Sekání obrazu Skylink

Moderátoři: monkus, gorick, schmegea

ccccdddd
Nováček
Nováček

Re: Sekání obrazu Skylink

Příspěvek od ccccdddd »

Visper: a jaky používáš firmware??

visper
Odborník
Odborník
Dostal poděkování: 1 poděkování

Příspěvek od visper »

ccccdddd píše:Visper: a jaky používáš firmware??
Používám poslední fw, ale s TV příjmem jsem neměl problém v žádném fw (kromě EPG). Jo, jednou byly ty problémy s milisekundovými zakoknutími ve zvuku, ale to brzo opravili.
Mně by taky zajímalo proč někdo má problémy a někdo nemá. Můžou to být i vnější vlivy, nějaké rušení. Když něco zapraská v okamžiku přijímaní ECM, tak bude zakódováno 10 - 20 sec. do příchodu dalšího ECM.

Azbox Premium--- Enigma 2---Seagate Pipeline 500GB---motor SG2100
ccccdddd
Nováček
Nováček

Příspěvek od ccccdddd »

visper píše:
ccccdddd píše:Visper: a jaky používáš firmware??
Používám poslední fw, ale s TV příjmem jsem neměl problém v žádném fw (kromě EPG). Jo, jednou byly ty problémy s milisekundovými zakoknutími ve zvuku, ale to brzo opravili.
Mně by taky zajímalo proč někdo má problémy a někdo nemá. Můžou to být i vnější vlivy, nějaké rušení. Když něco zapraská v okamžiku přijímaní ECM, tak bude zakódováno 10 - 20 sec. do příchodu dalšího ECM.
a máš AzBox Premium nebo Premium+??

visper
Odborník
Odborník

Příspěvek od visper »

Premium bez plusu.

honza318
Nováček
Nováček

Příspěvek od honza318 »

Visper,
používáš S4ProcLVL?
A jen pro vysvětlení, to trhání obrazu, o kterém jsem psal, je řádově v ms a opravdu jen občas.Tím myslím např. 1za 5hod provozu. Takže, když se to neobjeví 2x za 1s, tak si toho člověk ani nevšimne. To co popisoval ccccdddd, mně dělal MultiCAS taky a proto jsem přešel na newcs+mgcamd. Na ten S4ProcLVL se ptám proto, že se mi zdá, že mi to s tím netrhá.

visper
Odborník
Odborník

Příspěvek od visper »

S4proc jsem zkoušel, momentálně ho tam nemám. Na obraz to nemá vliv. Dá se to škubání obrazu nahrát?

theruck
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od theruck »

hociake sekanie alebo "visenie" hocicoho na azboxe moze byt kvoli vytazenemu cpu takze to moze byt aj kvoli wifi alebo nejakeho klienta v sieti co si ten box skusa "osahat" alebo sa ti zrovna nejako vytuhol nejaky plugin. skratka hocico. vidis to aj na tom ako ti to inak rychlo prepina zakazdym takze ked to chces eliminovat tak musis zistit co to robi prave u teba. mne to robil len ten multicas

Azbox Premium HD Plus., 2x DVB-S, fw 0.9.4890, dual monoblok Mascom - Astra 19.2 a 23.5, Skylink, newcs +mgcamd, 750 GB HDD, Panasonic Viera TXP42S10E
ccccdddd
Nováček
Nováček

Příspěvek od ccccdddd »

když chci aby byla funkční čtečka, tak potřebuji plugin MultiCas, nebo jde ta čtečka rozjet ještě jiným pluginem??

shibal
Mazák
Mazák

Příspěvek od shibal »

Ještě máš možnost: newcs

AZBoxHD Premium (fw4890),interní HDD:SAMSUNG SpinPoint EcoGreenF2 500GB
SkylinkStandard,newcs+mgcamd+(#multicas), ToroidT90(28.2+23.5+19.2+13+9+5+1W),LNB:GI-202+Edision SL-5
TV:Panasonic P37X10Y, Hi-fi:SONY MHC-S7AV, DVD:Ferguson D-880HX
pepawo
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pepawo »

Moje pozorování: Na AZB P+ jsem provedl znovu čistou instalaci FW 09.4785 a obnovu poslední zálohy pluginů od Dempsey. Použitá karta Skylink bílá. Box je připojen do sítě via WiFi. V ní je další AZB P jako klient (FW 09.4754). Nejdříve jsem spustil MultiCAM, samotný se jevil OK. Po nastavení jako server se začal obraz i zvuk zastavovat v různých několikaminutových intervalech, vždy tak na 1 - 2 vteřiny, a to převážně na SD kanálech (na HD výjimečně). Přešel jsem na kombinaci Mgcamd + Newcs (bez AU) a vše běží naprosto bez problémů. Zajímavé je, že mi v této konfiguraci funguje streaming z obou boxů, z AZB P i bez jakékoliv externí paměti. Musím ovšem nastavit IP adresu PC (je pevná), port používám pro jednoduchost 1234, přehrávač VLC pod Linuxem.
Naposledy upravil(a) pepawo dne 23 dub 2010, 20:36, celkem upraveno 1 x.

