USB Kĺúč Kingston DataTraveler 4GB nejde naformátovať

Vše kolem HDD a flash disků pro AzBox

Moderátoři: gorick, schmegea, monkus

Odpovědět
dimensionone
Nováček
Nováček

USB Kĺúč Kingston DataTraveler 4GB nejde naformátovať

Příspěvek od dimensionone »

Mam taký problém s usb kľúčom Kingston DataTraveler 4GB - keď ho naformátujem cez počítač na FAT32, tak mi v boxe ide, no mám problém niekedy s nahrávaním, hlavne zo stand-by. Programy sa mi nenahrajú, resp. len jeden z nich, potom je problém s pretáčaním nahratého záznamu, po nahrávaní box vytuhne a pod.

Chcel som skúsiť, či nepomôže naformátovanie priamo v boxe, s novým FW 3501 mám však problém. Začne formátovať - ukáže 25% potom 77%, alebo 86% a ďalej sa nič nedeje. Čakal som aj pol hodinu. Po rebootovaní sa tvári, v časti Pamät, že je všetko OK, no na iných miestach - napr. cez pravé menu - sa box tvári akoby som žiadny USB nemal pripojený. V predchádzajúcom FW som s tým nemal problém, niekoľko krát som kľúč formátoval.

Máte niekto podobný problém? Aj čo sa týka nahrávania a formátovania?

xTREND ET9500 | OpenPLI 3.0 |Cccam 2.3.0 | motor SG2100 | Skylink full HD | LNB Single MEGASAT DIAVOLO
paleaaro
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Re: USB Kĺúč Kingston DataTraveler 4GB nejde naformátovať

Příspěvek od paleaaro »

Aky FW si mal predtym?
Pouzivat USB kluce na nahravanie... no neviem, USB disky su lepsia volba.

AZBox Premium HD+ (2xDVB-S2 tuner)|RTi 1.7.0|WD Scorpio Blue 3200BEVT 320GB HDD 2.5"|Eurocam CRYPTOWORKS modul|SkyLink (23.5E)
dimensionone
Nováček
Nováček

predtým som mal 2880

xTREND ET9500 | OpenPLI 3.0 |Cccam 2.3.0 | motor SG2100 | Skylink full HD | LNB Single MEGASAT DIAVOLO
0ctopus
Nováček
Nováček

Příspěvek od 0ctopus »

USB klucom som mal aj ja problemy, prestal som ich pouzivat na nahravanie, pre novsi fw uz ani neskusam, pouzivam hlavne interny HDD (USB vyuzivam len na instalaciu a na prehravanie divx filmov, cize len ako transfer)

0ctopus
----------------------------------------------
azbox HD Premium, Toshiba HDD 2,5", fw: 0.9.x, HDMI->TV, NAS
dm 500, dm 7000, dm 7025, ...
dimensionone
Nováček
Nováček

Žiaľ, ja mám Elite model, takže sa musím spoľahnúť na externý disk.
Nepomohlo by externé napájanie USB kľúča? Niekde som čítal, že sa odporúča, pre všetky externe pripojiteľné zariadenia používať externé napájanie cez usb hub.

Poriešilo to niekomu problém s nahrávaním?

hitman222
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od hitman222 »

Naformatuj ho v Gparted LiveCD a pojede OK.
Mně to taky blblo a tet je to v pořádku mám ho v ext3.

Dream800 HDse_OpenPli
Vu+Solo2_OpenPli
Cloud-ibox3_OpenPli
Dreambox 7020,Dreambox 500
Samsung UE46ES8000
A-DATA NH92 Slim HDD 2.5" 320GB - modrý (blue), 12mm, USB2.0, 5400ot, ANH92-320GU-RBL,
motor SG2100(SKY Link)
0ctopus
Nováček
Nováček

Příspěvek od 0ctopus »

dimensionone píše:Žiaľ, ja mám Elite model, takže sa musím spoľahnúť na externý disk.
Nepomohlo by externé napájanie USB kľúča? Niekde som čítal, že sa odporúča, pre všetky externe pripojiteľné zariadenia používať externé napájanie cez usb hub.
Nie celkom. Pre zariadenia s vyšším odberom áno.
Používam USB HUB Belkin (4 HUB) bez problémov bez dodatočného napájania na USB kľúče a niektoré HDD.
USB disky sa potom hlásia ako sda1, sdb1, sdc1 atď.
Externé/dodatočné napájanie pre HDD však samozrejme odporúčam aj ja, avšak niekedy stačí vyskúšať a získať vlastné skúsenosti.

0ctopus
----------------------------------------------
azbox HD Premium, Toshiba HDD 2,5", fw: 0.9.x, HDMI->TV, NAS
dm 500, dm 7000, dm 7025, ...
Elektronek
Nováček
Nováček

Příspěvek od Elektronek »

Take mi formatovani vytuhlo na 99% Naformatoval sem v linuxu na ext3, flash to nacetlo, ale neslo nahravat. Zkusil sem znovu format v boxu a tentokrat probehl v pohode. Nahravat uz jde.

AZBox HD Premium|RTi Core v1.5.3 Enigma 2
dimensionone
Nováček
Nováček

Elektronek píše:Take mi formatovani vytuhlo na 99% Naformatoval sem v linuxu na ext3, flash to nacetlo, ale neslo nahravat. Zkusil sem znovu format v boxu a tentokrat probehl v pohode. Nahravat uz jde.
Super, díky za radu. Včera som to tak urobil. Hneď som otestoval timeshift - fungoval bez problémov (predtým, ak som ho nechal bežať niekoľko minút na zastavený obraz, tak sa nespamätal.

Cez noc som si dal nahrávať aj tri programy - nahrali sa len dva, no súbory sú dosť veľké, navyše pri zapnutí mi box nezamrzol a normálne nabehol.
Dnes som si kúpil ešte napájaný usb hub, tak ho skúsim ešte pripojiť cez hub a uvidím.

Elektronek
Nováček
Nováček

No tak parada :), jeste pak pisni jestli ti ten hub pomohl a uz ti jde vse jak ma.

dimensionone
Nováček
Nováček

Elektronek píše:No tak parada :), jeste pak pisni jestli ti ten hub pomohl a uz ti jde vse jak ma.
Včera som pripojil ešte napájaný hub. Dal som cez noc nahrať 3 programy a všetky tri sa mi nahrali v poriadku.
Neviem, či som mal len šťastie, no vyzerá to tak, že teraz to funguje. Všetky programy som dal nahrávať cez Stand-by.

Ešte chcem vyskúšať, ako to bude nahrávať cez FAT32, lebo teraz to mám na kľúči s linuxom a riešim ako to dostať do počítača s ntfs :)
To napájanie asi fakt funguje.

Elektronek
Nováček
Nováček

dimensionone
Nováček
Nováček

Elektronek píše:staci ti toto: http://www.fs-driver.org/ :wink:
Super, díky za tip vyskúšam.

Inak, ponahrával som na to niekoľko programov. Potom som ich chcel vymazať, no vymazali sa všetky až na tri. Keď som ich chcel opakovane vymazať, tak som dostal chybu - nepodporovaný súbor. Nedali sa už ani prehrávať. Keď som skúsil formát cez prijímač - skončilo to opäť na 96% a cel7 box sa zasekol. Je to problém nového firmware?

Odpovědět

Zpět na „HDD a flash disky pro AzBox“