Jak udělat setting

Moderátoři: monkus, gorick, schmegea

Odpovědět
puma1234
Nováček
Nováček

Jak udělat setting

Příspěvek od puma1234 »

Zdravím všechny, potřebuju radu. Nevím, jak vytvořit setting. Doteď jsem vždy po upgradu fw nakopíroval do adresáře DISK2 3 soubory (all_chanell, antenna_list, DVBS) a všechny programy jely. Nedávno mi přestala fungovat Prima. Předpokládal jsem, že se to spraví upgradem fw, ale bohužel ne. Nakopíroval jsem dle popisu setting od Dempsyho, ale nejel skoro žádný program, ukazatel kvality signálu byl na skoro všech programech na nule. Nechal jsem automaticky naladit kanály ( Astra 19,2 a 23,5), uložil je, ale zase mi hodně kanálů nejde. Hlásí to buď „Není signál“ – kvalita signálu na nule – nebo „Zakódováno“. Zkusil jsem všechno možné, ale už fakt nevím.
Je nějaký rozdíl mezi settingem a mnou zmíněnými třemi soubory, které kopíruju do DISK 2 ?
Jsem absolutní lama, jak nastavit USUALS nebo Digisec. Při přepínání kanálů mi to hlásí, že se anténa otáčí, jestli tato informace pomůže k pochopení mého problému. Chci pouze chytat programy Skylinku, nic jiného nepotřebuju. Mám stažený OPENCAS a v něm Multicas.
V druhém přehrávači v ložnici – DIGICORDER, který ale není HD, všechny programy běží normálně. Je v něm karta Gital a nikdy neběží oba přístroje současně. Anténa má pouze jeden svod – koaxiální kabel.

Navíc po upgrade fw na verzi 0.9.5006 AZBox nepřehrává nahrávky TV pořadů z vnitřního HDD. Ani ty starší, pořízené jiným fw, což bych ještě možná pochopil, ale ani ty, které jsou pořízené novým fw. Filmy, které jsou nakopírovány na HDD ve formátu .avi přehrává v pohodě.

Omlouvám se za kostrbatý popis, ale snad jsem to popsal pochopitelně.
Děkuji všem za radu.

AZBOX HD Premium, interní HDD 1TB Seagate Pipeline, externí HDD 1 TB Verbatim, Skylink
theruck
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: Jak udělat setting

Příspěvek od theruck »

dempseyho settings funguju takze zacni tam
stahni si ich na usb kluc a cez menu v settings daj restore. manualne kopirovanie tych suborov co si spominal nemusis riesit
najlepsie ked si spravis zalohu cez to menu a potom dempseho zalohou v PC prepises tu tvoju a potom si das iba restore
ked mas staticky satelit bez otacania tak vypni positioner setup a ak mas 2x LNB tak si zapni DIseqc 1.0 LNB -2
daj si firmware 4890

Azbox Premium HD Plus., 2x DVB-S, fw 0.9.4890, dual monoblok Mascom - Astra 19.2 a 23.5, Skylink, newcs +mgcamd, 750 GB HDD, Panasonic Viera TXP42S10E
visper
Odborník
Odborník
Dostal poděkování: 1 poděkování

Příspěvek od visper »

Zkonroluj si nastavení USALS, jestli tam máš skutečně tvoje souřadnice, jestli je zapnuto napájení LNB a typ LNB Universal. Azbox má 2 různé přehravače. Jeden je přes menu filmy a druhý z malého menu - nahrané pořady. Zkus ten druhý.

Azbox Premium--- Enigma 2---Seagate Pipeline 500GB---motor SG2100
puma1234
Nováček
Nováček

Příspěvek od puma1234 »

Druhý přehrávač jsem zkoušel - FILEMANAGER - a taky to nepřehrává záznam z TV. Nahlásí to " Nepodporováno" a konec.

AZBOX HD Premium, interní HDD 1TB Seagate Pipeline, externí HDD 1 TB Verbatim, Skylink
visper
Odborník
Odborník
Dostal poděkování: 1 poděkování

Příspěvek od visper »

puma1234 píše:Druhý přehrávač jsem zkoušel - FILEMANAGER - a taky to nepřehrává záznam z TV. Nahlásí to " Nepodporováno" a konec.
Ne, filemanager je stejný přehravač jako filmy, zkus ten z maleho menu "nahrané pořady".

Azbox Premium--- Enigma 2---Seagate Pipeline 500GB---motor SG2100
puma1234
Nováček
Nováček

Příspěvek od puma1234 »

visper píše:
puma1234 píše:Druhý přehrávač jsem zkoušel - FILEMANAGER - a taky to nepřehrává záznam z TV. Nahlásí to " Nepodporováno" a konec.
Ne, filemanager je stejný přehravač jako filmy, zkus ten z maleho menu "nahrané pořady".
No jo, máš pravdu, tento přehrávač funguje..:) Sice to moc nechápu, ale na to už jsem si u AZ zvykl..:) Díky.

Přes víkend ještě zkusím rady therucka a vispera ohledně settingu. Sice z toho moc chytrý nejsem, ale snad se to povede.

Odpovědět

Zpět na „Dotazy začátečníků“