oscam - diskusia

Nastavení a vše kolem HD-BOXU.

Moderátor: By.Bob

grantec
Administrátor
Administrátor
Dostal poděkování: 2 poděkování
Kontaktovat uživatele:

oscam - diskusia

Příspěvek od grantec »

Oscam na instalaciu cez USB je tu :arrow: http://www.forum.satdigitalne.cz/viewto ... 010#p43010
a) zatial nieje osetrene korektne vypnutie oscamu, najlepsie pre aplikovanie zmien je zvolit restart boxu .
Problem:
Po nastartovani si Oscam vytvori v tmp vlastny tienovy subor(oscam.mem)- s ktorym pracuje. Standartne je proces - stop emu vytvoreny ako killall proces -9 . Tento prikaz ale nedokaze odstranit oscam.mem v adresary /tmp/ . Na tento nedostatok pri kompilacii oscamu zabudli . Da sa to riesit samostanym stop_scriptom s prikazom rm /tmp/oscam.mem , umiestnenym v adresari /var/bin .
Oscam v sucasnom stave dokaze vytvorit spolahliveho klienta aj na CCcam server v 2.1.4
Parametre pre takyto conect sa zapisuju do suboru oscam.server vo /var/tuxbox/config .
priklad zapisu :
cccam server
[reader]
label = cccam_server
protocol = cccam
device = ip_adresa_serveru,port
account = meno,heslo
group = 1
caid = 1830,1833,1702
cccversion = 2.1.4
cccbuild = 2892
V priklade je pripojenie na vzdialeny (velmi vzdialeny)server s kartou pre Sky germany.
Nezabudnite potom ale v subore oscam.user pridat CAID pre lokalneho klienta a spravit pre tohto konkretneho providera aj tunel. Ten tunel tam je uz prednastaveny , staci ho odkomentovat . Ku klientovi staci dopisat caid podla predlohy nizsie:
[account]
user =dummy
pwd = dummy
Group = 1
betatunnel = 1833.FFFF:1702
CAID = 0D03,0D0F,1833,1702,1830
Prijemnu zabavku prajem . :D

Zapol som si surflock ! Max 1sz za 24 hod ! A0 00
mmirousek
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Re: oscam - diskusia

Příspěvek od mmirousek »

kontrolní otázka:

na newcamd server jako klient to půjde taky ? (pod E2 mi to šlo) né že bych to neuměl vyzkoušet
ale už mě přestalo bavit pořád dokola měnit hdbox na atevio a zpět abych
zjistil že mi zase něco nejde :grin: :grin:

HDBOX FS-9200, InetBox 300, motor SG2100,LNB Quad, Panasonic P42X10Y, SAMSUNG T220HD LCD 22"
dempsey
Odborník
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dempsey »

Celá filozofia linuxových prijímačov sa dosť odlišuje od uzavretých systémov určených len na sledovanie televíznych kanálov a nahrávania.
Kto sa tomu chce venovať - ten sa tomu venuje. Tí druhí sa len pýtajú - testovať nové veci sa im zdá nepohodlné a obťažuje ich to. Mal by si prehodnotiť Tvoj vzťah k tejto problematike.
Ak je problém v rodine - zrejme by si si mal kúpiť aj niečo pre seba :)

Obrázek
Coolstream ZEE/motorSG2100 a 105 offset Al-Diseq:C USALS port1 + 85 Fe Fix DiseqC:1.0 port2, soft/2.04/ http://www.satpodpora.sk neposielajte mi súkromné správy-mám ich zablokované
grantec
Administrátor
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od grantec »

ide pripojit aj na newcamd server a vie aj spravit newcamd server .
a vecer skusime aj reshare :D majitelia serverov asi nebudu moc nadseny,ale co by clovek nespravil pre potesenie :))

:arrow: mmirousek: neskusaj - neprechadzaju emm - oscam nesplna tvoje podmienky .

