Mount síťového disku
Moderátor: By.Bob
-
- Nováček
Mount síťového disku
Vyzkoušel jsem připojit síťový disk k HD-BOXu podle postupu v "radách a návodech". Vše funguje včetně přehrávání videa (v návodu je poznámka, že se videa sekají). Nic se mi neseká. Zkoušel jsem to na nahrávce z Nova HD, kterou jsem umístil na síťový disk. Sekat se to začalo, až když jsem zkusil současně po síti v PC přehrávat momentálně nahrávaný HD program z HD-BOXu. To už bylo moc. Ale jeden HD soubor po síti v pohodě. Věděl by někdo, kam v HD-BOXu zapsat příkaz pro tento mount, aby došlo k jeho spuštění při zapnutí boxu.
-
- Mírně pokročilý
Re: Mount síťového disku
k tomu slouzi FSTAB
zkus to podle tohoto navodu
zkus to podle tohoto navodu
Kód: Vybrat vše
http://www.cyberciti.biz/faq/configure-a-system-to-automount-a-samba-share-with-etcfstab/
HDBOX FS-9200, InetBox 300, motor SG2100,LNB Quad, Panasonic P42X10Y, SAMSUNG T220HD LCD 22"
- grantec
- Administrátor
- Dostal poděkování: 2 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
v adresari /var/etc/ mas subor start.sh .
mount script si zapis tam , dole, tesne nad end .
Nezabudni,ze sucasne so stlacenim Mneu a cervene sa ti znovu muntne aj sietovy disk.
Nezabudni,ze sucasne so stlacenim Mneu a cervene sa ti znovu muntne aj sietovy disk.
Zapol som si surflock ! Max 1sz za 24 hod ! A0 00
- prco007
- Nováček
Dá sa potom na takto pripojený sietový disk aj nahrávať, poprípade ho využívať na TimeShift?
HD-BOX FS-9200 - fw v1.10.13 - Loader 1.19, 2x čítačka, Apacer AC601 320GB
HD-BOX FS-9100 - fw v1.10.13
Vu+ Duo - VTi Team Image v4.2, WD 640GB
Maximum E-85 - (28,2°-23,5°-19,2°-13°-9°-1°), Skylink HD, CSLink - dead
HD-BOX FS-9100 - fw v1.10.13
Vu+ Duo - VTi Team Image v4.2, WD 640GB
Maximum E-85 - (28,2°-23,5°-19,2°-13°-9°-1°), Skylink HD, CSLink - dead
- grantec
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
ako ho mountnes ako rw - tak ano
-
- Nováček
Cez víkend som skúšal mountnúť kamošov sieťový disk do HD BOX9200 u mňa - nedarilo sa vôbec.Robil som to podľa návodu vo var/etc/start.sh. Včera večer som spustil nahrávanie,potom som pozrel na HDD a sakra videl som všetky nahrávky na kamošovom sieťovom disku,aj to čo som ja nahral.
Poradte spôsob ako mountnúť a umountnúť disk bez toho aby som použil menu + červené,resp. modré - potrebujem aby som nevypínal Newcs a MgCamd. Čo tak využiť nejaké iné farebné tlačidlo.
Poradte spôsob ako mountnúť a umountnúť disk bez toho aby som použil menu + červené,resp. modré - potrebujem aby som nevypínal Newcs a MgCamd. Čo tak využiť nejaké iné farebné tlačidlo.
- Libor73
- Nováček
Ahoj, jde sdilet i disk pripojeny primo do routeru (NAS)?
Panasonic TH-42PZ8E / HD-BOX FS-9200 PVR / Technisat Multytenne 45 28,5°E/23,5°E/19,2°E/13°E / DIABLO CAM 2.2 (CAS 3+) / T&T / Seagate Momentus 320GB e-SATA / Yamaha RX-V 465 B / Dantax Classic One 5.0 / Panasonic DMP-BD80
- grantec
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
priamo tlacidlo na dialkovom unmoutne USB . co tak pozriet do /STORAGE/ , ci sa tam nenajde nejaky adresar pre sietovy disk a ten aktivovat. V menu je aj polozka na pripojenie sietoveho disku. Samba na hdboxe startuej automaticky- tak by to hadam nemal byt problem.
-
- Nováček
-
dpabox
- Mírně pokročilý
Podla postupu v “rady a navody” sa pokusam realizovat pripojenie sietoveho disku. V satelite mam ver 1.07.89.grantec píše:v adresari /var/etc/ mas subor start.sh .
