fw 0.9.4219
Moderátoři: monkus, gorick, schmegea
-
- Nováček
Re: fw 0.9.4219
To je len vec nazoru a skusenosti.
Ak to niekto odporuca, potom je bud neskuseny, alebo je to tester, co potrebuje vzdy cisty stol.
Ak viem co v tom hrnci je, najdem to tam aj ked do neho nalejem cistu vodu. :-)
Ale nechajme to tak, ved predsa o nic nejde.
Ak to niekto odporuca, potom je bud neskuseny, alebo je to tester, co potrebuje vzdy cisty stol.
Ak viem co v tom hrnci je, najdem to tam aj ked do neho nalejem cistu vodu. :-)
Ale nechajme to tak, ved predsa o nic nejde.
- grantec
- Administrátor
- Dostal poděkování: 2 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Presne tak. Mam IPboxHD prijimace, kde sa da tiez jedine z FAT, mam HDbox, Qbox a detto. No problem.
Skor by ma zaujimalo kedy vyjde public verzia fw. A kedy uz prijmu programatora, ktory ma viac skusenosti so signalnou castou sw. Pridali nam totiz blindscan - ktory hadam ani nepotrebujeme (nehadam sa- niekto mozno ano),ale zas sa nam objavil novy problem - viacnasobne naladenie rovnakeho programu - v zavislosti od SID. Standartne SID puziva len spravca databazy na triedenie podla providerov. V ladeni to nema co robit. . Tunerovu cast sw mozme zhrnut do tychto bodov:
1. nevieme spravne priradit rezim pilot (detekcia pilotneho signalu- pouziva sa pri modulacii 8PSK )
2. viacnasobne ladenie toho isteho programu - detekcia rozdielneho SID nuti ladiacu rutinu pridavat niekolkonasobne ten isty program do zoznamu, zjavne nepracuje s parametrami V-PID a PCR ,ale s vlastnymi, ktorych povod je v spanielsku . Pri simulcrypt kodovani je to dost neprijemne....
3. nevieme spravne priradit do tabulky hladania FEC- aj ked tuner ju identifikuje a automaticky spravne nastavi
4. Pri DVB-S2 a modulacii QPSK nerozozna ani tuner FEC .
5. Nevieme pouzit NIT hladanie. Sice ho puzije,ale nevyhladava podla CAID z uzivatelom prednastaveneho TP (tzv. vyhladavaci TP), ale podla vsetkych CAID, ktore sa mu "cestou" podari detekovat. Ked najde "cestou" 0100 (SECA) , tak prida do NIT hladania aj vsetky jeho programy ,aj ked sme to nechceli . Na ASTRA 23,5 nam namixuje skylink s cslinkom a aby nam nebolo luto -prida aj vsetky programy Canal+ . (toto je ale problem viacerych prijimacov- nielen AZboxu!)
Skor by ma zaujimalo kedy vyjde public verzia fw. A kedy uz prijmu programatora, ktory ma viac skusenosti so signalnou castou sw. Pridali nam totiz blindscan - ktory hadam ani nepotrebujeme (nehadam sa- niekto mozno ano),ale zas sa nam objavil novy problem - viacnasobne naladenie rovnakeho programu - v zavislosti od SID. Standartne SID puziva len spravca databazy na triedenie podla providerov. V ladeni to nema co robit. . Tunerovu cast sw mozme zhrnut do tychto bodov:
1. nevieme spravne priradit rezim pilot (detekcia pilotneho signalu- pouziva sa pri modulacii 8PSK )
2. viacnasobne ladenie toho isteho programu - detekcia rozdielneho SID nuti ladiacu rutinu pridavat niekolkonasobne ten isty program do zoznamu, zjavne nepracuje s parametrami V-PID a PCR ,ale s vlastnymi, ktorych povod je v spanielsku . Pri simulcrypt kodovani je to dost neprijemne....
3. nevieme spravne priradit do tabulky hladania FEC- aj ked tuner ju identifikuje a automaticky spravne nastavi
4. Pri DVB-S2 a modulacii QPSK nerozozna ani tuner FEC .
5. Nevieme pouzit NIT hladanie. Sice ho puzije,ale nevyhladava podla CAID z uzivatelom prednastaveneho TP (tzv. vyhladavaci TP), ale podla vsetkych CAID, ktore sa mu "cestou" podari detekovat. Ked najde "cestou" 0100 (SECA) , tak prida do NIT hladania aj vsetky jeho programy ,aj ked sme to nechceli . Na ASTRA 23,5 nam namixuje skylink s cslinkom a aby nam nebolo luto -prida aj vsetky programy Canal+ . (toto je ale problem viacerych prijimacov- nielen AZboxu!)
