Mám nový AZ HD - čo s tým ?
Moderátoři: monkus, gorick, schmegea
- dempsey
- Odborník
- Kontaktovat uživatele:
Re: Mám nový AZ HD - čo s tým ?
S posledným fw MaZ 2.0
Ak by si chcel robiť ručne - nezabudni hneď po presunutí posledného kanálu spraviť reštart prijímača
Ten problém s vrátením voľby z abecedného usporiadania stále pretrváva a preto je vhodné spraviť zálohu settingu
Ak by si chcel robiť ručne - nezabudni hneď po presunutí posledného kanálu spraviť reštart prijímača
Ten problém s vrátením voľby z abecedného usporiadania stále pretrváva a preto je vhodné spraviť zálohu settingu

Coolstream ZEE/motorSG2100 a 105 offset Al-Diseq:C USALS port1 + 85 Fe Fix DiseqC:1.0 port2, soft/2.04/ http://www.satpodpora.sk neposielajte mi súkromné správy-mám ich zablokované
-
- Nováček
Mam poslední fw i MaZ 2.0 a při přesunu mi to ukáže proškrtnutý kolečko. Je pořeba v něm někde něco ještě nastavovat, kromě IP, jmena, hesla ?
PS: moh by ses podívat ještě na otázky 1-6 na min stránce. díky
PS: moh by ses podívat ještě na otázky 1-6 na min stránce. díky
- dempsey
- Odborník
- Kontaktovat uživatele:
Hlavne by si ho potom mal pripojiť.
Druhá vec je tá že v tejto verzii MaZ nejdú presúvať kanály v hlavnom zozname. Treba vytvoriť favoritné zoznamy a v nich určiť poradie.
Inak včera som sem prilepil setting urobený vo fw 0.9.3501. Stiahni - pošli do prijímača a uprav podľa seba.
Druhá vec je tá že v tejto verzii MaZ nejdú presúvať kanály v hlavnom zozname. Treba vytvoriť favoritné zoznamy a v nich určiť poradie.
Inak včera som sem prilepil setting urobený vo fw 0.9.3501. Stiahni - pošli do prijímača a uprav podľa seba.

Coolstream ZEE/motorSG2100 a 105 offset Al-Diseq:C USALS port1 + 85 Fe Fix DiseqC:1.0 port2, soft/2.04/ http://www.satpodpora.sk neposielajte mi súkromné správy-mám ich zablokované
- visper
- Odborník
- Dostal poděkování: 1 poděkování
1. nevím, já to nepoužívámlavima píše:1. k bodu 3. ten cccam serves si spustím také na azboxu?
2. A jestli jsem si to přebral dobře, tak newcs, mgcamd a SCD by byla asi optim kombinace?
Jestli někde najdu návod, tak zkusíme a uvidíme.
3. Jo a ještě, na kterým satelitu je digi? Našel jsem jenom seznam frekvencí.
4. A na jakejch programech bych poznal, že mi ta emu funguje?
5. Narazil jsem na pojem zakázání zápisů na kartu. Proč zakázat nebo povolit?
6. Funguje autamatické přepnutí TV na vstup HDMI při zapnutí satelitu? Jako u starýho přes scart? TV Panasonic
2. ano, to používám a jde mi vše - karta, emu, sdílení
3. na Thoru 1 west.
4. na všech českých a slovenských
5. třeba si nechat poslat ochutnávku a potom je zakázat
6. bohužel ne, to není ve specifikaci HDMI, některé firmy to řeší po svém ale jen mezi svými výrobky.
Azbox Premium--- Enigma 2---Seagate Pipeline 500GB---motor SG2100
-
- Nováček
Prosím, môžete mi niekto vysvetliť ako funguje časové nahrávanie v Azboxe.
Nemyslím teraz timeshift alebo keď počas programu zvolím nahrávanie cez diaľkový ovládač (červená bodka vľavo dole).
Pre upresnenie jedná sa o nahrávanie z CSLInku, karta je v čítačke hole a čítačka je nastavená na Cryptoworks cez MultiCAS. Fw: 3501
1) Nastavenie nahrávania cez EPG - program na zaradí do zoznamu. Ak je box vypnutý, tak sa v určený čas začne nahrávať (indikácia display).
