Blindscan
Moderátoři: monkus, gorick, schmegea
- kacenkin
- Nováček
Blindscan
Pratele, kamaradi, mam drobny dotaz...umi posledni FW blindscan?
Chci jit do AZtka a tak sbiram informace :)
Diky moc...
Chci jit do AZtka a tak sbiram informace :)
Diky moc...
HDBOX 8000 + SAMSUNGF2 500GB ECO v TRANSCEND StoreJet 3,5+ 8GB Kingston,(fw5020),Skylink,TNK,UPC,8 parabol (12.5W,5W,4W,1W,5E,7E,9E,10E,13E,16E,19E,23E,28E,39E,42E,45E,53E,75E),Openbox 810,1xVantage, Dreambox a IllusionM2S a pod:)
- shibal
- Mazák
Re: Blindscan
Blind scan v DVB-S2 je složitější, než bylo "dříve". AZ box jej umí ale musíš zadat modulaci kterou chceš prohledávat a taky SR (datový tok). Takže to má své omezení.
Osobně si ale nemyslím, že by právě blindscan měla být funkce, která rozhoduje o tom co si koupíš. Než bys danou sat. pozici prohledat na všechny možnosti, které umožňuje DVB-S2, tak tam ten stream už zase nemusí být.
Urči si jiné priority pro tvé rozhodnutí - uděláš tím lépe.
Edit: opraveny chyby, psal jsem to při 2,5 promile
Osobně si ale nemyslím, že by právě blindscan měla být funkce, která rozhoduje o tom co si koupíš. Než bys danou sat. pozici prohledat na všechny možnosti, které umožňuje DVB-S2, tak tam ten stream už zase nemusí být.
Naposledy upravil(a) shibal dne 03 úno 2010, 11:49, celkem upraveno 3 x.
AZBoxHD Premium (fw4890),interní HDD:SAMSUNG SpinPoint EcoGreenF2 500GB
SkylinkStandard,newcs+mgcamd+(#multicas), ToroidT90(28.2+23.5+19.2+13+9+5+1W),LNB:GI-202+Edision SL-5
TV:Panasonic P37X10Y, Hi-fi:SONY MHC-S7AV, DVD:Ferguson D-880HX
SkylinkStandard,newcs+mgcamd+(#multicas), ToroidT90(28.2+23.5+19.2+13+9+5+1W),LNB:GI-202+Edision SL-5
- kacenkin
- Nováček
Díky za odpověď...
AZBOX HD mě o svých kvalitách přesvědčil i bez Blindu, je to sqělý stroj, základy linuxu znám, dělám v IT, takže se složitosti nebojím
)
BlindSc pro mě není prioritou, já jen, že jsem magor a lítám po celém orbitu a hledám všechny možné i nemožné TP. Proto je doposud pro mě BlindS ten nejlepší prostředek, jak si udržovat jakžtakž aktuální seznamy TP.
Mám nastudováno dost okolo settingů v AZku, chápu MAZ, a rozumím dbf4All a jejich settingům, ale nějak si nejsem jist, zda je reálná tato situace:
Dejme tomu, že mám svůj funkční setting pro všechny pozice, které navštěvuji, jak aktulizovat seznam TP na konkrétní pozici bez použití BlinSc a bez ručního vyťukávání TP ? Existuje fičurka, jak přímo v AZBOXU (nebo třeba pomocí MAZu) přidat k mým TP nové aktuální z nějaké databáze na netu ? Třeba jak měl OpenboxCommader -Akualizaci stanic z internetu (lyngsat, flysat), kterou mimochodem používám do teď :) ?
AZBOX HD mě o svých kvalitách přesvědčil i bez Blindu, je to sqělý stroj, základy linuxu znám, dělám v IT, takže se složitosti nebojím

BlindSc pro mě není prioritou, já jen, že jsem magor a lítám po celém orbitu a hledám všechny možné i nemožné TP. Proto je doposud pro mě BlindS ten nejlepší prostředek, jak si udržovat jakžtakž aktuální seznamy TP.
