Problém s DiSEqC 4x Twin kr. P164W

Moderátoři: monkus, gorick, schmegea

accredosk
Nováček
Nováček

Problém s DiSEqC 4x Twin kr. P164W

Příspěvek od accredosk »

Dobrý deň,
na parabole E85 FE Multifocus mám 3 ks Sat LNB Singl GI 201 0,2 dB a prepínač DiSEqC 4x Twin kr. P164W, který má slučovač s DVB-T, do ktorého je pripojená anténa na DVB-T.
Od prepínača k prijímaču ide len jeden kábel. Starú účastnícku zásuvku som vymenil za novú na satelitné a terestriálne TV, z ktorej ide jeden kábel do SAT tunera a druhý do DVB-T tunera.
Prepínač na satelity funguje bez problémov, ale nie som schopný v AZBOXe naladiť DVB-T vysielanie. Keď obídem prepínač a priamo prepojím DVB-T anténu s TV, tak DVB-T vysielanie naladím .
V nastavení DVB-T tunera nie je žiadna možnosť nastavenia prepínača ako je to v nastavení SAT tunera.
Poradí prosím niekto?

AZ Box HD Premium, SAT + DVBT tuner, interný HDD 1TB, fw vždy najnovší
dempsey
Odborník
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Re: Problém s DiSEqC 4x Twin kr. P164W

Příspěvek od dempsey »

Podľa toho čo čítam si myslím docela dosť pomýlený...

Ty si pravdepodobne mýliš modulátor s DVB-T tunerom alebo si myslíš že je integrovaný v prijímači ?

Obrázek
Coolstream ZEE/motorSG2100 a 105 offset Al-Diseq:C USALS port1 + 85 Fe Fix DiseqC:1.0 port2, soft/2.04/ http://www.satpodpora.sk neposielajte mi súkromné správy-mám ich zablokované
accredosk
Nováček
Nováček

Příspěvek od accredosk »

dempsey píše:Podľa toho čo čítam si myslím docela dosť pomýlený...

Ty si pravdepodobne mýliš modulátor s DVB-T tunerom alebo si myslíš že je integrovaný v prijímači ?
Nie som pomýlený. Kúpil som AZBOX Premium HD s druhým DVB-T tunerom.
V AZBOXe je jeden SAT tuner a jeden DVB-T tuner.

dempsey
Odborník
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dempsey »

Tak som si to asi zle prečítal. Ak na telke s DVB-T tunerom naladíš - tak naladíš aj na AZ.
Tiež mám DVB-T tuner a funguje bez problému.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Obrázek
Coolstream ZEE/motorSG2100 a 105 offset Al-Diseq:C USALS port1 + 85 Fe Fix DiseqC:1.0 port2, soft/2.04/ http://www.satpodpora.sk neposielajte mi súkromné správy-mám ich zablokované
accredosk
Nováček
Nováček

Příspěvek od accredosk »

dempsey píše:Tak som si to asi zle prečítal. Ak na telke s DVB-T tunerom naladíš - tak naladíš aj na AZ.
Tiež mám DVB-T tuner a funguje bez problému.
Primárny problém je, že neviem, ako sa má nastaviť AZBOX s DiSEqC prepínačom, ktorý obsahuje aj zlučovač na DVB-T.
Tak ako to mám teraz, tak prepínač neprepustí terestriálny signál. Neviem, aký má veľký útlm.

dempsey
Odborník
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dempsey »

Asi som mimo ja... teraz som až pochopil aký máš problém.

No zrejme Ti neostane nič iné ako natiahnuť druhý koax

Obrázek
accredosk
Nováček
Nováček

Příspěvek od accredosk »

dempsey píše:Asi som mimo ja... teraz som až pochopil aký máš problém.

Tak to nepôjde, lebo kábel ide do účastnickej zásuvky múrom.
Z tohoto dôvodu som kupoval prepínač s DVB-T zľučovačom, aby som satelitný aj terestriálny signál mal v jednom anténnom zvode.