Keď v tom čase zapnem box a chcem pozerať nejaký program (aj priamo nahrávaný) - dostanem hlášku Zakódované. Čiže nemôžem pozerať iný (ani nahrávaný) program počas takéhoto nahrávania. Ak chcem prepnúť na program z iného TP dostanem hlášku na prerušenie nahrávania (čo chápem).
2) Druhý krát som skúsil nastaviť nahrávanie cez EPG s tým, že som box nevypínal do stand by. Opäť sa nahrávanie spustilo, no keď som chcel prepnúť na iný kanál (vrámci rovnakého TP), začal box mrznúť, niektoré menu trvali minúty, keď sa zobrazili, niekedy bola po prepnutí čierna obrazovka aj 2 minúty a potom naskočil program. Niekedy sa to skončilo hláškou Zakódované.
Máte rovnaké skúsenosti?
Z tohto pohľadu sa zdá nahrávanie dosť nepoužiteľné.
Po ukončení nahrávania som si chcel nahrávku pozrieť - je síce v zozname, ale po výbere (cez ok) je obrazovka čierna a nič sa neprehrávava. Skúšal som súbor stiahnuť do pc a tam prehrať. Prvý súbor (nahrávaný spôsobom 1) sa vôbec neutvoril (vraj zničený súbor), druhý sa dal cez počítač pozerať.
Tak neviem, čo s tým.
Nemyslím teraz timeshift alebo keď počas programu zvolím nahrávanie cez diaľkový ovládač (červená bodka vľavo dole).
Pre upresnenie jedná sa o nahrávanie z CSLInku, karta je v čítačke hole a čítačka je nastavená na Cryptoworks cez MultiCAS. Fw: 3501
1) Nastavenie nahrávania cez EPG - program na zaradí do zoznamu. Ak je box vypnutý, tak sa v určený čas začne nahrávať (indikácia display).
Keď v tom čase zapnem box a chcem pozerať nejaký program (aj priamo nahrávaný) - dostanem hlášku Zakódované. Čiže nemôžem pozerať iný (ani nahrávaný) program počas takéhoto nahrávania. Ak chcem prepnúť na program z iného TP dostanem hlášku na prerušenie nahrávania (čo chápem).
2) Druhý krát som skúsil nastaviť nahrávanie cez EPG s tým, že som box nevypínal do stand by. Opäť sa nahrávanie spustilo, no keď som chcel prepnúť na iný kanál (vrámci rovnakého TP), začal box mrznúť, niektoré menu trvali minúty, keď sa zobrazili, niekedy bola po prepnutí čierna obrazovka aj 2 minúty a potom naskočil program. Niekedy sa to skončilo hláškou Zakódované.
Máte rovnaké skúsenosti?
Z tohto pohľadu sa zdá nahrávanie dosť nepoužiteľné.
Po ukončení nahrávania som si chcel nahrávku pozrieť - je síce v zozname, ale po výbere (cez ok) je obrazovka čierna a nič sa neprehrávava. Skúšal som súbor stiahnuť do pc a tam prehrať. Prvý súbor (nahrávaný spôsobom 1) sa vôbec neutvoril (vraj zničený súbor), druhý sa dal cez počítač pozerať.
Tak neviem, čo s tým.
xTREND ET9500 | OpenPLI 3.0 |Cccam 2.3.0 | motor SG2100 | Skylink full HD | LNB Single MEGASAT DIAVOLO
-
- Nováček
A ešte jedna vec. Používam len MultiCAS pre Cryptoworks čítačku s kartou CSLink.
V tejto chvíli mi funguje prepínanie cez EPG (zvolením príslušného kanálu a Výberom OK - voľba Prehrávanie ), no keď prepnem na kódovaný kanál (z paketu CSLink), tak mi to prepne ho objaví sa nápis Zakódované.
Keď však cez ovládač zmením kanál napr. dole a potom späť, všetko ide.
Neviete, prosím, čo s tým?
V tejto chvíli mi funguje prepínanie cez EPG (zvolením príslušného kanálu a Výberom OK - voľba Prehrávanie ), no keď prepnem na kódovaný kanál (z paketu CSLink), tak mi to prepne ho objaví sa nápis Zakódované.
