Automaticke spousteni EMU po startu

Nastavení a vše kolem HD-BOXU.

Moderátor: By.Bob

petos
Nováček
Nováček

Re: Automaticke spousteni EMU po startu

Příspěvek od petos »

RadekV píše:@grantec
To ze mi jednou za 2h vyskoci na 10s hlaska ze je program zakodovanej je moje chyba?
Ze nekdy prepnu program a vyskoci stejna hlaska s tim rozdilem, ze uz obraz nenaskoci vubec je moje chyba?
Kdyz nekdo nema moznost zapnout DHCP, tak za to taky nemuze.

!!! Pekny rok 2010 !!!

Radek
Souhlasim!!
Koukam se na 2 hodiny na porad a najednou "Sluzba zakodovana". Tak nasleduje menu, modre, cervene a zase to jede. Dalsich treba 20min.
To asi nebude zapnutou interni cteckou.....
Factory reset delam jak jeste na starym fw, tak hned na novem fw.
DHCP mam v siti zapnute, umim vyhradit IP na MAC, ale mam rad na dulezitych vecech statiku.
Doufam, ze zde budou lidi, kteri se budou ochotni podelit o zkusenosti bez toho aniz by z ostatnich delali hlupaky... :118:

grantec
Administrátor
Administrátor
Dostal poděkování: 2 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od grantec »

Ta hlaska je chyba descramblera - pri prepisovani cash dochadza k odpojeniu - restart nieje treba, staci ozaj chvilu pocakt, sam sa konektne. Keby boli pani vyvojari menej jesitny , bol by som im v logu ukazal presne kedy to robi.
To urazanie si zapamatam.

Zapol som si surflock ! Max 1sz za 24 hod ! A0 00
RadekV
Nováček
Nováček

Příspěvek od RadekV »

Myslim, ze nikdo nema duvod se tu urazet. Vsichni mame spolecnej cil !!! Jsou tu mozna tri lidi, kteri opravdu vedi, kde je problem a mozna maji i moznost to s dovozcem resit, popripade maji schopnost to resit svymi silami. Pokud jsem nekoho rozlobil ja, omlouvam se.
Pojdme ted resit problemy, kterych ma tento prijimac jeste spoustu ...

grantec
Administrátor
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od grantec »

Asi tak. Ostatne -bol som vcera nasraty - tak ma vytocila ta nefunkcnost . Dovod je jednoduchy - tesne pred prichodm na forum som robil cez TeamWiever tri HDboxy a bolo to utrpenie, ked uzivatel nevedel 5 minut najst spravnu polozku v menu prijimaca ,alebo ako dalsi, ktory prosil o pomoc a ked som sa ho spytal na nieco a cakal som odpoved - 20minut pauza . Musel si odbehnut....
Najvacsim problem je descrambler - ktory je upraveny - ale asi pre iny prijimac a vlozeny do fw HDboxu. Mozno sa tvorca len pomylil a skompiloval "cudzi "modul. Teraz pouzivany descrambler spolupracuje s driverom pre citacku asi len nahodou. Jednoznacne je z ineho typu prijimaca . Pri zdielani z ineho servera sa samozrejme tato zavada neprejavi .

petos
Nováček
Nováček

Příspěvek od petos »

grantec píše:Ta hlaska je chyba descramblera - pri prepisovani cash dochadza k odpojeniu - restart nieje treba, staci ozaj chvilu pocakt, sam sa konektne. Keby boli pani vyvojari menej jesitny , bol by som im v logu ukazal presne kedy to robi.
To urazanie si zapamatam.
Jenomze tato verze viewtopic.php?f=173&t=3595 se prave nepripoji. A to ani s fw55 (staticka IP pokud na tom zalezi).
Verze fw55 a tento mgcamd viewtopic.php?f=173&t=3725 se opetovne pripoji.
Nemam uz na to moc sil, ale jeste jsem chtel vyzkouset fw83 + starsi mgcamd.
BTW: Urazeni bylo spatne slovo. Spise se me to "dotklo", ale nebudem se tady hasterit. Jsem rad, ze jste mi osvetlil alespon trochu co se v tom deje. :115:

