Box nedetekuje USB kluč s novým FW

Moderátoři: monkus, gorick, schmegea

lucky
Nováček
Nováček

Re: Box nedetekuje USB kluč s novým FW

Příspěvek od lucky »

mne to chytilo na úplne blbý adaptér usb na 2GB micro sd kartu - t.j. microkarta zasunutá do adaptéra

devfnh
Nováček
Nováček

Příspěvek od devfnh »

Zdravím,
s problémem, že box nedetekuje fw na USB disku jsem se setkal a doporučuji vždy raději dvakrát zkontrolovat, zda je na flešce správný soubor, tj.:

1. FW stáhnout nejlépe 2x a porovnat kontrolní součet obou souborů (Winrar, Quicksfv apod.) a ověřit tak, že je soubor stažený v pořádku, popřípadě porovnat, s kontrolním součtem uvedeným na webu.
2. nakopírovat soubor na flešku
3. odpojit flešku a znovu ji zapojit do PC (Windows jinak mají někdy soubor v paměti a data z USB disku nečtou)
4. opět udělat kontrolní součet a ověřit, že na USB disku je skutečně to, co tam má být.
5. Vyzkoušet v boxu.

Někdy se stane, že se soubor špatně stáhne a bohužel se mi i stalo, že zazlobila i jinak bezproblémová fleška. Velikostně stejný soubor se pak lišil svým obsahem a (nejen) Azbox pak nový fw nedetekoval. Zbytečně dlouho jsem potom bádal, co tomu je.

Samozřejmě Azbox musí umět USB disk nadetekovat jako hardware a umět z něho číst "normální" soubory.

Hodně štěstí!

gama
Nováček
Nováček

Příspěvek od gama »

devfnh píše:Zdravím,
s problémem, že box nedetekuje fw na USB disku jsem se setkal a doporučuji vždy raději dvakrát zkontrolovat, zda je na flešce správný soubor, tj.:

1. FW stáhnout nejlépe 2x a porovnat kontrolní součet obou souborů (Winrar, Quicksfv apod.) a ověřit tak, že je soubor stažený v pořádku, popřípadě porovnat, s kontrolním součtem uvedeným na webu.
2. nakopírovat soubor na flešku
3. odpojit flešku a znovu ji zapojit do PC (Windows jinak mají někdy soubor v paměti a data z USB disku nečtou)
4. opět udělat kontrolní součet a ověřit, že na USB disku je skutečně to, co tam má být.
5. Vyzkoušet v boxu.

Někdy se stane, že se soubor špatně stáhne a bohužel se mi i stalo, že zazlobila i jinak bezproblémová fleška. Velikostně stejný soubor se pak lišil svým obsahem a (nejen) Azbox pak nový fw nedetekoval. Zbytečně dlouho jsem potom bádal, co tomu je.

Samozřejmě Azbox musí umět USB disk nadetekovat jako hardware a umět z něho číst "normální" soubory.

Hodně štěstí!
Ďakujem za ochotu poradiť.Vyskúšal som všetky Tvoje rady,žial bez vysledku.
Neviem s tým pohnúť.

AZbox Elite,GIGABLUE Quad+,VU+Uno
aladin79
Nováček
Nováček

Příspěvek od aladin79 »

Chlapi prosim o radu..
Před chvilkou jsem instaloval novej FW jako pokaždý přes flash USB Verbatim 8GB,
FW se nahrál nesmyslně rychle cca1 minutu a pak klasika BOOTING a kouslo se to na STARTING.
Při opětovném restartu to ihned nabídne upgrade menu a tam to píše "Last updating is fail (error=1)
při znovunačtení FW z flashky to napíše:There are no patch files in USB storage
Zkoušel jsem formát i přejmenování,ale nic nepomáhá..nemůžu se dál dostat. :51:
Tak díky za každou radu
:106:

AZ BOX HD Elite+Skylink+MGcamd+E2+Multifeed DiSEqC 8/1 LED TV SAMSUNG U46 B6000+PS3+1,5TB WD+1TB Seagate
shibal
Mazák
Mazák

Příspěvek od shibal »

Ten soubor asi nebude celý, stáhni jej z webu znova.