mmirousek
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od mmirousek »

grantec píše: :arrow: mmirousek: neskusaj - neprechadzaju emm - oscam nesplna tvoje podmienky .
to mi ani nevadí :) zápisy projdou z jiného klienta. Doma je ještě Inetbox300. A pak ještě pár kousků
taky jede kousek dále. :grin:

to dempsey:
já se nebojím zkoušet, jsem nazkoušený dost , Oscam jsem si na E2 AAF rozjel sám to problém není.
jen musím počkat až vyjde nová verze AAF nebo HDF s revizí neutrina kde již funguje dualdecode.
to jen tak na okraj. Tady mě spíš zajímalo jestli se Oscam pro normální FW dokáže napojit na newcamd
protože jsem to myslím jednou už zkoušel a nechodilo mi to. Já mám stejně nějaká zajímavý kus HDboxu.
všem normálně funguje FW v1.08.01 s xCam , mě sice taky ale record se do 30s sekne a konec.
tak musím pořád zůstávat na v1.07.86 s mgcamd , kde mi record funguje stabilně. Na FW atevio v1.08.16
sice funguje mgcamd taky ale record je velmi nespolehlivý.

Ale jinak máš pravdu , někdy je problém doma :) když nemá žena odpolední :96:

HDBOX FS-9200, InetBox 300, motor SG2100,LNB Quad, Panasonic P42X10Y, SAMSUNG T220HD LCD 22"
grantec
Administrátor
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od grantec »

pridana opravena verzia - prechod emm aj od vzdialeneho klienta newcamd , plus nejake male kozmeticke upravy.
bez podory web rozhrania.
:arrow: http://www.forum.satdigitalne.cz/viewto ... 701#p43701

exhornik Czech Republic
Nováček
Nováček

Příspěvek od exhornik »

Zdravim, zkousel jsem oscam. Cteni z karty (skylink 0D03) skutecne funguje - spur :55:

Zkousel jsem oscam pripojit na newcs server v azbox, ale nejak se mi to nepodarilo. Zeptam se - staci zeditovat pouze sekci ## newcamd server v souboru oscam.server nebo je potreba provest jeste nejake dalsi upravy. Tuto sekci mam nastavenou takto:

## newcamd server
[reader]
label = newcamd_server
protocol = newcamd
key = 0102030405060708091011121314
device = 192.168.100.100,20000
account = dream3,dream
group = 1

Ostatni "reader" tagy (vcetne ctecek karet) mam v tomto souboru zaremovany = aktivni je pouze newcamd. S timto nastavenim mam ale bohuzel stale "zakódováno" - i po restartu HD-Boxu. V newcs (web interface) je videt, ze je oscam pripojen, ale nepribyvaji zadne ecm pozadavky. Diky za jakoukoliv radu.

dpabox Slovakia
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od dpabox »

grantec píše:pridana opravena verzia - prechod emm aj od vzdialeneho klienta newcamd , plus nejake male kozmeticke upravy.
bez podory web rozhrania.
:arrow: http://www.forum.satdigitalne.cz/viewto ... 701#p43701
S vydatnou pomocou Granteca sa mi vcera podarilo rozchodit server OSCAM pre vyuzitie zdielania v domacej lokalnej sieti medzi HDBOXom a Satelita 2000HD. Spojenie zatial funguje bez problemov. Nechodia mi zatial programy KD, holandania,- spravne keys ? 1W som neskusal - nie je to moja priorita
Kedze OSCAM patri medzi zaujimave alternativy zacal som sa zaujimat o blizsie podrobnosti o tomto systeme a nasiel som uz vela podrobnosti o jeho pouzivani, problemoch a moznostiach do blizkej buducnosti....

Podarilo sa mi rozchodit web rozhranie - monitor v ktorom sa uz snazim postupne zorientovat, je tam vela podrobnych informacii....

Poprosim o radu skusenejsich uzivatelov OSCAMU ako je mozne si precitat realne zapisy pouzivanej karty / Skylink - 0D03 / cez tento web pristup - monitor .
V pripade klasickeho pouzivania karty v citacke, pripadne v MCAS som nemal s tym problem. Dakujem

VU+UNO 4K, POPCORN HOUR A-200, Dreambox DM 525, router TP-Link AX 1800
grantec
Administrátor
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od grantec »

nastav si logovanie oscamu , nastav ulozenie logu a do adresara /tmp / a v logu najdes vsetky info o karte- aj tie co nechces vediet.

