fw 1.08.65 FAC
Moderátor: By.Bob
- grantec
- Administrátor
- Dostal poděkování: 2 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: fw 1.08.65 FAC
stary oscam pracoval pod dvbapi, novy pouziva stapi (teda PMT az PMT2) . Bola zapracovana ale funckia priority a ignore - pre rychlejsiu pracu. A AU - ktore je dafultne nastavene na zapnute, takze emm na karty prepusti .
Aj tak je lepsie pouzit oscamhd.services - a pridelit readers aj SID .
Aj tak je lepsie pouzit oscamhd.services - a pridelit readers aj SID .
Zapol som si surflock ! Max 1sz za 24 hod ! A0 00
-
dodkomajka
- Nováček
Na ton oscamhd svn 4085 su vypnute zapisy na karte? Alebo je potrebne ak potrebujem ich vypnuť. Robil som to iba raz a nie som si istý či to ešte viem. Ďakujem.
HD-BOX FS-9200 PVR,fw 1.11.57 , plugin Oscam 8972 , Mcas + Xcam , SatElita 2000HD ECO,
- grantec
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
prechod zapisov na karty je povoleny.
-
dodkomajka
- Nováček
Takže v oscam.server upraviť takto?
##dolna citacka
[reader]
Label = dolna
Protocol = internal
Device = SC0
detect = CD
EMMCache = 1,1,2
group = 1
au = 0
##dolna citacka
[reader]
Label = dolna
Protocol = internal
Device = SC0
detect = CD
EMMCache = 1,1,2
group = 1
au = 0
HD-BOX FS-9200 PVR,fw 1.11.57 , plugin Oscam 8972 , Mcas + Xcam , SatElita 2000HD ECO,
- grantec
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
ak chces pre vsetkych userov ano, ale pre box staci v oscamhd.conf
[stapi]
enabled = 1
au = 0
user = stapi
-
dodkomajka
- Nováček
Vyborne ďakujem, zajtra sa do toho pustim, potrebujem ešte zmeniť aj to čo si písal pre gatecomputers?
sak si daj posledny a v oscamhd.conf si uprav pre stapi
ignore = 0D03,0D70,0624,0100,0D0F
priority = 0D96
v oscamhd.server si k citacke dolna zadaj
caid = 0D96
Ale namiesto 0D96 , 0D03
sak si daj posledny a v oscamhd.conf si uprav pre stapi
priority = 0D96
caid = 0D96
Ale namiesto 0D96 , 0D03
- grantec
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
jasne, uprav si podla svojej karty, ozaj sa praca oscamu urychli .
-
dodkomajka
- Nováček
Fajn, ďakujem.
-
- Nováček
Tak nevím jakou má zkušenost "ipetr", ale u mne je to po té "přeinstalaci" ještě horší než to bylo. V Hdoboxu zůstal plugin od "bery2" a to MCAS+Oscam.grantec píše:Casta chyba po upgrade.
Postup: tovární nastavení, znova nahrát FW 1.08.65, znova tovární nastavení, čeština atd, systémové NENAČTENO, naladění jednoho TP, načtení uložených programů z flešky, vypnutí čtečky ve skrytém menu (asi zbytečné), zapnutí hodin.
V pluginech běží Oscam, vše ostatní Mcas,coconut,Mclient,AutoUpdate,Mcas,Fixit vypnuto.
Večer HDBOX běžel, do rána zůstal ve Standby s hodinami. Ráno nešel klient, po zapnutí HDBOXu nešel ani ten. Nepomohlo opětovně vypnout/zapnout jako dříve. Co horší nepomohl ani tvrdý restart.
Teprve když HDBOX trochu vystydnul a znova se zapnul tak se zmátořil.
Otázka je na jak dlouho a v čem je problém. FW, Plugin nebo HW Hdboxu??
- grantec
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
1.08.65 ma vlastny Oscam - aj s osetrenym startom v autorun.
z Mcasu tam potrebujes tak maximalne binarku Mcas a ostatne mozes kludne zmazat .
Co sa tyka pluginov- patria pod neof. podporu a ich pouzivanie vyzaduje aj trochu studia. Cely sw sa meni za chodu a to vratane API - co je dost velky zasah a aj pluginy funkcne v minulom sw nemusia fungovat korektne. preto sa aj neustale menia a aktualizuju . Aj ja by som bol najradsej,keby stacilo vyrobit jeden OScam a pouzivat ho rok. Vsetko sa vyvija- obrana providerov , sw v prijimaci a z toho potom vychadzaju aj nase reakcie pri tvorbe pluginov. Kym stare verzie Oscamu pouzivali rozhranie dvbapi (samozrejem sw, lebo prijimac ma STAPI) , novy Oscamhd pouziva original STAPI - to je novinka a dvojdnovy rozdiel medzi verziami je ako nebe a dudy. Viem,ze teba to nezaujima, ale musel sa najst clovek, ktory to dokaze spravit a nenecha si to pre sebe. Tak ako si bery nenechal pre seba vtedy funkcnu zostavu emulatorov- dnes uz bude musiet spravit novu. :)
Nevycitaj mu,ze dnes ti to uz nejde - nahraj si oscamhd- ten funguje a pockaj,az sa najde niekto kto prilepi aj cosi ine - nove.
z Mcasu tam potrebujes tak maximalne binarku Mcas a ostatne mozes kludne zmazat .
