HD-BOX FS-9200 PVR - nastavení a využití
Moderátor: By.Bob
- Radek_69
- Nováček
HD-BOX FS-9200 PVR - nastavení a využití
Chtěl bych se zeptat zda-li výše zmiňovaný HD-BOX FS-9200 PVR bude splňovat mé požadavky a možnosti, které mi stávající anténní rozvod umožňuje. Předem musím podotknout že jsem jen prostý užavatel který by chtěl investovat do tohoto HD satelitu s možností nahrávání. Na střeše RD mám 80cm parabolu se třemi LNB konvertory (nastavené na ASTRA 23,5E, ASTRA 28,2E a HOTBIRD 13E, přístupová karta CS Link). Z těchto konvertorů jsou koaxiály sloučeny v jeden koaxiál přepínačem - DiSEqC Switch (4/1), takže do sat.reciveru mi jde jenom jeden kabel.
A teď mé dotazy:
1) Je dobrá investice do tohoto přijímače abych mohl sledovat 1 program a 2.program nahrávat (případně 2 programy sledovat a 3.nahrávat)? Podle různých nákresů jsem pochopil že by to šlo, ale v diskusích se zmiňovalo to že u mnou realizovaného připojení jsou nějaké problémy s polarizací.
2) Jsem schopen jako laik provést nastavení jednotlivých družic v menu, abych na nich potom mohl naladit jednotlivé programy?
3) je možno do USB vložit Wi-Fi síťový USB adaptér a pomocí něj komunikovat ve domácí Wi-Fi síti?
Díky za odpovědi
A teď mé dotazy:
1) Je dobrá investice do tohoto přijímače abych mohl sledovat 1 program a 2.program nahrávat (případně 2 programy sledovat a 3.nahrávat)? Podle různých nákresů jsem pochopil že by to šlo, ale v diskusích se zmiňovalo to že u mnou realizovaného připojení jsou nějaké problémy s polarizací.
2) Jsem schopen jako laik provést nastavení jednotlivých družic v menu, abych na nich potom mohl naladit jednotlivé programy?
3) je možno do USB vložit Wi-Fi síťový USB adaptér a pomocí něj komunikovat ve domácí Wi-Fi síti?
Díky za odpovědi
Chci jen to, co jsem si zaplatil - ostrý obraz, dobrý zvuk a nikým a ničím nerušený příjem
HD-BOX FS9200 PWR, fw v.1.10.13, dolní čtečka Skylink ICE
TV Panasonic TH-42PZ85EA
TV Panasonic TH-42PZ85EA
- grantec
- Administrátor
- Dostal poděkování: 2 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: HD-BOX FS-9200 PVR - nastavení a využití
1:) ked je zo strechy len jeden koax - vela moznosti, jeden nahravat a druhy pozerat nebudes mat . pojde to ,ale len s obmedzenim - rovnake pasmo a rovnaka polarizacia.
2:) ano
3:) tato moznost je pri HDbox9100 , pri HDbox9200 sa mi funkcny usb adapter este nepodarilo najst, aj ked by to teoreticky malo fungovat
2:) ano
3:) tato moznost je pri HDbox9100 , pri HDbox9200 sa mi funkcny usb adapter este nepodarilo najst, aj ked by to teoreticky malo fungovat
Zapol som si surflock ! Max 1sz za 24 hod ! A0 00
- Rejpal
- Nováček
Jinak ta funkce wi-fi se dá řešit acesspointem přepnutýho na klienta a normálním síťovým kabelem. Takto to v jedné místnosti mám a běhá to naprosto spolehlivě.
*Já se nehádám!! Pouze oponuji!!*HDBox fs-9200+par.80-motor SG2100, HDBox fs-9100par.80-motor SG2100,HDBox fs-9105+par.80-DiSEqC,IPBox 910hd+par.80-motor SG2100 Pro všechny NAS storage HTPC Atom 525, ION2 ,2TB+TV 55",47",32",26"
- Radek_69
- Nováček
No, moc potěšen bodem 1) nejsem a asi tomu moc nerozumím.
Tím stejným pásmem se myslí všechny programy např. na ASTRA 3 bez ohledu na kmitočet?
Znamená to teda, že když bych přijímal jen signál z ASTRA 3A(B), viz http://www.parabola.cz/cz-sk/cs-link/ , tak ani v tomto případě nemám možnost například sledovat NOVU a nahrávat ČT HD?
A ještě jeden dotaz bych měl: V budoucnu přejde určitě i CSlink na kodovaní Irdeto. Bude nějaký problém s použitím karty Irdeto v tomto přijímači?
Tím stejným pásmem se myslí všechny programy např. na ASTRA 3 bez ohledu na kmitočet?
Znamená to teda, že když bych přijímal jen signál z ASTRA 3A(B), viz http://www.parabola.cz/cz-sk/cs-link/ , tak ani v tomto případě nemám možnost například sledovat NOVU a nahrávat ČT HD?
A ještě jeden dotaz bych měl: V budoucnu přejde určitě i CSlink na kodovaní Irdeto. Bude nějaký problém s použitím karty Irdeto v tomto přijímači?