dpabox Slovakia
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od dpabox »

grantec píše:nastav si logovanie oscamu , nastav ulozenie logu a do adresara /tmp / a v logu najdes vsetky info o karte- aj tie co nechces vediet.
vdaka uz to funguje ..vytvori mi to 2 subory s mnozstvom informacii ... info o programoch na karte som potreboval pre zistenie aktualnych opravneni.
SMS kou na Skylink som si doobeda objednal 10 dnovu ochutnavku HBO a Cinemax ....teraz z vypisu zistujem, ze opravnenie na kartu nepreslo i napriek tomu, ze na www stranke Skylinku to uz mam aktivovane. Netreba nieco skontrolovat v nastaveni OSCAM servera ?
Inac podarilo sa mi cez web rozhranie Oscam servera zistovat opravnenia na karte ....na rozdiel predosleho riesenia cez login servera su cez toto web rozhranie informacie v mensom rozsahu.

grantec
Administrátor
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od grantec »

v OScame prechadzaju zapisy , respektive ich oscam vie spracovat a odoslat do citacky. Ci ich ale ta vie posunut do karty - to uz neviem .
staci pockat na danom programe chvilu a popripade pozriet lkog.
pozor- ak logujes, nastav si aj maximalnu velkost log suboru, aby ti nezahltil pamat.

dpabox Slovakia
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od dpabox »

grantec píše:v OScame prechadzaju zapisy , respektive ich oscam vie spracovat a odoslat do citacky. Ci ich ale ta vie posunut do karty - to uz neviem. staci pockat na danom programe chvilu a popripade pozriet lkog.
pozor- ak logujes, nastav si aj maximalnu velkost log suboru, aby ti nezahltil pamat.
- skusil som pred chvilou prihlasit sa na Skylink a reautorizovat kartu .... za chvilu mi prisli zapisy do karty, je to teraz OK

- logovanie som mal zapnute s tym, ze velkost je niekde v nastaveniach servera obmedzena na 10 kB ...vytvaraju sa dva subory, ktore maju oba spolu cca 15 kB .... aktualne zapisy prepisuju povodne , velkost sa nezvecsuje .
- kedze sa mi podarilo rozchodit web rozhranie-monitor OSCAM servera logovanie Oscam servera som vypol ..m

- server zatial pracuje dobre , ako som spominal, naviem ci pojdu aj programy KD, holandania na to budem musiet este nieco poskusat ......s povodne pouzivanym MCAS nebol problem . Dakujem

grantec
Administrátor
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od grantec »

KD uz nejde v emu, respektive ide len nejake torzo. A oscam nieje klasicky emulator, je to klient/server . Zatial !

dpabox Slovakia
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od dpabox »

grantec píše:KD uz nejde v emu, respektive ide len nejake torzo. A oscam nieje klasicky emulator, je to klient/server . Zatial !
OK, nebudem to skusat, nahram si do HDBOXu ako alternativu na prijem programov KD-zvysku, holandanov, 1W plugin MCAS s ktorym nemam problemy

- zdielanie medzi HDBOXom a Satelita 2000HD vyuzijem naplno v blizkej buducnosti, po vykonani zapojenia hornej citacky, ktoru zatial nemam funkcnu. Ozval som sa dodavatelovi HDBOXu z nitrianskeho kraja o blizsie informacie ako to mam oficialne vykonat, uprava v domacich podmienkach by sposobila zanik zaruky. Po vykonani upravy bude mozne efektivne vyuzit karty Skylink a Gital , ktore v sucasnosti vyuzivam v jednotlivych prijimacoch.

cucpo
Nováček
Nováček

Příspěvek od cucpo »

zdravim pani pls nevedel by mi niekto poslat skonfigurovany oscam ako klienta pre cccam????? nejak mi ten oscam nefunguje. mam poslednu verziu fw pre hdbox, cccam je niekde v internete. skusal som zatial xcam cccam ako klientov pre cccam oba fungovali ale velmi velmi nespolahlivo tu sa pise ze oscam je spolahlivy klient pre cccam tak by som to rad skusil. moj vzdialeny cccam server je ver. 2.0.11 Ak by niekto bol ochotny poradit pripadne skonfigurovat viem pripojit hdbox na verejny ftp. Skusal som podla popisov vsetko mozne ale oscam som nerozchodil :-(

Odpovědět

Zpět na „Diskuze HD-BOX FS-9200-9300 PVR“