Sekanie mkv v AZBOX HD PREMIUM?

Moderátoři: monkus, gorick, schmegea

cvoky007
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Re: Sekanie mkv v AZBOX HD PREMIUM?

Příspěvek od cvoky007 »

tak to ries cez SOI a potom sa s nami podel o svoje skusenosti ;)

VU+ UNO last openAAF, int. HDD WD10EVDS
DM7020 (geminy 4.70)
OPTIBOX500S (geminy 4.20)
Astra 23.5/Thor 0.8
2x LNB Inverto RED Twin; Panasonic TH-37PV8PA; Samsung 2333HD; Yamaha HTR-6130
shibal
Mazák
Mazák

Příspěvek od shibal »

Nevím, jak vy, ale přehrávání "médií" (mimo fotek), je v pohodě. Chybí jen podpora 24p, což NTSC1080i celkem přijetelně "zamázne".
A fotky - ty mě vůbec netíží - věděl jsem že AZ box s nimi moc nehne a stejně žádné nemám a i kdyby - mohl bych je prohlížet v PC, DVD s USB co mám, nebo přímo z SD karty v TV. Ale není třeba, u fotek mám raději papír :87:
A když si neseženete předem k zařízení co kupujete potřebné informace , mimo těch od prodejců, tak jste, s prominutím, naivní a pak také zklamaní. Za to vám ale nikdo odsud nemůže.

AZBoxHD Premium (fw4890),interní HDD:SAMSUNG SpinPoint EcoGreenF2 500GB
SkylinkStandard,newcs+mgcamd+(#multicas), ToroidT90(28.2+23.5+19.2+13+9+5+1W),LNB:GI-202+Edision SL-5
TV:Panasonic P37X10Y, Hi-fi:SONY MHC-S7AV, DVD:Ferguson D-880HX
abcd sk
Nováček
Nováček

Příspěvek od abcd sk »

Zdavimm vsetkych
Mam taky problem mozno sem nepatri ale nenasiel som nejaku temu na tento problem ale k veci
Nainstaloval som si HDD do AZ boxu 600GB vsetko funguje nahravanie z HBO HD a podobne ale ide o to ked uz nahram Film na hdd a chcem ho skopirovat na moje USB proste zamrzne cely box a hotovo stane sa to pri 1 percente alebo pri 30 percentach ale stane sa a este som neskopiroval ziaden Film z neho ci cez USB alebo FTP je v tom nejaky chitak alebo proste nestiha. diky za odpovede

shibal
Mazák
Mazák

Příspěvek od shibal »

To co popisuješ, by mělo normálně fungoval, takže někde je problém. Já přes FTP totalcommnaderu láduju filmy dovnitř a nahrané ven a vždy to šlo.
- je ten soubor (nahrávka) v pořádku ( jde celý přehrát)?
- Jak máš ten disk naformátovaný a čím ? samotným boxem?
- Nechal si ho na SATA 300 nebo si jej přepnul na SATA150 (což je zde doporučovaný postupu při problémech)
- jaký máš fw a jak si jej do boxu dávat (vždy se oplatí to udělat "zgrutnu")

SkylinkStandard,newcs+mgcamd+(#multicas), ToroidT90(28.2+23.5+19.2+13+9+5+1W),LNB:GI-202+Edision SL-5
abcd sk
Nováček
Nováček

Příspěvek od abcd sk »

Ano subor teda nahravka funguje v pohode do konca
Ano naformatoval som ho v Az boxe
HDD 596.2GB P(1)
Particia P1 596.2GB Linux
FW mam 0.9.4754
a daval som ho cez USB

A este nieco ked kukam film co som nahral z HDD tak mi zamrzme hocikde a pomoze iba reboot

shibal
Mazák
Mazák

Příspěvek od shibal »

abcd sk píše:Ano subor teda nahravka funguje v pohode do konca

A este nieco ked kukam film co som nahral z HDD tak mi zamrzme hocikde a pomoze iba reboot
Tyto dvě věty si celkem odporují......jak to tedy je? dá ten film celý boxem přehrát?
Pokud jsou takové "nejasné" problémy s diskem, doporučuju ho přepnout na SATA 150. Box s diskem možná nestíhá spolehlivě komunikovat.
Jaký je to přesně disk...značka,typové označení. Třeba se nejde někdo se zkušenostma právě s ním.

abcd sk
Nováček
Nováček

Příspěvek od abcd sk »

Si sa pital ci tie fimi niesu poskodene uni su v pohode len proste zamrzne v polke rebootnem a funguje film dalej

a ako sa to prepina na sata 150 ja som v tomto novacik mam to sformatovat?
a este nieco mam EXT USB 500 GB 2.5" bez zdroja a ten funguje paradne ALE KED nahravam FILM na
HDD co mam v boxe tak mi film spravi do jedneho suboru s velkostou okolo 4GB ale ked dam nahravat na EXT HDD cez usb tak fim ma taku istu velkos ale rozdeli ho na dva subori napriklad part00 ma 1GB
part01 ma 3 GB
to nechapem

