Box prestal fungovat po odpojeni od el. site
Moderátor: By.Bob
-
exhornik
- Nováček

Box prestal fungovat po odpojeni od el. site
Dnes se mi stala divna vec. Protoze jsem doma provadel nejake upravy, tak jsem odpojil HD-box ze site a prenesl ho jinam. Kdyz jsem jej opet zapojil, tak uz nenajel a nevim cim by to mohlo byt. Box se chova tak, ze se po startu na display zobrazi postupne:
Loader 1.19
Loading
Run ...
Start 1
AM 120024 (ale to si nejsem uplne jisty, protoze to tak rychle zmizne, ze to nestihnu spolehlive precist)
Pak uz tma.
Cetl jsem nektere prispevky o preplneni boxu, ale to by nemel byt muj pripad. Pouzival jsem oscam, ale pred par dny jsem do boxu dal posledni verzi pluginu xcam od Dempseyho - presne podle navodu (prvne jsem z var smazal vse co se tyka oscamu, nasledne jsem naformatoval uzivatelska data a teprve pak jsem nainstaloval xcam pres dalkove ovladani). I konfiguracni soubor xcamu jsem editoval pres plugin pres dalkove ovladani. Tak nevim cim by to mohlo byt - vite nekdo co znamena ta chybova hlaska ?
Edit: jeste jsem zapomel dodat, ze fw mam nejnovejsi 1.08.37 - do ted fungoval bez problemu (pred upgrade jsem udelal smazani uzivatelskych dat, tovarko, pak upgrade firmwaru a nakonec opet tovarko az pote jsem nahraval pluginy v poradi jak jsem jiz psal - teda prvne oscam, ktery jsem pak vymenil za Xcam, protoze jsem ho chtel testnout - postup vymeny jsem uz popsal vyse).
Loader 1.19
Loading
Run ...
Start 1
AM 120024 (ale to si nejsem uplne jisty, protoze to tak rychle zmizne, ze to nestihnu spolehlive precist)
Pak uz tma.
Cetl jsem nektere prispevky o preplneni boxu, ale to by nemel byt muj pripad. Pouzival jsem oscam, ale pred par dny jsem do boxu dal posledni verzi pluginu xcam od Dempseyho - presne podle navodu (prvne jsem z var smazal vse co se tyka oscamu, nasledne jsem naformatoval uzivatelska data a teprve pak jsem nainstaloval xcam pres dalkove ovladani). I konfiguracni soubor xcamu jsem editoval pres plugin pres dalkove ovladani. Tak nevim cim by to mohlo byt - vite nekdo co znamena ta chybova hlaska ?
Edit: jeste jsem zapomel dodat, ze fw mam nejnovejsi 1.08.37 - do ted fungoval bez problemu (pred upgrade jsem udelal smazani uzivatelskych dat, tovarko, pak upgrade firmwaru a nakonec opet tovarko az pote jsem nahraval pluginy v poradi jak jsem jiz psal - teda prvne oscam, ktery jsem pak vymenil za Xcam, protoze jsem ho chtel testnout - postup vymeny jsem uz popsal vyse).
- dempsey
- Odborník

- Kontaktovat uživatele:
Re: Box prestal fungovat po odpojeni od el. site
Ja som s týmto fw zažil niečo podobné. Box som večer vypol s DO a to tak že som stlačil viac krát za sebou power. Ráno som ho nevedel prebudiť. Svietil len nápis Hdbox ba ľavej strane prijímača.
Potom - ani neviem presne ako - sa po kombinácii tvrdých reštartov a zapnutí s DO rozbehol.
Bojuj - od vtedy ho zase nevypínam :)
Potom - ani neviem presne ako - sa po kombinácii tvrdých reštartov a zapnutí s DO rozbehol.
Bojuj - od vtedy ho zase nevypínam :)

Coolstream ZEE/motorSG2100 a 105 offset Al-Diseq:C USALS port1 + 85 Fe Fix DiseqC:1.0 port2, soft/2.04/ http://www.satpodpora.sk neposielajte mi súkromné správy-mám ich zablokované
-
exhornik
- Nováček

Dempey mas pravdu, ted si uvedomuju, ze jsem ho taky nejprve vypnul dvakrat stisknutim tlacitka vypnout. Nicmene restartoval jsem ho snad uz 20x a jeste nenabehnul, zkusim teda mackat pri startu tlacitko power on na dalkovem ovladaci. Snad budu mit stesti.
Ale v tom vypnuti pres power off z dalkace tim zpusobem ze se zmackne jednou a v momente kdy se na obrazovce objevi powering off se zmackne podruhe bude asi zakopanej pes - doporucuji vsem toto nepouzivat. Pokud to rozbeznu a podari se mi vysledovat jak tak dam vedet.
Ale v tom vypnuti pres power off z dalkace tim zpusobem ze se zmackne jednou a v momente kdy se na obrazovce objevi powering off se zmackne podruhe bude asi zakopanej pes - doporucuji vsem toto nepouzivat. Pokud to rozbeznu a podari se mi vysledovat jak tak dam vedet.
-
tommix
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Myslím, že niekedy dávnejšie som mal podobný problém... pomohlo vytiahnutie zástrčky zo siete asi na minútu a potom sa box rozbehol.
VU+ DUO2 Twin-DVB-S2, DVB-T - BH - HDD 1TB + DVD mech.
VU+ Ultimo 2x DVB-S2- 1x DVB-T - BH - HDD 1TB
HD-box FS-9200 PVR + HDD 500GB
AZBOX Premium
Tuner A : Toroidal T90: 28,2E–23,5E–19,2E–13E-9E-5E–1W–4W–5W
Tuner B : motor SG 2100
Tuner C : DVB-T
VU+ Ultimo 2x DVB-S2- 1x DVB-T - BH - HDD 1TB
HD-box FS-9200 PVR + HDD 500GB
AZBOX Premium
Tuner A : Toroidal T90: 28,2E–23,5E–19,2E–13E-9E-5E–1W–4W–5W
Tuner B : motor SG 2100
Tuner C : DVB-T
-
exhornik
- Nováček