Kuna
Nováček
Nováček

Příspěvek od Kuna »

vymen prepinac za klasicky ABCD bez dvbt
a za nej dej obyc slucovac (treba ALCAD) sat+tv a mas pokoj

Premium posledni FW diseq EMP164 HDD 2,5" WD 250GB
VTronik
Pokročilý
Pokročilý
Dostal poděkování: 1 poděkování

Příspěvek od VTronik »

accredosk píše:
dempsey píše:Asi som mimo ja... teraz som až pochopil aký máš problém.

Tak to nepôjde, lebo kábel ide do účastnickej zásuvky múrom.
Z tohoto dôvodu som kupoval prepínač s DVB-T zľučovačom, aby som satelitný aj terestriálny signál mal v jednom anténnom zvode.
To je také v pořádku. Na konci svodu máš účastnickou zásuvku s vývody TV, R a SAT. SAT výstup připojís do tuneru DVB-S AZboxu a výstup TV zásuvky připojíš tím druhým koaxem do vstupu DVB-T tuneru AZboxu. Musí to chodit. Předpokládám, že jsi vyzkoušel s TV ten stejný propojovací koax. Pokud ano, singál je OK. V AZboxu se žádné přepínání na DVB-T nekoná. Není potřeba. DVB-T tuner funguje v principu stejně jako ten v TV, také nemá žádné přepínání.
Předpokládám, že máš typ P.164-TW, který obsahuje pasivní slučovač TV-SAT. Ještě mne napadlo, zda nemáš náhodou anténu napájenou přímo z TV napájením 5V pro zesilovač v anténě (nebo jiným zdrojem na koaxu). Po jeho odpojení (vložením přepínače) by samozřejmě došlo k tomu co píšeš, zmizí DVB-T signál. V případě jiného zdroje je nutné dostat napájení až za přepínač (mezi přepínač a anténu).
Naposledy upravil(a) VTronik dne 30 pro 2009, 23:06, celkem upraveno 3 x.

AZBox HD Premium, E2 OpenSPA 6.0.011, oscam, Seagate Pipeline 1TB;
Vu+ Duo2, E2 2016-11-22-vuplus_experimental, oscam, WD10EURS 1TB;
MAXIMUM T90 (28,2E, 23,5E, 19,2E, 13,0E, 10,0E, 0,8W), Inverto Black Ultra, EMP 8to1
Skylink ICE
VTronik
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od VTronik »

Kuna píše:vymen prepinac za klasicky ABCD bez dvbt
Nic jiného není v tom přepínači co má, je to jen v jedné krabici.

MAXIMUM T90 (28,2E, 23,5E, 19,2E, 13,0E, 10,0E, 0,8W), Inverto Black Ultra, EMP 8to1
Skylink ICE
accredosk
Nováček
Nováček

Příspěvek od accredosk »

VTronik píše:
Kuna píše:vymen prepinac za klasicky ABCD bez dvbt
Nic jiného není v tom přepínači co má, je to jen v jedné krabici.
Áno, je to presne tak, je to v jednej krabici, na ktorej sú 4 sat vstupy a jeden vstup DVB-T a jeden výstup.

accredosk
Nováček
Nováček

Příspěvek od accredosk »

accredosk píše:Tak to nepôjde, lebo kábel ide do účastnickej zásuvky múrom.
VTronik píše:To je také v pořádku. Na konci svodu máš účastnickou zásuvku s vývody TV, R a SAT. SAT výstup připojís do tuneru DVB-S AZboxu a výstup TV zásuvky připojíš tím druhým koaxem do vstupu DVB-T tuneru AZboxu. Musí to chodit. Předpokládám, že jsi vyzkoušel s TV ten stejný propojovací koax.
Presne takto som to skúšal.
VTronik píše:Předpokládám, že máš typ P.164-TW, který obsahuje pasivní slučovač TV-SAT.
Áno.
VTronik píše:Ještě mne napadlo, zda nemáš náhodou anténu napájenou přímo z TV napájením 5V pro zesilovač v anténě (nebo jiným zdrojem na koaxu). Po jeho odpojení (vložením přepínače) by samozřejmě došlo k tomu co píšeš, zmizí DVB-T signál. V případě jiného zdroje je nutné dostat napájení až za přepínač (mezi přepínač a anténu).
DVB-T anténa je bez zosilovača. Cez koaxiál ide len napájanie LNB z AZBOXu.