Keď však cez ovládač zmením kanál napr. dole a potom späť, všetko ide.
Neviete, prosím, čo s tým?
xTREND ET9500 | OpenPLI 3.0 |Cccam 2.3.0 | motor SG2100 | Skylink full HD | LNB Single MEGASAT DIAVOLO
-
- Nováček
Už si nevím rady. Chtěl jsem si zkusit prodloužit 10denní "ochutnávku HD" na Skylink kartě. Používal jsem MultiCAS, vše OK. Abych zabránil zápisům na kartu chtěl jsem použít NEWCS a MGCAMD, ale pořád mi to píše ZAKODOVANO. Zřejmě nejde u NEWCS interní čtečka. Z islaremota sem stahnul newcs 1.6. Jakou verzi a kde mám sehnat aby uměla interní čtečku. Někde sem četl že se dá zakázat zápisy na kartu i v MULTICAS, ale nikde sem nenašel jak. Díky za nakopnutí.dempsey píše:newcs Full stiahni z islaremota.com/aza. Ten 1.67 nepodporuje internú čítačku
AZBoxHD Premium (fw0.9.4466), interní HDD SAMSUNG SpinPoint EcoGreen F2 500GB
- visper
- Odborník
Když se k tomu newcs připojíš http//:adresaboxu:1001, tak co ti to napíše za verzi?
-
- Nováček
Nemůžu se tam dostat. Používám Win 7 a FTP i přístup na disk AZBOXu po síti funguje. Přímo v AZBOXu v Camd Setup mi píše že je verze 1.6.
AZBoxHD Premium (fw0.9.4466), interní HDD SAMSUNG SpinPoint EcoGreen F2 500GB
-
- Nováček
Ja mám podobný problém s newcs. Používam kartu CSLink. Cez MultiCAS mi programy bežia. Kartu mám v internej cítacke. Karta je vložená s cipom dole.
Stiahol som si cez islaremota verziu newcs.full - po nainštalovaní cez http://192.168.1.4:1001/ vidím verziu 1.20 Release Candidate 13. Ked sa však na verziu pozriem cez box, cez Camd Setup, zobrazí mi to verziu 1.6.
Upravil som aj newcs.xml - pridal som tam riadok pre zápisy na kartu. Teraz vyzerá takto:
<user>
<name>dummy</name>
<password>dummy</password>
<hostname>127.0.0.1</hostname>
<port>12000</port>
<au>on</au>
mgcamd mám verziu 1.31.
Zakomentoval som MultiCAS a aktivoval som newcs a mgcamd.
Ešte som niekde cítal, že je potrebné nastavit CAID providera (ked sa cez browser pozriem na Readers - vidím tam tieto info:
| Inserted | 0000 | Yes | Yes | 500 | No | 0 | 0 | /dev/scard | 0 (upper)
Predpokladám, že v druhom stlpci by mal byt CAID CSlinku. Ak sa nemýlim, tak to je 0D 0F.
No neviem ako ho tam mám dat. Skúšal som cez priority.list, ktorý je v adresári mgcamd.
Doplnil som to takto:
X: { 0D 0F }
V: { 02 07 10 }
Ani po niekolkých reštartoch mi to nefunguje.
Prosím, môžete mi niekto poradiť, čo robím zle, resp. čo mám ešte urobiť?
Stiahol som si cez islaremota verziu newcs.full - po nainštalovaní cez http://192.168.1.4:1001/ vidím verziu 1.20 Release Candidate 13. Ked sa však na verziu pozriem cez box, cez Camd Setup, zobrazí mi to verziu 1.6.
Upravil som aj newcs.xml - pridal som tam riadok pre zápisy na kartu. Teraz vyzerá takto:
<user>
<name>dummy</name>
<password>dummy</password>
<hostname>127.0.0.1</hostname>
<port>12000</port>
<au>on</au>
mgcamd mám verziu 1.31.
Zakomentoval som MultiCAS a aktivoval som newcs a mgcamd.
Ešte som niekde cítal, že je potrebné nastavit CAID providera (ked sa cez browser pozriem na Readers - vidím tam tieto info:
| Inserted | 0000 | Yes | Yes | 500 | No | 0 | 0 | /dev/scard | 0 (upper)
Predpokladám, že v druhom stlpci by mal byt CAID CSlinku. Ak sa nemýlim, tak to je 0D 0F.