Tak uz jsem box rozdejchal :-). Vytahnuti ze zasuvky nepomuze. Podarilo se mi to udelat v podstate tak jak psal Dempsey - v momente kdy box zacal startovat a dostal se do faze, kdy na display zobrazuje "Run ...", tak jsem zacal mackat na DO tlacitko power off (to, kterym se zapina a vypina box). Vsiml jsem si, ze pokud jsem toto tlacitko mackal, tak najednou box na display vypsal "Powering off" (nebo power off to si nejsem jisty) a vypnul se. Po zapnuti, ale nasledoval stejny problem se zaseknutim. Tak jsem to zkusil znovu ale tentokrat jsem toto tlacitko mackal neustale a hlavne v momente kdy box zobrazi hlasku START 1, v tomto momente box sice zobrazil chybu AM 120024, ale po jejim zobrazeni se restartoval a normalne nabehnul.
Risknul jsem to a zkusil jsem box znovu vypnout pomoci vyse popsaneho postupu (tedy power off a v momente, kdy se zobrazi "powering off" tak znovu power off - box se nasledne neprepne do standby, ale mel by se vypnout. A problem nastal znovu - box proste nenastartoval a hlasil vyse popsane hlasky. Vyzkousel jsem tedy postup s mackamnim tlacitka pro zapnuti na DO a ten fungoval. Jak jsem vysledoval je dulezite zmacknout tlacitko pro zapnuti na DO v momente kdy box zobrazi hlasku START1, pak se restartuje a funguje. Takze funkci pro uplne vypnuti nepouzivat !!!
Risknul jsem to a zkusil jsem box znovu vypnout pomoci vyse popsaneho postupu (tedy power off a v momente, kdy se zobrazi "powering off" tak znovu power off - box se nasledne neprepne do standby, ale mel by se vypnout. A problem nastal znovu - box proste nenastartoval a hlasil vyse popsane hlasky. Vyzkousel jsem tedy postup s mackamnim tlacitka pro zapnuti na DO a ten fungoval. Jak jsem vysledoval je dulezite zmacknout tlacitko pro zapnuti na DO v momente kdy box zobrazi hlasku START1, pak se restartuje a funguje. Takze funkci pro uplne vypnuti nepouzivat !!!
-
Radis
- Nováček

no mě se stalo přesně to co píšeš, tedy dostal jsem se do stavu Start 1 a potom to chce zvolit jazyk, ale na obrazovce nic nevidím, nic mi nezobrazí, čím to může být a to jsem na firmware 37 dal továnrní nastavení a toto je výsledek.
- grantec
- Administrátor

- Dostal poděkování: 2 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
chce to zvolit jazyk a na obrazovke to zobrazuje ,ale asi pouzivas scart a defaultne je nastaveny HDMI . zvol si tlacitkom resolution spravny videovystup a budes vidiet na obrazovke aj pokyny .
Zapol som si surflock ! Max 1sz za 24 hod ! A0 00
-
Radis
- Nováček

ano mám to připojeno přes SCART, tlačítkem "resolution" mám nastaveno 576, ale pořád nic, dá se nějak změnit výstup z HDMI na SCART
- grantec
- Administrátor

- Kontaktovat uživatele:
576i musi byt , nie 576p
-
Radis
- Nováček

Ahoj, ano mám 576i, ale výsledek je pořád stejný, vůbec nic nevidím na obrazovce. Zkoušel jsme jestli náhodou se nestal nějaký problém s televizí, připojil jsme tam Satelitu, kterou mám nastavenu na 576 také, a tam je obraz bez problémů. Tak nevím co se stalo, Pomůže tam přes RS232 dát nový firmware?
- grantec
- Administrátor

- Kontaktovat uživatele:
pomoze aj prachobycajny restart .
-
Aliante
- Nováček

Tak se mi to také seklo, pro změnu s fw. 1.08.44.
Rozjel jsem to stejným způsobem. Zapnout a pak pořád mačkat vypnutí na dálkovém ovládání.
Díky.
Rozjel jsem to stejným způsobem. Zapnout a pak pořád mačkat vypnutí na dálkovém ovládání.
Díky.