fw 0.9.5020
Moderátoři: monkus, gorick, schmegea
- visper
- Odborník
- Dostal poděkování: 1 poděkování
Re: fw 0.9.5020
Toto mi nedělalo s žádným fw. Nepoužívej Multicas ale newcs+mgcamd. Zkusil bych si vypůjčit jinou kartu. Pokud nepomůže tak asi reklamace. Špatným nastavením to nebude, to by nešlo vůbec.
Azbox Premium--- Enigma 2---Seagate Pipeline 500GB---motor SG2100
-
- Mírně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Re: Stále zamrzá
- skus vybrat tuner z boxu a zasunut ho tam znovuBocis píše:ZADR pardálové,
tak jsem se konečně dohrabal k instalaci nového FW. Vše jsem dle všech možných návodů smazal, vrátil do továního nastavení, přesně dle návodu nahrál nový FW, nahrál pluginy na CryptoWorks, znovu ručně nastavil kanály a vytvořil si seznam.
Ovšem mám stále stejný problém, při sledování obraz občas vytuhne a je konec. Případně obraz zčerná a zvuk jde chvíli dál, ale nakonec musim stejně restartovat. Což v půlce filmu, nic moc. Už m
Tedy prosím někoho, kdo "zaručeně" ví jak to udělat (sepsat přesně postup, krok po kroku, sdělit jaký FW použít, přiložit funkční PlugIn pro CryptoWorks(Nic jiného mě v aktuální situaci nezajímá, jen aby šla bez zamrzání televize) a přesně popsat jak co uploadovat a instalovat), aby mi pomohl. Přes tento web, e-mail, ICQ, Skype, to už je jedno, protože už jsem totálně bezradný a začínám uvažovat o prodeji AZboxu(což se mi na druhou stranu nechce, protože umí opravdu hodně). Ať udělám cokoliv, stále mi televize zamrzá a pomůže jedině restart.
Myslím, že takovýto návod by uvítalo víc lidí, ať začátečníku, nebo pokročilých uživatelů.
Mnohokráte díky nějakému dobrovolníkovi za pomoc.
ZADR, Bociš - AZbox HD Premium(fw 0.9.5020) - bocis@centrum.cz, ICQ:107464135, Skype: bocisss
- skus ho lepsie chladit, hlavne ten tuner, pripadne to skus bez vrchneho krytu boxu
- testuj v bezvetri/skus zabezpecit aby ti nefukalo na parabolu - mne ked fuka a moc mi trase lnb tak mi to robi neco podobne
- testuj na free programoch. ne na kodovanych
- daj vedet jak si dopadol s testami
- vymen/pozri si ci to to nerobi hdmi kabel
Azbox Premium HD Plus., 2x DVB-S, fw 0.9.4890, dual monoblok Mascom - Astra 19.2 a 23.5, Skylink, newcs +mgcamd, 750 GB HDD, Panasonic Viera TXP42S10E
-
- Nováček
Tohle delalo hodne lidem pri zapnutem HARDWARE ACCELERATION. Mas to vypnute ?Bocis píše:ZADR pardálové,
tak jsem se konečně dohrabal k instalaci nového FW. Vše jsem dle všech možných návodů smazal, vrátil do továního nastavení, přesně dle návodu nahrál nový FW, nahrál pluginy na CryptoWorks, znovu ručně nastavil kanály a vytvořil si seznam.
Ovšem mám stále stejný problém, při sledování obraz občas vytuhne a je konec. Případně obraz zčerná a zvuk jde chvíli dál, ale nakonec musim stejně restartovat. Což v půlce filmu, nic moc. Už m
Tedy prosím někoho, kdo "zaručeně" ví jak to udělat (sepsat přesně postup, krok po kroku, sdělit jaký FW použít, přiložit funkční PlugIn pro CryptoWorks(Nic jiného mě v aktuální situaci nezajímá, jen aby šla bez zamrzání televize) a přesně popsat jak co uploadovat a instalovat), aby mi pomohl. Přes tento web, e-mail, ICQ, Skype, to už je jedno, protože už jsem totálně bezradný a začínám uvažovat o prodeji AZboxu(což se mi na druhou stranu nechce, protože umí opravdu hodně). Ať udělám cokoliv, stále mi televize zamrzá a pomůže jedině restart.
Myslím, že takovýto návod by uvítalo víc lidí, ať začátečníku, nebo pokročilých uživatelů.