Po pripojeni k satelitu nenachadzam vsak v adresari /var/etc/ spominany subor start.sh
Co v takomto pripade ?
Pre upresnenie sucasneho stavu / pouzivam domacu lan siet s routrom ASUS WL 500G Premium ver2. V ramci siete su pripojene 1ks stolovy PC,
1 ks NB , nove zariadenie Popcorn Hour A-200 s 640 GB HDD a satelitny prijimac HD BOX 9200 PVR .
Vsetkym zariadeniam v lan sieti som nastavil pevnu IP adresu . Jedine zariadenie s ktorym mam problem je satelitny prijimac pricom do HDBOXu sa dostanem z oboch PC bez problemu programom FilleZilla .
Vzhladom k tomu, ze povodne pouzivany 640 GB HDD som osadil do noveho Popcorn Hour A-200 potrebujem riesit nahravanie zo satelitneho prijimaca . V prechodnej dobe som pocital s vyuzitim externeho USB 120 GB HDD, ktory mam a doteraz vyuzivam s druhym satelitom Octagon SF 908 USB PVR Ready.
HDD som nanovo preformatoval na FAT32 avsak nespolupracuje ani cez USB1 ani cez USB2 HDBOXu 9200 / v Octagone nie je problem.
Kedze priame pripojenie cez USB 120GB k satelitu je nefunkcne potrebujem poradit ako dosiahnut to, aby bolo mozne ukladat nahravky zo satelitu bud na 120 GB USB HDD, ktory som teraz pripojil k routru ASUS,ktory to umoznuje pripojit ho priamo k nemu cez USB vstup. V buducnosti predpokladam pripojenie na 640 GB HDD Popcorn Hour A-200.
Nadefinovanie sietoveho adresara priamo v menu HDBOXu mi neprinasa potrebny vysledok. Dakujem
VU+UNO 4K, POPCORN HOUR A-200, Dreambox DM 525, router TP-Link AX 1800
- grantec
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Nespozna ten 120GB disk, alebo spozna a je nefunkcny ?
Menu - spravca zariadeni - da sa tam moutnut aj sietovy disk , aj USB- podla potreby. Ovsem nato, aby na moutnuty USB disk aj nahraval - musis mu este v MENU oznacit, ze ma nahravat nan, popripade na ten disk aj ukladat timeshift subory. Inak nahrava na default- HHD cez eSATA, kde ale nic nemas. Myslim,ze problem nieje v tom,ze v Popcorne to ide, v Octagone to ide , atd atd ,ale skor v tom,ze v HDboxe to nevies nastavit. Keby mal HD box jediny pripojny bod na disk - spoznal by ho automaticky a nemusel by si nic nastavovat. Kedze je moznost pripojit eSATA, USB1, USB2 a net disk - uz treba nastavit a uz to nieje len o jednom kliknuti. Vyskusaj - uvidis.
Menu - spravca zariadeni - da sa tam moutnut aj sietovy disk , aj USB- podla potreby. Ovsem nato, aby na moutnuty USB disk aj nahraval - musis mu este v MENU oznacit, ze ma nahravat nan, popripade na ten disk aj ukladat timeshift subory. Inak nahrava na default- HHD cez eSATA, kde ale nic nemas. Myslim,ze problem nieje v tom,ze v Popcorne to ide, v Octagone to ide , atd atd ,ale skor v tom,ze v HDboxe to nevies nastavit. Keby mal HD box jediny pripojny bod na disk - spoznal by ho automaticky a nemusel by si nic nastavovat. Kedze je moznost pripojit eSATA, USB1, USB2 a net disk - uz treba nastavit a uz to nieje len o jednom kliknuti. Vyskusaj - uvidis.
-
dpabox
- Mírně pokročilý
Dakujem za reakciu na moj problem, chcel som vyuzit zapojenie externeho 120GB HDD cez USB / podobne ako to mam u Octagon SF 908 - je to jednoduche bez akehokolvek problemu.grantec píše:Nespozna ten 120GB disk, alebo spozna a je nefunkcny ?
Upresnujem podla Tvojich pripomienok, ze HDBOX 120GB USB HDD spozna, disk sa rozbehne v USB2 /zadnom/ pricom mi však v prehlade nahravok pise , ze ma velkost 6 MB a 0 MB nahrate …i napriek tomu, ze je to 120GB HDD.
