fw 0.9.3877
Moderátoři: monkus, gorick, schmegea
-
monkus
- V.I.P.
- Dal poděkování: 4 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: 0.9.3877
trosku klikania a citania na fore, a moze ti to fungovaj aj pocas behu aj poces standby... staci citat
dreambox dm-800 hd se, dm-525 hd
- VraKo
- Mírně pokročilý
Hm, tak dík, budu tedy bádat dál, nemohl by si alepoň nastínit oblast, kde mám číst. Tady je toho už tolik, v každém tématu nějaký střipek informace, pak si to po kouskách dávat dohromady a ještě navíc když linux neznám.monkus píše:trosku klikania a citania na fore, a moze ti to fungovaj aj pocas behu aj poces standby... staci citat
AZBox HD Premium - Enigma2 - OSCam/Mgcamd/CCcam
-
okol
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
viewtopic.php?f=76&t=3896
zkoušel jsem i tento způsb, ale nějak mi to nechodilo viewtopic.php?f=160&t=4221
zkoušel jsem i tento způsb, ale nějak mi to nechodilo viewtopic.php?f=160&t=4221
Xtrend ET-9500 + Seagate Pipeline HD 1TB , E2, SG2100
- VraKo
- Mírně pokročilý
Díky za popostrčení, hrabu se v tom již třetí den, ale asi nemám všech pět pohromadě, protože z uvedených popisů to prostě nejde rozchodit.okol píše:viewtopic.php?f=76&t=3896
Nejprve jsem chtěl vyzkoušet chorchezův postup z odkazu : viewtopic.php?f=76&t=3896, ale tady jsem narazil na několik nesrovnalostí, patrně způsobených rozdíly ve struktuře firmware 0.9.3501 a 0.9.3877 :
1) editace souboru /MMP/etc/samba/smb.conf, v Global settings chybí řádek - netbios name, dále v Share Definitions chybí řádky pro music, picture, movie, recordfile
2) kopírování staženého souboru S50smbd do adresáře /MMP/etc/start.d/, který neexistuje
3) přejmenovat soubor /MMP/usr/bin/smbd_script.sh na /MMP/usr/bin/smbd_script.old, ale tam se nachází pouze soubor s názvem smb_script.sh
4) neporozuměl jsem bodu 7. Last command to type, just for safety : sync
Takže na těchto čtyřech bodech jsem ustrnul a nevím jak dál.
Potom jsem vyzkoušel postup z toho druhého odkazu : viewtopic.php?f=160&t=4221, u kterého jsem dospěl pouze do stavu, že samba zůstala spuštěna vždy po rebootu azboxu a nebo po přepnutí do standby. Ale pokud přejdu ze standby do zapnutého stavu, tak se opět zastaví.
- hitman222
- Mírně pokročilý
1) editace souboru /MMP/etc/samba/smb.conf, v Global settings chybí řádek - netbios name, dále v Share Definitions chybí řádky pro music, picture, movie, recordfile
2) kopírování staženého souboru S50smbd do adresáře /MMP/etc/start.d/, který neexistuje
3) přejmenovat soubor /MMP/usr/bin/smbd_script.sh na /MMP/usr/bin/smbd_script.old, ale tam se nachází pouze soubor s názvem smb_script.sh
1)řádky music,picture,atd si musíš udělat podle sebe
2)start.d musiš vytvořit
3)použi tento příkaz /MMP/usr/bin/smb_script.sh na /MMP/usr/bin/smb_script.old
musi to frčet tet jsem to instaloval podle chorcheza a jede to
2)start.d musiš vytvořit
Dream800 HDse_OpenPli
Vu+Solo2_OpenPli
Cloud-ibox3_OpenPli
Dreambox 7020,Dreambox 500
Samsung UE46ES8000
A-DATA NH92 Slim HDD 2.5" 320GB - modrý (blue), 12mm, USB2.0, 5400ot, ANH92-320GU-RBL,