Jo jde Vam nekomu ve fw55 casovane nahravani na USB disk? Ja zjistil, ze mi visi v 0:00:00 dokud ho rucne nevypnu.
Taky se mi zda, ze detekce disku je pomalejsi a nekolikrat se mi stalo, ze ho nedetekoval...asi to s tim souvisi....
Manzelka a deti uz me prestavaji mit radi... :90:

petos
Nováček
Nováček

Příspěvek od petos »

grantec píše:Asi tak. Ostatne -bol som vcera nasraty - tak ma vytocila ta nefunkcnost . Dovod je jednoduchy - tesne pred prichodm na forum som robil cez TeamWiever tri HDboxy a bolo to utrpenie, ked uzivatel nevedel 5 minut najst spravnu polozku v menu prijimaca ,alebo ako dalsi, ktory prosil o pomoc a ked som sa ho spytal na nieco a cakal som odpoved - 20minut pauza . Musel si odbehnut....
Najvacsim problem je descrambler - ktory je upraveny - ale asi pre iny prijimac a vlozeny do fw HDboxu. Mozno sa tvorca len pomylil a skompiloval "cudzi "modul. Teraz pouzivany descrambler spolupracuje s driverom pre citacku asi len nahodou. Jednoznacne je z ineho typu prijimaca . Pri zdielani z ineho servera sa samozrejme tato zavada neprejavi .
Chapu to a znam to. Ikdyz to tak mozna nevypada, muj denni chleba je IT. Bohuzel Bill byl v mych zacatcich vice videt nez Linus a nevim jestli to jeste kdy dozenu.....
Pisete (pises?), o sdileni z jineho serveru. Ja doted nevim presne co dela mgcamd a co newcs. Je nejaka wiki na toto tema? Klidne in english...

RadekV
Nováček
Nováček

Příspěvek od RadekV »

@grantec
Aha, jasne... chapu. Obcas se mi stane, ze chytnu podobneho cloveka a vyhradim si cas, abych pomohl a on udela neco podobneho, ze kazda jeho reakce trva 10-15min. To bych si rval vlasy vztekem :55:

Ja mam kartu na PC vedle v pokoji, ale i tak to jak pises obcas vypadne na 10s a samo naskoci. Nebo po prepnuti to nenabehne vubec, jakoby ten prijimac nevedel o jinem ECM.

V poslednim fw navic obcas po zapnuti pristroje naskoci nejakej error a displej jen blika. Pomuze vypnuti a znovu zapnuti ovladacem. Cislo toho erroru ted nevim, ale nekde tady na foru to nekdo psal.

grantec
Administrátor
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od grantec »

myslim,ze wiki neexistuje.
Mgcamd je emulator, ktory sa nevie sam o sebe konektnut na sci rozhranie. Nevie byt serverom,ale ako klient funguje v celku inteligentne. V ramci moznosti. MixTV (to je autor mgcamdu) totiz ma asi len SECA karty. A tak mgcamd vie dokonale vsetky verzie krytpovania v systeme SECA. Zial - nase cryptoworks karty su nezaujimave pre zahranicie. Preto ma aj mgcamd problem s kartami - nasjt spravne CAID pri simulcrypte (viac CAID na jednom programe) je pre mgcamd neriesitelny problem.
Newcs je program na citanie karty -vie pristupit na sci ,ale aj ine rozhrania. Samotny nezabezpecuje dekodovanie ,ale ponuka moznost vytvorenia newcamd servera (na ktory sa vie konektnut zas mgcamd) ,alebo radegast servera.
Este jedna zaujimavost. Existuje emulator, ktory dokonale zvlada cryptoworks a aj simulcrypt. Vola sa evocamd. Nemci napriklad pakuju keys pre Octagon1018 (to je to iste ako HDbox) aj sklucmi pre evocamd. Napriek tomu som verziu evocamdu pre sh4 (architektura procesora v HDboxe a aj Octagone) nenasiel.
Takze - kto to najde - nech prilepi na forum . plugin spravim .

Spencer
Nováček
Nováček

Příspěvek od Spencer »

grantec,ale MgCamd,ktorý používam v IP Boxe (CAID nachádza správne),nemá také problémy ako v HDBOX-e. Takže mám dojem,že to nie je iba chyba MgCamdu.

grantec
Administrátor
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od grantec »

kukni v HD ipboxe ma problem so zapismy- to je stary znamy problem a pomoze len pouzit ignore a priority. V ipbox sd je situacia ina . Je tam ppc verzia mgcamdu a ta sa sprava inak .

Spencer
Nováček
Nováček

Příspěvek od Spencer »

OK. Mal som na test IPB9000 a tam mi HD kanaly išli vcelku OK,akurát to celé bolo ako spomalený film, v porovnaní s Octagonom 918.