V spravcovi zariadeni mi však pise, ze HDD nie je pripojeny , ponukne mi formatovanie, ktore som tiez skusil ale nic sa na HDD nezmenilo /trva to cca 10 min
Skusil som preformatovat HDD na FAT32 / programom FAT 32 Formatter / po formatovani v spominanom Octagone 908 funguje, taktiez po pripojeni k routru je funcny avsak v HD BOXe nie , tak neviem v com je problem.
v USB1 / prednom / sa mi HDD vobec nerozbehne ! Skusal som ci su funkcne USB zasunutim
8GB USB kluca / je to bez problemu, HDBOX USB kluc pozna cita, zapisuje aj v USB1, USB2.
Nastavenie nahravania v HDBOXe som nastavil, tak jako je to potrebne t.j volba nahravania USB2 nasledne skontrolovane v spravcovi zariadenia tiez USB2. Predtym som pouzival s HDBOXom externy eSata 640 GB HDD nastavenie bolo na Hardisk / nahravanie aj time shift /chodilo to bez problemov.
Neviem v com je zrada a preto zrejme budem musiet prejst na vyuzivanie sietoveho diskoveho priestoru. Ako som spominal mam 3 moznosti
- 120 GB HDD pripojeny priamo k spominanemu routru , ktory je nepretzite v prevadzke
- 640 GB HDD, ktory je v PopcornHour A-200 zatial však nebezi trvale
- osobny pocitac stolovy / nebezi trvale
V HDBOXe nemam spominany subor start.sh a tak upravy a mount disku neviem ako realizovat . Dakujem
- grantec
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
ten 120GB disk ma asi vysoku spotrebu a router - kde sa predopklada trvala prevadzka (sam pouzivam ASUS 500 v1) by to nemusel prezit- teda jeho zdroj . pozri v HDboxe subor hdparm - ci je medzi podporovanymi. Ten subor sice sluzi na aktivaciu usinania ale je predpoklad, ze v nom definovane disky budu funkcne v HDBoxe.
Pravdou je,ze nie vsetky disky musia v boxe fungovat,alebo ze ich funkcnost moze byt premenna - v zavislosti od verzie fw a ze niekedy staci flashnut samotny HDD (nahrat novy fw od vyrobcu) .
Ja mam na ASUSE aj disk , ktory pouzivam ako uloziste , takze router ako taky s tym problem nema .
Pravdou je,ze nie vsetky disky musia v boxe fungovat,alebo ze ich funkcnost moze byt premenna - v zavislosti od verzie fw a ze niekedy staci flashnut samotny HDD (nahrat novy fw od vyrobcu) .
Ja mam na ASUSE aj disk , ktory pouzivam ako uloziste , takze router ako taky s tym problem nema .
-
dpabox
- Mírně pokročilý
Popozeral som po internete ohladom pouzivaneho 120GB HDD / znacka Seagate typ ST912082 2A a zistujem, ze u tohoto HDD sa objavuju nejake problemy, nahranie softveru za pomoci original softu Seagate ked ho mam pripojeny cez USB sa mi nepodarilo realizovat. Pozeral som aj subor hdparm v HDBOXe avsak nepodarilo sa mi ho najst... ostava mi uz len snazit sa ziskat postup pripojenia cez siet. Kupovanie noveho SATA HDD do HDBOXU bude az ta posledna moznost.Sledujem aj diskusie k NMT Popcorn Hour A-200. Vzhladom k tomu, ze je to cerstva novinka nenachadzam ziadne impulzy, ktore by pomohli riesit moju situaciu, trpezlivo pockam snad sa to podari postupne realizovat. Dakujemgrantec píše:ten 120GB disk ma asi vysoku spotrebu a router - kde sa predopklada trvala prevadzka (sam pouzivam ASUS 500 v1) by to nemusel prezit- teda jeho zdroj . pozri v HDboxe subor hdparm - ci je medzi podporovanymi. Ten subor sice sluzi na aktivaciu usinania ale je predpoklad, ze v nom definovane disky budu funkcne v HDBoxe.
-
dpabox
- Mírně pokročilý
Po upozorneni na mozne riziko pouzivania 120 GB USB HDD s routrom ASUS necham doteraz vyuzivany 120GB USB HDD pre dalsie pouzivanie so satelitom Octagon 908, kde nie su s nim ziadne problemy.