Zapol som si surflock ! Max 1sz za 24 hod ! A0 00
-
- Nováček
vcerejsi poznatek:
nejde pridat do reserved z jednoducheho EPG
zmacknu EPG vyberu jednoduche zobrazeni dam na pozadovanem kanale OK
nabidne mi record potvrdim, ale v seznamu reserved ... nic
nejde pridat do reserved z jednoducheho EPG
zmacknu EPG vyberu jednoduche zobrazeni dam na pozadovanem kanale OK
nabidne mi record potvrdim, ale v seznamu reserved ... nic
Premium posledni FW diseq EMP164 HDD 2,5" WD 250GB
-
- Nováček
Vratil som sa k "oficialnemu" FW 3877 a vsetko zatial funguje 100%ne....okol píše:Ja myslim ze problem nebude v ext2 nebo ext3. Zkus tam napred spustit kontrolu a opravu dat na disku http://www.forum.satdigitalne.cz/viewto ... 19&start=0
Neni to vselek ale mohlo by ti to pomoct. Me delal disk podobne problemy a po oprave vsechno zase funguje jak ma. Pouzivam ale posledni ofic fw 3877.
AzBOX HD Premium Fw: 0.9.5308 + WD10EADS + CAM modul SMIT Irdeto, OpenBox X810,FW:5,24, 85Al, zobrazovatko: Samsung LE40A656
- visper
- Odborník
- Dostal poděkování: 1 poděkování
Tak nevím jestli to s tím čistým stolem a čistým hrncem funguje vždy. Já jsem včera pomáhal kolegovi instalovat nový Azbox. Dal jsem formát app area, továrko a natáhl tento fw. Nechtělo to naběhnout, zůstalo stát na boot logo. Tak jsme tam dali 3877 a naběhlo. Bez továrka jsme to přetáhli opět 4219 a naběhlo. Chtěl jsem tam dát moji zálohu pluginů, napsalo fail. Polovina pluginů se nainstalovala a nešla smazat. Přitom pluginy byly zálohovány z fw 4219. Tento postup jsme zkoušeli vícekrát a stále stejné. Nakonec jsem to vyřešil takto: natáhl 3877, do něho pluginy a setting. Všechno jsem rozchodil a potom to bez formát area a bez továrka přetáhl 4219 a všechno funguje parádně. Tak mám takový pocit, že v těchto neofic. fw něco chybí a potřebují si to vzít z toho předešlého ofic. Když se natáhl 4219 "z čisté vody", tak jsem tam třeba nenašel symlink EMU=PLUGINS.
Azbox Premium--- Enigma 2---Seagate Pipeline 500GB---motor SG2100
-
monkus
- V.I.P.
- Dal poděkování: 4 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
ja som varil 0.9.4219 z cisteho hrnca, na prvy krat vsetko zbehlo OK. ten symlink je tam len koli spatnej kompatibilite, ktora nie je treba (iba ak pouzivas stare pluginy)
dreambox dm-800 hd se, dm-525 hd
-
- Nováček
Mám stejnou zkušenost. Po formát app area a upgrade z 3877 na 4219 při bootování zmizí Loading.., na TV se objeví logo Azbox a dál už nic.visper píše:Tak nevím jestli to s tím čistým stolem a čistým hrncem funguje vždy. Já jsem včera pomáhal kolegovi instalovat nový Azbox. Dal jsem formát app area, továrko a natáhl tento fw. Nechtělo to naběhnout, zůstalo stát na boot logo. Tak jsme tam dali 3877 a naběhlo. Bez továrka jsme to přetáhli opět 4219 a naběhlo. Chtěl jsem tam dát moji zálohu pluginů, napsalo fail. Polovina pluginů se nainstalovala a nešla smazat. Přitom pluginy byly zálohovány z fw 4219. Tento postup jsme zkoušeli vícekrát a stále stejné. Nakonec jsem to vyřešil takto: natáhl 3877, do něho pluginy a setting. Všechno jsem rozchodil a potom to bez formát area a bez továrka přetáhl 4219 a všechno funguje parádně. Tak mám takový pocit, že v těchto neofic. fw něco chybí a potřebují si to vzít z toho předešlého ofic. Když se natáhl 4219 "z čisté vody", tak jsem tam třeba nenašel symlink EMU=PLUGINS.
Otázka je, jestli ten soubor na ulozto.cz nemůže být poškozen? Ale asi by to před upgrade FW mělo dělat nějakou kontrolu a to proběhlo OK.
PS: Situace je horší. Po nahrání původního FW 3877 to dělá to samé.
Naposledy upravil(a) ferda007 dne 14 led 2010, 12:08, celkem upraveno 1 x.
-
vikino
- V.I.P.