HDD mam
Sata
Western Digital
WD6400AAKS

visper
Odborník
Odborník
Dostal poděkování: 1 poděkování

Příspěvek od visper »

A ten externí HDD je formátovaný jak? Pokud FAT32 tak neumí větší soubor jak 4GB a musí se to rozdělovat. Jinak je pravda, že v posledním fw mám taky problém dostat na interní HDD delší soubory. Z flashky se mi to kouše a ftp taky. Nejspolehlivější je přenos sambou, ne ftp.

Azbox Premium--- Enigma 2---Seagate Pipeline 500GB---motor SG2100
abcd sk
Nováček
Nováček

Příspěvek od abcd sk »

Ten ext HDD som tiez formatoval cez AZ box tak isto ako aj int... HDD fakt ma to stve
ked som mal starsi FW tak aj int... HDD aj ext... HDD nahraval jeden film na viacej casti a nemal 4GB ale 10 GB a bol rozdeleny na 3 casti len tieto posledne dva FW co som daval do boxu boli take ze jeden film sa da do jedneho TS suboru a velkost ma okolo 4GB je to dobre lebo kvalita sa nemeni len to nejako box skomprimoval na 4GB ale ide o to ze z neho neviem nic dostat jedine tak ze ho rozoberiem napojim do PC a tak FTP a kopirovanie cez usb zamrznu vzdy tak na ako mam naformatovat ten int... HDD aby fungoval.napriklad ako ho mas TY naformatovany lebo ma to stve do neho ide vsetko dokonca ked kopirujem s ext HDD do interneho HDD a to skopiruje bez problemov ale z int...HDD do ext... HDD zamrzne

shibal
Mazák
Mazák

Příspěvek od shibal »

1) SATA 150 znamená, že HDD komunikuje s řadičem "starším" (pomalejším, ale stále rychlostně dostačujícím) způsobem. Přepína se to buď na disku pomocí jumperů na disku, nebo pomocí softu od výrobce. Pokud tomuto nerozumíš , najdi si ve svém okolí někoho, kdo ti s tím pomůže.

2) Box při nahrávkám nic nekomprimuje, prostě pokud máš filesystem FAT32 tak box nadrává pořad po 4GB (do více souborů) pokud máš filesystém Ext3, tak nahrává do jednoho souboru.

3) fw 4754 skutečně není "nejlepší", už je teď další - tak uvidíme.

abcd sk
Nováček
Nováček

Příspěvek od abcd sk »

Mislis tie kolicky vzadu co su na HDD len nemam tu prepojovaciu spojku ze?

Ano ja to chapem ale ja som mal na misli to ze film napriklad Spiderman na starsom FW sa rozdelil na 3 casti po 3GB spolu 9GB 1 Film a Teraz ma ten isti film len 1 cast a ma 3GB cely film.Da sa v pohode nahravat aj prehrat sa da sem tam zamrzne ale kopirovat z neho von ci uz cez Win SCP alebo USB zamrzne po niekolkych percentach a dnes sa mi podarilo asi po 10 rebootoch cez Win SCP skopirovat jeden film ale to je trapenie no skusim to poriesit stimi jumpermi

shibal
Mazák
Mazák

Příspěvek od shibal »

abcd sk píše:Mislis tie kolicky vzadu co su na HDD len nemam tu prepojovaciu spojku ze?

............ no skusim to poriesit stimi jumpermi
Sežeň si nejdříve popis těch jumperů na tom tvém disku a't víš co děláš. Tady rozhodně nepoužívej metodu: pokus - omyl !!! A nezapomeň při takéto činnosti box vypnout.

abcd sk
Nováček
Nováček

Příspěvek od abcd sk »

no toto je moj HDD

Obrázek

kukni sa ale zda sa mi je to treba dat ako je to OPT1 druhi z lava

cvoky007
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od cvoky007 »

ano OPT1 (piny 5 a 6) na diskoch WD

VU+ UNO last openAAF, int. HDD WD10EVDS
DM7020 (geminy 4.70)
OPTIBOX500S (geminy 4.20)
Astra 23.5/Thor 0.8
2x LNB Inverto RED Twin; Panasonic TH-37PV8PA; Samsung 2333HD; Yamaha HTR-6130
abcd sk
Nováček
Nováček

Příspěvek od abcd sk »

Dakujem za strpenie a za vysvetlenie dufam ze to bude fungovat zajtra odskusam a dam vediet

Odpovědět

Zpět na „Dotazy začátečníků“