Nějak jsem zatím nikde neobjevil, jaký je rozdíl mezi režimy "Separated" a "Twin" u pluska. Používám separated a nechce se mi riskovat rozhození settingu, ale rozuměl bych tomu tak, že separated poskytuje dva nezávislé tunery A a B, mezi kterými mohu přepínat (dělám to tak, ve favoritech mám "Skylink A" a Skylink B"), kdežto twin by měl tyhle tunery jakoby zapojit paralelně, tudíž bych přepínat vůbec nemusel - je tomu skutečně tak? Má s tím někdo zkušenost?
(ještě je tam "Loop", ale ten nepoužívám, mám Quad LNB).
Režimy tunerů u AZBox Premium Plus
Moderátoři: monkus, gorick, schmegea
- pepawo
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Režimy tunerů u AZBox Premium Plus
AZB HD Premium+ (twintuner) + WD500AVVS HDD, AZB HD Premium Combo, Quad LNB Monoblok 19+23 0.1 dB, E2 OpenRSI-OpenPLI 3.0, Skylink ICE, OSCAM, CCCam 2.2.1
- pepawo
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Re: Režimy tunerů u AZBox Premium Plus
Odpovím si sám: Skutečně je tomu tak, oba tunery se v módu Twin stanou rovnocennými, což má za následek, že při nahrávání lze prakticky libovolně přepnout na jiný kanál, aniž by se cokoliv stalo. Tuner B se zdá být "podřízený", jeho volby nejsou v seznamu kanálů vysvíceny, a nelze jej nijak upravovat. Proto nevím, jestli se před vstupem do tohoto módu tuner B musí naskenovat v módu Separated. Já to tak mám, ale nevím, zda je to nutné, nebo zda se setting převezme z A do B automaticky.
AZB HD Premium+ (twintuner) + WD500AVVS HDD, AZB HD Premium Combo, Quad LNB Monoblok 19+23 0.1 dB, E2 OpenRSI-OpenPLI 3.0, Skylink ICE, OSCAM, CCCam 2.2.1
-
- Mírně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
neni to nutne zobere si to automaticky z tuneru A resp on si to ani nezobere on to riesi iba ked je treba ten druhy tuner pouzit. inac separated mod by mal zmysel asi iba keby si mal 2 nezsavisle satelity kazdy nasmerovany inam. loop je aj v manuale definovany iba ako testing a prakticke vyuzitie asi nema
Azbox Premium HD Plus., 2x DVB-S, fw 0.9.4890, dual monoblok Mascom - Astra 19.2 a 23.5, Skylink, newcs +mgcamd, 750 GB HDD, Panasonic Viera TXP42S10E
- paleaaro
- Mírně pokročilý
satbox68 napisal:
Pri nastaveni tuneru do modu Twin lze nahravat libovolny program a sledovat jiny bez nutnosti prekopirovani programove nabidky pro druhy tuner. Pouzivam pouze jednu programovou nabidku pro 2 tunery DVB-S2 na AZBoxu Premium Plus a vse funguje bez problemu. Koaxialni privod z LNB mam pro kazdy tuner samostatny.
Pri nastaveni tuneru do modu Twin lze nahravat libovolny program a sledovat jiny bez nutnosti prekopirovani programove nabidky pro druhy tuner. Pouzivam pouze jednu programovou nabidku pro 2 tunery DVB-S2 na AZBoxu Premium Plus a vse funguje bez problemu. Koaxialni privod z LNB mam pro kazdy tuner samostatny.
AZBox Premium HD+ (2xDVB-S2 tuner)|RTi 1.7.0|WD Scorpio Blue 3200BEVT 320GB HDD 2.5"|Eurocam CRYPTOWORKS modul|SkyLink (23.5E)
-
- Nováček
Otázka možno blbá,ako prepnúť mod separated do twin modu?Mám AZbox premium+HD 2xDVB-S2 tuner,fw 0.9.4829.
AZbox Premium+HD,2xDVB-S2,LG50PK350
- pepawo
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Není blbá. Člověka to v ten moment nenapadne - stačí stisknout šipku doprava.
-
vikino
- V.I.P.
- Dal poděkování: 9 poděkování
- Dostal poděkování: 2 poděkování
ked som mal premium plus, ani som netusil, ze to ma nejaky twin mod.
Octagon SF8008 4k twin, oATV 7.1, Egami 10.1.