AZBoxHD Premium (fw4890),interní HDD:SAMSUNG SpinPoint EcoGreenF2 500GB
SkylinkStandard,newcs+mgcamd+(#multicas), ToroidT90(28.2+23.5+19.2+13+9+5+1W),LNB:GI-202+Edision SL-5
TV:Panasonic P37X10Y, Hi-fi:SONY MHC-S7AV, DVD:Ferguson D-880HX
aladin79
Nováček
Nováček

Příspěvek od aladin79 »

Nerozjede se to ani se starším FW,to je fakt divný.USB to najde,ale tváří se to,jakoby na flešce nic nebylo.
To sem si udělal krásnej sobotní večer. :55:

AZ BOX HD Elite+Skylink+MGcamd+E2+Multifeed DiSEqC 8/1 LED TV SAMSUNG U46 B6000+PS3+1,5TB WD+1TB Seagate
andrejtom
Nováček
Nováček

Příspěvek od andrejtom »

aladin79 píše:Nerozjede se to ani se starším FW,to je fakt divný.USB to najde,ale tváří se to,jakoby na flešce nic nebylo.
skus mensi USB a format FAT32 ak to najde USB tak to musi ist

VU+ DUO 2 VTi najnovsie, AZBox ME E2 RTi 1.8 a este Ariva 200+ zopar SD, SkyLink HD, motor HH90 USALS, Gibertini OP85L, TV Panasonic P42V10E, Router Apple TimeCapsule
shibal
Mazák
Mazák

Příspěvek od shibal »

Mám takový nápad: vždy když se objeví nový fw na serveru azupd, tak ten co jej nainstaluje, tak by jej mohl dát do RARu s názvem "patch.bin" a někam jej takto uložil. Dobře víme, že pokud je stažený RAR porušen, tak se nerozbalí. Tím bychom si ošetřili problém, který může vzniknout stažením ne-celého patche, nebo jeho následným přemenováním s chybou (např. na "patch .bin")

AZBoxHD Premium (fw4890),interní HDD:SAMSUNG SpinPoint EcoGreenF2 500GB
SkylinkStandard,newcs+mgcamd+(#multicas), ToroidT90(28.2+23.5+19.2+13+9+5+1W),LNB:GI-202+Edision SL-5
TV:Panasonic P37X10Y, Hi-fi:SONY MHC-S7AV, DVD:Ferguson D-880HX
aladin79
Nováček
Nováček

Příspěvek od aladin79 »

andrejtom píše:
aladin79 píše:Nerozjede se to ani se starším FW,to je fakt divný.USB to najde,ale tváří se to,jakoby na flešce nic nebylo.

Menší USB to taky najde,ale i přes formát na FAT32 to napíše:
there is no valid partition in usb storage
use usb storage with FAT32 filesystem

andrejtom
Nováček
Nováček

Příspěvek od andrejtom »

aladin79 píše:
andrejtom píše:

Menší USB to taky najde,ale i přes formát na FAT32 to napíše:
there is no valid partition in usb storage
use usb storage with FAT32 filesystem
ako to formatujes?
nesmies dat rychle formatovanie a default nastavenie sektorou

VU+ DUO 2 VTi najnovsie, AZBox ME E2 RTi 1.8 a este Ariva 200+ zopar SD, SkyLink HD, motor HH90 USALS, Gibertini OP85L, TV Panasonic P42V10E, Router Apple TimeCapsule
aladin79
Nováček
Nováček

Příspěvek od aladin79 »

Je fakt,že jsem dal jen rychlý formát,jdu to zkusit..
Tak pořád nic,už si fakt nevim rady.To mě ještě dneska led ze střechy rozmlátil půl auta.
Den jak vyšitej.Ale jsme zdraví :55:

VYŘEŠENO-musel se přepsat soubor jen na "patch" ,vložit flashku do azboxu,nakopnout box zadním vypínačem
a už to najelo na upgrade.Díky za rady,dobrou :87:

Odpovědět

Zpět na „Dotazy začátečníků“