Poradte spolahlivy HD prijimac prosim...

Volná diskuze.
Odpovědět
nomiro
Nováček
Nováček

Poradte spolahlivy HD prijimac prosim...

Příspěvek od nomiro »

V prvom rade zdravim Vas "odbornikov".
V druhom rade: Prajem Vsetko dobre v roku 2011...! :106:

Po dvoch tyzdnoch googlovania a citania po forach som dosiel k nazoru(len moj nazor), ze asi skutocne zatial nieje na 99,99% fungujuci bez chybicky HD satelitny prijimac z multimedialnym playerom, ktory podporuje hlavne mkv subory s podporov titulkov(externych). Ak ano kludne ma opravte, budem rad.

Preto by som chcel poradit s kupou kvalitneho znackoveho HD satelitneho prijimaca (pokial mozno neLinuxoveho) s perfektnym obrazom a zvukom (AC3 cez HDMI), ktory "ked 100-krat po sebe zapnem a vypnem" bude stale bez chybicky fungovat. Ved mi urcite rozumiete. V PC sa celkom slusne vyznam, ale v satelitnej technike som laik. Moze mat aj nahravanie, ale nieje to podmienka. Pouzivam skylink, ktory chcem rozsirit o HD kanaly, chcem mat pekny obraz SD aj HD a kvalitny zvuk. Investovat si mozem dovolit cca 400Eur.

Vopred Vam dakujem .......... :89:

dempsey
Odborník
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Re: Poradte spolahlivy HD prijimac prosim...

Příspěvek od dempsey »

Ak chcem aby mi nikdy klient nezavolal a s financiami neni problém tak mu dám Dreambox 500 HD.
Je to síce linux, ale to klient vlastne nemusí ani tušiť ak ho niekto kto vie čo robí pripraví.

Obrázek
Coolstream ZEE/motorSG2100 a 105 offset Al-Diseq:C USALS port1 + 85 Fe Fix DiseqC:1.0 port2, soft/2.04/ http://www.satpodpora.sk neposielajte mi súkromné správy-mám ich zablokované
nomiro
Nováček
Nováček

Příspěvek od nomiro »

...a nieco ako znacka Topfield alebo Technisat? Pozeral som Dreambox ale prva veta ma ihned odradila "Přístroj je v továrním nastavení bez úprav, není určen pro začátečníky a k jeho obsluze jsou nutné znalosti práce na PC."

dempsey
Odborník
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dempsey »

dempsey píše:... ale to klient vlastne nemusí ani tušiť ak ho niekto kto vie čo robí pripraví.
Dáš si ho niekomu urobiť a problém je vyriešený

Obrázek
Coolstream ZEE/motorSG2100 a 105 offset Al-Diseq:C USALS port1 + 85 Fe Fix DiseqC:1.0 port2, soft/2.04/ http://www.satpodpora.sk neposielajte mi súkromné správy-mám ich zablokované
schmegea
Mazák
Mazák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od schmegea »

Pokud rozumíš PC tak nahrát něco do Dreamboxu a pak ho i užívat není určitě problém. Takže strach bych neměl.
Nebo to někomu necháš nastavit(nahrát odpovídající image a cams) a pak už se o nic nestaráš a ani nepoznáš, že máš Linuxový stroj.
Všude kde jsem dal na používání komukoliv dreama tak to mám bez starostí, obsluha ani neví co používá, umí pustit a přepnout kanály a já to mám bez jakéhokoliv servisního zásahu.

Na značku topfield a technisat mám zrovna averzi takže v tom ti neporadím a ani hodnotit nebudu, protože každý preferuje jiné značky.

DREAM 7020 HD; 7020HD V2, Gigablue HD quaid plus, aZbox HD premium E2 (DVB-S2), E85 multifokus 4W; 5E; 9E; 13 E; 19,2 E; 23,5 E, 28,2E; 39E , Dream 800HDse, bigsat 2100; oscam 5983_cccam2.21,Zyxel NSA 210 - 2TB, PC server - 100TB
nomiro
Nováček
Nováček

Příspěvek od nomiro »

schmegea píše:Pokud rozumíš PC tak nahrát něco do Dreamboxu a pak ho i užívat není určitě problém. Takže strach bych neměl.
Nebo to někomu necháš nastavit(nahrát odpovídající image a cams) a pak už se o nic nestaráš a ani nepoznáš, že máš Linuxový stroj.
Všude kde jsem dal na používání komukoliv dreama tak to mám bez starostí, obsluha ani neví co používá, umí pustit a přepnout kanály a já to mám bez jakéhokoliv servisního zásahu.

Na značku topfield a technisat mám zrovna averzi takže v tom ti neporadím a ani hodnotit nebudu, protože každý preferuje jiné značky.
OK rozumiem,... a ako vidim mas v podpise AZ box, vlastne ako to je tam s tym linuxom? Resp. som cital ze je do nho niejaka enigma. ked ho kupujem tak tam je niejaky soft si myslim, a vtom zakladnom stave ma nejake vacsie moznosti? Ide mi totiz o sirku 430mm, dizajn, pekny obraz a dobry zvuk a predtym som velmi chcel nieco co prehra mkv s titulkami, mam sancu najst nieco take v jednom a bez poruch :smile: ?

schmegea
Mazák
Mazák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od schmegea »

S E2 je to ještě na začátku a hlavně ti nejde karta, takže azbox s E2 využiješ jen na sharing.
Když koupíš Azbox v prodejně bude tam originál FW, který podporuje karty, umí youtube, přehraje multimedia ---- ale vše s občasnými problémy. Nejhorší je přepínání programů. Pokud to člověk chce v 90% na sledování satelitu a občasné sledování multimédií tak můžu v současné době doporučit. Pokud člověk čeká hlavně multimedia tak zatím ne.

Ale co se týče budoucnosti E2 tak věřím, že to bude srovnatelný box s dreamboxem 8000HD.

Já už mám v Azboxu v současné době jen E2

Azbox nemá šířku 43cm (má 34cm)tak aby ti to sedělo k hifi komponentům (kromě pioneera, ten jede svých 42 cm :106: )

DREAM 7020 HD; 7020HD V2, Gigablue HD quaid plus, aZbox HD premium E2 (DVB-S2), E85 multifokus 4W; 5E; 9E; 13 E; 19,2 E; 23,5 E, 28,2E; 39E , Dream 800HDse, bigsat 2100; oscam 5983_cccam2.21,Zyxel NSA 210 - 2TB, PC server - 100TB
Odpovědět

Zpět na „Volná diskuze“