Skusam v domacej sieti podla uvedenej specifikacie siete pripojit HDBOX k zdielanemu adresaru osobneho pocitaca, Na osobnom pocitaci 192.168.1.8 som vytvoril na disku C adresar TEST s pristupom pre uzivatela guest s heslom 123456. Na PC som prechodne vypol Windows Firevall
Podla postupu uvedeneho v radach a navodoch pre HDBOX
http://www.forum.satdigitalne.cz/viewto ... 166&t=4044
som modifikoval script pre moje pripojenie adresara TEST na PC k HDBOXu
mount -t cifs //192.168.1.8/TEST -o username=guest, password=123456 /STORAGE/USB2/TEST
Pri zadani prikazu cez telnet sa mi zial nedari , poradi mi niekto kto je v tom doma ?
Ďakujem
Vypis telnetu po zadani uvedeneho scriptu
~ # mount -t cifs //192.168.1.8/TEST -o username=guest, password=123456 /STORAGE
/USB2/TEST
BusyBox v1.14.2 (2009-12-14 17:23:28 KST) multi-call binary
Usage: mount [flags] DEVICE NODE [-o OPT,OPT]
Mount a filesystem. Filesystem autodetection requires /proc be mounted.
Options:
-a Mount all filesystems in fstab
-f Dry run
-r Read-only mount
-w Read-write mount (default)
-t FSTYPE Filesystem type
-O OPT Mount only filesystems with option OPT (-a only)
-o OPT:
loop Ignored (loop devices are autodetected)
[a]sync Writes are [a]synchronous
[no]atime Disable/enable updates to inode access times
[no]diratime Disable/enable atime updates to directories
[no]relatime Disable/enable atime updates relative to modification time
[no]dev (Dis)allow use of special device files
[no]exec (Dis)allow use of executable files
[no]suid (Dis)allow set-user-id-root programs
[r]shared Convert [recursively] to a shared subtree
[r]slave Convert [recursively] to a slave subtree
[r]private Convert [recursively] to a private subtree
[un]bindable Make mount point [un]able to be bind mounted
bind Bind a directory to an additional location
move Relocate an existing mount point
remount Remount a mounted filesystem, changing its flags
ro/rw Read-only/read-write mount
There are EVEN MORE flags that are specific to each filesystem
You'll have to see the written documentation for those filesystems
~ #
Skusam v domacej sieti podla uvedenej specifikacie siete pripojit HDBOX k zdielanemu adresaru osobneho pocitaca, Na osobnom pocitaci 192.168.1.8 som vytvoril na disku C adresar TEST s pristupom pre uzivatela guest s heslom 123456. Na PC som prechodne vypol Windows Firevall
Podla postupu uvedeneho v radach a navodoch pre HDBOX
http://www.forum.satdigitalne.cz/viewto ... 166&t=4044
som modifikoval script pre moje pripojenie adresara TEST na PC k HDBOXu
mount -t cifs //192.168.1.8/TEST -o username=guest, password=123456 /STORAGE/USB2/TEST
Pri zadani prikazu cez telnet sa mi zial nedari , poradi mi niekto kto je v tom doma ?
Ďakujem
Vypis telnetu po zadani uvedeneho scriptu
~ # mount -t cifs //192.168.1.8/TEST -o username=guest, password=123456 /STORAGE
/USB2/TEST
BusyBox v1.14.2 (2009-12-14 17:23:28 KST) multi-call binary
Usage: mount [flags] DEVICE NODE [-o OPT,OPT]
Mount a filesystem. Filesystem autodetection requires /proc be mounted.
Options:
-a Mount all filesystems in fstab
-f Dry run
-r Read-only mount
-w Read-write mount (default)
-t FSTYPE Filesystem type
-O OPT Mount only filesystems with option OPT (-a only)
-o OPT:
loop Ignored (loop devices are autodetected)
[a]sync Writes are [a]synchronous
[no]atime Disable/enable updates to inode access times
[no]diratime Disable/enable atime updates to directories
[no]relatime Disable/enable atime updates relative to modification time
[no]dev (Dis)allow use of special device files
[no]exec (Dis)allow use of executable files
[no]suid (Dis)allow set-user-id-root programs
[r]shared Convert [recursively] to a shared subtree
[r]slave Convert [recursively] to a slave subtree
[r]private Convert [recursively] to a private subtree
[un]bindable Make mount point [un]able to be bind mounted
bind Bind a directory to an additional location