Old Master
Nováček
Nováček

Příspěvek od Old Master »

No, jak to tak po týdenní pauze pročítám tak zcela žasnu jaké potíže se tady objevují! :51:

Tak tedy přidám také svůj postřeh k HD-BOXu momentálně s fw 1.07.83/plugin 09.12.2009
-Nastavení sítě-Ethernet-DHCP(VYP)-IP Adresa....vše nastaveno napevno
-Nastavení A/V výstupu-Standby Power (ZAP)
-CAS-Smart Card Slot2{vložena karta SkyLink (Trade and Technology)}-CI Message-(VYP)-Internal Card Read-(VYP)
dále EMU je spuštěno a pracuje i po zapnutí ze Standby režimu tak i síťového vypínače vzadu pokaždé automaticky i pří vypnutém routeru/LAN, takže zatím paráda.
Ano, sdílení ani jiné podobné věci zatím nepoužívám.Jen komunikaci PC přes router/LAN a HD-BOX.
Dekodování z karty naběhne do tří sekund od zapnutí přístroje / rovněž načtení USB Flash disku ( ve starších fw třeba nikdy )
Přepínání mezi EMU kanály a dekodování z karty - OK! ( ve starších fw výpadky nebo problém s načtením karty )
HD kanály u SkyLink opět běží vždy - OK!
Ano, po 2hod nebo ale i dvou dnech (nelze přesně určit) hláška "služba zakodovana", do 10sekund zmizní a vše běží opět normálně
bez vnějšího zásahu od uživatele.
Nahrávaní aktivováno přes EPG na USB Flash disk ze Standby režimu -OK!

Malé shrnutí závěrem, nevím čím to je u ostatních uživatelú ale stabilita fw 1.07.83/plugin 09.12.2009 je zatím v mém případě
oproti starším verzím 99% :117:
Ano, byla také doba kdy jsem chtěl hodit HD-BOX do :32: ale nyní hraje jak má :99: a to je hlavní.
To je můj postřeh k danné problematice.

HD-BOX FS-9200, Philips DSX 6010, Skymaster DCI 9410,
motor SG2100, Matrix CAM, Philips CryptoWorks CAM
ZED
Nováček
Nováček

Příspěvek od ZED »

Musim naprosto souhlasit s Old Masterem... a FW 1.07.83 se mi jevi zatim jako nejstabilnejsi od .55

na rozdil od nej mam:
- DHCP(ZAP)
- vlozene karty CS-LINK (horni ctecka) a SKYLINK (dolni ctecka)
- nahravani na sitovy disk

Hlasku "sluzba zakodovana" mam take do 10 vterin pryc, navic ale mam problem s Viasaty a MGM, kde SKYLINK testuje IRDETO a to pouze v pripade zapnute Internal Card Read (ZAP). Pokud ji vypnu, chodi vse na jednicku. Pravdepodobne jde o nastaveni preference typu kodovani, ale jeste se v tech nastavenich tolik nevyznam, takze pokud by nekdo vedel radu budu rad za info. Plugin mam od Granteca z 9.12.2009. Mimochodem diky za nej.

Priklanim se k nazoru, ze pokud nahrajete pouze novejsi FW a neudelate FACTORY RESET, tak je daleko pravdepodobnejsi vyskyt vsech moznych problemu s HD-BOXem.

Mam jeste dotaz pravdepodobne na dempseyho:
Jak je dle Tveho nazoru pravdepodobne, ze budou opraveny preklady OSD? (at uz do cestiny tak do slovenciny) Rad bych zde na foru zalozil vlakno, kde by se tento preklad mohl resit, ale nevim jestli to ma smysl a jestli se nas pripadny navrh dostane do spravnych rukou, ktere by vse opravily.

HodněDobrý-BOX a poslední FW :D
MCAS + Skylink, 28,5°E + 23,5°E + 19,2°E + 16°E + 13°E + 9°E + 7°E + 5°E + 1°W + 4°W
síťový HDD QNAP TS509 PRO
... RUN ...
dempsey
Odborník
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dempsey »

Je to vysoko pravdepodobné

Obrázek
Coolstream ZEE/motorSG2100 a 105 offset Al-Diseq:C USALS port1 + 85 Fe Fix DiseqC:1.0 port2, soft/2.04/ http://www.satpodpora.sk neposielajte mi súkromné správy-mám ich zablokované
grantec
Administrátor
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od grantec »

este pri posudzovani, kto je ako nemotorny , musite brat do uvahy verziu loadera. ja mam starucky 1.19 .
ale mal som uz aj boxy s 1.20 a 1.21 .
tak isto existuju minimalne dve verzie hdboxov. Jeden s napevno nastriekanym napisom - hdbox na lavej prednej strane prijimaca a jeden so svietiacim napisom hdbox- ktory po zapnuti zmizne- svieti len v standby .
Takze presne urcit , co komu ide a komu nie - sa da len pri uvedeni oboch odlisnosti - verzia loadera a svietiaci napis (ano- nie) .
Ja mam loader 1.19 a napis nesvieti.

Odpovědět

Zpět na „Diskuze HD-BOX FS-9200-9300 PVR“