Diakritika pro v telnetu (klient putty)?

Moderátoři: monkus, gorick, schmegea

Odpovědět
fleggy
Nováček
Nováček

Diakritika pro v telnetu (klient putty)?

Příspěvek od fleggy »

Zdravím. Můžete mi prosím někdo poradit, jakou kódovou stránku zvolit v nastavení PuTTY (v části translation), abych viděl správně diakritiku v názvech nahraných pořadů? Chci kopírovat nahrávky na USB klíčenku přeš telnet, protože File Manager v menu AZBOXu mi při kopírování na USB pravidelně umírá. Zatím se mi nepodařilo najít správnou možnost. Díky všem.

monkus Slovakia
V.I.P.
V.I.P.
Dal poděkování: 4 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Diakritika pro v telnetu (klient putty)?

Příspěvek od monkus »

skus googlit, pise sa toho dost o locale:

google search: slovak locale linux

pada ti to vo file manageri, lebo nemas swap, a necitas poriadne toto forum predtym, ako sa nieco spytas :-P

dreambox dm-800 hd se, dm-525 hd
fleggy
Nováček
Nováček

Příspěvek od fleggy »

Díky za tip. Samozřejmě jsem googlil i hledal na zdejším fóru. Asi špatně...
Diakritiku vidím skoro všude dobře - FTP, samba, FileManager, ... Akorát v tom PuTTY ne. A to ho používám pro připojení na desítky Linux/Unix serverů u všemožných zákazníků a všude to šlo nějak nastavit k plné spokojenosti. Jenom s AZBOXem se mi nedaří.
Zdejší fórum obsahuje dost užitečných informací, ale jsou hrozně roztříštěné. Skoro vždycky najdu něco zajímavého, ale málokdy řešení toho, co mě aktuálně pálí. Většinou tu jsou odpovědi "problém je v tobě, mě to jede" nebo "hledej, někde to tu je". Jedna věc jsou postupy, které tu jsou super, ale když má někdo konkrétní problém, tak už to bývá horší.
BTW teď kopíruju na FAT32 USB klíčenku přes telnet - to jde bez problémů a celkem rychle (včetně zachované diakritiky).

monkus Slovakia
V.I.P.
V.I.P.
Dal poděkování: 4 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od monkus »

len tak medzi nami, diakritika, to su len problemy. ja by som ju nepouzival :-)

dreambox dm-800 hd se, dm-525 hd
fleggy
Nováček
Nováček

Příspěvek od fleggy »

No jo, to jsou názvy nahraných souborů, které tam cpe EPG. Kdybych nemohl používat v konzoli klávesu TAB na dokončování názvů, tak bych asi musel všechno nejdřív přejmenovat...
V podstatě o nic nejde, jen mi to z principu nedá spát.

Odpovědět

Zpět na „Dotazy začátečníků“