motor SG2100(SKY Link)
Vu+Solo2_OpenPli
Cloud-ibox3_OpenPli
Samsung UE46ES8000
A-DATA NH92 Slim HDD 2.5" 320GB - modrý (blue), 12mm, USB2.0, 5400ot, ANH92-320GU-RBL,
motor SG2100(SKY Link)
- VraKo
- Mírně pokročilý
Tak jsem to zkusil, ale nyní mi samba neběží ani v jednom případě. Myslím, že asi nemám správně upravený soubor /MMP/etc/samba/smb.conf a možná taky /MMP/etc/samba/lmhosts. Můžeš prosím zkopírovat tyto dva soubory a dát je do přílohy, zkusím to porovnat, co dělám špatně.hitman222 píše:1) editace souboru /MMP/etc/samba/smb.conf, v Global settings chybí řádek - netbios name, dále v Share Definitions chybí řádky pro music, picture, movie, recordfile
2)start.d musiš vytvořit
- hitman222
- Mírně pokročilý
VraKo píše:Tak jsem to zkusil, ale nyní mi samba neběží ani v jednom případě. Myslím, že asi nemám správně upravený soubor /MMP/etc/samba/smb.conf a možná taky /MMP/etc/samba/lmhosts. Můžeš prosím zkopírovat tyto dva soubory a dát je do přílohy, zkusím to porovnat, co dělám špatně.hitman222 píše:1) editace souboru /MMP/etc/samba/smb.conf, v Global settings chybí řádek - netbios name, dále v Share Definitions chybí řádky pro music, picture, movie, recordfile
2)start.d musiš vytvořit
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Dream800 HDse_OpenPli
Vu+Solo2_OpenPli
Cloud-ibox3_OpenPli
Samsung UE46ES8000
motor SG2100(SKY Link)
Vu+Solo2_OpenPli
Cloud-ibox3_OpenPli
Samsung UE46ES8000
motor SG2100(SKY Link)
-
- Nováček
Zdravim, tester asi nejsem (ale prispivam kdyz mam cim prispet, ptam se na to, co tu nevidim v diskuzi vzdy k poslednimu fw, pokrocil jsem se znalostmi z tohoto fora) i kdyz jsem jen takto podminene ziskal tento pristroj od producenta, neduplikuju zde info a nechci emocni projevy,ale technicke poznatky. Super bonus by zaslouzil clovek,ktery by konecne zaclenil relevantni poznatky z fora do noveho uziv.manualu/tech.dokumentace, ta by uz fakt pomohla nejvice (chapu,nelze do manualu zaclenit veci porusujici kodovani atp..)
Nove fw 0.9.40x chapu, ze neni treba zatim testovat.
Muzete proverit jak vase AZsada reaguje pri vypadku proudu? Jak osetrit zapnuti AZ po nahozeni elektriky at box nejede,kdyz pred vypadkem byl vyp?
Ktery fw pouzit aby jely i TS i dalsi archivy jak driv,ale aby mel opet spravenou cestinu, ne jako 3877?
Je seznam kde je prehled podporovanych kodeku? Stava se,ze MP4 je unknown, ale nektere XVID jedou jen prvni minutu, apod. Rad bych mel jasno do ceho predevsim sva os.videa kodovat, at je lze v AZb vzdy prehrat.
Dekuji, pokojne svatky.
Nove fw 0.9.40x chapu, ze neni treba zatim testovat.
Muzete proverit jak vase AZsada reaguje pri vypadku proudu? Jak osetrit zapnuti AZ po nahozeni elektriky at box nejede,kdyz pred vypadkem byl vyp?
Ktery fw pouzit aby jely i TS i dalsi archivy jak driv,ale aby mel opet spravenou cestinu, ne jako 3877?
Je seznam kde je prehled podporovanych kodeku? Stava se,ze MP4 je unknown, ale nektere XVID jedou jen prvni minutu, apod. Rad bych mel jasno do ceho predevsim sva os.videa kodovat, at je lze v AZb vzdy prehrat.
Dekuji, pokojne svatky.