No neviem ako ho tam mám dat. Skúšal som cez priority.list, ktorý je v adresári mgcamd.
Doplnil som to takto:
X: { 0D 0F }
V: { 02 07 10 }
Ani po niekolkých reštartoch mi to nefunguje.
Prosím, môžete mi niekto poradiť, čo robím zle, resp. čo mám ešte urobiť?
-
- Nováček
Takže už sa mi to podarilo rozchodiť, pomohlo vybratie a opätovné vloženie karty do internej čítačky.
Teraz sa mi programy rozbehli.
Vrhol som sa na testovanie nahrávania cez newcs a mgcam a mám s posledným FW dosť rozporuplné výsledky.
K boxu mám pripojený USB kľúč Kensington 4 GB, naformátovaný na FAT32.
Nahrávanie počas sledovania programu - konečne funguje, aj s prepínaním programov, len keď chcem zastaviť nahrávanie cez pravé menu po stlačení tlačítka trvá asi 20 sekúnd, kým sa menu vyvolá. Nahrávaný program je možné bez problémov pretáčať.
Časové nahrávanie - nastavil som cez noc 3 programy. Ráno na display svietil točiaci sa disk, akoby box nahrával, no v tom čase už nemal nahrávať nič. Dal sa zapnúť, no nič nefungovalo. Pomohol len reštart. Po reštarte som videl, že v zozname boli nahraté 3 programy - no len prvý z nich mal väčšiu veľkosť. Ostatné tak 12 kB. Cez menu Nahraté programy sa nedal prehrať ani jeden (dostal som len čiernu obratovku). Skúsil som to cez Menu Film - dovolilo mi to prehrať prvý súbor - pretáčanie fungovalo, no po stlačení play - sa súbor začal prehrávať vždy od začiatku. Keď som vyskúšal pretáčať súbor, ktorý bol nahratý počas sledovania - bez problémov to fungovalo.
Máte niekto podobné skúsenosti? A vyriešili ste nejako uvedené problémy?
Teraz sa mi programy rozbehli.
Vrhol som sa na testovanie nahrávania cez newcs a mgcam a mám s posledným FW dosť rozporuplné výsledky.
K boxu mám pripojený USB kľúč Kensington 4 GB, naformátovaný na FAT32.
Nahrávanie počas sledovania programu - konečne funguje, aj s prepínaním programov, len keď chcem zastaviť nahrávanie cez pravé menu po stlačení tlačítka trvá asi 20 sekúnd, kým sa menu vyvolá. Nahrávaný program je možné bez problémov pretáčať.
Časové nahrávanie - nastavil som cez noc 3 programy. Ráno na display svietil točiaci sa disk, akoby box nahrával, no v tom čase už nemal nahrávať nič. Dal sa zapnúť, no nič nefungovalo. Pomohol len reštart. Po reštarte som videl, že v zozname boli nahraté 3 programy - no len prvý z nich mal väčšiu veľkosť. Ostatné tak 12 kB. Cez menu Nahraté programy sa nedal prehrať ani jeden (dostal som len čiernu obratovku). Skúsil som to cez Menu Film - dovolilo mi to prehrať prvý súbor - pretáčanie fungovalo, no po stlačení play - sa súbor začal prehrávať vždy od začiatku. Keď som vyskúšal pretáčať súbor, ktorý bol nahratý počas sledovania - bez problémov to fungovalo.
Máte niekto podobné skúsenosti? A vyriešili ste nejako uvedené problémy?
- visper
- Odborník
Zkus místo IE použít Firefox. Správná verze newcs je ta co píše kolega pod tebou.matous2 píše:Nemůžu se tam dostat. Používám Win 7 a FTP i přístup na disk AZBOXu po síti funguje. Přímo v AZBOXu v Camd Setup mi píše že je verze 1.6.
-
vikino
- V.I.P.
- Dal poděkování: 9 poděkování
- Dostal poděkování: 2 poděkování
napiste mi pls niekto ako sa daju prezriet zapisy z karty v MultiCASe. V newcs to viem, ale teraz mam aktivny multicas. Dik.
