Tiger patch dreamsky poznatky
-
- Nováček
Tiger patch dreamsky poznatky
Tak piste sem vase poznatky neuvadejte prosim linky nerad bych aby si nekdo poskodil prijimac jako u full flasha bud te opravdu uvazeny. Jo pokud by to adminum vadilo tak prosim smazte budem to chapat.
Azbox elite Enigma2 Openrsi 3.0 v.21.7.2013. Oscam.
- dempsey
- Odborník
- Kontaktovat uživatele:
Re: Tiger patch dreamsky poznatky
Ja ho mám a nezverejním ho. Uvedomujem si totiž dobre čo by to mohlo spôsobiť
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Coolstream ZEE/motorSG2100 a 105 offset Al-Diseq:C USALS port1 + 85 Fe Fix DiseqC:1.0 port2, soft/2.04/ http://www.satpodpora.sk neposielajte mi súkromné správy-mám ich zablokované
- MirZM
- Nováček
Veru, viete co pisete :-) Ja som zostal vysiet na tigrovi, a nemozem sa dostat naspat na dreama.
dufam, ze nevyzradim vela, ak ano, prosim adminov o zmazanie, skusim sa vyjadrit tak, aby som konkretne veci nevyzradil, ked uz mame taketo informacne enbargo.
Su 2 moznosti ako to prerobit, prva spociva v nahrati patchu po ktorom mozete nahrat rovno konkurencny firm. Ked sa chcete vratit spet nahrate druhy patch a po nom niektory nam dobre znami firm. - tu problemy nie su, vsetko sa mi podarilo hladko, tam aj naspat.
druha moznost je nahrat po prvom spominanom patchi este jeden a az potom ten "zazracny firmware" (teda aspon mne sa to tak podarilo)- vyhodou tohoto druheho patchu je moznost nahrat najnovsi firm 3.31 (s prvou spominanou moznostou sa mi to nepodarilo) Lenze, aby to nebolo take uzasne jednoduche, tu ani za svet neviem prist na to, ako sa dostat naspat na nas povodny firmware :sad:
ak som to cele spravne pochopil, tak existuju zrejme dve verzie firmov tigra, lebo nie je mozne, po nahrati druhym sposobom nahrat starsi firm a zase po aplikacii prveho sposobu nahrat najnovsi firmware.
Ja som momentalne zostal zaseknuty na druhom sposobe a nedokazem do prijimaca dostat nas povodny soft a ani starsi firm., ktory chodi pod prvou moznostou aplikovania patchu. :sad:
mozem akurat dookola menit dva firmware, najnovsi 3.31 a starsi 2.27 - urceny pre druhy sposob...
Viete mi prosim niekto poradit, ako sa dostat z tejto prekernej situacie? :oops:
Skusal som uz snad vsetko mozne, aplikovanie vsetkych roznych patchov, ktore som nasiel, v ratane pokusov o zmenu falsh dump, zial vsetko neuspesne, vzdy to skonci seknute a na displeji je 0001, alebo err28, err11 - alebo take nieco.
Co sa tyka firmware ako takeho, hodnotim ho ako velmi dobry na zdielannie po internete (stare zname serveri g-share) ale na zdielanie skylink karti v domacej sieti zial zatial vyzera, ze ma rovnake neduhy s identom ako nas klasicky firmware :sad:
Ine veci som zatial netestoval, ale vsimol som si, ze aj napriek zlemu epg teletext chodi celkom v pohode aj s nasou diakritikou.
dufam, ze nevyzradim vela, ak ano, prosim adminov o zmazanie, skusim sa vyjadrit tak, aby som konkretne veci nevyzradil, ked uz mame taketo informacne enbargo.
Su 2 moznosti ako to prerobit, prva spociva v nahrati patchu po ktorom mozete nahrat rovno konkurencny firm. Ked sa chcete vratit spet nahrate druhy patch a po nom niektory nam dobre znami firm. - tu problemy nie su, vsetko sa mi podarilo hladko, tam aj naspat.
druha moznost je nahrat po prvom spominanom patchi este jeden a az potom ten "zazracny firmware" (teda aspon mne sa to tak podarilo)- vyhodou tohoto druheho patchu je moznost nahrat najnovsi firm 3.31 (s prvou spominanou moznostou sa mi to nepodarilo) Lenze, aby to nebolo take uzasne jednoduche, tu ani za svet neviem prist na to, ako sa dostat naspat na nas povodny firmware :sad:
ak som to cele spravne pochopil, tak existuju zrejme dve verzie firmov tigra, lebo nie je mozne, po nahrati druhym sposobom nahrat starsi firm a zase po aplikacii prveho sposobu nahrat najnovsi firmware.
Ja som momentalne zostal zaseknuty na druhom sposobe a nedokazem do prijimaca dostat nas povodny soft a ani starsi firm., ktory chodi pod prvou moznostou aplikovania patchu. :sad:
mozem akurat dookola menit dva firmware, najnovsi 3.31 a starsi 2.27 - urceny pre druhy sposob...
Viete mi prosim niekto poradit, ako sa dostat z tejto prekernej situacie? :oops:
Skusal som uz snad vsetko mozne, aplikovanie vsetkych roznych patchov, ktore som nasiel, v ratane pokusov o zmenu falsh dump, zial vsetko neuspesne, vzdy to skonci seknute a na displeji je 0001, alebo err28, err11 - alebo take nieco.
Co sa tyka firmware ako takeho, hodnotim ho ako velmi dobry na zdielannie po internete (stare zname serveri g-share) ale na zdielanie skylink karti v domacej sieti zial zatial vyzera, ze ma rovnake neduhy s identom ako nas klasicky firmware :sad:
Ine veci som zatial netestoval, ale vsimol som si, ze aj napriek zlemu epg teletext chodi celkom v pohode aj s nasou diakritikou.
- dempsey
- Odborník
- Kontaktovat uživatele:
Nájdi niekoho kto Ti nahrá dump do flešky externe. Nie je to vôbec jednoduché pre neskúseného servisáka...
Čo dodať - ja som vedel prečo nezverejňovať
Pre ostatných: Nežiadajte ma aby som Vám pomohol z tohoto prúseru
Čo dodať - ja som vedel prečo nezverejňovať
Pre ostatných: Nežiadajte ma aby som Vám pomohol z tohoto prúseru