Mám nastudováno dost okolo settingů v AZku, chápu MAZ, a rozumím dbf4All a jejich settingům, ale nějak si nejsem jist, zda je reálná tato situace:
Dejme tomu, že mám svůj funkční setting pro všechny pozice, které navštěvuji, jak aktulizovat seznam TP na konkrétní pozici bez použití BlinSc a bez ručního vyťukávání TP ? Existuje fičurka, jak přímo v AZBOXU (nebo třeba pomocí MAZu) přidat k mým TP nové aktuální z nějaké databáze na netu ? Třeba jak měl OpenboxCommader -Akualizaci stanic z internetu (lyngsat, flysat), kterou mimochodem používám do teď :) ?
HDBOX 8000 + SAMSUNGF2 500GB ECO v TRANSCEND StoreJet 3,5+ 8GB Kingston,(fw5020),Skylink,TNK,UPC,8 parabol (12.5W,5W,4W,1W,5E,7E,9E,10E,13E,16E,19E,23E,28E,39E,42E,45E,53E,75E),Openbox 810,1xVantage, Dreambox a IllusionM2S a pod:)
- visper
- Odborník
- Dostal poděkování: 1 poděkování
To uměl AzboxEdit, ale nevím jestli ještě funguje s novými fw, dlouho jsem to nezkoušel, nahradil to MaZ.
viewtopic.php?f=104&t=3149
To umělo importovat TP z KingofSat.
viewtopic.php?f=104&t=3149
To umělo importovat TP z KingofSat.
Azbox Premium--- Enigma 2---Seagate Pipeline 500GB---motor SG2100
-
- Nováček
Jsem podobného zaměření (SatDXer), mám AzBox HD s posledním FW u kterého je poznámka, že umí Blindscan, ale skutečný Blindscan AZB neumí. Na prohledávání orbitu používám Vantage, to je o nečem úplně jiném.kacenkin píše:Díky za odpověď...
AZBOX HD mě o svých kvalitách přesvědčil i bez Blindu, je to sqělý stroj, základy linuxu znám, dělám v IT, takže se složitosti nebojím)
- kacenkin
- Nováček
Pro další šílence, kteří bez Blindscanu nemohou žít jen připomínám, že MAZ 3.0 má naprosto geniální aktualizaci z KingOfSat, která šlape jak hodinky a která značnou měrou nahrazuje nefunkční Blind v AZtku a je 1000x rychlejší
))
- je to ta ïkonka v Kanálovém listu, vpravo vedle zelené šipky pro kopírování do AZ.
- v okně co se otevře stačí poklikat sat. pozice, které chcete aktualizovat, v Opciones vlevo si vyberte, zda chcete aktualizovat TV, Rádia nebo FEEDy.
- potom je tam volba zda chcete povolit přejmenování kanálů (cambiar nombres), to nezatrhávejte.
- potom dejte stažení Descargas Canales
- potom doporučuji nechat zatrženy tři volby jak aktualizovat (borrar vyjmutí, anadir přidání, editar úprava)
- pomocí Procesar se Vám změní setting v MAZu
- no a pokud jste spokojení stačí jen zelenou šipkou poslat do AZtka
Doporučuji si VŽDY vytvářet kopii před zásahem a VŽDY vytvořit další kopii po zásahu
))))
Nikoho k ničemu nenavádím, ale mě to šlape jak hodinky
)

- je to ta ïkonka v Kanálovém listu, vpravo vedle zelené šipky pro kopírování do AZ.
- v okně co se otevře stačí poklikat sat. pozice, které chcete aktualizovat, v Opciones vlevo si vyberte, zda chcete aktualizovat TV, Rádia nebo FEEDy.
- potom je tam volba zda chcete povolit přejmenování kanálů (cambiar nombres), to nezatrhávejte.
