Mount síťového disku

Nastavení a vše kolem HD-BOXU.

Moderátor: By.Bob

Odpovědět
dpabox Slovakia
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Re: Mount síťového disku

Příspěvek od dpabox »

Ahoj dpabox . Mám podobný problém chcem prepojit HD Box 9200 a Emtec multimed. prehrávač v
ktorom je HDD 1000 GB len tieto príkazi mi veľa nehovoria. Chcem ich prepojit priamo káblom
len neviem či mám použiť krížený alebo priamy kábel na prepojenie. Este ta chcem poprosiť či by
si nemohol ten tvoj postup na Mount HDD zhrnúť do nejakých desitich bodov ako a čo robiť zaradom.
Ďakujem kanagon

Ja problem uz nemam , ak si cital tento tread od zaciatku riesili sme postupne 3 druhy zapojenia. Nakoniec mam pouzitu variantu, ktoru Ti zodpovedal vo svojom jubilejnom 2000 prispevku na forum.digitalne.cz GRANTEC , uprimne mu prajem vela dalsich.
Tato varianta s vyuzitim pluginu je teraz aktualna a zjednodusila vsetky varianty predtym spominane ... nic nebrani tomu odskusat aj predtym uvadzane varianty, kazda je vsak pre iny pripad .... funguju.
Tak ako pomohol GRANTEC mne pri rieseni problemov, pomohol aj velkemu mnozstvu spokojnych uzivatelov tohto fora za co mu patri uprimna vdaka.

K Tvojej otazke mozem ako sumar skonstatovat, ze je potrebne ako
novemu uzivatelovi citat, citat, citat... aby si sa s tym zoznamil , tak ako to chces Ty v desiatich bodoch to nie je mozne realizovat. Kazda konfiguracia pouzivanych zariadeni ma urcite pravidla, nepoznam Tvoje sucasne zapojenie - nie je zname ako si pripojeny /router, domaca siet ?
Len priame prepojenie zariadeni ako to spominas asi nebude realne

VU+UNO 4K, POPCORN HOUR A-200, Dreambox DM 525, router TP-Link AX 1800
kanagon
Nováček
Nováček

Příspěvek od kanagon »

@ dpabox, @ grantec
Domacu siet nemam chcem to prepojit priamo sietovým káblom
len neviem či mám použiť krížený kábel alebo priamy kábel. Ten tvoj
postup som samozrejme prečítal. Tiež neviem ako mám nainštalovať
ten plugin.
kanagon

grantec
Administrátor
Administrátor
Dostal poděkování: 2 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od grantec »

instalacia pluginov :arrow: http://www.forum.satdigitalne.cz/viewto ... 166&t=4139
Snazis sa pouzit nestandartne riesenie. Ten emtec ti samozrejme pojde aj tak ako ho chces pouzit , ma to vsak nejake nelogicke aspekty:
naco take zariadenie, ked rovnaku ulohu ti moze splnit aj obycajny USB disk ?
mas zarucene, ze pokial emtec budes pouzivat ako player, dokaze tento korektne prehrat nahravky zhotovene boxom ?
je ozaj taky velky problem zakupit nejaky lacny roter, ktory ti bude sluzit ako dhcp server a umozni konektivitu aj s inymi zariadeniami (PC, notebook atd )
Kabel pouzi napriklad krizeny (patchovany) - ak chces priame prepojenie. Obe zariadenia musia byt v rovnakom rozsahu IP , neviem ako sa bude emtec spravat bez DHCP servera , ale nemal by to byt problem.
Je to "nenormalne" riesenie, ale da sa.
Po nainstalovani pluginu , potom ako miesto nahravania zvolis sietovy disk .

Zapol som si surflock ! Max 1sz za 24 hod ! A0 00
kanagon
Nováček
Nováček

Příspěvek od kanagon »

Ahoj grantec ďakujem za reakciu a radu. Preto take riešenie lebo Emtec bol ako prvý až potom prišiel Box. Pri týchto zariadeniech pod TV nemám natiahnutý sieťový kábel tak sa mi to zdalo ako najreálnejšie riešenie (nechcem kupovať další disk). Ešte jedna otázka podporuje HD Box Wifi ?
ďakujem kanagon

jerry
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od jerry »

kanagon píše: Ešte jedna otázka podporuje HD Box Wifi ?
Ano, http://www.stlinux.com/kernel/network/wireless

robo669
Nováček
Nováček

Příspěvek od robo669 »

Prosím o radu ako mám nastaviť interný HDD aby bol ako zdielaný a bol viditeľný aj v PC aj v BD prehrávači. Chcel by som aj na BD prehrávači prehrávať všetko čo je na HDD v OCTAGONE. BD prehrávač vidí zdielané zložky v PC. a na int HDD sa dostanem z PC cez FREECommander aj cez DCC. DAKUJEM

OCTAGON SF1018,Firmware fw 1.11.16 ,HDD WD500 green , Maximum E-85, Smart Universal Twin LNB TT 0,1dB, DiseqC P-164-W (23,5°-19,2°-13°-1°), Skylink PANASONIC 46 G10
esbe
Nováček
Nováček

Příspěvek od esbe »

Zo stranok octagon.gmc.to si stiahni plugin Samba_Plugin_Octagon.