Coolstream ZEE/motorSG2100 a 105 offset Al-Diseq:C USALS port1 + 85 Fe Fix DiseqC:1.0 port2, soft/2.04/ http://www.satpodpora.sk neposielajte mi súkromné správy-mám ich zablokované
- MirZM
- Nováček
Tak diky depsey, si ma "potesil"
Mam to takto nahrate az v dvoch prijiacoch
Ono to nie je zas az taky pruser, lebo prijimace stale idu, horsie by bolo, keby som prijimac uplne znicil, ale to ze nejde naspat dat povodny firm, to stve, to je fakt!
Co sa tyka toho znicenia/poskodenia, skusal som vseliake harakiri, ale dreama to nepolozilo - dokaze dost veci rozdychat

Ono to nie je zas az taky pruser, lebo prijimace stale idu, horsie by bolo, keby som prijimac uplne znicil, ale to ze nejde naspat dat povodny firm, to stve, to je fakt!
Co sa tyka toho znicenia/poskodenia, skusal som vseliake harakiri, ale dreama to nepolozilo - dokaze dost veci rozdychat
-
- Nováček
Tak problem vyresen pro ostatni pokud uz se rozhodnete pro nahrati nenahravejte soubor fuul flash tiger jinak dojte ke zmene hardweru a je treba pouzit jinej spusob k navratu. Soubory tiger full flash a ktomu prilozene slouzi pro prijimace u kterych nejde nebo je zablokovano nahrati firmwaru vysi nez 3.00.Navrat neni uplne jednoduchy ale ne nemozny. K nahrati tigra jsou dva soubory boot1 a boot2. Knahrati tigra slouzi soubor boot2 a pro navrat dreamsky boot1.Budu respektovat depsey a nebudu zverejnovat linky.
Naposledy upravil(a) nokixxx dne 14 lis 2009, 15:58, celkem upraveno 1 x.
- MirZM
- Nováček
- MirZM
- Nováček
Takze, podla najnovsich zisteni sa mi tiger javi pre Dreamsky 7500 ako nevhodny, koli rozdielnym verziam loaderov. Som rad, ze sa mi podarilo znovu plne sfunkcnit moj Dreamsky 7500 nahratim loaderu 1.23, pri nahravani tigra sa totiz loader prepise a prijimac nenabieha, az vycistenim nemenovanym suborom (koli cenzure, ktora tu vladne ho nebudem menovat) sa mi podarilo rozbehat tigra, ale malo to chybicku krasy, chudacik bol cely cerveny
Nahratim patchu pre navrat sa mi potom podarilo dostat prijimac znova na dreamsky firmware, ale opat sa cely cervenal od hanby
Pomohol upload loadreu 1.23 a uz su rybicky znovu pekne modre a nie cervene, takze sa mi ulavilo
Prosim, ak niekto vlastnite prijimac Dreamsky 7500 s loadrom 1.25, prosim stiahnite mi ho na USB a poslite cez SS, ja blbec som si ho samozrejme zabudol odzalohovat pred testamy
Teraz tam mam loader 1.23, dreamsky soft chodi OK, ale predsa by som bol spokojnejsi, keby tam bola ta original 1.25, ak niekto mate, prosim pomozte, dakujem
Dufam, ze som prilis nevyzradil, ak ano, kludne admini mazte
Pre Dreamsky 7000 sa tiger javi, ako bezproblemovy, aspon co sa sfunkcnenia tyka, samozrejme treba vediet postup...
Prosim, ak niekto vlastnite prijimac Dreamsky 7500 s loadrom 1.25, prosim stiahnite mi ho na USB a poslite cez SS, ja blbec som si ho samozrejme zabudol odzalohovat pred testamy

