Mount síťového disku
Moderátor: By.Bob
-
- Nováček
Re: Mount síťového disku
grantec píše:
v adresari /var/etc/ mas subor start.sh .
mount script si zapis tam , dole, tesne nad end .
Nezabudni,ze sucasne so stlacenim Mneu a cervene sa ti znovu muntne aj sietovy disk.
Neviem aký máš soft,ale ako píše grantec v adresari /var/etc/ mas subor start.sh . Keď si ho otvoríš (v TC,psPade,...) tak úplne dole máš aj popis (aspoň ja som mal) ako zapísať ten jeden riadok . Nič zložité.
PS. ja som to tam vpísal,ale nemohol som sa pripojiť na sieťový disk vôbec. O nejaký deň,dva som zistil,že mi to funguje,ale vôbec nechápem,prečo mi to nešlo ihneď a to som reštartoval ako blázon. Momentálne používam E2 z USB a tam mi to šlape bez "zvláštnych javov".
v adresari /var/etc/ mas subor start.sh .
mount script si zapis tam , dole, tesne nad end .
Nezabudni,ze sucasne so stlacenim Mneu a cervene sa ti znovu muntne aj sietovy disk.
Neviem aký máš soft,ale ako píše grantec v adresari /var/etc/ mas subor start.sh . Keď si ho otvoríš (v TC,psPade,...) tak úplne dole máš aj popis (aspoň ja som mal) ako zapísať ten jeden riadok . Nič zložité.
PS. ja som to tam vpísal,ale nemohol som sa pripojiť na sieťový disk vôbec. O nejaký deň,dva som zistil,že mi to funguje,ale vôbec nechápem,prečo mi to nešlo ihneď a to som reštartoval ako blázon. Momentálne používam E2 z USB a tam mi to šlape bez "zvláštnych javov".
-
dpabox
- Mírně pokročilý
zrejme si necital vsetky predosle prispevky, riesia 3 moznosti pripojeniamzprxsk píše:Zdar snazim sa mountnut hdd idem podla navodu, pripojil som sa na satelit cez total commander ale nejde mi v satelite vytvorit tu zlozku.
p.s. je treba tu zlozku vytvarat v adresari storrage/usb2 ?
- pripojenie 120GB HDD USB disku
- pripojenie na zdielany adresar PC /adresar TEST /
- pripojenie na 640 GB HDD, ktory je osadeny v Popcorn Hour A-200 a na tomto zaradeni sa zdiela do siete adresar /share/
Pozri si hlavne moj prispevok z 24.1.2010 21,19 hod v ktorom sumarizujem , ako je to riesene. Pocas riesenia vsetkych pripadov je
v HDBOXe zasunuty v USB2/zadny /USB disk ! Nezabudni vypnut firewall Windowsu , nastavit meno a heslo pre pristup do tohto adresara TEST.
P.S. v satelite sa nevytvara ziadny adresar !
Kedze vyuzivam MCAS prikaz mount vyssie uvedeny som zaradil do suboru autorun
Naposledy upravil(a) dpabox dne 18 bře 2010, 16:52, celkem upraveno 2 x.
VU+UNO 4K, POPCORN HOUR A-200, Dreambox DM 525, router TP-Link AX 1800
-
- Nováček
Zdar ja sa snazim rozchodit - pripojenie na zdielany adresar PC /adresar SATELIT /
Najprv som si v pc vytvoril adresar SATELIT nazdielal som ho a dal mu pristup pre uzivatela snoox s heslom 123456, odstavil som firewall,
do satelitu som pripojil 4gb usb do zadneho portu, v satelite som nadstavil v spravcovi dat. uloziska - USB, zariadenie pre nahravanie a timeshift taktiez USB.
Modifikoval som subor emustarter.sh vyzera takto :
#!/bin/sh
mount -t cifs -o username=snoox,password=123456 //192.168.2.2/SATELIT /STORAGE/USB2
emu=$1
para=$2
po restarte satelitu mi nahrava na USB, skusil som mu aj priamo cez telnet zadat prikaz
mount -t cifs -o username=snoox,password=123456 //192.168.2.2/SATELIT /STORAGE/USB2 ale nefungovalo to.
Najprv som si v pc vytvoril adresar SATELIT nazdielal som ho a dal mu pristup pre uzivatela snoox s heslom 123456, odstavil som firewall,
do satelitu som pripojil 4gb usb do zadneho portu, v satelite som nadstavil v spravcovi dat. uloziska - USB, zariadenie pre nahravanie a timeshift taktiez USB.