ZADR, Bociš - AZbox HD Premium(fw 0.9.5020) - bocis@centrum.cz, ICQ:107464135, Skype: bocisss
- Bárt
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Já mám HARDWARE ACCELERATION už asi dva měsíce + newcs+mgcamd a jsem spokojený, je to stabilní, nahrávám pořád a hlavně mě potěšila u přehrávání označovací funkce, která byla dříve jen u přehrávače filmů. Měl jsem trochu problémy jen s multicas , ale po výměně za newcs+mgcamd se AZBOX uklidnil.hihihi3 píše:Tohle delalo hodne lidem pri zapnutem HARDWARE ACCELERATION. Mas to vypnute ?Bocis píše:ZADR pardálové,
Azbox Premium , fw 0.9.3877, hdd WD 1TB ,připojeno k síti, ppd Panasonic.
-
- Nováček
- Dostal poděkování: 1 poděkování
Bárt píše:Já mám HARDWARE ACCELERATION už asi dva měsíce + newcs+mgcamd a jsem spokojený, je to stabilní, nahrávám pořád a hlavně mě potěšila u přehrávání označovací funkce, která byla dříve jen u přehrávače filmů. Měl jsem trochu problémy jen s multicas , ale po výměně za newcs+mgcamd se AZBOX uklidnil.hihihi3 píše:Tohle delalo hodne lidem pri zapnutem HARDWARE ACCELERATION. Mas to vypnute ?Bocis píše:ZADR pardálové,
Takže jsem včera vyzkoušel vypnout HardWarovou Acceleraci a kupodivu světe div se, NOVA HD nezatuhla ani jednou a to jsem jí nechal běžet do rána a ráno to mi, nebo kontroloval.
Jen je tak trochu na kožich, že přepínání mezi programama je teď děsivě pomalé, což asi neni úplně ideál, ale na druhou stranu si říkám, že je to lepčí, než když mi film v půlce vytuhne a musim restartovat. Jen se vrátím z víkendu, zkusím ještě poštelovat ty pluginy, protože některé jsou občas zakódované, dělá mi to hlavně PRIMA COOL a STV. Nemlh by jste mi někdo poslat přesně a pouze ty Pluginy, které potřebuji pro Cryptoworks. Chci to vyzkoušet s čistými a pouze těmi nejnutnějšími pluginy. Většina z vás tu má verze záloh pluginů s mapami nebo dalšími pluginy.
Díky všem za reakce a za nápady, email na zaslání pluginů je výše.
ZADR Bociš
- shibal
- Mazák
Pluginy newcs a mgcamd si stáhni boxem ze serveru islaremota a vyber ty jejich verze, které končí slovíčkem FULL.
AZBoxHD Premium (fw4890),interní HDD:SAMSUNG SpinPoint EcoGreenF2 500GB
SkylinkStandard,newcs+mgcamd+(#multicas), ToroidT90(28.2+23.5+19.2+13+9+5+1W),LNB:GI-202+Edision SL-5
TV:Panasonic P37X10Y, Hi-fi:SONY MHC-S7AV, DVD:Ferguson D-880HX
SkylinkStandard,newcs+mgcamd+(#multicas), ToroidT90(28.2+23.5+19.2+13+9+5+1W),LNB:GI-202+Edision SL-5
TV:Panasonic P37X10Y, Hi-fi:SONY MHC-S7AV, DVD:Ferguson D-880HX
-
- Mírně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
nj prepina to teraz dlho len si treba uvedomit ze mas dvd prehravac s funkciou dvb-s tunera. ne naopak.
Azbox Premium HD Plus., 2x DVB-S, fw 0.9.4890, dual monoblok Mascom - Astra 19.2 a 23.5, Skylink, newcs +mgcamd, 750 GB HDD, Panasonic Viera TXP42S10E
-
- Nováček
...jsem to ted tak nejak testoval, box jel rychle, dokud jsem na Prima cool nedal EPG! Ted jede tak nejak 5 az 10 sekund prepnuti programu...objevi se zakodovano, ale po cca 1 az 2 sekundach zmizi...zvlastni...
...tak to tim nebylo, udelal jsem reboot a EPG na prima cool ok...
...udelal jsem screen shoty, kdyz jsem to mel pomale a po rebootu. Napsal k tomu komentar na ofic forum a jsem zvedavy co na to odpovi. DAM VEDET...protoze mne to uz .... zda se mi, jak jsem si myslel, ze to nove nahrani programu pomohlo, bylo tim, ze ted tam mam jen programy, co mam predplacene a ne vsechny, takze asi cim min programu, mene EPG, mensi zpomaleni...delsi vydrz...
...tak to tim nebylo, udelal jsem reboot a EPG na prima cool ok...
...udelal jsem screen shoty, kdyz jsem to mel pomale a po rebootu. Napsal k tomu komentar na ofic forum a jsem zvedavy co na to odpovi. DAM VEDET...protoze mne to uz .... zda se mi, jak jsem si myslel, ze to nove nahrani programu pomohlo, bylo tim, ze ted tam mam jen programy, co mam predplacene a ne vsechny, takze asi cim min programu, mene EPG, mensi zpomaleni...delsi vydrz...
