Samba

Nastavení a vše kolem HD-BOXU.

Moderátor: By.Bob

Odpovědět
MartinK. Czech Republic
V.I.P.
V.I.P.
Dal poděkování: 2 poděkování
Dostal poděkování: 2 poděkování

Samba

Příspěvek od MartinK. »

Zdravím
Byl by někdo ochotny mi objasnit co se skrývá pot tímto pojmem. Případně vysvětlit jak naistalovat do HDBOXU. Všude čtu nahrej to přes sambu, ale mě to nic nemluví. Možna je to dobrá věc a hodila by se. Každopádně bych prosil trochu podobněší vysvětlění protože fakt to je uplně španělská vesnice.

díííík

Všechny staré boxy jsem vyměnil za:
OCTAGON SF8008 4K -> openATV 7.4-devel.20231227 (2023-12-27)
maximální spokojenost
marttinsk
Nováček
Nováček

Re: Samba

Příspěvek od marttinsk »

Sambu do hdboxu asi nedostanes. Je to program do PC vacsinou pouzivany na Linuxoch a sluzi na zdielanie suborov po sieti.
takze "Nahraj to cez sambu" znamena ze nieco niekde preneses z PC cez siet do HDboxu. Nejedna sa o nejaku instalacnu utilitu v hdboxe.

grantec
Administrátor
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od grantec »

HDbox len podporuje SMABU - teda jej komunikacny protokol. Znamena to ze , ked vo win kliknes na _ Start - Spustit a zapises:
\\192.168.1.67 (samozrejme musis zadat skutocnu IPadresu tvojho HDboxu) a stlacis enter
zobrazia si ti adresare v HDboxe . Ten s nazvom /root/ po otvoreni spristupni korenovy adresar hdboxu.
Znak \ - zpatne lomitko sa da napisat aj po stlaceni klavesov alt 92 .
Vyskusaj si to .

Zapol som si surflock ! Max 1sz za 24 hod ! A0 00
MartinK. Czech Republic
V.I.P.
V.I.P.
Dal poděkování: 2 poděkování

Příspěvek od MartinK. »

Jo to by mi šlo.

A co s tím dál.

Všechny staré boxy jsem vyměnil za:
OCTAGON SF8008 4K -> openATV 7.4-devel.20231227 (2023-12-27)
maximální spokojenost
Jerry973 Slovakia
Nováček
Nováček

Příspěvek od Jerry973 »

Nic s tym dalej ... To je len na prenos suborov. Co by malo byt dalej? Prenesies subory ake potrebujes a tym to hasne. Je to len protokol, ako je napr FTP spojenie. Je to len druh pripojenia ...

A opacne lomitko mozes na SK klavesnici napisat aj pravy ALT + pismeno Q

HD-BOX 9200
soki
Nováček
Nováček

Příspěvek od soki »

Ja len pre upresnenie, ze Samba nie je protokol, ale implementacia protokolu SMB aj ked sa v praxi pouziva castejsie NETBIOS ako SMB. SMB je uz protokol a vyuziva ho Windows pre zdielanie suborov. Nakolko aj PC s Linuxom chceli vyuzivat tento protokol, tak vznikla open source aplikacia Samba.
A jeho vyuzitie pri satelite mas hlavne vtedy ak nepouzivas ziadny FTP klient. Windows Explorer sice dokaze pracovat s FTP, ale to stoji za figu a ma to daleko od user friendly ovladania

petrde
Nováček
Nováček

Příspěvek od petrde »

Mam fw 1.07.81 a pouzivam sambu pro prenos souboru z HD-boxu do PC a naopak. Disk mam pripojen na USB2. V sambe je asi drobna chyba, neukazuje se ve windows velikost disku a volne misto na disku. Tim pak vznikne hlaska pri kopirovani do HD-boxu, ze neni volne misto na disku. Sice po odklepnuti se kopie provede, ale neznale to odradi. Funguje to v nejake verzi spravne nebo je mozne to zaradit do chyb ?

Hd-box , fw. 1.07.75
Odpovědět

Zpět na „Diskuze HD-BOX FS-9200-9300 PVR“