AZBox PremiHD @Skylink, OpenXCAS @0.9.3877 SonyRCV5.1,Sony52"w,Samsung1TB+Patriot32G | TechniSat MF4-S @CSlink |
-
- Pokročilý
diakritika v multimedia playeru opet funguje od 3952 takze v pristim oficialnim fw jiz opravena jiste bude
co se tyce podpory multimedii, tak moje zkusenost je takova, ze nejlepe na tom byly nejstarsi fw, ale kdo by chtel na tom fungovat, ze? vzhledem k tomu, ze zadny fw neni dokonaly a pro me je dulezite aby fungoval predevsim satelit tak jak ma, tak za pouzitelne povazuji pouze oficialni fw. 2371, 3877 az na tu diakritiku, a z testovacich mi prjdou nejlepsi 3952 kde uz je ta diakritika opravena a je pridan timeseek a ted posledni 4084 ktery vypada rovnez velmi nadejne, ale zda se, ze zas trochu vypustili podporu prehravani dvd...
po zapnuti napajeni mi take najede a uz tak zustane, coz mi ovsem zas tak nevadi, on to neni zase takovy rozdil jestli max. par dni nez na to prijdu zere 15W nebo 30W, disk se da nastavit tak aby se vypinal i pri zapnutem stb
vzhledem k tomu ze se podpora multimedii neustale meni, nejaky seznam by ti byl asi naprd, proste si to zakoduj podle sveho a vyzkousej...
co se tyce podpory multimedii, tak moje zkusenost je takova, ze nejlepe na tom byly nejstarsi fw, ale kdo by chtel na tom fungovat, ze? vzhledem k tomu, ze zadny fw neni dokonaly a pro me je dulezite aby fungoval predevsim satelit tak jak ma, tak za pouzitelne povazuji pouze oficialni fw. 2371, 3877 az na tu diakritiku, a z testovacich mi prjdou nejlepsi 3952 kde uz je ta diakritika opravena a je pridan timeseek a ted posledni 4084 ktery vypada rovnez velmi nadejne, ale zda se, ze zas trochu vypustili podporu prehravani dvd...
po zapnuti napajeni mi take najede a uz tak zustane, coz mi ovsem zas tak nevadi, on to neni zase takovy rozdil jestli max. par dni nez na to prijdu zere 15W nebo 30W, disk se da nastavit tak aby se vypinal i pri zapnutem stb
vzhledem k tomu ze se podpora multimedii neustale meni, nejaky seznam by ti byl asi naprd, proste si to zakoduj podle sveho a vyzkousej...
AB IPBox 9900HD+ 640GB (AB E2 26/05/2011 + oscam 5231) | AzBox HD Premium 200GB (0.9.5308 nebo RTi Core v1.6 Enigma 2) | Stab HH90, Emme Esse 90cm, 28.2E-1W, 0D96 & 0D0F | Samsung PS50B550 | Samsung BD-P1580
- JirkaB2
- Mírně pokročilý
FTP client pri prenosu 701MB (256kB/s) mi na konci prenosu (zustalo otevrene okno 701/701MB) vytuhnul=reboot, pak jsem prenasel jeste 1.1GB, kde vytuhnul na 950MB, po rebootu a opetovnem pripojeni zacal stahovat od 0, takze klient neumi navazovat. Prerusil jsem stahovani a prepnul na CT1...ZAKODOVANO,prepnuti na CT2 a zpet, ZAKODOVANO zmizelo.
ach jo
ach jo
Azbox Premium-HDMI-Onkyo TX-SR606-HDMI-Sharp LC37DH65E LNB: 19.2+23.5
-
- Mírně pokročilý
navazovani FTP prenosu funguje ve vsftpd naprosto normalne, mas to nejaky divny..
AzBox HD Premium (R3/4 = 330) fw. E2 OpenRSI 3.0, Samsung 750 GB, (23.5E+19.2E)+0.8W+SG2100
Skylink KOMPLET ICE, plugins: CCcam k OSCAMu
Skylink KOMPLET ICE, plugins: CCcam k OSCAMu
- JirkaB2
- Mírně pokročilý
tak nevim kde by mohla byt chyba, nemam zadny SWAP, vse origo. Kdyz mam soubor stazen nekompletni a znovu pripojim FTP clienta, tak nenavaze a jede od nulyBeam píše:navazovani FTP prenosu funguje ve vsftpd naprosto normalne, mas to nejaky divny..
jeste dodavam, ze z toho FTP serveru co stahuji, tak mi obcas vypadava i Total Commander ale ten navaze OK a stahuje soubor dal.
Mimo jine FTP client Total Commandera sam bez rucni pomoci po preruseni spojeni automaticky nepokracuje, takze ho musim znovu pripojit.
