Enigma 2 RTi core RC1

Diskuze E2

Moderátoři: monkus, gorick, schmegea

ericek74
Nováček
Nováček

Enigma 2 RTi core RC1

Příspěvek od ericek74 »

What is new :

- New Kernel with better stability improvements.

- New Overclock driver for SAFE overclocking of Sigma SMP8634 CPU up to 370 MHz .

( Overclocking is done On-Fly with step up size of 10 MHz, and this is VERY SAFE Method which allow You to overclock CPU of Your AzBox up to 370 MHz ,

if something goes wrong, on reboot there are routines which will reset CPU to default clock, so nothing can happen ).

- Fixed A/V Settings, VFD and Standby plugins are separated now.

- New Mediaplayer files, so DVD .iso and .ts files are supported now.

- Overall stability and speed of Enigma 2 is better and improved.

Topol211
Nováček
Nováček

Re: Enigma 2 RTi core RC1

Příspěvek od Topol211 »

- Hd programy od UPC na 0,8w - stav pretrvava - ziadny obraz na NOVA HD len zvuk :sad:

asconn
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od asconn »

Co interní čtečka, jede? Pokud tuto verzi označují jako RC1, tak by již měla obsahovat vše funkční jako ve finální verzi a jen vše doladit.

Technotrend S2-3600 HD USB + Asus K52JC, AZBOX Elite HD (E2-OpenRSI-OpenPLI 3.0), Illusion M3-Kyng, Dreambox DM800HD, SkyLink ICE, SG 2100 USALS, Samsung LE40A559 Full HD, Samsung LE37C550
vikino Ukraine
V.I.P.
V.I.P.
Dal poděkování: 9 poděkování
Dostal poděkování: 2 poděkování

Příspěvek od vikino »

mne na thore 0,8 idu HD OK, aj Nova HD, obraz sice nabehne neskor ako zvuk, ale nabehne.
To rozlisenie v nastaveni AV som zmenil na 1080p, ale cierna obrazovka bez signalu z HDMI. Po restarte sa obnovili vsetky nastavenia a obraz nabehol. Octopusov navod cez telnet som neskusal zatial. Mam to vsetko ponastavovane a nechce sa mi pripadne vsetko odznova nastavovat ak by sa zase obnovili vsetky nastavenia do defaultu.

-EPG Cross downloader funguje OK,
-prepinanie medzi kanalmi normal OK,
-mgcamd client OK-treba zmenit v mg_cfg typ boxu na 06,
-mytube plugin funguje OK,
-prehravanie DVD suborov z HDD OK
-recording nefunguje,
-timeshift nefunguje,
-citacku neskusam, pouzivam tu v dm500
-web interface OK ale bez web TV
-stream VLC na PC mi nejde.

Navrat na 4890 koli record

Octagon SF8008 4k twin, oATV 7.1, Egami 10.1.
theruck
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od theruck »

ked mas cierny screen po nastaveni obrazu staci zmazat z /etc/ jeden subor nepamatam presne aky mozem to doma pozret. nejaky ze videomodesaz alebo tak nejako sa volal tusim

idu titulky v media playeri a nahravanie?

Azbox Premium HD Plus., 2x DVB-S, fw 0.9.4890, dual monoblok Mascom - Astra 19.2 a 23.5, Skylink, newcs +mgcamd, 750 GB HDD, Panasonic Viera TXP42S10E
robinek
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od robinek »

Jak je na tom prehravani MKV ?

Vzhledem k tomu, ze nefunguje nahravani, tak se mi to ani nechce zkouset.
Cekal jsem, ze kdyz to ma byt RC1, tak ze to uz bude fungovat. Koneckoncu to uz minule avizovali.
No mozna az v RC 15 :46:

TV Samsung PS50A557 127cm • AzBox HD Elite • E2 RC12 • UPC 0,8°W • WD MyBook World Edition 1TB Eth • WD MyBook Essential 1TB USB2.0
abdulmp
Nováček
Nováček

Příspěvek od abdulmp »

Nahravanie nefunguje vseobecne alebo len na USB disky, na sietovy storage alebo na interny disk v pripade premium? A mkv s DTS zvukom ste nikto neskusal? Prehrava to vobec full HD mkv?.

Azbox HD Elite fw Enigma 2 OpenRSI 3.0 cccam 2.3.0, Skylink, ab ipbox 250s abenigma 1.0.9 , cccam
jkarlik
Nováček
Nováček

Příspěvek od jkarlik »

Tak tahle verze zatim nic moc. Nefunguje probuzeni ze standby rezimu.Stale nefunguje prepinani obrazu. Kdyz je obraz 4:3 tak je zobrazovan jako 16:9 a lidi maj chudaci sisate hlavy.Na to , ze to pojmenovali RC1 by aspon tyhle zakladni veci mohly fungovat.No ale hlavne ze si muzeme zvysovat frekvenci CPU. To je asi dulezita funkce :51: .