Chci jen to, co jsem si zaplatil - ostrý obraz, dobrý zvuk a nikým a ničím nerušený příjem
TV Panasonic TH-42PZ85EA
TV Panasonic TH-42PZ85EA
-
- Nováček
k bodu 1)
když jsem k boxu jen jeden kabel, tak je to omezene na jeden transporder, takze CT a prima spolu OK, ale nahravat CT a koukat na Novu ne
když jsem konečně přitáhl i druhý kabel a tunery jsou oddělené, tak to již funguje jak má, mohu napr. nahravat novu i Ct a koukat na treti program který je na stejnem TP jako nova ci CT
takze pro vyuzití dvoutuneroveho prijimace urcite mit k nemu od paraboly dva koaxy, jinak je to dle meho nazoru zbytecny nakup
když jsem k boxu jen jeden kabel, tak je to omezene na jeden transporder, takze CT a prima spolu OK, ale nahravat CT a koukat na Novu ne
když jsem konečně přitáhl i druhý kabel a tunery jsou oddělené, tak to již funguje jak má, mohu napr. nahravat novu i Ct a koukat na treti program který je na stejnem TP jako nova ci CT
takze pro vyuzití dvoutuneroveho prijimace urcite mit k nemu od paraboly dva koaxy, jinak je to dle meho nazoru zbytecny nakup
fw: 1.11.16, Oscam svn8347, HDD: Seagate Pipeline HD2 500GB , Tv Samsung LE37B650, Skylink ICE
- Radek_69
- Nováček
Jasně, tak teď už to chápu. Napadá mě ještě jedna věc: když je možnost sloučit signál ze třech LNB konvertorů (v mém případě na střeše)do jednoho koaxiálu, neexistuje i možnost rozdělení signálu z jednoho kabelu na dva a každý zvlášť zapojit do 1. a 2. tuneru na přijímači?
Pokud to nejde a investice do HD-BOX FS-9200 je zbytečná, je dobrou volbou přijímač HD-BOX FS-9100, nebo je nějaká lepší možnost?
Díky
Pokud to nejde a investice do HD-BOX FS-9200 je zbytečná, je dobrou volbou přijímač HD-BOX FS-9100, nebo je nějaká lepší možnost?
Díky
TV Panasonic TH-42PZ85EA
TV Panasonic TH-42PZ85EA
- grantec
- Administrátor
- Dostal poděkování: 2 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
samzorejme,ze existuje- Unicable LNB a ides jednym koaxom do viac ako dvoch tunerov. Podpora vo fw pre takyto typ konvertoru je - ide hlavne o dostupnost takeho LNB - cenovu :)
http://www.inverto.tv/guide/?p=12

Zapol som si surflock ! Max 1sz za 24 hod ! A0 00
-
- Mírně pokročilý
K 3) funguje napr. TP Link TL-WN727N.
Klasicky funguju USB WiFi s chipsetom Ralink.
Klasicky funguju USB WiFi s chipsetom Ralink.
-
- Nováček
Potřebuješ 3 twin konvertory (na Tvé družice a 80 cm parabolu stačí obyčejné v ceně 300-400 Kč),
Diseqc 4/2 ( asi 400 Kč) + přidat další coxiál do rozvodu - celkem invetice asi 1600 Kč.
Na unicable řešení potřebuješ 3 unicable konvertory ( á 2000 Kč) unicable diseqc (asi 10000 Kč) a ve výsledku to bude stejné ( dva programy můžeš nezávisle nahrávat a třetí sledovat)
Vždy ale budeš muset vylézt na střechu a předělat to.
Rozbočit to co máš nejde - Diseqc 4/1 neslučuje, ale přepíná -jen nastavuje správnou cestu naladěnému programu k patřičnému konvertoru(družici) a transponderu( frekvenci) na kterém je program vysílaný.
Diseqc 4/2 ( asi 400 Kč) + přidat další coxiál do rozvodu - celkem invetice asi 1600 Kč.
Na unicable řešení potřebuješ 3 unicable konvertory ( á 2000 Kč) unicable diseqc (asi 10000 Kč) a ve výsledku to bude stejné ( dva programy můžeš nezávisle nahrávat a třetí sledovat)
Rozbočit to co máš nejde - Diseqc 4/1 neslučuje, ale přepíná -jen nastavuje správnou cestu naladěnému programu k patřičnému konvertoru(družici) a transponderu( frekvenci) na kterém je program vysílaný.
- Radek_69
- Nováček
To by bylo řešení, jenomže já nemám možnost ze střechy do přízemí tahat další kabel. Každopádně díky za snahustoneh píše:Potřebuješ 3 twin konvertory (na Tvé družice a 80 cm parabolu stačí obyčejné v ceně 300-400 Kč),
TV Panasonic TH-42PZ85EA
TV Panasonic TH-42PZ85EA
- Radek_69
- Nováček
Může mi ještě někdo osvětlit co znamenají pluginy u tohoto přijímače? Je to něco jako u PC - čili vlastně nějaké doplňky. Všiml jsem si že je tady tomu věnováno docela dost prostoru. Jak jsem již psal jsem docela amatér v těchto věcech, s Linuxem nemám absolutně žádné zkušenosti.
TV Panasonic TH-42PZ85EA
TV Panasonic TH-42PZ85EA
-
- Nováček
Presne ako pises, su to take mini programy alebo skripty, ktore rozsiruju funkcie prijimaca.Radek_69 píše:Může mi ještě někdo osvětlit co znamenají pluginy u tohoto přijímače? Je to něco jako u PC - čili vlastně nějaké doplňky. Všiml jsem si že je tady tomu věnováno docela dost prostoru. Jak jsem již psal jsem docela amatér v těchto věcech, s Linuxem nemám absolutně žádné zkušenosti.