Problém

Nastavení a vše kolem HD-BOXU.

Moderátor: By.Bob

Odpovědět
mirek 65
Nováček
Nováček

Problém

Příspěvek od mirek 65 »

Dobrý den,
mám takový problém.Mám HD box 9200,kde jsem měl soft 1.86 loader 1.21 ,současně jsem měl enigmu.Chtěl jsem přehrát nový soft 1.97 což jsem postupoval podle návodu,jak zase přeměnil Atevio zpátky na HD box. Přijímač se ale zasekl a byl zatuhlý.Nešlo nic jiného než dát obnovu přes nahrání originálního U-boot a kupodivu se mi nahrál i nový soft 1.97.
Teď mám HD box s tímto softem,ale nemůžu nahrát Enigmu.Zkoušel jsem připojit zformátované USB ,ale přijímač mi ho nenajde.Nejde ani přehrát soft 1.97 na jiný,kdy mi opět píše,že nemám správnou verzi přijímače.Ale aby toho nebylo málo nejde mi ani rozkliknout kolonka na změnu atevio na HD box,která předtím šla.
Trošku jsem to rozvrtal a chtěl bych poprosit někoho z Vás o pomoc jak to napravit,abych si mohl do HD boxu nahrát zase 1.86 se kterým jsem byl spokojen a zároveň E2.
Díky za pomoc Lukáš

grantec
Administrátor
Administrátor
Dostal poděkování: 2 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Problém

Příspěvek od grantec »

vsetko si zmenil okrem MAC adresy , ktora je pri originale ina.
Da sa to opravit cez PSpad , manualnym zadanim povodnej MAC adresy prijimaca. V zasade palti - treba skontrolovat ako sa prijimac ohlsauje v systemovych vlastnostiach. HDBox, alebo ATEVIO ?

Zapol som si surflock ! Max 1sz za 24 hod ! A0 00
grantec
Administrátor
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od grantec »

Tak som sa na to pozeral a skus to takto:
Momentalne sa ti uboot nezastavi a pokracuje v bootovani do flash z toho dovodu,ze mu chyba stop bit.
Takze , vypni prijimac vypinacom vzadu.
Spusti AAF recovery tool , zapni prijimac a pocas botu dva krat stlac sipku hore na dialkovom ovladaci (v tom kruhovom ovladaci). Tym sa ti stopne bootovanie a zaroven sa inicializuje seriove rozhranie. To ti zaroven zaktivuje moznost nahrania maxiuboot . Nahras standartne maxiuboot . Po restarte prijimnaca sa opat konektnes do AAF recovery a v tom maxiuboote zmenis ID prijimaca na HDbox- MAC adresa sa ti automaticky sama upravi.
Dalsi postup uz hadam poznas. Nahras si 1.07.86 HDbox do flash a na USB kluc si daj enigmu .

mirek 65
Nováček
Nováček

Příspěvek od mirek 65 »

Zatím moc děkuju,zítra ráno se na to podívám a když tak bych se ještě ozval.

mirek 65
Nováček
Nováček

Příspěvek od mirek 65 »

Dobrý den,
včera jsem s tím laboroval celý den.Nejdříve se mi podařilo parádně spustit E2 ferrari,šlapalo super a není s ním zatím žádný problém.Ale pořád přetrvává problém s oficiálním softem.Nyní mám nahraný 1.89 ,ale abych pravdu řekl nevím jakým zázrakem se mi to povedlo.Neustále se zatrhává a nejde mi sdílení do SatElity.Nemůžu přehrát jiný soft ,protože mi píše HDbox,že nemám správný model přijímače.Včera jsem si prošel i tmou s rozlišením,které jsem podle návodů rozchodil,ale pořád si myslím,že HD box není nastaven jako HD box.Dělal jsem to x-krát,ale po restartu se mi pořád vrací nastavení.
Pro Grantec: Bylo by možné se připojit přes vzdálené připojení a mrknout se na to prosím?Určitě se Vám odměním:-)
Děkuji Lukáš

grantec
Administrátor
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od grantec »

Ten navrat nastaveni sa deje pri kazdom sw. Mas tam pozostatok zalohy uzivatelskych nastaveni, ulozene priamo v boxe. Kedze menu neumoznuje zmazanie zalohy , ja som si vytvoril vlastny postup.
Nahrat novy sw, zvolit vyrobne nastavenia a potom v tom istom menu zvolit- ulozit nastavenia. Existujuca zaloha, datovo velka sa prepise novou - malou , neobsahujucou skoro nic. Restartnut a uz to bude OK .
A co sa tyka verzie boxu - vecer to cez teamviewer pozrieme spolu .

mirek 65
Nováček
Nováček

Příspěvek od mirek 65 »

Super zkusím to .

mmirousek
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od mmirousek »

mirek 65 píše:Dobrý den,
včera jsem s tím laboroval celý den.Nejdříve se mi podařilo parádně spustit E2 ferrari,šlapalo super a není s ním zatím žádný problém.
A takový malý dotázek: jedou ti v E2 oba tunnery ? můžeš nahrávat a sledovat jiný kanál ?

HDBOX FS-9200, InetBox 300, motor SG2100,LNB Quad, Panasonic P42X10Y, SAMSUNG T220HD LCD 22"
mirek 65
Nováček
Nováček

Příspěvek od mirek 65 »

tak to jsem nezkoušel.Jak dám dohromady všechno zkusím to.

Odpovědět

Zpět na „Diskuze HD-BOX FS-9200-9300 PVR“