- Dal poděkování: 9 poděkování
tak isto ako monkus aj ja: vzdy ale fakkt vzdy robim format a tovarko. To som tych fw vyskusal naozaj vela, mozno aj vsetky aj neofico. Mam ten postup uz jednoducho v krvi a este som nemal ziadny problem. Ba raz, ked som nahadzoval rucne pluginy a addony, tak som nahodil v OpenXCASe najskor newcs a mgcamd a az potom som chcel MultiCAS. Je treba najskor MultiCAS a az potom ostatne addony. Tu vidiet, ze som urobil len malu zmenu v postupe a uz bol problem.
Octagon SF8008 4k twin, oATV 7.1, Egami 10.1.
- VraKo
- Mírně pokročilý
Taky nemám problém vaření z čistého hrnce. Myslím si taky, že toto je alfa a omega vetšiny problémů tady publikovaných.
AZBox HD Premium - Enigma2 - OSCam/Mgcamd/CCcam
- ftom
- Mírně pokročilý
FYI:
Moje poznatky k 4219-
nefunguje mi previjeni zpet v nahranem filmu (SD)
pri prepnuti na kanál kterej jede ve Full HD se neprepne rozliseni (EDID), musim natvrto nastavit v settings.
(cistej flash boxu s fmt app.)
Moje poznatky k 4219-
nefunguje mi previjeni zpet v nahranem filmu (SD)
pri prepnuti na kanál kterej jede ve Full HD se neprepne rozliseni (EDID), musim natvrto nastavit v settings.
(cistej flash boxu s fmt app.)
AzBox Premium, OpenRSI 3.0 (kernel 3.9.2) release 4.1.2014, OSCAM 1.20 rev.9853/oe2.0
-
monkus
- V.I.P.
- Dal poděkování: 4 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
@ferda007: v pripade, ze patch.bin je poskodeny, nedovoli ti ho nahrat. uz sa mi par krat stalo, ze moja super internet od t-mobailu pokulhaval, a stiahol mi zle subor, ktory inak bol dobry, a vzdy mi azbox povedal, ze ho aplikovat nebude.
potom som do svojeho postupu na upgrade fw pridal este jeden krok :-)
pred tym, ako sformatujem app.area, tak si necham prejst cez usb disk s fw ocheckovat, co za fw tam je. az potom formatujem.
potom som do svojeho postupu na upgrade fw pridal este jeden krok :-)
pred tym, ako sformatujem app.area, tak si necham prejst cez usb disk s fw ocheckovat, co za fw tam je. az potom formatujem.
dreambox dm-800 hd se, dm-525 hd
- dempsey
- Odborník
- Kontaktovat uživatele:
Robím to presne tak isto, pretože sa mi asi dva krát stalo / so staršími fw / že po Formáte nepoznal staršiu verziu fw / logicky keď bola z flešky zmazaná formátom / a ak bol stiahnutý fw poškodený , alebo zle premenovaný tak bol chvíľku stres s tým čo sa deje :)

Coolstream ZEE/motorSG2100 a 105 offset Al-Diseq:C USALS port1 + 85 Fe Fix DiseqC:1.0 port2, soft/2.04/ http://www.satpodpora.sk neposielajte mi súkromné správy-mám ich zablokované
-
- Nováček
Už jsem to spravil. Nejdřív jsem vyndal HDD a DVB-T modul (což k úpnému nabootování verze 3877 nepomohlo).
Pak jsem znovu flešnul verzi 3877. Nevím přesně, kdy je nejvhodnější po upgrade FW vyndat USB disk.
Tentokrát jsem po rebootu do Upgrade menu neudělal normální boot (se zasunutým USB), ale Azbox jsem vypnul, vyndal USB a zapnul.
Pak už to naběhlo OK.
Stejným postupem jsem pak udělal znovu upgrade na verzi 4219 a najednou to funguje.
Zdá se mi, že vadí, když se po upgrade FW nevyndá USB disk ...
Pak jsem znovu flešnul verzi 3877. Nevím přesně, kdy je nejvhodnější po upgrade FW vyndat USB disk.
Tentokrát jsem po rebootu do Upgrade menu neudělal normální boot (se zasunutým USB), ale Azbox jsem vypnul, vyndal USB a zapnul.
Pak už to naběhlo OK.
Stejným postupem jsem pak udělal znovu upgrade na verzi 4219 a najednou to funguje.
Zdá se mi, že vadí, když se po upgrade FW nevyndá USB disk ...
-
vikino
- V.I.P.
- Dal poděkování: 9 poděkování
usb disk vyberam ked po upgrade zacne odpocitavat na reboot
Octagon SF8008 4k twin, oATV 7.1, Egami 10.1.
- paleaaro
- Mírně pokročilý
Ja ho nevyberam a ide nabotovat.
AZBox Premium HD+ (2xDVB-S2 tuner)|RTi 1.7.0|WD Scorpio Blue 3200BEVT 320GB HDD 2.5"|Eurocam CRYPTOWORKS modul|SkyLink (23.5E)