#!/bin/sh
mount -t cifs -o username=snoox,password=123456 //192.168.2.2/SATELIT /STORAGE/USB2
emu=$1
para=$2
po restarte satelitu mi nahrava na USB, skusil som mu aj priamo cez telnet zadat prikaz
mount -t cifs -o username=snoox,password=123456 //192.168.2.2/SATELIT /STORAGE/USB2 ale nefungovalo to.
-
dpabox
- Mírně pokročilý
Dufam, ze si do suboru emustarter.sh vlozil len prikaz mount / jeden riadok/ a nic si nevymazavalmzprxsk píše:Zdar ja sa snazim rozchodit - pripojenie na zdielany adresar PC /adresar SATELIT /
#!/bin/sh
emu=$1
para=$2
ostatne veci co su v celom subore ostavaju bez zmeny, original subor ma 50 riadkov po pridani tohto jedneho riadku to bude mat 51 riadkov.
- predpokladam, ze okrem firevallu mas vypnuty ZoneAlarm a pod ochrany
- editovanie suboru si robil vhodnym edit programom /napr.ultraedit/ ...nie wordpad, notepad MS Windows
- v satelite nastavit USB2
- po vykonani uprav satelit vypnut sietovym vypinacom a nasledne nabeh
/ pocas celej operacie je USB kluc trvale zasunuty v USB2 /vzadu/
P.S. Vzhladom k tomu, ze pouzivam len Skylink kartu zmenil som system na jednoduchsiu variantu / mount do suboru autorun, ktorym sa spusta MCAS /v mojom pripade/
/var/bin/Mcas
mount -t cifs -o username=nmt,password=1234 //192.168.1.4/share /STORAGE/USB2
192.168.1.4 je zdielany adresar Popcornu !
-
- Nováček
Ano 192.168.2.2 je ip pc.
Emustarter.sh som editoval v notepade, toznamena ze uz je pokazeny ?
Stiahol som ultraedit jak si mi podaril a editoval som ho v nom no stale to nejde.
Stiahol som ultraedit jak si mi podaril a editoval som ho v nom no stale to nejde.
-
dpabox
- Mírně pokročilý
Adresa pocitaca je OK, editovanie v notepade zrejme narusilo strukturu editovaneho suboru, obvykle pred editaciou suboru doporucujem vytvorit zalohu …mzprxsk píše:Ano 192.168.2.2 je ip pc.
Ak si cital celu moju predoslu komunikaciu ohladom pripojenia sietoveho disku s moderatorom Grantecom / za co mu velmi dakujem/ urcite si si vsimol, ze mi boli doporucovane viacere sposoby - mount disku v suboroch start.sh, pripadne fstab.
To sa mi vsak nepodarilo a tak som trpezlivo skusal ine moznosti. Nakoniec sa to podarilo s emustarter.sh a nasledne po zvazeni mojich potrieb pouzivam spustaci script na spustenie MCAS / autorun.sh
Zaradenie prikazu mount do emustarter.sh, ktory je umiestneny var/www/cgi-bin a pouziva sa na spustanie emulatorov /camd3,mgcam_1.35, mgcamd_1.35 / pouzival som sw 1.07.89 pri sucasnej instalacii webrozhrania. / editovanie suboru cez ultraedit ! / MCAS sa pritom spustal inym scriptom / autorun.sh
Kedze pouzivam zatial kartu Skylink bez akehokolvek zdielania / emulatory su vypnute/ pre zjednodusenie vyuzivam MCAS k spustaniu tohto prikazu sluzi autorun.sh, ktory je umiestneny v adresari var/bin a pre tento pripad nemusi byt ani nainstalovany plugin webrozhranie, staci len nainstalovat plugin MCAS a zeditovat subor autorun.sh.
Momentalne pouzivam bez zjavnych problemov aktualny sw.1.07.97 + webrozhranie/ emulatory vypnute/ + MCAS
Skus to, urcite sa ti to podari, na zaciatku to vyzeralo vsetko dost zlozito avsak logicky na to prides ako to funguje.
- Libor73
- Nováček
ahoj vsem,
rad vyuzil pripojeny hdd v lan siti k prehravani souboru v hd-boxu.
Bohuzel se mi nedari ho pripojit pres nabidku v menu.
Nezkousel toto nekdo uspesne?