AZB HD Premium+ (twintuner) + WD500AVVS HDD, AZB HD Premium Combo, Quad LNB Monoblok 19+23 0.1 dB, E2 OpenRSI-OpenPLI 3.0, Skylink ICE, OSCAM, CCCam 2.2.1
ccccdddd
Nováček
Nováček

Příspěvek od ccccdddd »

jaký je rozdil mezi MultiCas a Newcs? jo a ještě není nějaký program do PC na upravu settingu??

visper
Odborník
Odborník

Příspěvek od visper »

ccccdddd píše:jaký je rozdil mezi MultiCas a Newcs? jo a ještě není nějaký program do PC na upravu settingu??
Newcs je kartový server. Obsluhuje čtečku karet pro vnitřní i vnější použití. Mgcamd je dekodér a emulátor. Pro použití na jednom stroji musí tedy běžet společně. Multicas obsahuje v sobě obojí.
Programů na úpravu settingu najdeš zde v downloadu několik. MaZ, AzboxEdit atd.

pepawo
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pepawo »

MultiCAS je čtečka karty + server nebo klient pro sdílení v jednom, kdežto newcs využívá jinou čtečku (např. mgcamd) a poskytuje služby sdílení (server). Pokud jde o editaci settingu v PC, lze používat např. AZBoxEdit, ale není to v poslední verzi dokonalé, nelze v tom rozlišit DVBS tunery A a B (AZBox P+). Já jsem to vyřešil tak, že jsem naskenoval oba tunery (každý zvlášť), základní editaci Favorites udělal pro tuner A, a pro tuner B jsem to přetahal ručně ze seznamu v TV. Je to pracné a nešikovné, je potřeba kontrolovat funkčnost kanálů s ohledem na používanou kartu, ale výsledek je dobrý - zazálohovat a je pokoj. Já ovšem používám jen pevnou parabolu na Astru 19 a 23, takže je to celkem jednoduché. Jo a z tuneru B vesměs nahrávám (nemusím tam mít plný výběr kanálů, jen ty základní), na tuner A koukám (tam mám všechno).
Než jsem to napsal, koukám visper odpověděl to samé, takže to berte jen jako malý doplněk...

AZB HD Premium+ (twintuner) + WD500AVVS HDD, AZB HD Premium Combo, Quad LNB Monoblok 19+23 0.1 dB, E2 OpenRSI-OpenPLI 3.0, Skylink ICE, OSCAM, CCCam 2.2.1
pepawo
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pepawo »

Takže dnes jsem zkusil poslední aktuální zálohu pluginů od Dempsey s MultiCas 1.62D A09 a problém se zasekáváním obrazu/zvuku včetně občasného rozsvícení "Zakódováno" přetrvává, ba dokonce bych řekl že je častější. Prostě v mém případě je MultiCas zcela nepoužitelný. To jsem přešel z WiFi na drátovou síť. Kombinace mgcamd + newcs funguje stále bezchybně. Ovšem nahrávání při povolených zápisech nefunguje. Někde jsem tady četl, že to někomu funguje, i já jsem si to myslel, dokud jsem neudělal reset, pak se teprve objevilo AU ON a nahrávání se tvářilo jako že jo, ale nahrál se prázdný soubor, resp. černá obrazovka. Kupodivu ale timeshift fungoval. Takže nic se nedá dělat, 1x za měsíc musím provést zápisy ručně. Už jsem se s tím smířil, je to holt daň za tu jednu ušetřenou kartu.

ccccdddd
Nováček
Nováček

Příspěvek od ccccdddd »

ahojte,potřebuji opět poradit,donedavna jsem použival newcs+mgcamd a vše ok, potom jsem si dokoupil všechny multibaličky a některé programy se nerozjely,takže jsem přehral FW na verzi 4890,nahral multicas a provedl reutarizaci karty všechny programy se rozjely ale opět přetrvaval problem občasneho zaseknuti,nebo hlašky kodovano,takže jsem zapnul newcs+mgcamd (multicas jsem samozřejmě deaktivoval) a zadné kodované programy mi nejedou....všechny pluginy stahovany z azboxworld.com........tak jsem se chtěl zeptat jestli kdybych si koupil modul třeba EUROCAM jestli by karta fungovala OK?

Odpovědět

Zpět na „Dotazy začátečníků“