Teraz tam mam loader 1.23, dreamsky soft chodi OK, ale predsa by som bol spokojnejsi, keby tam bola ta original 1.25, ak niekto mate, prosim pomozte, dakujem
Dufam, ze som prilis nevyzradil, ak ano, kludne admini mazte
Pre Dreamsky 7000 sa tiger javi, ako bezproblemovy, aspon co sa sfunkcnenia tyka, samozrejme treba vediet postup...
- MirZM
- Nováček
Pripajam najnovsie poznatky z testovania:
Solu s Nokixxx sme sa zhodli na tom, ze druhe verzie firmwareov, ktore sa daju nahrat az po aplikovani flash fixu tigra su o mnoho lepsie, takze uz celkom neplati, ze ho nie je dobre nahravat, skor naopak, macher Nokixxx
upravil patch na navrat tak, aby sa uz dalo v pohode vratit naspat na firmware dreamsky aj po aplikovani fixu.
Este jedna dolezita vec, ak by to niekto nahodou chcel skusat nahravat s redukciou USB-RS232 a nie priamo RS232-RS232 kablom, tak len verziou loadreu 1.23 v PC, ale skor odporucame pouzit len klasicky kabel RS232!!!
Solu s Nokixxx sme sa zhodli na tom, ze druhe verzie firmwareov, ktore sa daju nahrat az po aplikovani flash fixu tigra su o mnoho lepsie, takze uz celkom neplati, ze ho nie je dobre nahravat, skor naopak, macher Nokixxx

Este jedna dolezita vec, ak by to niekto nahodou chcel skusat nahravat s redukciou USB-RS232 a nie priamo RS232-RS232 kablom, tak len verziou loadreu 1.23 v PC, ale skor odporucame pouzit len klasicky kabel RS232!!!
-
- Nováček
dempsey psal jsi, ze se prijimac chova podivne ve stand by mohl bys to prosim podrobneji popsat? Ptam se jen ze zvedavosti. Diky.
- dempsey
- Odborník
- Kontaktovat uživatele:
V standby je rovnaká chyba v fw 3.27 ako v starších fw Dreamsky. Čas sa rozchádza s reálnym a to dosť divoko

- MirZM
- Nováček
Od verzie 3.33 by uz cas mal asi chodi v poriadku - pri tej 3.33 sa pise, ako stvrta polozka:
4-Improved working hours and schedule recording
ja testujem teraz 3.34 a cas mi ukazuje spravny
4-Improved working hours and schedule recording
ja testujem teraz 3.34 a cas mi ukazuje spravny
-
- Mírně pokročilý
T6 3.34 jede dobre, zda se, ze share pres newcamd je stabilni, jen po zapnuti mu dele trva prihlaseni k serverum, emu na D**i taktez ok a vcelku rychle, oproti orig. drm. fw nezanechava artefakt v obraze
- MirZM
- Nováček
Najnovsi poznatok o nahravani tigra do Dreamsky 7500:
Podla vsetkeho, pokial mate v Dreamsky 7500 loader 1.23 (prvsia varka Dreamsky7500), tak nahravanie funguje v poriadku, cize identicky, ako pri Dreamsky 7000.
Ale pokial mate druhu varku s verziou loaderu 1.25, moze nastat rovnaky pruser, ako sa stal mne, preto odporucam downgrade na loader 1.23 a postupovat klasickym postupom - ale pozor, nemam to vyskusane, nemusi to tak byt, niekedy to vyskusam a dam vediet.
btw: uz sa ku mne dostal loader 1.25 takze som o5 happy
Podla vsetkeho, pokial mate v Dreamsky 7500 loader 1.23 (prvsia varka Dreamsky7500), tak nahravanie funguje v poriadku, cize identicky, ako pri Dreamsky 7000.
Ale pokial mate druhu varku s verziou loaderu 1.25, moze nastat rovnaky pruser, ako sa stal mne, preto odporucam downgrade na loader 1.23 a postupovat klasickym postupom - ale pozor, nemam to vyskusane, nemusi to tak byt, niekedy to vyskusam a dam vediet.
btw: uz sa ku mne dostal loader 1.25 takze som o5 happy
-
- Nováček
Ja mam taky jeden poznatek cestina by byla mozna ale bez zdrojovich kodu te neni mozne tak,ze zdrojove kody nam tezko nekdo poskytne tak musime bejt vdecny za eng.Jinak zatim se prijima chova ok zadne problemi fascinuje me, ze g-share jsou funkcni vsechny servery 20 u dreamskyho 10 a hlavne bomba je pr*miere.