Panasonic TH-42PZ8E / HD-BOX FS-9200 PVR / Technisat Multytenne 45 28,5°E/23,5°E/19,2°E/13°E / DIABLO CAM 2.2 (CAS 3+) / T&T / Seagate Momentus 320GB e-SATA / Yamaha RX-V 465 B / Dantax Classic One 5.0 / Panasonic DMP-BD80
-
dpabox
- Mírně pokročilý
Cez menu prijimaca /sietovy disk/ sa mi to nepodarilo pripojit.Libor73 píše:ahoj vsem,
Realizoval som to po viacerom skusani nakoniec cez menu prijimaca HDBOX s nastavenim cez USB2. Vyuzil som system fyzickeho vlozenia USB kluca do USB2/zadneho/ a modifikovaneho scriptu autorun.sh prikazom mount
mount -t cifs -o username=nmt,password=1234 //192.168.1.4/share /STORAGE/USB2
192.168.1.4 je IP adresa Popcornu v ktorom sa nachadza 640GB HDD, share je zdielany adresar v popcorne, meno heslo je pristup do adresara share popcornu. V mojom pripade pouzivam MCAS, uprav si subor autorun.sh podla Tvojho zapojenia v sieti.
- Libor73
- Nováček
ja pouzivam newcs+mgcamd, po zapsani scriptu do autorun.sh zadna zmenadpabox píše:V mojom pripade pouzivam MCAS, uprav si subor autorun.sh podla Tvojho zapojenia v sieti.
Panasonic TH-42PZ8E / HD-BOX FS-9200 PVR / Technisat Multytenne 45 28,5°E/23,5°E/19,2°E/13°E / DIABLO CAM 2.2 (CAS 3+) / T&T / Seagate Momentus 320GB e-SATA / Yamaha RX-V 465 B / Dantax Classic One 5.0 / Panasonic DMP-BD80
-
dpabox
- Mírně pokročilý
v predoslych prispevkoch som vyslovene upozornil, ze pouzivam MCAS. Jeho spustenie zabezpecuje script autorun.sh ... je samozrejme, ze ak pouzivas newcs+mgcamd tento script nie je pouzivany a spusta sa uplne nieco ine....Libor73 píše:ja pouzivam newcs+mgcamd, po zapsani scriptu do autorun.sh zadna zmenadpabox píše:V mojom pripade pouzivam MCAS, uprav si subor autorun.sh podla Tvojho zapojenia v sieti.
Doporucujem Ti ozaj najst si cas a precitat predosle prispevky kde bol presne tento problem uz rieseny, ked som zaradil uvedeny mount prikaz do scriptu emustarter.sh. Hlavne si vsimni prispevok z 4.3.2010, 20:19 .
Modifikuj to podla Tvojho zapojenia a snaz sa pochopit ako to vlastne funguje....Odskusal som aj tento system s emustarter.sh a funguje to.
- Libor73
- Nováček
ahoj, netusil jsem ze jiny plugin spousti jiny soubor. OK, vyzkousim vecer. Po uprave emustarter.sh nastavim sitovy disk i v menu hd-boxu?dpabox píše: v predoslych prispevkoch som vyslovene upozornil, ze pouzivam MCAS. Jeho spustenie zabezpecuje script autorun.sh ...
-
dpabox
- Mírně pokročilý
tak ako je pisane v predoslych prispevkoch prikaz mount som daval hned na zaciatku viacriadkoveho scriptu emustarter.sh.Libor73 píše:ahoj, netusil jsem ze jiny plugin spousti jiny soubor. OK, vyzkousim vecer. Po uprave emustarter.sh nastavim sitovy disk i v menu hd-boxu?dpabox píše: v predoslych prispevkoch som vyslovene upozornil, ze pouzivam MCAS. Jeho spustenie zabezpecuje script autorun.sh ...
Postup - zasunutie USB kluca s formatovanym na FAT32 do USB2, v menu HDBOXu nastavujes na dvoch miestach / volby nahravania,spravca zariadeni/ USB2 !! / nie sietovy disk/
Najlepsie je si odskusat spravnost Tvojho prikazu mount po pripojeni sa k HDBOXu cez DCC pripadne RCC a naslednom spusteni aplikacie telnet, ktora je sucastou tychto aplikacii. Do telnet riadku skopirujes vyssie uvedeny script mount na Tvoje podmienky upraveny .
Ak ti bude chodit spravne prikaz mount objavi sa v nahravkach uz velkost HDD a nie velkost vlozeneho USB.
Nasledne to zautomatizujes editovanim do emustarter.sh vhodnym editorom /napr.UltraEdit ... !!. Vypnutie satelitu sietovym vypinacom a nasledne novy start .Trpezlivo skusaj , vysledok sa urcite dostavi !
-
- V.I.P.