Naposledy upravil(a) vikino dne 21 říj 2009, 07:31, celkem upraveno 1 x.
Octagon SF8008 4k twin, oATV 7.1, Egami 10.1.
-
- Nováček
Zdravím všechny. Asi vám můj dotaz bude připadat hloupý, ale už fakt nevím. Mám AZBOX Premium, fw 3501, kartu Skylink. Jdou mi všechny programy, které jsou v základní nabídce, včetně Novy a ČT v HD. Jestli jsem to dobře pochopil, tak díky emulaci by mi měly jet i jiné kanály, které nemám zaplacené, třeba HBO, Filmbox extra HD atd. Už třetí den si hraju s emu pluginama, zkouším všechno možné podle tady uvedených návodů a pořád mi nejedou jiné kanály. Multicas je přepsaný nejnovější verzí od Dempsyho, přesně podle návodu přes ftp. Atribut má 775, nastartovaný žlutým na DO. Hlásí zakódováno.
U mgcamd a NewCS je křížek, atribut taky 775. Jsou přepsány také nejnovější verzí z těchto stránek. Ještě zkusím přidat SDC, i když pořádně nevím jak, ale snad tady najdu postup. Když používám Multicas, mgcamd a NewCS je vypnutý, nebo naopak.
Skoro vůbec se neorientuju v tom nastavení jak je Nagravision, Crypto atd. takže do toho nerýpu a nechávám to tak. Jsem v tomto laik, tak jestli by mi někdo ze zkušenějších mohl poradit, nejlépe krok za krokem, jak spustit tu emulaci. Pokud už tady je někde takový návod, omlouvám se, prosím nasměrujte mě. Stačí mi zprovoznit pouze nabídku Skylinku, jestli jsem teda dobře pochopil, že by to mělo jít.
Děkuji.
U mgcamd a NewCS je křížek, atribut taky 775. Jsou přepsány také nejnovější verzí z těchto stránek. Ještě zkusím přidat SDC, i když pořádně nevím jak, ale snad tady najdu postup. Když používám Multicas, mgcamd a NewCS je vypnutý, nebo naopak.
Skoro vůbec se neorientuju v tom nastavení jak je Nagravision, Crypto atd. takže do toho nerýpu a nechávám to tak. Jsem v tomto laik, tak jestli by mi někdo ze zkušenějších mohl poradit, nejlépe krok za krokem, jak spustit tu emulaci. Pokud už tady je někde takový návod, omlouvám se, prosím nasměrujte mě. Stačí mi zprovoznit pouze nabídku Skylinku, jestli jsem teda dobře pochopil, že by to mělo jít.
Děkuji.
AZBOX HD Premium, interní HDD 1TB Seagate Pipeline, externí HDD 1 TB Verbatim, Skylink
-
vikino
- V.I.P.
- Dal poděkování: 9 poděkování
- Dostal poděkování: 2 poděkování
emulovat skylink nie je mozne. Cez kartu Ti pojdu programy len tie, ktore mas zaplatene. Ak chces programy navyse, tak len z inych sat a na to potrebujes emu.puma1234 píše:Zdravím všechny. Asi vám můj dotaz bude připadat hloupý, ale už fakt nevím. Mám AZBOX Premium, fw 3501, kartu Skylink. Jdou mi všechny programy, které jsou v základní nabídce, včetně Novy a ČT v HD. Jestli jsem to dobře pochopil, tak díky emulaci by mi měly jet i jiné kanály, které nemám zaplacené, třeba HBO, Filmbox extra HD atd. Už třetí den si hraju s emu pluginama, zkouším všechno možné podle tady uvedených návodů a pořád mi nejedou jiné kanály. Multicas je přepsaný nejnovější verzí od Dempsyho, přesně podle návodu přes ftp. Atribut má 775, nastartovaný žlutým na DO. Hlásí zakódováno.
Děkuji.
Z 1W gigi - na to ti staci aj multicas, ma AU.
KD programy rozchodis zase cez newcs a mgcamd. K tymto potrebujes este SCD pre downl. softcamkey.
No a potom je tu este cheops addon, najdi vlakno a citaj.
Octagon SF8008 4k twin, oATV 7.1, Egami 10.1.