VTronik
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od VTronik »

Já nemám jen jasno v jedné věci, zda jsi zkoušel připojit tu TV s DVB-T, když nahoře šel signál z antény přes přepínač sloučený se SAT signálem. Mohou nastat podle mne ještě tyto stavy:
1) TV fungovala (byl signál), pokud byl AZBox odpojený i od SAT, LNB nebyly v činnosti (pod napětím).
2) TV nefungovala (nebyl signál), pokud byl AZBox zapojený a v činnosti, LNB pod napájením. Potom zřejmě dochází k rušení DVB-T zbytky směšovacích produktů z LNB (špatné odfiltrování přímo v LNB a současně nedostatečné oddělení ve slučovací výhybce v přepínači). Toto je málo pravděpodobné, ale už jsem to také viděl na kanálech ke konci UHF TV pásma. Pomůže jen lepší oddělení signálu vložením dalšího prvku.
3) TV funguje pouze, když je signál z DVB-T antény zapojený napřímo mimo přepínač. Přepínač k propouštění TV signálu napájení nepotřebuje, je tam pouze pasivní obvod, takže musí fungovat i bez napájení ve směru od TV antény. Pokud tomu tak není, nutno zkontrolovat, zda jsou dobře provedeny konektory (bez zkratu např. zbylým tenkým drátkem z opletení kabelu). Jednou jsem měl i přepínač (shodou okolností také EMP), kde byl studený spoj ve slučovači TV a SAT. TV vypadával signál.

Skylink ICE
accredosk
Nováček
Nováček

Příspěvek od accredosk »

VTronik píše:Já nemám jen jasno v jedné věci, zda jsi zkoušel připojit tu TV s DVB-T, když nahoře šel signál z antény přes přepínač sloučený se SAT signálem. Mohou nastat podle mne ještě tyto stavy:
1) TV fungovala (byl signál), pokud byl AZBox odpojený i od SAT, LNB nebyly v činnosti (pod napětím).
2) TV nefungovala (nebyl signál), pokud byl AZBox zapojený a v činnosti, LNB pod napájením. Potom zřejmě dochází k rušení DVB-T zbytky směšovacích produktů z LNB (špatné odfiltrování přímo v LNB a současně nedostatečné oddělení ve slučovací výhybce v přepínači). Toto je málo pravděpodobné, ale už jsem to také viděl na kanálech ke konci UHF TV pásma. Pomůže jen lepší oddělení signálu vložením dalšího prvku.
3) TV funguje pouze, když je signál z DVB-T antény zapojený napřímo mimo přepínač. Přepínač k propouštění TV signálu napájení nepotřebuje, je tam pouze pasivní obvod, takže musí fungovat i bez napájení ve směru od TV antény. Pokud tomu tak není, nutno zkontrolovat, zda jsou dobře provedeny konektory (bez zkratu např. zbylým tenkým drátkem z opletení kabelu). Jednou jsem měl i přepínač (shodou okolností také EMP), kde byl studený spoj ve slučovači TV a SAT. TV vypadával signál.
Ďakujem za všetky rady. Ešte rez som všetky konektory odpojil a znovu všetko zapojil, kábel z DVB-T antény so pripojil na konektor zlučovača a zistil som, že DVB-T príjem už funguje aj cez DVB-T tuner v AZ BOXe.

Zistil som však, že DVB-T signál cez HDMI kábel sa občas trochu seká, ale cez SCART kábel ide bez problémov (sila a kvalita signálu je cca 80 %).

Okrem toho som zistil, že niekedy z nejakého dôvodu pri príjme programov (SAT aj DVB-T) cez AZBOX sa objaví v pravej hornej časti obrazovky výrazný svetlý bod, ktorý sa stratí až po reštarte ATBOXu.

frcko73 Slovakia
Mazák
Mazák

Příspěvek od frcko73 »

S tym svetlym bodom mam niekedy problemy aj ja.Tiez pomaha len restart AZ........

Parabola Du 105cm,motor neviem,ale strasne stary,Samsung UE65MU6172,VU+ Uno 4K SE
Odpovědět

Zpět na „Dotazy začátečníků“