Azbox HD Elite + BenQ W500
theruck
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od theruck »

tak oni su trosku mimo s tym pomenovavanim. to co bolo doteraz boli hrube alfy a volali to beta. teraz uz dokonca rc. mozno tak ten kernel a driver je rc ale urcite nie cely image. mimochodom v bugtackeri vsetky bugy su unassigned a unconfirmed takze fakt je to iba snaha robit dojem profesionalov. ale sak pockajme si este.

inak full hd mkv to prehravalo v predchadzajucej verzii velice pekne. dts zvuk som neskusal

Azbox Premium HD Plus., 2x DVB-S, fw 0.9.4890, dual monoblok Mascom - Astra 19.2 a 23.5, Skylink, newcs +mgcamd, 750 GB HDD, Panasonic Viera TXP42S10E
Babangida
Nováček
Nováček

Příspěvek od Babangida »

No tato verze se tam ohrala nejkratsi dobu, z 5 pokusu ani jednou nenabehlo HDMI a to jsem modifikoval rozliseni i pres TELNET. Po pravde toto bych si jako RC1 oznacit nedovolil, zatim zacinam mit pocit, ze to je jak s oficialnim FW verze od verze je to horsi :(

gorick
Mazák
Mazák
Dal poděkování: 3 poděkování
Dostal poděkování: 3 poděkování

Příspěvek od gorick »

HDMI nabehne, len netreba davať format farby RGB,ale nechať YUV. Obraz je ale potom nejaky rozmazany....Velke plus je celkova stabilita, kolecka nevidno casto. Uvidíme, čo prinesie RC2 už onedlho.

DM 900 Triple Ultra HD 4K ..... Xtrend ET7500
johank
Nováček
Nováček

Příspěvek od johank »

[quote="Babangida"]No tato verze se tam ohrala nejkratsi dobu, z 5 pokusu ani jednou nenabehlo HDMI a to jsem modifikoval rozliseni i pres TELNET. Po pravde toto bych si jako RC1 oznacit nedovolil, zatim zacinam mit pocit, ze to je jak s oficialnim FW verze od verze je to horsi :([/quoazote]
TAky jsem měl problém, že po nahrání na VFD bylo 100% a černá obrazovka přes HDMI. Zkusil jsem připojit composit a component. Obraz byl na component, tak jsem v nastavení A/V změnil na HDMI, 1080i/50 a obraz OK.

Jïnak mi stále nejdou rádia, i když bylo avizováno přehrávání souborů .ts, tak ty mi to nehraje
- nahrávání nejde, píší, že by mělo být v další verzi
- HD na THORU 0,8 OK, naskočí zvuk a obraz cca do 30 sekund, ČT, NOVA, HBO,....
- modrá ledka mi svítí stále i ve stand bx režimu
- my tubeplayer ukáže seznem ale nevím jak je spustit, klávesy nereagují ????
- EPG na UPC nic moc, pouze 2 aktuální programy dlouhodobější se nezobrazuje
- mgcamd OK,

Dreambox 800HD Klon, Az Box HD Premium plus, DVB S/T, SG 2100, SAMSUNG SpinPoint EcoGreen F2 500GB HD502HI
theruck
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od theruck »

takze zase release do ktoreho bolo slubene vsetko a nakonec z toho nic neobsahuje a vraj to bude v dalsom :)

0ctopus
Nováček
Nováček

Příspěvek od 0ctopus »

Najvacsi problem, na ktory som natrafil, je tento:

Nastavenie AV stale blbne, hlavne HDMI, ziadna kombinacie nefunguje spravne,
dokonca odide zvuk!!! Nepomoze ani viacnasobny restart, ani nastavenie cez telnet, ci uz rozlisenia alebo normy RGB/YUV, pomoze len nova instalacia image. (v tomto stave z HDMI ide len obraz, zvuk nie)
Opacny stav som komentoval pre predoslu verziu image, ked zvuk je, len obraz nie, vtedy staci vymazat subor videomodeaz.

Ostatne nedostatky
Nefunguje: nahravanie, timeshift, citacka, HDMI a AV Settings

Inak image je na dobrej ceste:
-HD kanaly na Thore 0,8W su OK, prepinanie nie je dokonale (obraz nabehne neskor ako zvuk)
-EPG Cross downloader funguje OK
-prepinanie medzi kanalmi stabilne
-stabilita celkovo lepsia ako 1.0.3
-mgcamd, cccam OK (stabilne, napr. ver. cez EMU Manager Panel SGC)
-mytube plugin funguje OK
-webif OK (je mozne instalovat na smartphone dialkovy ovladac, napr. iDream Remote, alebo DreamIT pre iPhone)

0ctopus
----------------------------------------------
azbox HD Premium, Toshiba HDD 2,5", fw: 0.9.x, HDMI->TV, NAS
dm 500, dm 7000, dm 7025, ...
monkus Slovakia
V.I.P.
V.I.P.
Dal poděkování: 4 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od monkus »

ja byt ripperovym teamom, vytipujem si par ludi, komu by som daval tento firmwre, a na ostatnych by som sa vysr...

preco? stale dookola su tu chytraci, ktory aj napriek tomu, ze vedia citat changelog, sa pytaju na citacku kariet a veci, ktore nie su obsiahnute v changelogu. potom vyznieva firmware ako zly. pritom staci citat changelog, vyckat 2-3 dni, precitat si skusenosti ostatnych uzivatelov, ktori boli ochotni testovat ..

dalsia vec je, ze tito ludia to robia vo volnom case, su sviatky, nie je to ich pracovnou naplnou (aj ked mozno si niektori z vas myslia, ze za to dostanu nejake $$$), maju svoje rodiny .... a hlavne, vyrobit kvalitny firmware nie je take jednoduche, inak by sme mali pre azbox dnes desiatky takychto firmwarov.

takze, budme radi, ze je niekto ochotni pokracovat vo vyvoji azboxu, a prinasa nam neustale nove moznosti testovnia :-)

ti, ktori nie su ochotni testovat, cakat, mozu si kupit nejaky iny prijimac, dreambox, vantage ...

dreambox dm-800 hd se, dm-525 hd
Odpovědět

Zpět na „AZ HD Diskuze E2“