- JirkaB2
- Mírně pokročilý
Mam VOB soubor s vice audio stream a nelze mi prepnout na jiny zvuk pomoci zluteho tlacitka (spusteno z menu Filmy)
Audio #1
ID : 128 (0x80)
Format : AC-3
Format/Info : Audio Coding 3
Bit rate mode : Constant
Bit rate : 448 Kbps
Channel(s) : 6 channels
Channel positions : Front: L C R, Surround: L R, LFE
Sampling rate : 48.0 KHz
Video delay : -80ms
Audio #2
ID : 129 (0x81)
Bit rate : 384 Kbps
Audio #3
ID : 130 (0x82)
Audio #4
ID : 131 (0x83)
jeste mam AVI s dvema zvukovymi stream a tam to sice po stisku zluteho ukaze 2. jazyk a po vyberu se film prerusi a jsem zpet v menu kde vybiram film.
PS zjistil jsem maly trik, pokud je film v PAUSE tak ten zvuk u AVI prepnu
Audio #1
ID : 128 (0x80)
Bit rate : 448 Kbps
Audio #2
ID : 129 (0x81)
Audio #3
ID : 130 (0x82)
Audio #4
ID : 131 (0x83)
jeste mam AVI s dvema zvukovymi stream a tam to sice po stisku zluteho ukaze 2. jazyk a po vyberu se film prerusi a jsem zpet v menu kde vybiram film.
PS zjistil jsem maly trik, pokud je film v PAUSE tak ten zvuk u AVI prepnu
-
- Nováček
ja pokud otevru vob, ktery ma vic jak jednu stopu treba v PC, tak mi vzdy hraje jen ta prvni a ostatni mi to ukaze ale nejde prepnout (powerdvd)
ale kdyz to otevru pres IFO tak uz to jde
podle me VOB nema dostatecne informace o stope je treba je vycist z IFO
ale kdyz to otevru pres IFO tak uz to jde
podle me VOB nema dostatecne informace o stope je treba je vycist z IFO
Premium posledni FW diseq EMP164 HDD 2,5" WD 250GB
-
- Nováček
Obdobne zvlastni je chovani nahravky z EPG.. Nahraje mi to s titulky,kdyz to pustim z maleho Menu neda se titulky vypnout,jedina moznost je to pustit v Prehravani Filmu pres velke menu. Muze to nekdo z moderatoru pridat do ToDo listu pro dalsi fw?
Vyresil jste nekdo potize s nahravanim vicero oznacenych poradu z EPG? Problem je, ze pokud napr.oznacim nahravani jen CT HD,kdyz vypnu a jdu spat,tak je to v pohode. Ale pokud to necham na Nova HD,pak se to neprepne ve standby na CT frekvenci,ani nenahraje, zustane v podivnem deadlock modu,kdy HDD sviti,ze nahrava,ale nic nenahrava, dokud to ne rebootnu. Tzn. nahravani funguje jen z kanalu jedine frekvence a pak nenahraje odjinud nic. V neuspanem modu jsem to nezkousel.
Ten seznam kodeku si myslim by se mel rosirovat, pokud nam bude ubyvat podporovanych formatu,tak pak AZ nesplnuje funkci multimedialniho boxu..
Vyresil jste nekdo potize s nahravanim vicero oznacenych poradu z EPG? Problem je, ze pokud napr.oznacim nahravani jen CT HD,kdyz vypnu a jdu spat,tak je to v pohode. Ale pokud to necham na Nova HD,pak se to neprepne ve standby na CT frekvenci,ani nenahraje, zustane v podivnem deadlock modu,kdy HDD sviti,ze nahrava,ale nic nenahrava, dokud to ne rebootnu. Tzn. nahravani funguje jen z kanalu jedine frekvence a pak nenahraje odjinud nic. V neuspanem modu jsem to nezkousel.
Ten seznam kodeku si myslim by se mel rosirovat, pokud nam bude ubyvat podporovanych formatu,tak pak AZ nesplnuje funkci multimedialniho boxu..
AZBox PremiHD @Skylink, OpenXCAS @0.9.3877 SonyRCV5.1,Sony52"w,Samsung1TB+Patriot32G | TechniSat MF4-S @CSlink |