Co sa tyka pluginov- patria pod neof. podporu a ich pouzivanie vyzaduje aj trochu studia. Cely sw sa meni za chodu a to vratane API - co je dost velky zasah a aj pluginy funkcne v minulom sw nemusia fungovat korektne. preto sa aj neustale menia a aktualizuju . Aj ja by som bol najradsej,keby stacilo vyrobit jeden OScam a pouzivat ho rok. Vsetko sa vyvija- obrana providerov , sw v prijimaci a z toho potom vychadzaju aj nase reakcie pri tvorbe pluginov. Kym stare verzie Oscamu pouzivali rozhranie dvbapi (samozrejem sw, lebo prijimac ma STAPI) , novy Oscamhd pouziva original STAPI - to je novinka a dvojdnovy rozdiel medzi verziami je ako nebe a dudy. Viem,ze teba to nezaujima, ale musel sa najst clovek, ktory to dokaze spravit a nenecha si to pre sebe. Tak ako si bery nenechal pre seba vtedy funkcnu zostavu emulatorov- dnes uz bude musiet spravit novu. :)
Nevycitaj mu,ze dnes ti to uz nejde - nahraj si oscamhd- ten funguje a pockaj,az sa najde niekto kto prilepi aj cosi ine - nove.
-
- Nováček
Tak u mne i u "ipetr" stejná vada. Zkouším OscamHD.kao1 píše:Nechávať tuner v stanby s hodinami je síce liek na sekanie , ale čím častejšie takto vypínam box tým viac mu drbe. Pred chvílou som ho zapol a hláška /TUNER 1 žiadny signál/, tak som ho vypol do stanby 1W a znova zapol všetko ok.
-
- Nováček
Já mám kartu Irdeto, verzi 1.08.44. Někdy se to lehce sekne, ale jinak celkem bez problémů -zatím! HD box mám asi 3 týdny, tak se spíš učím a čtu Vaše příspěvky.
Taky už mi to jednou hlásilo tuner 1 žádný signál, tak jsem asi po hodině zkoušení vrátil zálohu a rozběhlo se to
Taky už mi to jednou hlásilo tuner 1 žádný signál, tak jsem asi po hodině zkoušení vrátil zálohu a rozběhlo se to
-
- Nováček
Takže chlapci
Vždy dodržujte postup jak nahrávat fw a budete mít klid. A raději dvakrát čtěte než něco provedete.Nikdy před nahraním nového fw nenechávejte plugin ve složce Var to je první co musíte smazat než budete nahrávat fw.A to platí dvojnásob u fw 52 a novějších,jelikož jak čtete tak ve fw nastaly dost podstatné změny,tak nepoužívám i uložené programy ze starších fw1.07.31-1.08.44.Od fw 52 jsem si veškeré programy znovu naladil a uložil.To co píšete se mi stalo jen jednou když jsem bastlil a nedodržel postup.Za další tento stroj umí přes oscam dělat server pro další přístroje (sdílet vlastní kartu) a zároveň připojit se na další server newcamd .To vše mi funguje na 98%.Nepíši 100 moc bych ho chválil.Nejde bezhlavě jen tak nahrávat nový Fw a pluginy pokud tomuto přístroji moc nerozumíte a neovládáte ho alespoň v základních věcech .
Hlavně si každý musí umět v hdboxu a oscamu upravit caid a ignore pro vaše karty co vlastníte .
Zkoušel jsem na HD box 9200 , oscam 3152 a FW 52 připojit 4 sat na sdílení na dvě vlastní karty .nahrávat na pevný disk 2 programy a dále se souběžně připojit na 3 newcamd servery a z nich se dívat na programy v hlavním Hd boxu.
Takto jsem to testoval týden a bez jediného záseku či problémů co uvádíte.Někdy jsem nechal dva dny běžet box bez přestávky a jen vypnul nahrávání a někdy jsem ho nechal probudit z pohotovostního režimu.Vše proběhlo korektně. Doma mi běží Hdbox 9200 a dvě arivy skoro pořád a bez problémů Již dva dny si hraji s novým grantecovým oscamem 4085 na fw 65 a zatím vše zase jede až moc dobře.Až ho budu mít pořádně odzkoušen dám ho zase sem na testy hdboxařům.
Problém jsem párkrát měl s kartou Skylink ale ne s Hdboxem.Mají toho moc a tak jim blbnou zápisy na karty a někdy zazlobí transpordéry.
Tento postup nahrání fw a pluginů co Vám napíši dodržte a budete mít klid.
Postup nahrávání nového fw a pluginů.