-
- Mírně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
zrovna som sa sem chystal napisat to iste.presne toto robi aj mne. totalne je to EPG zabite. len si uz nepamatam ci nekde fungovalo to epg predtymto firmwarom...
dokonca mi to robi taku vec ze pozeram nova sport HD, prepnem si na STV1 potom dam channel+ na STV2 a po 10 sekundach sa mi zobrazi STV1 potom asi po 5 skeundach zase nova sport HD a potom STV2... uplne ze zle :)
inac dost divne ze nevedia zakladnu funkcionalitu spravit. hlavne ze ked prepnem kanal ukaze mi datum a cas jak keby ma to zaujimalo. urcite to trva tak pol sekundy kym to chudak natahne z OS.
inas skusal nekdo priority manager na tomto fw? tez sa mi to nezda ze by to tomu moc pomahalo.
nedal by sa do azboxu nahrat fw z nejakeho ineho linuxoveho prijmaca? by som si spravil dual boot.
dokonca mi to robi taku vec ze pozeram nova sport HD, prepnem si na STV1 potom dam channel+ na STV2 a po 10 sekundach sa mi zobrazi STV1 potom asi po 5 skeundach zase nova sport HD a potom STV2... uplne ze zle :)
inac dost divne ze nevedia zakladnu funkcionalitu spravit. hlavne ze ked prepnem kanal ukaze mi datum a cas jak keby ma to zaujimalo. urcite to trva tak pol sekundy kym to chudak natahne z OS.
inas skusal nekdo priority manager na tomto fw? tez sa mi to nezda ze by to tomu moc pomahalo.
nedal by sa do azboxu nahrat fw z nejakeho ineho linuxoveho prijmaca? by som si spravil dual boot.
-
- Nováček
...s priority managerem jeste horsi - stabilita.
...jiny firmware do toho nedostanes...
...musime cekat, snad to uz konecne opravi, maji tam ode mne minimalne 6 screen shotu.
...jiny firmware do toho nedostanes...
...musime cekat, snad to uz konecne opravi, maji tam ode mne minimalne 6 screen shotu.
- Seraphim
- Nováček
tak som sa vrátil na FW, kt. som mal predtým, 0.9.4585, kde mi aspoň TV a nahrávanie funguje absolútne k spokojnosti. na 0.9.5020 sa to povedať nedalo, opakovane boli problémy pri nahrávaní so zamrznutím obrazu na "Zakódováno". Je úbohé, keď nevedia zabezpečiť ani len základnú funkcionalitu boxu.
Azbox HD Premium, Skylink+CSlink, FW vždy aktuálny z DU.
-
- Nováček
Mne na tomto FW funguje nahravanie bez problemov (cez multicas aj cez mgcamd+newcs). Akurat na tu jednu chybicku, co som tu uz popisal.
-
- Mírně pokročilý
Dlouho se o firmware nedalo říct, že je nepoužitelný, vždy to alespoň nějak šlo, ale 0.9.5020 tam opravdu nedávejte - po restartu boxu se každým přepnutím programu přepínání zpomaluje, potom už trvá přepnutí tak dlouho, že se tam objeví zakódováno, pokud vydržím čekat dalších 30 sekund tak naběhne i obraz. Kdo to programuje??????? Jak můžou něco takového pustit k testování
A to používám jen programy ze základní nabídky skylinku!!!!!

AZ BOX HD ELITE, SKYLINK ICE Irdeto, 4*LNB 23.5E, 19.5E,13E,1W
-
- Mírně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
jak ti moze fungovat nahravanie absolutne bezproblemovo ked ti nefunguje EPG?Seraphim píše:tak som sa vrátil na FW, kt. som mal predtým, 0.9.4585, kde mi aspoň TV a nahrávanie funguje absolútne k spokojnosti. na 0.9.5020 sa to povedať nedalo, opakovane boli problémy pri nahrávaní so zamrznutím obrazu na "Zakódováno". Je úbohé, keď nevedia zabezpečiť ani len základnú funkcionalitu boxu.
-
- Nováček
Jakou verzi fw doporučuješ?jc.jaroslav píše:Dlouho se o firmware nedalo říct, že je nepoužitelný, vždy to alespoň nějak šlo, ale 0.9.5020 tam opravdu nedávejte - po restartu boxu se každým přepnutím programu přepínání zpomaluje, potom už trvá přepnutí tak dlouho, že se tam objeví zakódováno, pokud vydržím čekat dalších 30 sekund tak naběhne i obraz. Kdo to programuje??????? Jak můžou něco takového pustit k testování![]()