, to samé se mi stalo, pokud jsem přepl na rádio, AzBox zatuhl a musel jsem vypnou vypínačem vzadu.
Nahranou mám verzi patch.bin s foxem pro P+

Topol211
Nováček
Nováček

Příspěvek od Topol211 »

Mne ide len zvuk a sem tam sa objavi kockovana farebna machula. Ked s tym dlhsie cvicim, vypadne signal hdmi - pomoze len reboot.
Jedine co funguje tak ako popisujes je DUNA 1 HD ta vysiela volne. Take HBO HD alebo History HD ani len necukne. Pouzivam CCcam 2.1.4

Odpovědět

Zpět na „AZ HD Diskuze E2“