- Dal poděkování: 1 poděkování
- Dostal poděkování: 43 poděkování
Hd-Box FS 9200 fw 1.08.01
Nahravanie mne nefungovalo asi preto ze nemam naformatovany disk v pc na fat32 ale na ntfs a box na to nevie nahrat
Stiahneme a nainstalujeme plugin aj si to v pc overte podla navodu
viewtopic.php?f=172&t=5169
Ak mate pripojene zariadenia v usb portoch treba ich odpojit.
Nastavenie v pc:
Vyzdielame priecinok ktory chceme klik pravy na mysi-vlastnosti-zdielanie-zdielat tento priecinok na sieti zafajknut-pouzit-ok a mam vyzdilany priecinok.
Nastavenie hd-Box:
menu-nastavenie nahravania-zariadenie pre nahravanie-sietovy disk-menu-spravca datoveho uloziska-nastavenia siete-priecinok(ip pocitaca/zdielany priecinok priklad 192.168.1.1/TEST)-uzivatel-(meno konta,pocitaca ktorym sa prihlasujete pri spusteni,ja nepozivam tak prazdne)-heslo(ak to od vas pyta pri prihlasovani pocitac,ja heslo nepouzivam tak prazdne)-pripojit ok(hore v tej tabulke by sa malo zmenit nedostupne na pripojeny)-menu-zoznam nahravok(mali by ste vidiet co mate v priecinku.
Nahravanie mne nefungovalo asi preto ze nemam naformatovany disk v pc na fat32 ale na ntfs a box na to nevie nahrat
Stiahneme a nainstalujeme plugin aj si to v pc overte podla navodu
viewtopic.php?f=172&t=5169
Ak mate pripojene zariadenia v usb portoch treba ich odpojit.
Nastavenie v pc:
Vyzdielame priecinok ktory chceme klik pravy na mysi-vlastnosti-zdielanie-zdielat tento priecinok na sieti zafajknut-pouzit-ok a mam vyzdilany priecinok.
Nastavenie hd-Box:
menu-nastavenie nahravania-zariadenie pre nahravanie-sietovy disk-menu-spravca datoveho uloziska-nastavenia siete-priecinok(ip pocitaca/zdielany priecinok priklad 192.168.1.1/TEST)-uzivatel-(meno konta,pocitaca ktorym sa prihlasujete pri spusteni,ja nepozivam tak prazdne)-heslo(ak to od vas pyta pri prihlasovani pocitac,ja heslo nepouzivam tak prazdne)-pripojit ok(hore v tej tabulke by sa malo zmenit nedostupne na pripojeny)-menu-zoznam nahravok(mali by ste vidiet co mate v priecinku.
DM 900 UHD, SSD Kingston 240GB. Xtrend ET8000, SSD Kingston 240GB, Parabola Maximum E-85.
-
- Nováček
dpabox píše:Nedalo mi a skusil som napriek Tvojmu upozorneniu o moznosti problemov variantu nahravania z HDBOXu na 120GB HDD pripojeneho cez volny USB routru ASUS. Operacia sa podarila a tak mam po moznosti nahravania na HDD pevneho pocitaca dalsiu variantu, ktora bude zrejme medzistupnom / kapacita 120GB/ moznosti nahravania pred vyriesenim moznosti nahravania na HDD 640GB POPCORN HOUR A-200 .grantec píše:aha - uz rozumiem
najskor si sprav mount /STORAGE/USB2
a potom mount sietoveho disku do toho usb2
tak vytvoris vlsatne len symlink (teoreticky symlink) na sietovy disk a nemusis ziadny USB2 kluc v skutocnosti pripajat.
Kokso - inak si jediny, kto aj chape co pisem .
Toto riesenie je zaujimave aj vzhladom k tomu, ze na routri ASUS bezi media server a mam teraz priamy pristup z popcornu k nahravkam zo satelitu ... Ostava doriesit mount zdielanych HDD po vypnuti HDBOXu nejakym skriptom ...
Ahoj dpabox . Mám podobný problém chcem prepojit HD Box 9200 a Emtec multimed. prehrávač v
ktorom je HDD 1000 GB len tieto príkazi mi veľa nehovoria. Chcem ich prepojit priamo káblom
len neviem či mám použiť krížený alebo priamy kábel na prepojenie. Este ta chcem poprosiť či by
si nemohol ten tvoj postup na Mount HDD zhrnúť do nejakých desitich bodov ako a čo robiť zaradom.
Ďakujem kanagon
- grantec
- Administrátor
- Dostal poděkování: 2 poděkování
- Kontaktovat uživatele: