Mám nový AZ HD - čo s tým ?

Nastavení a vše kolem Azboxu HD.

Moderátoři: monkus, gorick, schmegea

Zamčeno
shibal
Mazák
Mazák

Re: Mám nový AZ HD - čo s tým ?

Příspěvek od shibal »

EMU nejde na Skylink, Cryptoworks není prolomen. Pokud chceš,aby ti na EMU jely nějaké české programy, tak bys musel chytat satelit na pozici 0,8W, kde visílá DigiTV. To vysílá v "kódování" Nagravision 2 , které je prolomeno. Pokud tedy máš kartu Skylink a nic si nepřiplácíš, tak od nich také nic navíc neuvidíš.
Pokud nemáš možnost chytat družice na pozici 0,8W (1W), tak si můžeš EMU vyzkoušet u poskytovatele "Kabel Deutschland", který vysílá na pozici 23,5 st východně, tzn, na té samé jako Skylink. jaké programy vysílá tento poskytovatel najdeš zde: http://en.kingofsat.net/pack-kabeld.php
Je toho fakt hodně, ale špatná zpráva je, že to poběží už asi jen týden, pak totiž odpojí kodovaní v systému Nagravision 2 - a bude utrum. Kódy ti do newcs+mgcamd dodá plugin SCD.

AZBoxHD Premium (fw4890),interní HDD:SAMSUNG SpinPoint EcoGreenF2 500GB
SkylinkStandard,newcs+mgcamd+(#multicas), ToroidT90(28.2+23.5+19.2+13+9+5+1W),LNB:GI-202+Edision SL-5
TV:Panasonic P37X10Y, Hi-fi:SONY MHC-S7AV, DVD:Ferguson D-880HX
puma1234
Nováček
Nováček

Příspěvek od puma1234 »

Tak děkuji za rady. Škoda, že to nejde..Ale aspoň si nepřipadám tak neschopný :) Jinak jsem s AZboxem spokojen, když už teď ušetřím čas s emulací, jdu se podívat, co ještě umí..

AZBOX HD Premium, interní HDD 1TB Seagate Pipeline, externí HDD 1 TB Verbatim, Skylink
lavima
Nováček
Nováček

Příspěvek od lavima »

tak se mi nějak povedlo rozjet emulací KD Home. Jaké programy, resp. asi balíčky poskytovatelů, by mi měly ještě fungovat? Mam astru 1,3, eurobird a hotbird.
Naposledy upravil(a) lavima dne 24 říj 2009, 14:35, celkem upraveno 1 x.

shibal
Mazák
Mazák

Příspěvek od shibal »

lavima píše:Jaké programy, resp. asi balíčky poskytovatelů, by mi měly ještě fungovat? Mam astru 1,3, eurobird a hotbird.
Tady je obecný přehled co jde "nějak" emulovat: http://www.dvbsupport.net/paytv.html

AZBoxHD Premium (fw4890),interní HDD:SAMSUNG SpinPoint EcoGreenF2 500GB
SkylinkStandard,newcs+mgcamd+(#multicas), ToroidT90(28.2+23.5+19.2+13+9+5+1W),LNB:GI-202+Edision SL-5
TV:Panasonic P37X10Y, Hi-fi:SONY MHC-S7AV, DVD:Ferguson D-880HX
puma1234
Nováček
Nováček

Příspěvek od puma1234 »

Zdravím všechny. Přístroj mám teprve pár dní, takže postupně do něj pronikám. Mám pár dotazů na zkušenější.

1 - Když aktualizuji FW včetně formating app area, zůstanou nahrané filmy a hudba na interním HDD, ve složkách "Data/hdb1/Movie "atd, prostě ve složkách, které už tam byly nebo si musím raději vytvořit svůj adresář případně disk rozdělit ?

2 - Je v pořádku, že když je AZbox ve Standby módu, dostanu se do něj jak přes telnet - Reelbox, tak i přes normálního TotalCommandera a můžu do něj kopírovat filmy a další soubory ? Nemělo by AZtko být normálně zapnuté, abych se dostal do adresářů ? Ne že by mi to vadilo, právě naopak, jen se chci ujistit, že je přístroj ok. Rychlost kopírování je 2 - 3 mega/sek..

3 - Při sledování Primy ze Skylinku AZbox zatuhne při reklamě. Nova HD jede v pohodě, bez problémů se i nahrává.

Děkuji za odpovědi.

AZBOX HD Premium, interní HDD 1TB Seagate Pipeline, externí HDD 1 TB Verbatim, Skylink
vikino Ukraine
V.I.P.
V.I.P.
Dal poděkování: 9 poděkování
Dostal poděkování: 2 poděkování

Příspěvek od vikino »

puma1234-
1. ano ( je to farmat app area, takze nahravok ani ulozenych filmov na disku sa nedotkne)
2. je to v poriadku ( a je to vyhoda)
3.neviem

Octagon SF8008 4k twin, oATV 7.1, Egami 10.1.
ala666cz
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ala666cz »

puma1234 píše:Zdravím všechny. Přístroj mám teprve pár dní, takže postupně do něj pronikám. Mám pár dotazů na zkušenější.

1 - Když aktualizuji FW včetně formating app area, zůstanou nahrané filmy a hudba na interním HDD, ve složkách "Data/hdb1/Movie "atd, prostě ve složkách, které už tam byly nebo si musím raději vytvořit svůj adresář případně disk rozdělit ?

2 - Je v pořádku, že když je AZbox ve Standby módu, dostanu se do něj jak přes telnet - Reelbox, tak i přes normálního TotalCommandera a můžu do něj kopírovat filmy a další soubory ? Nemělo by AZtko být normálně zapnuté, abych se dostal do adresářů ? Ne že by mi to vadilo, právě naopak, jen se chci ujistit, že je přístroj ok. Rychlost kopírování je 2 - 3 mega/sek..

3 - Při sledování Primy ze Skylinku AZbox zatuhne při reklamě. Nova HD jede v pohodě, bez problémů se i nahrává.

Děkuji za odpovědi.
S tou Primou ze Skylinku mam ten samej problem,zacalo mi to delat asi ve ctvrtek a nemuzu se toho zbavit.Predtim to fungovalo bez problemu.

Azbox Elite HD,,Dreambox 500s,,AL100cm,FE60cm,,Skylink+UPC,,Zyxel NSA310-3TB hdd,,TV: SAMSUNG LE32B551
lavima
Nováček
Nováček

Příspěvek od lavima »

Jak udělat zástupce do složky Filmy, která se otevře jako první při najetí v Medu na Filmy. Zástupce by měly bejt 2 a chci aby ukazovaly na složky na NAS disku (Filmy, Filmy HD).
Prostě abych nemusel prolezat průzkumníkem zpět, zpět a pak na síť/NAS/HDD1/Filmy
Zkoušel sem vytvořit ve win .LNK soubor a překopírovat ale ty nebyly vidět.
Jo ideálně viděl sem tu nějaký skript NAS, takže se dalo i nahrávat na NAS. nemáte s tím někdo zkušenosti, to by se mi taky líbilo

ala666cz
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ala666cz »

Na NAS mas tady
Nahravam na W3K server.
pro mount:
sleep 10
mount.cifs //192.168.1.1/Film /DATA/movie -o user=user,pass=pass
mount.cifs //192.168.1.1/Muzika /DATA/music -o user=user,pass=pass
pro nahravani:
mount -t cifs -o username=user,password=pass //192.168.1.1/azbox /DATA/usb1/sda1
Musi tam bejt flash disk v USB1 nejake velikosti-mam tam 512MB.

Azbox Elite HD,,Dreambox 500s,,AL100cm,FE60cm,,Skylink+UPC,,Zyxel NSA310-3TB hdd,,TV: SAMSUNG LE32B551
lavima
Nováček
Nováček

Příspěvek od lavima »

Když to právě neřeší připojení, nebo přístup z filmy do 2 složek na NAS.
A dá se tohle
použít jenom pro některé složky

A ještě pro hloupého (mě :) ) ... co je W3K server?

puma1234
Nováček
Nováček

Příspěvek od puma1234 »

Zdravím všechny s dalším dotazem: jde se nějak - nejlépe přes ftp - připojit k disku AZboxu z internetu? Aby třeba bylo možno kopírovat soubory...Zkoušel jsem různá nastavení, ale nedaří se.

Děkuji za odpovědi.

0ctopus
Nováček
Nováček

Příspěvek od 0ctopus »

puma1234 píše:...Zkoušel jsem různá nastavení, ale nedaří se.
Môžeš s rôznymi spôsobmi. :mrgreen:
Najjednoduchší spôsob: nastav NAT na routri do azboxu. Máš vôbec verejnú IP adresu?
Ťažko ti pomôcť, keď si nenapísal nič konkrétneho, ako si to vlastne skúšal. Napíš postup a mi ti skúsime pomôcť, kde si urobil chybu.

0ctopus
----------------------------------------------
azbox HD Premium, Toshiba HDD 2,5", fw: 0.9.x, HDMI->TV, NAS
dm 500, dm 7000, dm 7025, ...
monkus Slovakia
V.I.P.
V.I.P.
Dal poděkování: 4 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od monkus »

puma1234 píše:Zdravím všechny s dalším dotazem: jde se nějak - nejlépe přes ftp - připojit k disku AZboxu z internetu? Aby třeba bylo možno kopírovat soubory...Zkoušel jsem různá nastavení, ale nedaří se.

Děkuji za odpovědi.
tu by bolo celkom fajn podotknut, ze ftp je insecure protokol a ked nechces, aby ti niekto odchytil login/heslo (ktore mas imho defaultne t.j. root/azbox), tak sa ti moze stat, ze jedneho dna ti data niekto pomaze, pripadne ti zacne na dialku prepinat programy :-)

nelez s azhd do internetu, pokym nevies, ako si ho zabezpecit!

dreambox dm-800 hd se, dm-525 hd
puma1234
Nováček
Nováček

Příspěvek od puma1234 »

To Monkus: Máš pravdu, přihlašovací údaje mám jak píšeš. Můžeš mi prosím poradit, jak mám AZbox zabezpečit?

IP mám statickou - veřejnou. Zkoušel jsem vytvořit ftp spojení v totalcommanderu pomocí IP adres routeru a AZtka. V domácí síti to jelo i přes ntbook, který je k modemu připojený wi-fi a normálně se do AZtka nedostane ani přes telnet, ale přes to ftp v tcmmanderu jo.
Ze stolního PC - propojeného s modemem/routerem kabely se do AZtka dostanu v pohodě přes telnet i přes totalcommandera. Tak jsem tajně doufal, že ftp připojení v ntb bude fungovat i z internetu. Nesmějte se mi, prostě zkouším.

Ještě dotaz: když si chci pusti nějaký film např. od poloviny, je nějaká možnost skočit přímo na nějaký čas? Nebo musím "přetáčet" rychloposuvem, což není moc pohodlné?

Zakoold
Nováček
Nováček

Příspěvek od Zakoold »

Pochybujem ze mas na azboxe "statickou - veřejnou", tu mas zrejme len na routry ktory tvori branu medzi vonkajsou internetovou sietou a tvojou domacou sietou, v ktorej mas vsetky svoje pc a samozrejme aj azbox.
Standardne to funkuje tak ze ty sa cez tu branu dostnes do internetu bez problemov , ale nikto sa nedostane z internetu do tvojich zariadeni (ani ty nie), pokial to na tej brane nemas povolene.

Zamčeno

Zpět na „AzBox HD diskuze“