1:Smažu veškerá data z položky VAR přes program RCC190 a PC po lanu (ne přes usb a plugin a dálkové ovládání ,jednou už některý moderátor to zde popisoval že si Hdbox vždy něco pamatuje)
2:Dám tovární nastavení ,vypnu přijímač dálkovým ovládáním a vzadu vypínačem.
3:Po restartu přístroje teprve nahraji nový fw.
4:Po dalším restartu naladím z jednoho TP programy .
5:Zkontroluji vypnutí čteček v položce CAS .
6:Nastavím lan a vypnu znovu přístroj.
6:Po restartu nahraji plugin a dle výběru co potřebuji zapnu a restartuji Hdbox
7:Dle použitého FW si až naposledy nahraji své uložené programy.
Vždy dodržujte postup jak nahrávat fw a budete mít klid. A raději dvakrát čtěte než něco provedete.Nikdy před nahraním nového fw nenechávejte plugin ve složce Var to je první co musíte smazat než budete nahrávat fw.A to platí dvojnásob u fw 52 a novějších,jelikož jak čtete tak ve fw nastaly dost podstatné změny,tak nepoužívám i uložené programy ze starších fw1.07.31-1.08.44.Od fw 52 jsem si veškeré programy znovu naladil a uložil.To co píšete se mi stalo jen jednou když jsem bastlil a nedodržel postup.Za další tento stroj umí přes oscam dělat server pro další přístroje (sdílet vlastní kartu) a zároveň připojit se na další server newcamd .To vše mi funguje na 98%.Nepíši 100 moc bych ho chválil.Nejde bezhlavě jen tak nahrávat nový Fw a pluginy pokud tomuto přístroji moc nerozumíte a neovládáte ho alespoň v základních věcech .
Hlavně si každý musí umět v hdboxu a oscamu upravit caid a ignore pro vaše karty co vlastníte .
Zkoušel jsem na HD box 9200 , oscam 3152 a FW 52 připojit 4 sat na sdílení na dvě vlastní karty .nahrávat na pevný disk 2 programy a dále se souběžně připojit na 3 newcamd servery a z nich se dívat na programy v hlavním Hd boxu.
Takto jsem to testoval týden a bez jediného záseku či problémů co uvádíte.Někdy jsem nechal dva dny běžet box bez přestávky a jen vypnul nahrávání a někdy jsem ho nechal probudit z pohotovostního režimu.Vše proběhlo korektně. Doma mi běží Hdbox 9200 a dvě arivy skoro pořád a bez problémů Již dva dny si hraji s novým grantecovým oscamem 4085 na fw 65 a zatím vše zase jede až moc dobře.Až ho budu mít pořádně odzkoušen dám ho zase sem na testy hdboxařům.
Problém jsem párkrát měl s kartou Skylink ale ne s Hdboxem.Mají toho moc a tak jim blbnou zápisy na karty a někdy zazlobí transpordéry.
Tento postup nahrání fw a pluginů co Vám napíši dodržte a budete mít klid.
Postup nahrávání nového fw a pluginů.
1:Smažu veškerá data z položky VAR přes program RCC190 a PC po lanu (ne přes usb a plugin a dálkové ovládání ,jednou už některý moderátor to zde popisoval že si Hdbox vždy něco pamatuje)
2:Dám tovární nastavení ,vypnu přijímač dálkovým ovládáním a vzadu vypínačem.
3:Po restartu přístroje teprve nahraji nový fw.
4:Po dalším restartu naladím z jednoho TP programy .
5:Zkontroluji vypnutí čteček v položce CAS .
6:Nastavím lan a vypnu znovu přístroj.
6:Po restartu nahraji plugin a dle výběru co potřebuji zapnu a restartuji Hdbox
7:Dle použitého FW si až naposledy nahraji své uložené programy.
Naposledy upravil(a) bery2 dne 15 pro 2010, 15:14, celkem upraveno 2 x.
- grantec
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Ja len doplnim,ze v oscamhd som nechal zapnute defaultne logovanie, ale je to zbytocne, ak to neviete pouzit. Preto si logovanie vypnite (v oscamhd.conf) - rychlejsie pri prepnuti pripoji tuner do signalovej cesty.
Ja zas slubujem,ze logovanie uz nebudem nechavat defaultne zapnute - chalani, ktori to vedia vyuzit, si to dokazu aj sami zapnut .
Ja zas slubujem,ze logovanie uz nebudem nechavat defaultne zapnute - chalani, ktori to vedia vyuzit, si to dokazu aj sami zapnut .
-
dodkomajka
- Nováček
Spravil som všetko podľa návodu ale píše program zakodovaný. Nejdú ani základné programy.
Spravil som aj
[stapi]
enabled = 1
au = 0
user = stapi
Aj
priority = 0D03
caid = 0D03
Trba ešte niečo zmeniť? Vďaka.
Spravil som aj
[stapi]
enabled = 1
au = 0
user = stapi
Aj
priority = 0D03
caid = 0D03
Trba ešte niečo zmeniť? Vďaka.