Pozeram, ze je to aj tu: viewtopic.php?f=172&t=5169

robo669
Nováček
Nováček

Příspěvek od robo669 »

Aj to som skúsil a nikde to nevidím. Kde môže byť problém. Treba niekde niečo editovať? /HDD,USB1,USB2/ alebo ako. dal som plugin a aj autoštart a nič.
dík za rady.

OCTAGON SF1018,Firmware fw 1.11.16 ,HDD WD500 green , Maximum E-85, Smart Universal Twin LNB TT 0,1dB, DiseqC P-164-W (23,5°-19,2°-13°-1°), Skylink PANASONIC 46 G10
robo669
Nováček
Nováček

Příspěvek od robo669 »

tak som sa na PC k tomu nejak krkolomne dopracoval. musel som zmeniť názov prac. skupiny a potom mi to už nabehlo. dovtedy som namapoval iba - IPadresa\root zložku iné nešlo. Ešte ale aj tak nevidím HDD z OCTAGONU v BD prehrávači iba zdielané zložky z PC.
:115:

robo669
Nováček
Nováček

Příspěvek od robo669 »

Tak som na to prišiel že keď som mal nastavený pohotovostný režim na vypnúť, tak nebolo vidieť zdielané zložky v BD prehrávači iba v PC a keď som pohotovostný režim zapol tak to je viditeľné stále aj v PC aj BD prehrávači. Prišiel som na to náhodou, keď som dal prehrať niečo kde mi zamrzol box, tak som ho musel vypnúť vzadu a zrazu som po zapnutí videl aj HDD v boxe na BD prehrávači. Keď som ale vypol box, tak to stratilo spojenie a našlo až pri zase vypnutí a zapnutí hlavným vypínačom. Tak mám nastavený pohotovostný režim na zapnúť a používam HDD v OCTAGONe ako serverový disk na video, fotky, MP3. Tak pre zaujímavosť to v BD prehrávači so vstavaným wifi prehráva z interného HDD aj MP3, foto, DivX aj niektoré TS nahrávky bez problémov.

:117: :115:

PS: Ospravedlňujem sa, že som to riešil v tomto vlákne ale inde som nenašiel o tomto nič.

Motoroko
Nováček
Nováček

Příspěvek od Motoroko »

Mam taky problem, ze na 9100vke chcem pozerat .avi videa z NAS-u. Ak som dobre cital, ked mountujem sambu musi byt v usb porte nejaky usb kluc? 9100 ma iba jeden USB port a aj v tom budem mat wifi dongle, da sa namountovat adresar z NAS aj tak?

Je mozne inicializovat sambu neskor ako pri starte HDBOXu, cez dialkove (nie cez telnet a inak zlozito)? casto sa bude stavat, ze NAS bude zapnuty az po tom ako HDBOX a aj keby velmi chcela, manzela sa na prijimac cez telnet pripajat nebude aby si pozrela MASH :)

dik

grantec
Administrátor
Administrátor
Dostal poděkování: 2 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od grantec »

do USB vstupu si daj usb hub.
a samba ako plugin, sa da predsa pridat do autorun.sh , takze bude startovat automaticky.

Zapol som si surflock ! Max 1sz za 24 hod ! A0 00
Motoroko
Nováček
Nováček

Příspěvek od Motoroko »

A bez usb hubu len s tym wifi dongle to pojde? nechcem, ozaj nechcem mat okolo toho dalsie krabicky, ja si na to potrpim aby elektronika ja vyzerala pekne, vsetko skryvam, kable listujem a listy zamalujem do farby omietky atd :)

No opytam sa inak na tu sambu, ona sa bude snazit mountnut disk pri starte prijimaca alebo az ked budem v prijimaci chciet pristupit na sietovy disk? (lebo pri starte prijimaca este sietovy server nebude zapnuty a neviem ako sa to chova, ci to bude chciet mountovat zakazdym, alebo ked zisti ze sietovy folder nie je online tak to skusi az pri dalsom restarte).

dik

fefe88
Nováček
Nováček

Příspěvek od fefe88 »

Zdravim, skusal som podla navodu v sekcii Rady a navody mountnut sietovy adresar, ale bez uspechu :sad: Zadaval som to takto a kedze heslo nepouzivam, tak som to nechal prazdne:
mount -t cifs //10.1.1.102/Media/ -o username=,password= /STORAGE/HDD/Media
V telnete mi vypise, ze adresar neexistuje. Potom som nasiel v tomto vlakne, ze sa to pise takto:
mount -t cifs -o username=,password= //10.1.1.102/Media /STORAGE/HDD/Media
ale stale mi vypisuje, ze adresar neexistuje..
Skusal som aj sprevadzkovat v Menu\Systemove nastroje\Spravca datoveho uloziska\ Sietotovy diskt a tu ho ma tiez nedostupny.
Priecinok: 10.1.1.102/Media, usera a password som nechal prazdne a nic. Skusal som aj variantu //10.1.1.102/Media, \\10.1.1.102\Media, no uz neviem, kde robim chybu :sad:
Mam 9300 a posledny fw 52.
Vdaka

fefe88
Nováček
Nováček

Příspěvek od fefe88 »

Tak uz som zistil, kde bol pes zakopany. Neuvedomil som si, ze v kompe mam system ntfs, ktory nie je podporovany. Skusil som zdielat z FAT32 disku a napocudovanie uz prikaz mout funguje :grin: . Teraz budem este musiet vyriesit, ako spustim 6 GB mkv film :sad:

Vdaka.

Odpovědět

Zpět na „Diskuze HD-BOX FS-9200-9300 PVR“