J tag Dreamsky 7500

Nastavení a diskuze
Odpovědět
zdeney
Nováček
Nováček

J tag Dreamsky 7500

Příspěvek od zdeney »

Dobrý den, mohl by mně někdo poradit kdo by uměl udělat v Praze a okolí J tag Dreamsky 7500, omylem se mně tam podařil nahrát soft z Dreamsky 7000 a nejde aktualizace z usb ani přes seiový kabel. Děkuji

marsim21 Czech Republic
Administrátor
Administrátor
Dal poděkování: 178 poděkování
Dostal poděkování: 265 poděkování

Re: J tag Dreamsky 7500

Příspěvek od marsim21 »

Fw pro Dreamsky je stejné jak pro 7000 tak i 7500.
Žádný omyl se nekonal.Problém nastal z jiného důvodu. :89:

Obrázek

Podpořte naše fórum finanční částkou. Stačí kliknout na tlačítko Donate a odeslat libovolnou částku.
:99: http://www.openboxforum.satdigitalne.cz :99:
:arrow:Panasonic TX-50CX700E , Panasonic TX-P42G30E
:arrow:Coolstream 4x DVB-S2 , Dreambox DM 900 UltraHD (1x dual DVB-S2) 1TB HDD , HD-BOX FS-9300 HD TWIN PVR 500GB HDD
:arrow:Wave Frontier T-90 II generace , Gibertiny 85AL Motor SG-2100BS , Famaval 85AL multifokus 23E,19E,13E
:arrow:Finder Dreamsky TSC-90 TRIO , SatFinder Openbox SF 20
:arrow: :57: Přístupové karty SkyLink 0D96 , FreeSat 0D97 :57:

Na SZ, které se netýkají ,,funkčnosti fóra,,již neodpovídám.Na dotazy ohledně sat. přijmu je vytvořeno fórum.
Kdo neumí používat tlačítko HLEDAT ,ten si nezaslouží odpověď.
zdeney
Nováček
Nováček

Příspěvek od zdeney »

A z jakého důvodu nastal ten problém?

rada Czech Republic
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od rada »

Protože FW na 7500 a 7000 jsou stejné, skoro určitě jsi dával FW z alternativ - dragonx, tiger, astrosat, technocom. Jenže to nejde tak lehce, je potřeba mírně upravit boot, aby to jelo.

zdeney
Nováček
Nováček

Příspěvek od zdeney »

Bohužel, už si nepamatuji odkud jsem ten software stáhnul, ale nebylo tam nic psáno o tom, že by se jednalo o nějaký jiný software, ale to mně už v tuto chvíli nepomůže, potřebuji poradit co s tím.

rada Czech Republic
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od rada »

To je jednoduché. Stáhni si originál FW. Stáhni si Originál DUMP. Přes kabel nahraj ten DUMP a po restartu opět ten originál

zdeney
Nováček
Nováček

Příspěvek od zdeney »

To je právě to, že ten flashdump se podle mého musí dělat speciálním programem a kabel se musí připojit na desku a do PC přes LPT port a to je právě to cobych potřeboval nějak vysvětlit nebo to nechat někoho i za úplatu udělat. Jak jsem psal již dříve tak přehrání přes USB a RS232 nefunguje. prosím o nějaký konkrétnější návod nebo nabídku na opravu. Díky

rada Czech Republic
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od rada »

Takže: daným loaderem si nahod do dreamsky ten rom z archivu. Pak tam dej opet original 2.41. USBtoRS232 konvertory fungují, ale záleží na výrobci - můj jede správně
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

zdeney
Nováček
Nováček

Příspěvek od zdeney »

V pondělí to vyzkouším a dám vědět, ale moc v to nevěřím, protože přes tento program jsem tam chtěl dát už nový firmware, ale vůbec to spolu nekomunikovalo. Kabel mám s redukcí na USB a na OPENBOX 820 fungoval takže s ním by snad problém být neměl. Zatím dík. V pondělí se ozvu.

zdeney
Nováček
Nováček

Příspěvek od zdeney »

Tak jsem to zkoušel a je to tak, že se mně ten přijímač vůbec přes seriový kabel nespojí. Slyšel jsem, že by prý mohla být ještě jedna možnost a to ta, že když se propojí tyto dva přijímače mezi sebou tak si dokáží vyměnit firmware, ale bohužel tuto možnost nemám. Takže prosím o radu a nebo jinou pomoc. Díky

nokixxx Czech Republic
Nováček
Nováček

Příspěvek od nokixxx »

Pokud prijimac nenabehne vubec to znamena, ze sviti jen kontrolka ne displej, pri vypnuti prijimace drzet power zapnout satak pak by melo zustat svitit boot tak to jde opravit pres kabel pokud ten satak nenabehne do boot sviti jen dioda tak to je problem a pomerne velkej vim ocem mluvim neni to tak lehke pro to, ze full flash kterou si muzes udelat na usb neni tak uplne full flash ta full flsh je oneco vetci a je treba pouzit externi programator neni to zadna prca. Sice se o jtagu neco zminuje ale tady unas nevim, ze by ho nekdo mel. Pokud ti prijimac nabehne do boot tak napis na pm a ja ti pomuzu jde to.

Azbox elite Enigma2 Openrsi 3.0 v.21.7.2013. Oscam.
Odpovědět

Zpět na „Diskuze DSR-7000PVR, DSR-7500 CI LAN“