- potom dejte stažení Descargas Canales
- potom doporučuji nechat zatrženy tři volby jak aktualizovat (borrar vyjmutí, anadir přidání, editar úprava)
- pomocí Procesar se Vám změní setting v MAZu
- no a pokud jste spokojení stačí jen zelenou šipkou poslat do AZtka
Doporučuji si VŽDY vytvářet kopii před zásahem a VŽDY vytvořit další kopii po zásahu

Nikoho k ničemu nenavádím, ale mě to šlape jak hodinky

- shibal
- Mazák
kacenkin: se ti nedivím, že to nescanuješ, to by při těch pozicích co přijímáš, běželo půl dne.........
A pokud to ti neblbne (jak píšeš) tak to je skvělá zpráva. Díky za návod.
A pokud to ti neblbne (jak píšeš) tak to je skvělá zpráva. Díky za návod.
-
- Mírně pokročilý
No ten MaZ, resp. to jakym zpusobem pracuje z KingOfSat, ma nevyhodu ze treba v AZtku je v settingu 1W pro Intelsat i Thor. Ale pri importu MaZu kterej parsuje web je to rozdelene na 0.8W a 1.0W, takze se aktualizuji TP jenom z Intelsatu. Proto asi nez si udelas nejakej setting je dobre si udelat satelity tak jak lezou pri importu z MaZu (0.8W a 1.0W, taky 28.2 a 28.5). A nebo si upravit soubor kingofsat.xml a prepsat pozice, napr -08 na -10 tak ze tam potom sou vlastne dvakrat (spravna 1.0W a 0.8W ale s position=-10) a taky to funguje.
AzBox HD Premium (R3/4 = 330) fw. E2 OpenRSI 3.0, Samsung 750 GB, (23.5E+19.2E)+0.8W+SG2100
Skylink KOMPLET ICE, plugins: CCcam k OSCAMu
-
- Nováček
Tiež som "kandidát" na tento asi skvelý príjmač a teda ma to tiež zaujíma. Na Showboxe som si zvykol preskenovať satelity a potom si výsledok upraviť (t.j. zmeniť poradie, povymazávať a pod.) Ak teda nie je obdobná možnosť na AZ Boxe, ako sa to rieši? Ak si stiahnem a nainštalujem setting kanálov je možné si ho priamo v príjmači upraviť, alebo je nutné použiť nejaký sw editor?? (nepoznám nikoho kto má tento stroj doma a tak ma zaujma ma aké sú možnosti)shibal píše:Blind scan v DVB-S2 je složitější, než bylo "dříve". AZ box jej umí ale musíš zadat modulaci kterou chceš prohledávat a taky SR (datový tok). Takže to má své omezení.
Humax IRHD 5100S, Showbox S-500, Openbox X820, offset al85 na 28,2E-23,5E-19,2E-5E, 2x DiseqC 2.0 SUS 44, LNB 3x GI + 1x Inverto, 3x Skylink, Tv Panasonic TX-P42X10Y
- shibal
- Mazák
V seznamu programů je sekce "oblíbené", tak si můžeš udělat X skupin a do nic přidávat programy dle libosti.
Bývají občas problém s použítm "výchozího" třídění, tzn.: když jej někdo třeba nechtě použije, tak se programy setřítí tak, jak byly přidávány do skupiny. Tento problém je vhodné řešit uděláním si pořadí v jedné skupině a pak všechny přetáhnout do nové skupiny a používat tu.
Bývají občas problém s použítm "výchozího" třídění, tzn.: když jej někdo třeba nechtě použije, tak se programy setřítí tak, jak byly přidávány do skupiny. Tento problém je vhodné řešit uděláním si pořadí v jedné skupině a pak všechny přetáhnout do nové skupiny a používat tu.
-
- Mírně pokročilý
mam pocit ze uz to "puvodni" setrideni docela funguje. Me se ted parkrat povedli seradit programy podle nazvu a vratili se do puvodniho stavu.
AzBox HD Premium (R3/4 = 330) fw. E2 OpenRSI 3.0, Samsung 750 GB, (23.5E+19.2E)+0.8W+SG2100
-
- Nováček
Od fw.4585 to funguje dobře.Beam píše:mam pocit ze uz to "puvodni" setrideni docela funguje. Me se ted parkrat povedli seradit programy podle nazvu a vratili se do puvodniho stavu.